Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

18.4.2009 22:59
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.4.194

Začíná jejich sezóna a já se zas nevyspím. Náš pes na ně nehorázně štěká a nepřestane dokud tam bude... Jenže ježek nikam nepůjde, když je pes u něho... začarovaný kruh... já ježka na lopatu nenaberu, je mi to proti kůži. Budit rozhněvaného otce třeba ve dvě v noci vždy nevýjde, takže mu dám před boudu "něco", aby nevylezl...
Máte taky takové noci???... při takovém štěkotu se spát fakt nedá... Ještě by mi scházely stížnosti od sousedů...

Neregistrovaný uživatel

18.4.2009 23:17
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.210.203

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Začíná jejich sezóna a já se zas nevyspím. Náš pes na ně nehorázně štěká a nepřestane dokud tam bude... Jenže ježek nikam nepůjde, když je pes u něho... začarovaný kruh... já ježka na lopatu nenaberu, je mi to proti kůži. Budit rozhněvaného otce třeba ve dvě v noci vždy nevýjde, takže mu dám před boudu "něco", aby nevylezl...
Máte taky takové noci???... při takovém štěkotu se spát fakt nedá... Ještě by mi scházely stížnosti od sousedů...

Budet muset vzít tu lopatu ...............a přehodit přes plot

Neregistrovaný uživatel

18.4.2009 23:31
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.48.5

Budet muset vzít tu lopatu ...............a přehodit přes plot

Už?? Tak to se mám na co těšit. Moje starší fenka je snad cítí přes zeď. Nechápu to, ale jak je sezóna ježků, v noci kvílí u mé postele, abych jí pustila na zahradu. Pak zase ječí u ježka..... A já v noci lítám po zahradě s baterkou a lopatou....

Neregistrovaný uživatel

19.4.2009 08:43
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.4.194

Už?? Tak to se mám na co těšit. Moje starší fenka je snad cítí přes zeď. Nechápu to, ale jak je sezóna ježků, v noci kvílí u mé postele, abych jí pustila na zahradu. Pak zase ječí u ježka..... A já v noci lítám po zahradě s baterkou a lopatou....

Tak aspoň máme stejné šílence,... ale je to zajímavé, že to tak pozná.. Máte nějaké lovecké plemeno?

Neregistrovaný uživatel

19.4.2009 09:38
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.101.77

Tak aspoň máme stejné šílence,... ale je to zajímavé, že to tak pozná.. Máte nějaké lovecké plemeno?

To mám teda radost, mě pes ježky nosí domů. Tak se mám zase na co těšit, ach jo

Neregistrovaný uživatel

19.4.2009 09:42
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.48.5

Mám lovce šarpeje. Ona ho i párkrát "ulovila" a přinesla nám ho před dveře. Někdy si ho jen odkutálí a když je ježek menší, tak ho přinese v tlamě.

Neregistrovaný uživatel

19.4.2009 12:35
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.235.81

Mám lovce šarpeje. Ona ho i párkrát "ulovila" a přinesla nám ho před dveře. Někdy si ho jen odkutálí a když je ježek menší, tak ho přinese v tlamě.

Jo, jo po dnešní probdělé noci mohu jen souhlasit, že ježčí invaze je tady Nemám sice lovecké plemeno, ale i tak to stojí za to

Neregistrovaný uživatel

19.4.2009 13:30
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.186.111

Jo, jo po dnešní probdělé noci mohu jen souhlasit, že ježčí invaze je tady Nemám sice lovecké plemeno, ale i tak to stojí za to

takhle ztrácíme při večerních procházkách tenisáky. Ovčák miluje ježky, takže když jdeme večer a on nějakého zmerčí, tak pouští tenisák a místo něj si domů donese ježka. Nejednou jsme si toho všimli, až když jsme mu chtěli ještě na zahradě párkrát hodit míček, ale ten měl ostny. Jinak naštěstí něštěká, takže až na hlídání, aby to nenosil domů se nás to tolik netýká.

Neregistrovaný uživatel

20.4.2009 11:03
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.135.187

takhle ztrácíme při večerních procházkách tenisáky. Ovčák miluje ježky, takže když jdeme večer a on nějakého zmerčí, tak pouští tenisák a místo něj si domů donese ježka. Nejednou jsme si toho všimli, až když jsme mu chtěli ještě na zahradě párkrát hodit míček, ale ten měl ostny. Jinak naštěstí něštěká, takže až na hlídání, aby to nenosil domů se nás to tolik netýká.

I my si domů nosíme ježky. Náš golden je závislák na tenisákách, ale ježek je přeci jen něco víc, než tenisák...
Ježky si nosí domů jako trofeje.. Nic jim neudělá, jen si je donese na zahradu a blbne s nima...

Bohužel pak musíme pro jistotu odblešit...

Neregistrovaný uživatel

20.4.2009 11:09
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.206.44

I my si domů nosíme ježky. Náš golden je závislák na tenisákách, ale ježek je přeci jen něco víc, než tenisák...
Ježky si nosí domů jako trofeje.. Nic jim neudělá, jen si je donese na zahradu a blbne s nima...

Bohužel pak musíme pro jistotu odblešit...

My už odblešujeme i ježky . Máme skupinku 3 ježků, kteří byli na podzim příliš malí, aby přežili zimu a oni se k nám už pátým rokem pravidelně vracejí a chodí na piškoty. Loni dokonce s mladými. Takže tyhle + ty, které nám pes přinese většinou stříkneme front-linem. Aspoň jim na chvíli pomůžeme. Psi jsou stejně proti blechám a klíšťátům chráněni non-stop pipetami nebo obojky, ale proč si tam ty blechy ještě vydržovat, že jo ?

karamádka

13.9.2019 14:18
karamádka

XXX.XXX.219.4

Mám ovčáka, každý den uloví ježka a nechce ho pustit. Jsem z toho zoufalá, protože se to stane třeba ve 4 ráno a já musím vyjet s autem ze zahrady a jedu do práce. Potřebuji vždy uvázat psa, aby mi nevyběhl na silnici, ale když má ježka v tlamě tak se chytit nedá. Fígle už mi pes prokoukl. Ježky vždy odneseme, ale oni se stále vracejí. Co poradíte?

13.9.2019 14:34
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

karamádka napsal(a):
Mám ovčáka, každý den uloví ježka a nechce ho pustit. Jsem z toho zoufalá, protože se to stane třeba ve 4 ráno a já musím vyjet s autem ze zahrady a jedu do práce. Potřebuji vždy uvázat psa, aby mi nevyběhl na silnici, ale když má ježka v tlamě tak se chytit nedá. Fígle už mi pes prokoukl. Ježky vždy odneseme, ale oni se stále vracejí. Co poradíte?

Vycvičit psa. Je to NO, takže výcvik by neměl být problém. Naučit ho ježka nepoškozeného odevzdat(směnit za něco obzvlášť dobrého) Mému psu, jelikož na jídlo moc není, stačí velká pochvala. Ježky neloví(jinak ale lovec je) ale vyhledá a ukáže. Dostane velkou pochvalu, že ježurku našel, nějaké to kokčo, co mám zrovna po ruce, i ježečkovi dáme třeba rozlámaný frolík, protože ho nosím v tašce.

13.9.2019 14:51
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

No ale ono rozdíl bude v tom, že váš samík ty ježky neloví a je to ve vaší přítomnosti. Pokud ten pes ježky loví a je to ve vaší nepřítomnosti tak to asi bude těžší.

Předchozí pes (xRetrívr) miloval všechno zvířata - včetně králíků, slepic atd.... Jediné co nemiloval byli právě ježci. A v určitém období to bylo dennodenně v noci - chytil ježka, položil ho před sebe a štěkal, dokud někdo nevylezl, ale jakmile jsem vylezla, tak ježka zase vzal do huby a nechtěl pustit, byl hodně žravý, ale v tuhle chvíli by ho nepustila ani za flákotu masa. Páčit mu ho z huby v rukavicích taky nic moc, držel pevně. Když jsem zase odešla, tak ho pustil a dál štěkal, takže vzít jsem mu ho musela. Asi se to některým zde nebude líbit, ale už jsem opravdu nevěděla, jak z něho toho ježka dostat - takže kýbl s vodou, ponořil psovi hlavu a teprve potom pustil, ježka jsem odnesla pryč (když přežil) a byl klid - pes samozřejmě tlamu do krve. Už jsem to pak brala úplně automaticky - pes začal v noci štěkat, já vyletěla z postele, vzala kýbl s vodou a šlo se. Opravdu nikdy se mi nepodařilo tohle odnaučit - žrádlo nebo hračky pustit na povel uměl v pohodě, tohle prostě ne. A přes žrádlo bych v téhle situaci taky nepochodila. Fakt nevím, jak jinak by se to dalo odnaučit. Připadá mi to podobné, jako to, že někteří psi zakousnou kočku, která se vyskytne na "jejich" pozemku, to se v době vaší nepřítomnosti taky těžko odnaučuje. Je ale pravda, že jsem pak psa na noc začala zavírat domů, takže už jsem se ani nijak moc nesnažila to vyřešit..

13.9.2019 14:59
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Ne, to jsem dala jen příklad, že to umí(je nežrat ) Někdy se stane, že muž jde o půl noci poklízet a Worka leží u svých kostí a pozoruje ježuru, jak je okusuje. Minule jsem po zahradě lítala s baterkou a vyháněla cizího kocoura, aby nám zase nezmlátil našeho a Worka běhal se mnou. Na trávníku za jezerem jsem viděla ňuchat ježkovou, pozdravili jsme ji a šli dál. Ježková u nás bydlí, už dvakrát vyvedla mladé. Takže ne, nevraždí je, ani když tam nejsem, ani když nejsme doma. On je bere za ,,naše"

13.9.2019 15:06
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

lesnížínka napsal(a):
Ne, to jsem dala jen příklad, že to umí(je nežrat ) Někdy se stane, že muž jde o půl noci poklízet a Worka leží u svých kostí a pozoruje ježuru, jak je okusuje. Minule jsem po zahradě lítala s baterkou a vyháněla cizího kocoura, aby nám zase nezmlátil našeho a Worka běhal se mnou. Na trávníku za jezerem jsem viděla ňuchat ježkovou, pozdravili jsme ji a šli dál. Ježková u nás bydlí, už dvakrát vyvedla mladé. Takže ne, nevraždí je, ani když tam nejsem, ani když nejsme doma. On je bere za ,,naše"

Jo já jsem pochopila, že zrovna on je nevraždí ani v době vaší nepřítomnosti .

Jen podotýkám, že u psa, který na ty ježky reaguje bude těžké ho naučit třeba ježka odevzdat a ještě v době vaší nepřítomnosti. A vůbec mě nenapadá jak na to. Asi proto jsem to taky vzdala a psa začala dávat na noc domů .

Uživatel s deaktivovaným účtem

13.9.2019 15:13

No u nás ještě ježčí sezona nenastala...tedy zatím v noci nedupo po dvoře, takže se zatím ještě vyspím.
Ale s tím "nechci odevzdat ježka"....moji pesani jsou naučení, že odevzdají všechno a to i když je na nich vidět, že se jim nechce, tak přijdou a vyplivnou to.......no teda pes všechno mimo živýho ježury.....zatím jsem ho s ním teda honila jen jednou, když ho přitáh odněkud ze zahrady, v mé přítomnosti je nesebere.......a nemyslím si, že to bere jako "hurá, ulovil jsem zvíře", ale "hurá, mám svýho vlastního mazlíka", myslím, že kdyby mohl, tak ho prostě odnese do obýváku a tam si ho bude hlídat.
Fenu naštěstí ježkové absolutně netankujou, teda když je slyší dupat po dvoře, tak teda haló...honem mě pusťte ven, ať to zkontroluju, ale nehýbající se pichlavá koule není vůbec zajímavá....očuchá ho a jde si po svých.

Bože jak je možný, že takhle mrňavý zvíře dělá takovej kravál, že mi vzbudí psy přes zavřený dveře a třeba 3 metry od nic

14.9.2019 02:37
fikovnice

XXX.XXX.135.179

marcelaamax napsal(a):
No ale ono rozdíl bude v tom, že váš samík ty ježky neloví a je to ve vaší přítomnosti. Pokud ten pes ježky loví a je to ve vaší nepřítomnosti tak to asi bude těžší.

Předchozí pes (xRetrívr) miloval všechno zvířata - včetně králíků, slepic atd.... Jediné co nemiloval byli právě ježci. A v určitém období to bylo dennodenně v noci - chytil ježka, položil ho před sebe a štěkal, dokud někdo nevylezl, ale jakmile jsem vylezla, tak ježka zase vzal do huby a nechtěl pustit, byl hodně žravý, ale v tuhle chvíli by ho nepustila ani za flákotu masa. Páčit mu ho z huby v rukavicích taky nic moc, držel pevně. Když jsem zase odešla, tak ho pustil a dál štěkal, takže vzít jsem mu ho musela. Asi se to některým zde nebude líbit, ale už jsem opravdu nevěděla, jak z něho toho ježka dostat - takže kýbl s vodou, ponořil psovi hlavu a teprve potom pustil, ježka jsem odnesla pryč (když přežil) a byl klid - pes samozřejmě tlamu do krve. Už jsem to pak brala úplně automaticky - pes začal v noci štěkat, já vyletěla z postele, vzala kýbl s vodou a šlo se. Opravdu nikdy se mi nepodařilo tohle odnaučit - žrádlo nebo hračky pustit na povel uměl v pohodě, tohle prostě ne. A přes žrádlo bych v téhle situaci taky nepochodila. Fakt nevím, jak jinak by se to dalo odnaučit. Připadá mi to podobné, jako to, že někteří psi zakousnou kočku, která se vyskytne na "jejich" pozemku, to se v době vaší nepřítomnosti taky těžko odnaučuje. Je ale pravda, že jsem pak psa na noc začala zavírat domů, takže už jsem se ani nijak moc nesnažila to vyřešit..

Proč měl pes tlamu od krve? To jako vždy toho ježka tak dorval?
Náš si ježků nevšímá, leda by mu kradli nějakou mňamku z misky, ale to je vyštěká a ježci se odbatolí jinam. V tlamě ježka neměl, ale nemyslím, že je to v tomto případě jeho dobrosrdečnost, jako spíš strach o sebe - že si popíchá držku!
Pokud má pes zažité roky (a třeba 10 let), že ježky loví, tak odnaučit to bude asi složité. Snad poradí zkušení ("Inspektor Pišišvor", aj.)....?

14.9.2019 11:44
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Ne, neměl tlamu od krve z toho, že by ježka dorval, ale z toho, že byl úplně popíchaný.

14.9.2019 15:44
fikovnice

XXX.XXX.135.179

marcelaamax napsal(a):
Ne, neměl tlamu od krve z toho, že by ježka dorval, ale z toho, že byl úplně popíchaný.

Ach tak. A že jej to teda neodradí?

14.9.2019 17:06
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

fikovnice napsal(a):
Ach tak. A že jej to teda neodradí?

Taky jsem si říkala, ale neodradilo, dělal to fakt celý život.

14.9.2019 20:43

Ježci jsou krásní, jak vystrčí ty svoje nožičky a cupou....když na nějakého narazíme při nočním čůrání, tak jen lehce očuchnem a jdem, ježek je (snad každej) plnej blech a nechci bojovat s blechama....

8.12.2020 15:29
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Hodím to sem: co je sakra letos s těma ježkama?!? Šli jsme se psem, už je to možná 14 dní, večer -3st, do rána -7st a my potkali ježka na cestě! Vůbec jsem nevěděla, co s ním. Odnést jsem ho jak neměla, v tašce jen zbytek ztvrdlých frolíků, které jsem rozkousala(áno, kousala a vyplivala je ježkovi na hromádku) a stejně jsem pak měla pořád pochyby, aby někde nezmrznul. Tři dny chodíme zahradou a Worka mi pořád ukazuje ježkův bejvák v třezalkách. Jo Wori, on tam spinká, on teď bude jen spinkat v zimě...teda doufám, že tam neumřel Dneska ráno jdeme a potkáme ježka šmatlat ve vřesovišti. Nasypala jsem mu tam nejmenší sušená srdíčka, co jsem měla v tašce, granule jsem neměla. Nikdy se mi nestalo, že bych v listopadu potkala ježka, natož v prosinci!

8.12.2020 15:50

Tak já musím říct, že letos jsem žádnýho ježka ani neviděla...ani na zahradě se žádnej neukázal...

8.12.2020 20:56
juhaj

XXX.XXX.164.121

U nás se občas ježek vyskytl i během listopadu, nebo teplého prosince. Oni asi vědí, co si mohou dovolit, myslím teď dospělé ježky a jižní Moravu. Další rok pak na zahradě stejný počet, tak snad dobrý.

Přidejte reakci

Přidat smajlík