Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

17.3.2009 14:17
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.200.246

Znáte někdo tuhle paní? Má posuzovat hovíky na výstavě v Litoměřicích, víte někdo, co má ráda a na co se dívá?

Neregistrovaný uživatel

17.3.2009 14:22
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.193.18

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Znáte někdo tuhle paní? Má posuzovat hovíky na výstavě v Litoměřicích, víte někdo, co má ráda a na co se dívá?

http://kynologie.blogspot.com/2006/04/ morlka-rozhodch-mku-prodavaka-ps-mgr.html
Před morlka jsem musela dát 2 mezery - jinak to sem nešlo vložit.

Neregistrovaný uživatel

17.3.2009 14:29
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.193.18

Morálka rozhodčích ČMKU - Prodavačka psů Mgr. Božena Ovesná
Tedy tu paní osobně neznám, ale na internetu pod výše uvedeným odkazem...

Neregistrovaný uživatel

17.3.2009 14:31
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.80.144

nu ale jméno má bezvadný

Maťa

Neregistrovaný uživatel

17.3.2009 14:35
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.244.125

nu ale jméno má bezvadný

Maťa

Nás posuzovala loni-papillon-a i proto letos nejedu do 1.budějovic.Ačkoli posuzuje malý typ papíků(do 2.5kg)Řekla mi do očí,že se jí malý typ nelíbí a měl by se z chovu vyřadit úplně.Takže ať si paní Ovesná posuzuje,ale já tedy rozhodně k ní nikdy nejedu.Jen tak mimochodem na výstavě měsíc po tomto incidentu s p.Ovesnou dostala čuba V1CAC.

Neregistrovaný uživatel

17.3.2009 14:37
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.244.125

Nás posuzovala loni-papillon-a i proto letos nejedu do 1.budějovic.Ačkoli posuzuje malý typ papíků(do 2.5kg)Řekla mi do očí,že se jí malý typ nelíbí a měl by se z chovu vyřadit úplně.Takže ať si paní Ovesná posuzuje,ale já tedy rozhodně k ní nikdy nejedu.Jen tak mimochodem na výstavě měsíc po tomto incidentu s p.Ovesnou dostala čuba V1CAC.

Co máte za plemeno?U nás koukala,převážně na velikost-ti větší měli na vrch a dokoce je i těžkala.Jinak pohyb v kruhu jí nezajímal.To nás nechala lítat dokola a ni nekoukala.Ale postoj na stole jí zajímal-to koukala snad 15 min.

Neregistrovaný uživatel

17.3.2009 14:38
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.244.125

Co máte za plemeno?U nás koukala,převážně na velikost-ti větší měli na vrch a dokoce je i těžkala.Jinak pohyb v kruhu jí nezajímal.To nás nechala lítat dokola a ni nekoukala.Ale postoj na stole jí zajímal-to koukala snad 15 min.

Sorry su blbá-mevšimla jsem si,že plemeno píšete.Takže u vás asi jen postoj-bez toho stolu,že??!!!!!!!

Neregistrovaný uživatel

17.3.2009 14:48
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.200.246

Sorry su blbá-mevšimla jsem si,že plemeno píšete.Takže u vás asi jen postoj-bez toho stolu,že??!!!!!!!

Stačí postoj na zemi a že by si chtěla tu mojí hydru potěžkat, to asi taky nehrozí Ale rozumím. Takže má ráda větší jedince a dívá na postoj... čuba má světlejší oko, jak moc hrotí oči? Má ráda víc nebo normálně chlupatá zvířata?

A co druhý konec vodítka, má neznámý obličej vůbec šanci?

Neregistrovaný uživatel

17.3.2009 14:49
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.59.141

Ke psům se chová dost bezohledně, zkušený dospělý pes jí ustojí ale se štěńetem nikdy!

Neregistrovaný uživatel

17.3.2009 14:49
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.48.5

U nás kouká na pohyb, mám dojem, že má raději mohutnější typy. My ji měli ale jen jednou.

Neregistrovaný uživatel

17.3.2009 14:55
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.244.125

U nás kouká na pohyb, mám dojem, že má raději mohutnější typy. My ji měli ale jen jednou.

No na oči a na zuby snad vůbec nekoukala,mohutné a velké jedince miluje baba jedna.Ale na chlupy kouká,vyčetla mi vylínalou fenu-když hárala tak jí šitzuák samou láskou vylízal uši-sice jen zezadu ale toho si všimla hnedle!!U vás bych jí přála ať si potěžká-ne jak tu mojí házela metr nad stůl.

Neregistrovaný uživatel

17.3.2009 15:08
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.9.3

No na oči a na zuby snad vůbec nekoukala,mohutné a velké jedince miluje baba jedna.Ale na chlupy kouká,vyčetla mi vylínalou fenu-když hárala tak jí šitzuák samou láskou vylízal uši-sice jen zezadu ale toho si všimla hnedle!!U vás bych jí přála ať si potěžká-ne jak tu mojí házela metr nad stůl.

Paní Ovesná nás posuzovala a já si nemohu na nic stěžovat.Důkladně prohlédla zuby zárovenˇ zhodnotila barvu oka,psa prohmátla jestli je dostačně pevný ve hřbetě.Dávala přednost psům s pěkným pohybem.Nekoukala kdo stojí na konci vodítka ale na psa,štěnˇatům a mladˇochům lecos odpustila, ale u dospělých už chtěla vidět pěkné předvedení.U mě tedy spokojenost.

Neregistrovaný uživatel

17.3.2009 15:19
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.244.125

Paní Ovesná nás posuzovala a já si nemohu na nic stěžovat.Důkladně prohlédla zuby zárovenˇ zhodnotila barvu oka,psa prohmátla jestli je dostačně pevný ve hřbetě.Dávala přednost psům s pěkným pohybem.Nekoukala kdo stojí na konci vodítka ale na psa,štěnˇatům a mladˇochům lecos odpustila, ale u dospělých už chtěla vidět pěkné předvedení.U mě tedy spokojenost.

Ono je to o okolnostech,jak se taky kdo vyspí,atd...Já u čivav milovala takovýho staríčkýho dědu-slovák,byl bezva.A přitom ho všichni čivaváci nenávidí.

Neregistrovaný uživatel

17.3.2009 15:27
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.113

Ono je to o okolnostech,jak se taky kdo vyspí,atd...Já u čivav milovala takovýho staríčkýho dědu-slovák,byl bezva.A přitom ho všichni čivaváci nenávidí.

Tipuji pana Sopka že ? Jediné pozitivum je, že se k vystavujícím a hlavně psům chová velice slušně . Paní Ovesnou B.jsme u čivav měli 1x a také na ni již nepojedeme. Na psíky a lidi milá, ale příliš plemenu čivava nerozumí. U nás preferuje světlé a menší jedince. Předvedení není důležité. Psa si klidně postaví na stole sama.

Neregistrovaný uživatel

17.3.2009 15:28
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.211.145

Hodně lidí ji nemá rádo.Nás s papišákem posuzovala už x krát a nikdy jsem neměla důvod nebýt spokojená.Posudek od ní byl pokaždé stejný,vytkla stejné vady,které pes skutečně má.Ano do psa hrábne, ale to není snad jediná.Jezdím k ní i se štěnkama nikdy se mi nestalo,že by se pes bál.To spíš mám problémy s druhou p.Ovesnou ta do psa hrábne fakt,že se štěnko lekne.A víc kouká kdo je na konci vodítka.
Jana

Neregistrovaný uživatel

17.3.2009 15:40
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.244.125

Tipuji pana Sopka že ? Jediné pozitivum je, že se k vystavujícím a hlavně psům chová velice slušně . Paní Ovesnou B.jsme u čivav měli 1x a také na ni již nepojedeme. Na psíky a lidi milá, ale příliš plemenu čivava nerozumí. U nás preferuje světlé a menší jedince. Předvedení není důležité. Psa si klidně postaví na stole sama.

joo máte pravdu Sopko se jmenoval.Mě přišel roztomilej,s pejskem si spíš povídAL.aLE JE FAKT,ŽE ODBORNÍK ASI MOC NENÍ.

Neregistrovaný uživatel

17.3.2009 15:51
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.64.20

Hodně lidí ji nemá rádo.Nás s papišákem posuzovala už x krát a nikdy jsem neměla důvod nebýt spokojená.Posudek od ní byl pokaždé stejný,vytkla stejné vady,které pes skutečně má.Ano do psa hrábne, ale to není snad jediná.Jezdím k ní i se štěnkama nikdy se mi nestalo,že by se pes bál.To spíš mám problémy s druhou p.Ovesnou ta do psa hrábne fakt,že se štěnko lekne.A víc kouká kdo je na konci vodítka.
Jana

tak ta pani je pudlařka a nyní rozhodčí pro všechna plemena u pudlů se jí říká zubař ,protože lpí na plnochruposti i když je tolerance k chybějícím zubům/P1,P2/,ale vždy pokud je v kruhu současně jedinec se všemi zuby ,ale o třídu horší staví ho na první místo, moc jí rádi majitelé pudlů nemají.

Neregistrovaný uživatel

17.3.2009 16:11
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.119.206

souhlasím s vámi.

Neregistrovaný uživatel

17.3.2009 16:12
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.119.206

souhlasím s vámi.

s (xxxx.9.3)

Neregistrovaný uživatel

17.3.2009 17:23
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.224.3

tak ta pani je pudlařka a nyní rozhodčí pro všechna plemena u pudlů se jí říká zubař ,protože lpí na plnochruposti i když je tolerance k chybějícím zubům/P1,P2/,ale vždy pokud je v kruhu současně jedinec se všemi zuby ,ale o třídu horší staví ho na první místo, moc jí rádi majitelé pudlů nemají.

Na jedné z našich úplně prvních výstav mi posuzovala psa, dostal V1 CAC, takže o jakýchkoli známostech nemohlo být řeči - já jsem naprostý amatér. Co se týkalo posuzování, tak musím říct, že byla příjemná, dělala si legraci i ze sebe (psovi napsala do posudku, že je momentálně ve velmi dobré výživové kondici a ještě, že nikdo neposuzuje jí osobně - paní je lehce při těle). Chápu, že když někdo odejde oceněn hůř, než sám čeká, spokojen nebude, ale já na paní Ovesnou vzpomínám ráda a Vám přeju hodně štěstí.

Neregistrovaný uživatel

17.3.2009 17:41
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.215.235

Na jedné z našich úplně prvních výstav mi posuzovala psa, dostal V1 CAC, takže o jakýchkoli známostech nemohlo být řeči - já jsem naprostý amatér. Co se týkalo posuzování, tak musím říct, že byla příjemná, dělala si legraci i ze sebe (psovi napsala do posudku, že je momentálně ve velmi dobré výživové kondici a ještě, že nikdo neposuzuje jí osobně - paní je lehce při těle). Chápu, že když někdo odejde oceněn hůř, než sám čeká, spokojen nebude, ale já na paní Ovesnou vzpomínám ráda a Vám přeju hodně štěstí.

Pokud jste milá a sympatická a budete souhlasit s jejími názory tak budete její člověk a pesan nedostane hůře jak V. Pokud s něčím nebudete souhlasit, a že má paní opravdu na různé věci zvláštní názory, jste v háji..

Neregistrovaný uživatel

17.3.2009 19:00
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.100.238

Já ji měla na borderkách a přišla mi celkem sympatická. Pesany pořádně prohlédla, dívala se i na oči a hodně se zaměřovala na pohyb. náš pesan dostal VD, kvůli tomu, že se tvářil znuděně a měl uši stáhnuty dozadu a za nic je nechtěl dát normálně. Hold, miluje více agility a obedience, než nějaký stání v kruhu, takže jsem tu známku přijala zasouženě. Říkala, že je povahuvě super (mazlil se s ní i zapisovatelkama, u pohybu ze mě nespustil oči, ale při každým zastavení automaticky přisedal k noze v očekávání dalšího povelu - prostě bordera=)), ale že je kvůli tomuhle mu musí dát to VD. Taky říkala, že je vidět, že je spíše pracant postavou (on je lehčí stavby těla - pracovní linie). Byla to naše první a zatím poslední výstava, orientujem se na sport

Neregistrovaný uživatel

17.3.2009 21:39
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.64.20

Já ji měla na borderkách a přišla mi celkem sympatická. Pesany pořádně prohlédla, dívala se i na oči a hodně se zaměřovala na pohyb. náš pesan dostal VD, kvůli tomu, že se tvářil znuděně a měl uši stáhnuty dozadu a za nic je nechtěl dát normálně. Hold, miluje více agility a obedience, než nějaký stání v kruhu, takže jsem tu známku přijala zasouženě. Říkala, že je povahuvě super (mazlil se s ní i zapisovatelkama, u pohybu ze mě nespustil oči, ale při každým zastavení automaticky přisedal k noze v očekávání dalšího povelu - prostě bordera=)), ale že je kvůli tomuhle mu musí dát to VD. Taky říkala, že je vidět, že je spíše pracant postavou (on je lehčí stavby těla - pracovní linie). Byla to naše první a zatím poslední výstava, orientujem se na sport

já s pudly u ní dostala také V1,CAC ,ale přesto na ni už nepojedu,nelíbí se mi posuzování

Neregistrovaný uživatel

17.3.2009 21:44
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.166.38

já s pudly u ní dostala také V1,CAC ,ale přesto na ni už nepojedu,nelíbí se mi posuzování

Nás už posuzovat nebude, na kruhu řekla věci, které si může maximálně myslet...

Neregistrovaný uživatel

17.3.2009 23:35
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.22.36

Už 7 let na ní nejezdíme. VŽDY je rozhodující, kdo je na druhém konci vodítka.

Neregistrovaný uživatel

17.3.2009 23:45
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.148.1

Měla by jít do důchodu,my vlezli do kruhu a byli jsme sami,začla ječet tady žádný titul ode mě nečekejte,ale proč,to jsme se už nedozvěděli,pokud můžu se ji vyhýbáme,má ráda známosti

Neregistrovaný uživatel

18.3.2009 09:38
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.119.206

tak v tom nemůžu souhlasit, vždy jsem u ní s fenkou vyhrávala, ačkoliv jsem byla začátečník a neznala ani ji , ani nikoho kolem onoho plemene......

Neregistrovaný uživatel

18.3.2009 10:49
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.34

tak v tom nemůžu souhlasit, vždy jsem u ní s fenkou vyhrávala, ačkoliv jsem byla začátečník a neznala ani ji , ani nikoho kolem onoho plemene......

Nás taky nechala v konkurenci 6 psů vyhrát, viděli jsme ji poprvé v životě, byla to jedna z našich prvních výstav.

Neregistrovaný uživatel

18.3.2009 13:32
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.244.125

Nás taky nechala v konkurenci 6 psů vyhrát, viděli jsme ji poprvé v životě, byla to jedna z našich prvních výstav.

Já si myslím,že dost často říká co by neměla,to je zkušenost moje a několika známých.Nevidím důvod,když je papillon dělen do 2.5kg a do 5 kg-proč by měla říkat,že se jí malý nelíběj a měli by být vyřazeni z chovu.To mě teda dostala.Tak ať je tedy neposuzuje,když se jí nezamlouvaj.A nechtěla bych u ní vystavovat psa 3 kg-který spadá do velké kategorie v konkurenci těch od 4-5 kg.To můžete rovnou zabalit-ani nemusíte vystavovat.Její posuzování je velmi zvláštní-ikdyž chápu,že někdo je třeba spokojen.Já tedy ne.

Neregistrovaný uživatel

18.3.2009 14:29
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.245.226

Já si myslím,že dost často říká co by neměla,to je zkušenost moje a několika známých.Nevidím důvod,když je papillon dělen do 2.5kg a do 5 kg-proč by měla říkat,že se jí malý nelíběj a měli by být vyřazeni z chovu.To mě teda dostala.Tak ať je tedy neposuzuje,když se jí nezamlouvaj.A nechtěla bych u ní vystavovat psa 3 kg-který spadá do velké kategorie v konkurenci těch od 4-5 kg.To můžete rovnou zabalit-ani nemusíte vystavovat.Její posuzování je velmi zvláštní-ikdyž chápu,že někdo je třeba spokojen.Já tedy ne.

My slyšeli jak říká, tak tyhle, že nemusí... Stála v kruhu a vystavovatelé to slyšeli. Myslím, že takové průpovídky jsou naprosto nevhodné, třeba nepočítala s tím, že to ostatní slyší, ale stejně. Nebo o nějakém psovi říct, že je chudý příbuzný jiného, co dodat...

Neregistrovaný uživatel

30.4.2011 20:10
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.122.226

tak já mám s paní Ovesnou špatné zkušenosti - má několik posudků a každý úplně jiný a to v rozmezí jednoho měsíce, pani si dost protiřečí a vlastně neví co se jí líbí, nebo tak na mně působí... Jak se výše píše opravdu jde o známost, zažila jsem to na vlastní kůži a měli by být příště víc nenápadní a ne to rešit přímo v kruhu smajlík smajlík

Neregistrovaný uživatel

30.4.2011 20:34
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.195.92

Tak my máme zkušenost dobrou. První výstava štěněte, první výstava moje. Pravda, byla jsem trochu zděšená, když jsem si před výstavou četla tohle téma. Ale nakonec posudek super, fenka se moc líbila. I když jsme byli ve štěniskách, tak přístup v pohodě. Zuby jsem ukazovala sama, fence do huby nehrabala. I když to bylo možná plemennou příslušností štěněte. smajlík Respekt ze strany rozhodčí byl znát. Ale i tak jsme dostali pochvalu za pěkné ukázání zoubků. Já jsem s touto prozatím jedinou zkušeností s paní rozhodčí spokojena..

I když bodejť by ne. Na první výstavě v životě tak krásný posudek. smajlík

Neregistrovaný uživatel

30.4.2011 20:59
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.30.22

Paní Ovesnou jsem v kruhu viděla poprve, vystavovala jsem asi po páté mého psa. Spíše mě překvapilo, že náš pes od ní dostal V1, a CAC. Nechala nás velmi dlouho běhat, pes jí zaujal právě svým temperamentem, napětím, pozorností. Porazili jsme psa, který téměř všude vyhrával a jeho panička byla zkušená vůdkyně. Takže u mě naprostá spokojennost. Druhá Ovesná, mladší, tak to jsem byla velmi nespokojená. Opravdu na naše malé plemeno drsná prohlídka, ale pes obstál. Byla to sice KV, pes vyhrál také Krajského výtěze, posudek výborný, ale celou dobu jsem trnula, jak pes posouzení na stole ustojí, bylo vidět, že jindy klidný a nebojácný pes s ní má problém, jen přistoupila ke stolu. Nevím, čím to je, ale slyšela jsem to od více chovatelů, že k ní psi nemají důvěru.

Neregistrovaný uživatel

30.4.2011 21:37
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.157.1

tak já mám s paní Ovesnou špatné zkušenosti - má několik posudků a každý úplně jiný a to v rozmezí jednoho měsíce, pani si dost protiřečí a vlastně neví co se jí líbí, nebo tak na mně působí... Jak se výše píše opravdu jde o známost, zažila jsem to na vlastní kůži a měli by být příště víc nenápadní a ne to rešit přímo v kruhu smajlík smajlík

Jo, taky mám stejnou zkušenost. V rozmězí tří týdnů jsme u ní byli na výstavě a připadalo mi, že posuzovala dva odlišné psy. Navíc ráda chodí v takovém dlouhém kabátu a když se mi sápala na psa poprvé, měl z toho jejího kabátu hrůzu. U stolku stála otočená k zapisovatelce a vůbec nekoukala na pohyb ...................

Neregistrovaný uživatel

30.4.2011 22:35
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.74.237

Jo, taky mám stejnou zkušenost. V rozmězí tří týdnů jsme u ní byli na výstavě a připadalo mi, že posuzovala dva odlišné psy. Navíc ráda chodí v takovém dlouhém kabátu a když se mi sápala na psa poprvé, měl z toho jejího kabátu hrůzu. U stolku stála otočená k zapisovatelce a vůbec nekoukala na pohyb ...................

Škoda,že nikdo jste z Vás neviděl její psy,otřesné!!!!Není to pomluva je to opravdu tak,vím to z veter.zdrojů!smajlík

Neregistrovaný uživatel

1.5.2011 06:17
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.84.154

Škoda,že nikdo jste z Vás neviděl její psy,otřesné!!!!Není to pomluva je to opravdu tak,vím to z veter.zdrojů!smajlík

Tak jak to tady čtu vůbec nevím zda budu mít někdy odvahu na nějakou výstavu se psem jít a to jsem si říkala, že když už má PP, zkusím uchovnit až přijde jeho čas....smajlík

Neregistrovaný uživatel

1.5.2011 07:28
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.163.132

Tak jak to tady čtu vůbec nevím zda budu mít někdy odvahu na nějakou výstavu se psem jít a to jsem si říkala, že když už má PP, zkusím uchovnit až přijde jeho čas....smajlík

Jestli máte pěkného pejska, nenechte se odradit blafy na nějaké diskusi. Co člověk, to názor. je fakt že někteří rozhodčí jsou xichtovní, taky je fakt že někteří plemeni příliš nerozumí, ale nejlepší je "osahat" si to osobně. Když se vám jednání rozhodčího se psem nebude líbit, můžete vždycky odstoupit.
A ještě něco. Slovo rozhodčího v kruhu je zákon a nemá smysl proti němu džkovat. A to i v případě že rozhodčí blábolí naprosté nesmysly - což se občas stane :-).....zkrátka je to tak.

Neregistrovaný uživatel

1.5.2011 11:16
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.141.88

naprosto výstižné , také jsem pudlař a na ní ne ,

Neregistrovaný uživatel

1.5.2011 11:18
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.141.88

viděla jsem její psy,ona svoje pudly nevystavuje

Neregistrovaný uživatel

1.5.2011 12:40
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.181.121

ma ráda mila zvířata,čuba jí skočila do klína,nechala si šáhnout až do krku,dostala KV

Neregistrovaný uživatel

1.5.2011 18:19
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.157.1

Koukám, že jsem si ty Ovesné pomotala - já mám svou zkušenost s Jaroslavou

Neregistrovaný uživatel

1.5.2011 19:42
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.141.88

Koukám, že jsem si ty Ovesné pomotala - já mám svou zkušenost s Jaroslavou

já s oběma smajlík

Neregistrovaný uživatel

2.5.2011 09:24
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.226.113

Nás posuzovala ta starší ve Vyškově. Taky mě trochu překvapilo, že hrabala do psa na můj vkus dost hrubě, měla jsem trochu obavu, aby se neohnal, nebo nezavrčel.Ale pak mi došlo, že to je možná právě ten účel, aby jedinec nebyl agresivní. Ale posudek nám dala dobrý a byla milá a psa chválila, i když se moc nepředvedl.

Neregistrovaný uživatel

19.7.2011 11:22
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.219

S Paní Boženou Ovesnou mam špatné skušenosti alespon u plemene sharpei je zaujata a vyhrávají u ní lidi s kterýma se zná. To je můj názor. U našeho plemene z mojí skušenosti začátečník nevyhraje.:-(:-(

Neregistrovaný uživatel

28.4.2012 18:21
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.72.3

Jsem dvanáctiletá "slečna" a na své první výstavě (Krajská výstava psů 2012), kdy jsme s mámou od mého teriérka čekali VDčko, protože je ještě žíhaný (ikdyž ještě mezitřída, kde se to toleruje) a já, ikdyž pilně trénovala jsem prostě nepochopila, jak ho vodit na výstavním vodítku - podle mě ho máma, když ho vedla ona, škrtila. Takže já s trémou, psem který umí stát perfektně ale panička neumí chodit na vodítku si troufla na tuhle "pidi výstavu" - pro mě byla zásadová. Naštěstí jsme v kruhu byli sami a to chození v kruhu mi nějak vyšlo (což chválila i máma - i když se mi "pomocník" p. Ovesné vpletl do cesty a já se musela vyhýbat, psí kurz to nějak nezměnilo) a potom jsme jen asi pět minut stály. Paní Ovesná koukala, že pes je ještě v mezitřídě a tak jsme všichni koukali - V1, VK, VT... smajlík Takže já jsem díky téhle paní dostala chuť se přihlásit na výstavu další a další a další smajlík Určitě velmi podařená první výstava - a to díky posudku paní Ovesné! :-)

Neregistrovaný uživatel

28.4.2012 18:29
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.224.4

S Ovesnou mám stejně špatné zkušenosti jako s Tichou. :-( Zaplať pánbu, že nás na Vámi zmiňované krajské výstavě nepískala Ovesná, která také občas píská na těchto oblastkách nebo krajských výstavách naše plemeno - že nás pískal rozhodčí Kliment, s jeho posudkem a známkou jsme byli také nadmíru spokojeni - V1, VT, KV - takže ještě jednou zaplať pánbu, že nás nepískala tato rozhodčí, která našemu plemeni moc nerozumí, a píská ho jinak než třeba naše poradkyně chovu a předseda klubu, kteří jsou také rozhodčí - a plemeni na rozdíl od ní rozumí.

Neregistrovaný uživatel

29.4.2012 07:15
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.224.17

Asi bych to nějak nehrotila, mám fenu ohaře - málo srsti sv. oko, je trochu věčí. No máme věčinou vd a dala nám V 1, KV..
Za FCI VII. PRVNÍ MÍSTO
smajlík

Neregistrovaný uživatel

29.4.2012 07:59
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.164.89

Já jsem na ní byla jednou a nikdy víc, ke psům je vyloženě surová, horší přístup jsem nezažila.. kontrola zubů u malého plemene horor s taháním za hlavu do vzduchu, u psů kontrola varlat, že se pak chudáci skoro plazili po zemi... navíc u ní vyhrává ten špatný konec vodítka a to dost výrazně (pes co běžně odcházel s D a VD, má od ní BOB, stejně jako všichni další psi oné vystavovatelky odcházeli s prvními místy), pro mě to jsou vyhozené peníze - jet na ní

Neregistrovaný uživatel

29.4.2012 08:37
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.80.130

Asi bych to nějak nehrotila, mám fenu ohaře - málo srsti sv. oko, je trochu věčí. No máme věčinou vd a dala nám V 1, KV..
Za FCI VII. PRVNÍ MÍSTO
smajlík

Takže to rozhodčí dobrá není?

Neregistrovaný uživatel

30.4.2012 08:17
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.69.167

Já jsem byla několikrát svědkem, když posuzovala molossy, a to byla zcela mimo! Jediné rozhodovací hledisko byl pohyb - těžké, velké plemeno nechala v třiceti stupních běhat dokola snad tři minuty - a zdálo se, že vůbec nezná standard. CAJC dostala fena s nestandardní hlavou a špatně neseným uchem, BOB fena skoro podvyživená, navíc pod hranicí výšky (je fakt, že v tom vedru absolutně nejlíp běhala)...
Nevím, jak jiná plemena, ale s tím naším je dobré se jí cíleně vyhnout!
Lucie

Neregistrovaný uživatel

30.4.2012 10:34
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.224.4

Já jsem byla několikrát svědkem, když posuzovala molossy, a to byla zcela mimo! Jediné rozhodovací hledisko byl pohyb - těžké, velké plemeno nechala v třiceti stupních běhat dokola snad tři minuty - a zdálo se, že vůbec nezná standard. CAJC dostala fena s nestandardní hlavou a špatně neseným uchem, BOB fena skoro podvyživená, navíc pod hranicí výšky (je fakt, že v tom vedru absolutně nejlíp běhala)...
Nevím, jak jiná plemena, ale s tím naším je dobré se jí cíleně vyhnout!
Lucie

Vždyť už jsem to psal výše, že naše plemene také neumí, že to je neštěstí, když ho píská - že to píská úplně jinak než třeba poradkyně chovu nebo předseda klubu, kteřá jsou také rozhodčí a na rozdíl od té osoby danému plemeni rozumí. Ale toto je problém více univerzálů, co pískají celé skupiny - a plemena co pískají nikdy nechovali a standart skoro ani neznají ... :-(

Neregistrovaný uživatel

30.4.2012 17:40
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.43.135

My ji teda zažili jen jednou v závěrečkách o nej veterána. Manžel tam předváděl naši starou filu, tehdy 10-letou. Aniž by se zeptala nebo tak něco, tak přistoupila k feně a normálně jí šáhla na hlavu a do tlamy. Manžel bleskurychle zareagoval a chytil fenu pevně pod krkem, jinak by paní rozhodčí měla pěkný šrám na ruce i na duši. No kdyby aspoň otevřela pusu a zeptala se, kruci. To snad viděla tohle plemeno poprvý v životě.

Neregistrovaný uživatel

30.4.2012 17:50
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.224.4

My ji teda zažili jen jednou v závěrečkách o nej veterána. Manžel tam předváděl naši starou filu, tehdy 10-letou. Aniž by se zeptala nebo tak něco, tak přistoupila k feně a normálně jí šáhla na hlavu a do tlamy. Manžel bleskurychle zareagoval a chytil fenu pevně pod krkem, jinak by paní rozhodčí měla pěkný šrám na ruce i na duši. No kdyby aspoň otevřela pusu a zeptala se, kruci. To snad viděla tohle plemeno poprvý v životě.

Přesně tak. :-) Kdo fily zná, tak kontroluje zuby v otevřené tlamě z nejblížez 1 metru, po předchozím upozornění majitele ať psovi otevře tlamu - třeba Hořák - a je připraveni i včas uskočit smajlík - ochrana majitele a nedůvěřivost vůči cizím patří u tohoto plemene vyloženě k jeho povaze. :-) A to by měl rozhodčí, co chce toto plemeno posuzovat znát.

Neregistrovaný uživatel

19.9.2012 18:03
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.98.20

Vždyť už jsem to psal výše, že naše plemene také neumí, že to je neštěstí, když ho píská - že to píská úplně jinak než třeba poradkyně chovu nebo předseda klubu, kteřá jsou také rozhodčí a na rozdíl od té osoby danému plemeni rozumí. Ale toto je problém více univerzálů, co pískají celé skupiny - a plemena co pískají nikdy nechovali a standart skoro ani neznají ... :-(

Tak to nás potěš pánbůh. Příští týden ji máme v Brně na Intercanis :((

Neregistrovaný uživatel

20.9.2012 16:56
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.37.2

Pani rozhodčí znám má aprobace pomalu na všechny plemena je to dlouholetá rozhodčí upředňostňuje povahu exterier a úpravu psa předvedení není špatná záleží na vystavovateli :-))

Neregistrovaný uživatel

21.9.2012 15:25
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.83.185

Je to stará pudlařka (sama pudla mám-takže ju znám). Je to zubařka-psům leze do huby jak krokodýlům,můj pes se na ni málem poblil, strčila mu ruku až do krku -dá na plnochrupost a OCASY-správné nesení. Na psy je poměrně dost hrubá. Jinak je dost xichtozní a dá na známý. Dá hodně na předvedení a upravu srsti (to má od těch pudlů). Já bych na ní se svým psem jela klidně znovu (tenhle přístup je mu putna, je splachovací) a dala nám BOJ :D Ale věřím že někdo by na ni nejel už nikdy.

Neregistrovaný uživatel

22.9.2012 09:07
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.149.167

měla jsem ji taky na krajské, je to opravdu pidlařka, ale nám dala hezký posudek a fena dostala V1, VT v mldaých, na jejím výrazu se nedá poznat zda se pes bude líbt, spíše naopak, na druhou stranu vičte chyby, ale do posudku spíše píše kladné. Dá hodně na předvedení a postoj, nás teda sjela celé, mám malé plemeno dlouhosrsté, koukala na zuby, pevnost hřbetu, pigmentaci, kvalitu srsti.

Neregistrovaný uživatel

24.9.2012 13:41
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.221.65

Je to "výborná rozhodčí", vyléčila mě z toho, abych s pejskem absolvovala ještě nějakou výstavu, šarpej 20 kg ve třídě mladých, šli jsme jako první, psa jsem měla umístit na stolek, který byl kratší než on, pes vyšokovaný, první výstava , přepadával ze stolku a v ten moment se paní Ovesná rozhodla , že se podívá na zuby, pes se ohnal, no a my frčeli domů s posudkem - mladý agresivní jedinec. Pak ji zřejmě někdo upozornil, že neposuzuje pudly, ale šarpeje, takže odstranili stoleček. TEn můj zlatý šarpejíček se už 5 let prohání po nebeských pláníchsmajlík, ale tento posudek jsme měli dlouho schovaný.

Neregistrovaný uživatel

1.10.2012 13:27
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.136.28

Tak já jsem se sobotní výstavou spokojená. Paní rozhodčí se líbil náš pes "mohutné stavby těla" - jak mu napsala do posudku, zrovna tak i osvalení a srst, takže já nemůžu než poděkovat za náš první CAJC. Welsh corgi cardigan.

kristyna_papundekl

1.9.2019 08:14
kristyna_papundekl

XXX.XXX.79.104

Tak my máme tedy zkušenost hroznou. P. Ovesná má dle mého absolutně špatný přístup ke psům i lidem. Je hrubá, nepříjemná, nedala nám ani šanci. Ke psům se chovala strašně, na mě takhle sáhnout, tak jí pokoušu. Prupovídky typu, že pes dobrý, ale panička by se měla jít zahrabat, apod... to do kruhu nepatří, i když si myslí, že ji neslyšíme. Nedala nám ani jasné instrukce, co po nás chce znovu ukázat a pak na nás akorát štěkala, že jsme neschopní a pes je nezvladatelný. S výstavami začínáme, ale už teď vím, že pokud uvidím její jméno - určitě nepůjdu, za to to nestojí. Akorát nám celou výstavu, kam jsme se těšili zkazila.

Přidejte reakci

Přidat smajlík