Nádor žlázy - prognozy a vyše zkušenosti

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

2.1.2009 20:28
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.80.194

Jaké máte zkušenosti s léčbou resepektive operací nádoru mléčné žlázy u starží feny. Fena -malé plemeno-má 10 let, bez štěňat, slepá, chromá, ale vcelku stále pohodová. Operovat, neoperovat, jaké máte osobní zkušenosti s touto diagnozou a následnou léčbou, či jaké jsou prognózy, rozhodli jste se psa neoperovat. Díky

Neregistrovaný uživatel

2.1.2009 20:49
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.9.3

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Jaké máte zkušenosti s léčbou resepektive operací nádoru mléčné žlázy u starží feny. Fena -malé plemeno-má 10 let, bez štěňat, slepá, chromá, ale vcelku stále pohodová. Operovat, neoperovat, jaké máte osobní zkušenosti s touto diagnozou a následnou léčbou, či jaké jsou prognózy, rozhodli jste se psa neoperovat. Díky

Moje fena něm.ovčák v deseti letech u ní veterinář našel nádor na mléčné žláze.Vzhledem k věku,vyšetřením a nepříznivým prognozám(nádor se i velmi rychle zvětšoval), jsem se rozhodla fenku neoperovat a nechat v klidu dožít.Nyní je ji jedenáct let a pořád žije,sice se její stav zhoršuje ale já jsem vděčná i za ten rok co tu snámi je.Chodíme k vet.na kontroly a až bude její stav takový že by měla trpět necháme ji uspat.Zatím ale chodí i na vycházky byt ˇkrátké protože se rychle unaví,ještě i žere ,ale stále ubývá na váze.Nádorů už je několik a ten největší je jak veký grapefrujt.

Neregistrovaný uživatel

2.1.2009 20:57
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.80.194

Moje fena něm.ovčák v deseti letech u ní veterinář našel nádor na mléčné žláze.Vzhledem k věku,vyšetřením a nepříznivým prognozám(nádor se i velmi rychle zvětšoval), jsem se rozhodla fenku neoperovat a nechat v klidu dožít.Nyní je ji jedenáct let a pořád žije,sice se její stav zhoršuje ale já jsem vděčná i za ten rok co tu snámi je.Chodíme k vet.na kontroly a až bude její stav takový že by měla trpět necháme ji uspat.Zatím ale chodí i na vycházky byt ˇkrátké protože se rychle unaví,ještě i žere ,ale stále ubývá na váze.Nádorů už je několik a ten největší je jak veký grapefrujt.

Děkuji. Bulka fenky narostla za měsíc tak 2x. Veter. prognózy jsou různé, více mne ale trápí to, že bych měly být já tou, která se rozhodne. Fenka je stará, občas zvracívá, je slepá a chromá, jak jsem psala, ale jinak je pohodová a dá se říci spokojená. Nikdo neodhadne, co s ní udělá narkóza atd. Nechci ji trápit operací, měla jich už pár a nenesla to dobře, zase nechci, aby jsem jí já pomohla do "hrobu". Ale pro operaci moc nejsem.
Díky moc, jsem ráda za Vaši zkušenost.

Neregistrovaný uživatel

2.1.2009 21:18
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.47.110

Děkuji. Bulka fenky narostla za měsíc tak 2x. Veter. prognózy jsou různé, více mne ale trápí to, že bych měly být já tou, která se rozhodne. Fenka je stará, občas zvracívá, je slepá a chromá, jak jsem psala, ale jinak je pohodová a dá se říci spokojená. Nikdo neodhadne, co s ní udělá narkóza atd. Nechci ji trápit operací, měla jich už pár a nenesla to dobře, zase nechci, aby jsem jí já pomohla do "hrobu". Ale pro operaci moc nejsem.

máme jorkšírku, která měla taky bulky, ty se ale tak rychle nezvětšovali. Fence dali tu nejšetnější narkozu. Je fakt, že ona v těch svých deseti byla ale pořád čiperná, takže to bylo snažší rozhodování. Půl roku po odstranění jedné celé mléčné lišty se jí udělalo hromada bouliček i na druhé. Nechali jsme jí opět odoperovat, ale velmi blbě se to hojilo, musela jít pak na reoperaci. Kdybychom teď měli rozhodnout, tak na druhou operaci už jsme nešli a to i přes to, že je teď fence 14 a nádorky už nemá. Ty pooperační komplikace za to nestáli.

Neregistrovaný uživatel

2.1.2009 21:23
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.218.138

máme jorkšírku, která měla taky bulky, ty se ale tak rychle nezvětšovali. Fence dali tu nejšetnější narkozu. Je fakt, že ona v těch svých deseti byla ale pořád čiperná, takže to bylo snažší rozhodování. Půl roku po odstranění jedné celé mléčné lišty se jí udělalo hromada bouliček i na druhé. Nechali jsme jí opět odoperovat, ale velmi blbě se to hojilo, musela jít pak na reoperaci. Kdybychom teď měli rozhodnout, tak na druhou operaci už jsme nešli a to i přes to, že je teď fence 14 a nádorky už nemá. Ty pooperační komplikace za to nestáli.

Dobrý večer,mňa to tiež zaujíma keďže mám sučku.
Tie nádory sa im vytvorili v staršom veku? Dá sa niečo preto urobiť aby sa tomu dalo nejako predísť?

Neregistrovaný uživatel

2.1.2009 21:29
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.199.144

Podle vašeho popisu těžko říct, záleží na tom jak je to velké a jak rychle to roste, je-li zhoubný nebo nezhoubný - nechali jste udělat histologii?

Neregistrovaný uživatel

2.1.2009 21:32
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.47.110

Dobrý večer,mňa to tiež zaujíma keďže mám sučku.
Tie nádory sa im vytvorili v staršom veku? Dá sa niečo preto urobiť aby sa tomu dalo nejako predísť?

říká se, že kastrace ještě před prním háráním riziko nádorů snižuje. Jinak se tvoří u starších fenek a řekla bych, že pak už je úplně jedno, jestli měla nebo neměla štěňata. Jednu dobu jsem pracovala ve veterinární ambulanci a týdně jsme operovali od 2 do 6ti fenek, což mi příjde jako strašné číslo. Nejlepší je, pokud s fenkou příjdete hned, jak objevíte bouličku, pak se to nějakou chvíli sleduje, odebere se vzorek jestli je to zhoubné (většinou bohužel ano) a pak se operuje. Ani nejšikovnější veterinář nezajistí, že tam nějaká buňka nezůstane a nebude se šířit dál. Proto se většinou bere víc, než je nezbytně nutné. Navíc se při operaci často příjde na to, že těch nádorků je tam mnohem víc, jenže jsou jak špendlíkové hlavičky a tak nebyli cítit na pohmat. Doufám, že se Vám to vyhne, jsou to akorát nervy o zdraví fenky, narkoza a zkrátka není o co stát. Kéž by na to existovalo očkování

Neregistrovaný uživatel

2.1.2009 21:46
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.80.194

Podle vašeho popisu těžko říct, záleží na tom jak je to velké a jak rychle to roste, je-li zhoubný nebo nezhoubný - nechali jste udělat histologii?

Zatím ne, jsme domluvení na příští týden.

Moc všem děkuji za názory.

Neregistrovaný uživatel

2.1.2009 21:49
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.80.194

PS: co se velikosti týká, tak jak jsem na to přišla, bylo to jako pecka citronu, nyní, po měsíci je to větší lískový ořech. Řešení bych měla najít rychle.

Neregistrovaný uživatel

2.1.2009 22:09
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.31.114

PS: co se velikosti týká, tak jak jsem na to přišla, bylo to jako pecka citronu, nyní, po měsíci je to větší lískový ořech. Řešení bych měla najít rychle.

Osobně bych do operace nešla. Ten věk a to všechno.

Ale nejen z vlastní zkušenosti na tohle vřele doporučuji injekce Zylexis+Wobenzym+Boma Zeal Senior Nejen mé fence NO to právě nádory zapouzdřilo a přestali v jednu chvíli i růst - pak rostli pomalunku - ale celkově se velice zlepšila a prodloužilo jí to aktivní život nejméně o rok U dalších pejsků se prodloužil v jednom případě i o tři, ale nejméně rok tam vždy byl, s tím, že pejsek nehubnul, papal, neměl bolesti, nebyl unavený - naopak!!!, měl silnou imunitu, prostě byl ještě "zdravější", než předtím Staří pejsci tak omládli a stálo to za to.

Takže ten rok prožili šťastně a aktivně a pak to šlo tak rychle, že to nebylo trápení, zatímco s operací by v tom starém věku prožili dva měsíce pooperační, a kdo ví, jak by to bylo potom, víte jak to je, rýpnete do toho a už to jede, tím spíš, když je nádorů víc - a to o nich ani nevíte, moje fenka měla i za okem a v uchu a na slezině, ale věděli jsme jen o těch na mléčných žlázách

Tak jako tak přeji moc štěstíčka, ať se rozhodnete správně a ještě si to s fenečkou užijete naplno

Maťa

Neregistrovaný uživatel

2.1.2009 22:16
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.80.194

Ale nejen z vlastní zkušenosti na tohle vřele doporučuji injekce Zylexis+Wobenzym+Boma Zeal Senior Nejen mé fence NO to právě nádory zapouzdřilo a přestali v jednu chvíli i růst - pak rostli pomalunku - ale celkově se velice zlepšila a prodloužilo jí to aktivní život nejméně o rok U dalších pejsků se prodloužil v jednom případě i o tři, ale nejméně rok tam vždy byl, s tím, že pejsek nehubnul, papal, neměl bolesti, nebyl unavený - naopak!!!, měl silnou imunitu, prostě byl ještě "zdravější", než předtím Staří pejsci tak omládli a stálo to za to.

Takže ten rok prožili šťastně a aktivně a pak to šlo tak rychle, že to nebylo trápení, zatímco s operací by v tom starém věku prožili dva měsíce pooperační, a kdo ví, jak by to bylo potom, víte jak to je, rýpnete do toho a už to jede, tím spíš, když je nádorů víc - a to o nich ani nevíte, moje fenka měla i za okem a v uchu a na slezině, ale věděli jsme jen o těch na mléčných žlázách

Tak jako tak přeji moc štěstíčka, ať se rozhodnete správně a ještě si to s fenečkou užijete naplno

Maťa

Maťo děkuji. Pakliže se rozhodnu nechat fenku bez zásahu(a jak čtu vaše názory, asi se k tomu přikloním), nějakou alternativní "léčbu" nasadím. Opíši si tuto kombinaci, třeba jí to opravdu uleví a imunitu trošku posílí.

Neregistrovaný uživatel

2.1.2009 23:01
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.9.3

Já se rozhodla že fenku nenechám operovat a nelituji.Taky zvracívá a hodně moc pije,někdy až deset litrů za den.Ale to poslední rozhodnutí bude stejně na nás,nám už se to blíží ,vím to a děsí mě to.Ale nechci aby fenka trpěla na to ji mám moc ráda.Takže až to příjde musím to zvládnout a nechat ji odejít.Vet. mi řekl že může poradit ale rozhodnutí je na mě.

Neregistrovaný uživatel

2.1.2009 23:09
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.64.145

Maťa

chtěla jsem se zeptat ten třetí název je co?Mám starší pejsky tak mě to zajímá, můžeš to trošku upřesnit.

Neregistrovaný uživatel

3.1.2009 00:15
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.31.114

chtěla jsem se zeptat ten třetí název je co?Mám starší pejsky tak mě to zajímá, můžeš to trošku upřesnit.

Zylexis jsou injekce na podporu imunity - konkrétně u onkologických problémů jsou výborné výsledky, alespoň co já vím od sebe a svého okolí.
Wobenzym je pro lidi, taktéž na podporu imunity, ale spousta lidí to psům dává a fakt to pomáhá.
Boma Zeal Senior - dělá se i Puppy a Aktiv myslím - je přírodní preparát na celkové zlepšení fyzického stavu, obsahuje hafo super věciček a vím, že to berou i lidé!!! Je super na imunitu, klouby, srst, játra....no všechno Je dražší, ale já na něj nedám dopustit a jsou to tabletky samo

http://www.vele-leciva.cz/ obchod/default.asp?strPage=detail&ID Zbozi=14&IDSkupiny=9
(2 mezery)

Maťa

Neregistrovaný uživatel

3.1.2009 00:21
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.98.36

Maťa

U mé fenky středního plemene bez štěňat se první bulka objevila v 7 letech.Postupně se objevovaly další malé bulky.Celou dobu byla aktivní, veselá.Bulky měla celkem 5 let.Ke konci jsme taky chodily na injekce na podporu imunity, fena se po nich hodně zlepšila.Ke konci, asi tak 14 dní fena občas večer pokňourávala, možná měla bolesti a pak se jednou ráno nepostavila na zadní nohy.Její oči mi prozradily, že to vzdává.Pak jsem zavolala vetce a ta ji přijela k nám domů uspat.Já bych do operace určitě nešla, je to další trápení.

Neregistrovaný uživatel

3.1.2009 08:04
Neregistrovaný uživatel

U mé fenky středního plemene bez štěňat se první bulka objevila v 7 letech.Postupně se objevovaly další malé bulky.Celou dobu byla aktivní, veselá.Bulky měla celkem 5 let.Ke konci jsme taky chodily na injekce na podporu imunity, fena se po nich hodně zlepšila.Ke konci, asi tak 14 dní fena občas večer pokňourávala, možná měla bolesti a pak se jednou ráno nepostavila na zadní nohy.Její oči mi prozradily, že to vzdává.Pak jsem zavolala vetce a ta ji přijela k nám domů uspat.Já bych do operace určitě nešla, je to další trápení.

Nechte udělat rentgen plic a hrudníku. Nádory mléčné žlázy rády metastázují. Mojí 10leté feně se udělala boule na struku, zvětšovala se, veterinář radil operovat, RTG se nedělalo. Nádor byl zhoubný, fena už v té době měla plíce plné metastáz, rána se vůbec nehojila. Jiný vet mi udělal RTG a zjistil to. Mohla sem jí ušetřit operace a trápení s nehojící se ránou-nikomu to nepřeju

Neregistrovaný uživatel

3.1.2009 11:38
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.64.174

Zylexis jsou injekce na podporu imunity - konkrétně u onkologických problémů jsou výborné výsledky, alespoň co já vím od sebe a svého okolí.
Wobenzym je pro lidi, taktéž na podporu imunity, ale spousta lidí to psům dává a fakt to pomáhá.
Boma Zeal Senior - dělá se i Puppy a Aktiv myslím - je přírodní preparát na celkové zlepšení fyzického stavu, obsahuje hafo super věciček a vím, že to berou i lidé!!! Je super na imunitu, klouby, srst, játra....no všechno Je dražší, ale já na něj nedám dopustit a jsou to tabletky samo

http://www.vele-leciva.cz/ obchod/default.asp?strPage=detail&ID Zbozi=14&IDSkupiny=9
(2 mezery)

Maťa

Maťa -díky za upřesnění wobenzyn znám ,ale ty ostatní ne a proto jsem se ptala nemám psy s onkologickými problémy jen už trochu ve věku ,no na imunitu dostávají celý život ,tedy tak 3 neděle na jaře a na podzim třapatku nachovou, takže celý život žádný problém s nachlazením ,virozy žádné od té doby co to užívám se psy ani já netrpím na chřipky a jiná onemocnění

Neregistrovaný uživatel

3.1.2009 12:31
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.103.17

Nechte udělat rentgen plic a hrudníku. Nádory mléčné žlázy rády metastázují. Mojí 10leté feně se udělala boule na struku, zvětšovala se, veterinář radil operovat, RTG se nedělalo. Nádor byl zhoubný, fena už v té době měla plíce plné metastáz, rána se vůbec nehojila. Jiný vet mi udělal RTG a zjistil to. Mohla sem jí ušetřit operace a trápení s nehojící se ránou-nikomu to nepřeju

Mala som kokrspanielku v 9 rokoch diagnostikovane 2 nadory na ml.zlaze, rastlo to neuveritelne rychlo,do 2 dni bola pod nozom metastazy sa nenasli. Po operaci bola do tyzdna fit,prve 2-3 dni prelezela a potom uz ok. Dozila sa 14 krasnych rokov bez opätovneho nalezu

Neregistrovaný uživatel

3.1.2009 12:38
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.97.65

Mala som kokrspanielku v 9 rokoch diagnostikovane 2 nadory na ml.zlaze, rastlo to neuveritelne rychlo,do 2 dni bola pod nozom metastazy sa nenasli. Po operaci bola do tyzdna fit,prve 2-3 dni prelezela a potom uz ok. Dozila sa 14 krasnych rokov bez opätovneho nalezu

Pokud je pes jinak fit a nemá metastázy, tak operovat, pokud už fit není - jako zde píše zadavatelka, že fena nevidí atd, zbytečně bych jí zbytek života neztěžovala operací , která jí o moc život nevylepší. Snažila bych se jí usnadnit ten zbytek pokud to jde a je to únosné pro vás i pro fenu.

Neregistrovaný uživatel

3.1.2009 13:34
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.21.232

Nechala jsem vyndat obě mléčné žlázy starším jezevčicím - cca 5 a 9 let. A obě byly v pořádku, žádné další problémy s tím nebyly.

Neregistrovaný uživatel

3.1.2009 14:17
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.22.36

Já jsem po zkušenostech jednoznačně pro operaci.
Máte malé plemeno, u toho by 10 let ještě neměl být takový problém. Hlavně už na nic nečekejte, měla jste se rozhodnout okamžitě. Po RTG, zda nejsou metastázy a po krevním rozboru, zda je fenka ok, bych okamžitě operovala. U jedné fenky jsem byla také nezozhodná, stejně jako bohužel i vet. Stále jsme zapouzdřovali, a pak už bylo na všechno pozdě.
Další fenka měla nádůrky ve 12 letech - komplet odstranění lišty a žila v poho až do 17 let! Byla také dlouho slepá, ale jinak v kondici, hravá až do poslední chvilky.
Nyní jakmile se cokoliv objeví - okamžitě oerujeme (ale je rozdíl 10 let u obřího plemene, máme 13 let starou fenu velkého plemene, a ta už by operaci určitě nezvládla).
Vyberte super veta, aby hlavně ten neměl pochybnosti o tom, co dělá. Před operací kapačky - aby se snížila zátěž pro ledviny a pak dýchací narkózu a věřím, že vše dobře dopadne. Nechtějte si pak stále vyčítat, že jste neudělala maximum.

Neregistrovaný uživatel

5.1.2009 16:01
Neregistrovaný uživatel

Já jsem po zkušenostech jednoznačně pro operaci.
Máte malé plemeno, u toho by 10 let ještě neměl být takový problém. Hlavně už na nic nečekejte, měla jste se rozhodnout okamžitě. Po RTG, zda nejsou metastázy a po krevním rozboru, zda je fenka ok, bych okamžitě operovala. U jedné fenky jsem byla také nezozhodná, stejně jako bohužel i vet. Stále jsme zapouzdřovali, a pak už bylo na všechno pozdě.
Další fenka měla nádůrky ve 12 letech - komplet odstranění lišty a žila v poho až do 17 let! Byla také dlouho slepá, ale jinak v kondici, hravá až do poslední chvilky.
Nyní jakmile se cokoliv objeví - okamžitě oerujeme (ale je rozdíl 10 let u obřího plemene, máme 13 let starou fenu velkého plemene, a ta už by operaci určitě nezvládla).
Vyberte super veta, aby hlavně ten neměl pochybnosti o tom, co dělá. Před operací kapačky - aby se snížila zátěž pro ledviny a pak dýchací narkózu a věřím, že vše dobře dopadne. Nechtějte si pak stále vyčítat, že jste neudělala maximum.

Ja mam ted cerstvou zkusenost s odstranenim mlecne listy a s kastraci u 8 lete feny rotvika. Ovsem fenka je v maximalni kondici. Dva veti rekli ihned operovat, tak jsme to udelali a nelitujeme. Fenka jakoby ozila a je divocejsi a jako by omladla.Rozbourala kotec, utekla k sousedum pres plot s narovnanym drivim, tchyne se ji boji nechat venku bez dozoru.
Vesele to nebylo. Rsp. neknucela, nevyla a hojilo se ji to dobre, ale clovek si to umi predstavit, ze ji nebylo do zpevu.
Jeden den sla na operaci, druhy den prevaz, to trpela, chudinka. Pak vyndani stehu 11 den po operaci. To bylo 3.prosince.Dnes, mesic pote, ani nevime, ze na necem byla. Rana je perfektni, skoro neni videt. A podotykam, ze slo o vyjmuti cele jedne listy PLUS kastraci k tomu.

Take jsme zvazovali. Cetla jsem o pripadech, ze se to nehojilo, presivalo i uvnitr, chudaci psi. Zase jsem ale na webu cetla o tom, jak velke ty nadory mohou byt.

Mate male plemeno, jeste by tu mohla byt dlouho. Myslela jsem, ze mala plemena starnou pomaleji, ze v 10 letech jsou to jeste psi ve strednim veku a ne seniori, jako treba rotvici. Zvazila bych kondici fenky. Jestli to ustoji, tak bych take radeji operovala. Treba ne vsechno naraz.

Jestli jste z Prahy, muzu Vam doporucit kliniku, kde jsme meli nasi rotvicku i jorka na trhani zubu a byli jsme fakt maximalne spokojeni. Nerejzuji, k pejskum se chovaji krasne a s velkym citem. www.altavet.cz, pi.Machova tusim. Je vyhoda, ze operuji i o vikendech a svatcich a maji nonstop pohotovost.

3.10.2019 10:08
ginka1984

XXX.XXX.222.166

Zdravím priatelia chcem sa len opýtať v akom množstve sa dá podávať ten wobenzym psíkovi yorkshire 12 rokov cca 3kg.ďakujem

10.10.2019 12:43
fikovnice

XXX.XXX.135.131

ginka1984 napsal(a):
Zdravím priatelia chcem sa len opýtať v akom množstve sa dá podávať ten wobenzym psíkovi yorkshire 12 rokov cca 3kg.ďakujem

Nemyslím, že by se Wobenzymem dalo předávkovat. Ačkoli někteří lidé reagují na vyšší dávky bolestí žaludku a GIT problémy. Dávkování by Vám měl říct vet. Podle mě, pokud byste podávali 4-6tbl./den, nic nepokazíte. Ale nejsem vet, takže prosím info si ověřte.

Neregistrovaný uživatel

22.2.2022 11:10
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!

Přidejte reakci

Přidat smajlík