Samonavíjecí vodítko - lankové nebo páskové
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.212.110
Ahoj,jaké myslíte, že je lepší pro psa cca 45kg...lankové nebo páskové.
Flexi vyrábí v této váhové kategorii oba dva typy, ale nikde nemůžu najít, v čem je výhoda lankového a v čem páskového. Díky
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.98.33
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Flexi vyrábí v této váhové kategorii oba dva typy, ale nikde nemůžu najít, v čem je výhoda lankového a v čem páskového. Díky
no nejlepší žádný. Mám bojí a nevim který mi vyhovuje líp. Nepoužívám je páč mi nepřijde jako dobrý vodítko.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.212.110
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
no nejlepší žádný. Mám bojí a nevim který mi vyhovuje líp. Nepoužívám je páč mi nepřijde jako dobrý vodítko.
My tohle vodítko chceme pouze, když jdeme někde u např. cyklist.stezky, prostě, tam, kde bych psa pustila na volno, ale nechci, protože je tam ještě koncetrace lidí = sem tam člověk . Lidi se našeho psa na první pohled bojí, tak proto. Aby měl pocit, že má nějaký prostor
. Jinak máme i místa, kde je na volno, to jen pro eventuelní příspěvky o tom, že psa nepouštím
atd.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.87
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nám na psa 40kg dobře sloužilo lankové (psa přežilo) , stálo kolem 500kč.
U nás je zakázán pohyb psů bez vodítka.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.0.234
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
My tohle vodítko chceme pouze, když jdeme někde u např. cyklist.stezky, prostě, tam, kde bych psa pustila na volno, ale nechci, protože je tam ještě koncetrace lidí = sem tam člověk . Lidi se našeho psa na první pohled bojí, tak proto. Aby měl pocit, že má nějaký prostor
. Jinak máme i místa, kde je na volno, to jen pro eventuelní příspěvky o tom, že psa nepouštím
atd.
Psovi je to jedno. Páskový si kupujou většinou lidi, co neumí zacházet s flexinou a přtahujou psa tak, že rukou chytají za ten pásek, lanko by jim pak prodřelo ruku. Lankový většinou taky bývají delší.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.212.110
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nám na psa 40kg dobře sloužilo lankové (psa přežilo) , stálo kolem 500kč.
U nás je zakázán pohyb psů bez vodítka.
U nás ještě zakázán není, ale jsem si vědoma, že když mám takové "telátko", tak kdyby běhalo navolno, není to dobře. I já nemám dobrý pocit, když jde proti mně velký cizí pes, event. bojové plemeno atd. I když rozzuřený jezevčík ....?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.212.110
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Psovi je to jedno. Páskový si kupujou většinou lidi, co neumí zacházet s flexinou a přtahujou psa tak, že rukou chytají za ten pásek, lanko by jim pak prodřelo ruku. Lankový většinou taky bývají delší.
Tak teď přemýšlím, jestli to s flexinou budu nebo nebudu umět, když jsme nikdy samonavíjecí vodítko neměli .... :-(
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.98.178
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
-- přitahujou psa tak, že chytají ten pásek -- TO FAKT NEKDO DELA ????????!? omg, lidská hloupost je opravdu jako vesmír :D nekonecnosti u vesmiru si jen nejsem jista
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.5.100
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Pro většího psa je lepší páskové - lanko se může vám nebo jemu, nebo dalšímu psu zamotat kolem nohy a pořezat při prudkém trhnutí.
Pro malinkého psa pod 5 kg raději lanko - zrovna u Flexi jde lanko vytahovat mnohem menší silou, aspoň tedy u verze pro malé psy.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.98.68
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Se samonavíjecími vodítky pro takhle velkého psa nemám zkušenosti. Já dávám přednost páskovému (u lankového hrozí popálení při zamotání se do vodítka), ale mám psíky do 11kg. Pokud do toho půjdete, musíte si uvědomit, že u vodítka při délce 5m dokáže hafan za tu délku vyvynou takovou sílu, že to vodítko prostě nemusíte v ruce udržet. Než stačíte zareagovat a vodítko zaaretovat, tak už pes může nabrat takovou sílu, že může hrozit i přetržení vodítka, ale jak říkám, u takhle velkého psa opravdu nemám s vodítkem zkušenost. Tak snad poradí jiní. VlastaK
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.98.68
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Se samonavíjecími vodítky pro takhle velkého psa nemám zkušenosti. Já dávám přednost páskovému (u lankového hrozí popálení při zamotání se do vodítka), ale mám psíky do 11kg. Pokud do toho půjdete, musíte si uvědomit, že u vodítka při délce 5m dokáže hafan za tu délku vyvynou takovou sílu, že to vodítko prostě nemusíte v ruce udržet. Než stačíte zareagovat a vodítko zaaretovat, tak už pes může nabrat takovou sílu, že může hrozit i přetržení vodítka, ale jak říkám, u takhle velkého psa opravdu nemám s vodítkem zkušenost. Tak snad poradí jiní. VlastaK
samozřejmě vyvinout. stydím se VlastaK
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.98.33
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
samozřejmě vyvinout. stydím se VlastaK
Tak přetrhnut nevim. Mám 2 psy 40Kg a nepřetrhlo se to, ale párkrát si myslíte že přijdete o ruku v ramni nebo se párkrát pěkně natáhnete až se rozběhne Mě se to teda nestalo, ale mojí mamině když mi šla holky vyvenčit
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.246.139
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Já jsem pro páskové vodítko. Lanové sice není špatné, ale jak už tu někdo psal, dá se o něj snadno pořezat při zamotání a navíc není moc vidět. U páskového jako hlavní výhodu vidím to, že je dobře viditelné, tudíž když je od vás pes dál a okolo více lidí, nestane se, že by o vodítko někdo zakopnul nebo vběhnul...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.0.234
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak přetrhnut nevim. Mám 2 psy 40Kg a nepřetrhlo se to, ale párkrát si myslíte že přijdete o ruku v ramni nebo se párkrát pěkně natáhnete až se rozběhne Mě se to teda nestalo, ale mojí mamině když mi šla holky vyvenčit
Přetrhnout asi ne. Mám psa 25 kg, flexinu lankovou 7 m a slouží nám už 7 let. I když se náhodou rozběhne a trhne, tak není problém ho udržet, protože to trochu pruží.Ze by se do toho někdo zamotal nebo pes se nám nikdy nestalo, protože vodítko se nikde necourá a je pořád ve výšce, většinou stačí zdvihnout flexinu ještě výš a lanko z dalšího psa sklouzne, jediný kde se zamotáme je kolem stromů a tak.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.48.2
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Já jsem pro páskové vodítko. Lanové sice není špatné, ale jak už tu někdo psal, dá se o něj snadno pořezat při zamotání a navíc není moc vidět. U páskového jako hlavní výhodu vidím to, že je dobře viditelné, tudíž když je od vás pes dál a okolo více lidí, nestane se, že by o vodítko někdo zakopnul nebo vběhnul...
Ja mam na bernacku lankove 8m dlouhe.Pouzivam ho jen nekdy,spis kdyz s ni jde dcera,tak aby ji mela pod kontrolou.Ze je mene videt nez paskove je pravda,i to zarezavani se muze prihodit,kdyz se Vam zamotaji psi.Ale to je od situace a od kazdeho jedince jine.Vy musite nejlip vedet,kde ho budete pouzivat.A ovladatelne je to velmi snadno.I male dite se s tim nauci zachazet,tak nevim,proc to nekteri chytaji za lanko.Petra
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.176.7
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ani jedno. Tyhle flexi vodítka jen naučí psy táhnout, protože to je přece princip odvíjení lanka nebo pásky. Pes pak táhne neustále, i když je vodítko zabržděné a vy pak máte ruce jako opice. Klasické vodítko je nejlepší.
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ani jedno. Tyhle flexi vodítka jen naučí psy táhnout, protože to je přece princip odvíjení lanka nebo pásky. Pes pak táhne neustále, i když je vodítko zabržděné a vy pak máte ruce jako opice. Klasické vodítko je nejlepší.
Mám na stafbula 18 kg - páskovou flexinu do 25 kg a žádný problém.
Ano, klasické je fajn, ale pokud nemohu psa pustit, tak venčit třeba hodinu na klasickém 2 metrovém vodítku je na nic.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.156.190
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Mám na stafbula 18 kg - páskovou flexinu do 25 kg a žádný problém.
Ano, klasické je fajn, ale pokud nemohu psa pustit, tak venčit třeba hodinu na klasickém 2 metrovém vodítku je na nic.
Mám leonbergera a páskový vodítko na gigantický psy mi strhnula hned asi při druhém použití
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Mám leonbergera a páskový vodítko na gigantický psy mi strhnula hned asi při druhém použití
no a nám vydrželo páskové přes rok a půl, pka jsem koupila nové, páč předchozí začalo vydávat při prudkém zabrždění zvuky.
K táhnutí - pokud to majitel umí, tak pes tahat nebude.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.216.60
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
no a nám vydrželo páskové přes rok a půl, pka jsem koupila nové, páč předchozí začalo vydávat při prudkém zabrždění zvuky.
K táhnutí - pokud to majitel umí, tak pes tahat nebude.
Síla táhnutí na flexi není až tak velká a nedá se srovnávat s táhnutím na klasickém vodítku. Navíc soudný člověk naučí psa chodit i na klasickém vodítku a pes pak nemá problém poznat, kdy je na flexi a může tedy pobíhat a kdy ne.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.131.253
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Přetrhnout asi ne. Mám psa 25 kg, flexinu lankovou 7 m a slouží nám už 7 let. I když se náhodou rozběhne a trhne, tak není problém ho udržet, protože to trochu pruží.Ze by se do toho někdo zamotal nebo pes se nám nikdy nestalo, protože vodítko se nikde necourá a je pořád ve výšce, většinou stačí zdvihnout flexinu ještě výš a lanko z dalšího psa sklouzne, jediný kde se zamotáme je kolem stromů a tak.
No já mám teda s flexinou velmi ošklivou zkušenost při venčení společně se sousedkou (její poměrně velká fena na flexině vyrazila za psem poté co mě oběhla). Než stihla majitelka jakkoli zareagovat už jsem měla lanko festovně zařízlé pod koleny. Měla jsem džíny takže to nakonec bylo jen povrchové zranění ale mít kraˇˇtasy asi to taková pohoda nebude. Rozhodně jsem pro pásek alespoˇˇn u větších psů. Nejde jen o lidi ale i o psy - při tom jak se vítají, očuchávají a obcházejí, se velmi snadno zamotají nožkou do vodítka...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.124.96
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Síla táhnutí na flexi není až tak velká a nedá se srovnávat s táhnutím na klasickém vodítku. Navíc soudný člověk naučí psa chodit i na klasickém vodítku a pes pak nemá problém poznat, kdy je na flexi a může tedy pobíhat a kdy ne.
Já flexi používala jen na malé fenky v době ,když háraly, abych i ty " nejposlušnější " měla opravdu pod kontrolou. U velkého používám páskový, ale jen ve vyjímečných případech, kdy potřebuju vyvenčit, ale nemít psa na volno. Třeba když venčím někde na parkovišti u dálnice atd. Jinak toto vodítko není mou každodenní součástí. Ale pro velkého bych volila páskové, dělají i 8m, mám ho doma a je do 50kg.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.164.184
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Já flexi používala jen na malé fenky v době ,když háraly, abych i ty " nejposlušnější " měla opravdu pod kontrolou. U velkého používám páskový, ale jen ve vyjímečných případech, kdy potřebuju vyvenčit, ale nemít psa na volno. Třeba když venčím někde na parkovišti u dálnice atd. Jinak toto vodítko není mou každodenní součástí. Ale pro velkého bych volila páskové, dělají i 8m, mám ho doma a je do 50kg.
Na velke psy bych volila určitě pásku. Mám pěti metrové na 25kg psa a už rok slouží perfektně. Cena do 500,-Vodím jí na tom právě než vyjdem z města. Máme tu zákaz psů volně.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.87
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nejlíp , když si na vycházce půjčíte a vyzkoušíte oba typy.
Asi je to o zvyku. Já byla s lankem (na 40kg) plně spokojená.
Hlídala jsem pudla na páskovém a ten se mi shrnoval.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.212.110
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nejlíp , když si na vycházce půjčíte a vyzkoušíte oba typy.
Asi je to o zvyku. Já byla s lankem (na 40kg) plně spokojená.
Hlídala jsem pudla na páskovém a ten se mi shrnoval.
Děkuji všem za příspěvky, pomohlo mi to v rozhodování
Koupím páskové - kvůli viditelnosti a menší pravděpodobnosti zaříznutí.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.1.101
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Děkuji všem za příspěvky, pomohlo mi to v rozhodování
Koupím páskové - kvůli viditelnosti a menší pravděpodobnosti zaříznutí.
Dovolím si taky reagovat. mám 70 kilového psa, mám páskové 5 m vodítko a slouží už 9 let. Poznámku k tomu, jak se tady někdo strašně divil, proč někdo chytá pásek, či lanko rukama- chytám ho taky, protože těžko v jedné ruce, navíc s palcem na stopce (tudíž jeden prst mimo) velkého psa neudržím, když se něco děje. A není to o poslušnosti. Jsou situace, kdy potřebujete okamžitě psa zastavit a mít jistotu, že ho udržíte. Na velkého silného psa bych si nikdy lanko nepořídila.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.121.253
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Dovolím si taky reagovat. mám 70 kilového psa, mám páskové 5 m vodítko a slouží už 9 let. Poznámku k tomu, jak se tady někdo strašně divil, proč někdo chytá pásek, či lanko rukama- chytám ho taky, protože těžko v jedné ruce, navíc s palcem na stopce (tudíž jeden prst mimo) velkého psa neudržím, když se něco děje. A není to o poslušnosti. Jsou situace, kdy potřebujete okamžitě psa zastavit a mít jistotu, že ho udržíte. Na velkého silného psa bych si nikdy lanko nepořídila.
my měli páskové na sterého psa, ale jak přišel mladý - štěně, tak se toho lanka párkrát chytil a už je na okrajích pěkně otřepené. Nebo o kůru stromu atd. se to pěkně třepí. Navíc mi i ten pásek přijde takový ostrý, takže bych se za něj holou rukou určitě nechytala. Nehledě na to, že když hodně fouká vítr, tak nám to ten pásek vytahuje Předtím jsme měli lanko a myslím, že bylo lepší. Určitě nekupujte jiné než od firmy Flexi, tohle jediné něco vydrží.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.72.246
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
náš bígl utrhl dvě lankové vodítka a to nebyly žádný šmejdy z trhu ,a byly na váhu psa 40 kg prostě zabral a urval to ,tak jsem koupila lankové to nejsilnější co se vůbec dělá to mu po zbytek života vydrželo teď ho po něm zdědil druhý pes , občas ho někde v přírodě používáme a a zatím drží už asi 16 let,do ruky pásek nechytám tak nevím
ale má nevýhodu ,oproti lankovému je docela těžké a velké.je pravda že předchozí pes s tím lankem kamarádce co se připletla pěkně řízl nohu ,to je na tom fakt blbý.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.1.101
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
my měli páskové na sterého psa, ale jak přišel mladý - štěně, tak se toho lanka párkrát chytil a už je na okrajích pěkně otřepené. Nebo o kůru stromu atd. se to pěkně třepí. Navíc mi i ten pásek přijde takový ostrý, takže bych se za něj holou rukou určitě nechytala. Nehledě na to, že když hodně fouká vítr, tak nám to ten pásek vytahuje Předtím jsme měli lanko a myslím, že bylo lepší. Určitě nekupujte jiné než od firmy Flexi, tohle jediné něco vydrží.
Vy máte asi vodítko na malého psa že? To na velké psy má ten pásek 2 cm široký a dost tlustý, i když ho používám v lese, kolikrát se zachytlo o strom, trní... není oškubané a otřepené ani po 9 letech. A taky ve větru nevlaje a nevytahuje se samo :-) na to je dost těžké. Jinak asi jak komu vyhovuje, tisíc lidí, tisíc chutí. kamarádce pekinéz rozřízl lankem nohu, byla na šití, v tomhle je lanko opravdu nebezpečné a v případě velkého temperamentního psa skoro životu nebezpečné.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.81
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
náš bígl utrhl dvě lankové vodítka a to nebyly žádný šmejdy z trhu ,a byly na váhu psa 40 kg prostě zabral a urval to ,tak jsem koupila lankové to nejsilnější co se vůbec dělá to mu po zbytek života vydrželo teď ho po něm zdědil druhý pes , občas ho někde v přírodě používáme a a zatím drží už asi 16 let,do ruky pásek nechytám tak nevím
ale má nevýhodu ,oproti lankovému je docela těžké a velké.je pravda že předchozí pes s tím lankem kamarádce co se připletla pěkně řízl nohu ,to je na tom fakt blbý.
Bígl nám taky lankové strhal
Na psa sem si taky koupila páskové a taky to strhal. Nevěřím těm vodítkám. A jak se tu psalo, je potřeba někdy psa chytnout pořádně...a to na flexi kord lanku asi dost dobře nepůjde.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.119.206
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Na psa sem si taky koupila páskové a taky to strhal. Nevěřím těm vodítkám. A jak se tu psalo, je potřeba někdy psa chytnout pořádně...a to na flexi kord lanku asi dost dobře nepůjde.
páskový giant je sice trochu těžší do ruky, ale opravdu vydrží. Máme psy 48 a 21 kg a používáme na oba. Když je potřeba psa přidržet, tak radši pořádně za obojek.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.6
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Já nevím, ale můj stafbulík na flexině chodí už druhý rok a neserval ji.
Chytit pořádně lze i na flexině, jenom se musí vědět jak a taky mít psa zvládnutého.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.188.22
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Já mám na foxlíka lanokvé a venčím na něm když má choutky prchat nebo když s ním někam jedu, kde si netroufnu ho pustit,aby se mu něco nestalo. Funguje nám už pět let a vadí mij en ta délka pět metrů, který vypadají spíš jen na dva metry....ale jinak spokojenost :-)
Dana
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.223.154
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Já mám na foxlíka lanokvé a venčím na něm když má choutky prchat nebo když s ním někam jedu, kde si netroufnu ho pustit,aby se mu něco nestalo. Funguje nám už pět let a vadí mij en ta délka pět metrů, který vypadají spíš jen na dva metry....ale jinak spokojenost :-)
Dana
Hehe já mám sice vodítko páskové (spokojenost
, ale vadí mi přesně to, co Vám. Délka 5 metrů a vypadá to spíš jen na 2 metry
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.53.1
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Páskový je lepší z toho důvodu, že když se někomu omotá kolem nohy tak neřízne tak jako lankový. Takže psovi je to jedno, ale je to pro něj i pro okolí bezpečnější. Samozřejmě, když Vás pes poslechne na slovo, tak je to jedno.
atlas

XXX.XXX.169.7
Mám malého psa 10 kg. Vodítko Flexi páskové několik let a bez problému.
Zakoupil jsem delší lankové do 12 kg také Flexi a po měsíci už praská.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Nicméně není od věci se zmínit, že lanka jsou doslova nebezpečná. Pro všechny. ;)
ir.ma
napsal(a):
Ale zase není potřeba takové síly na vytažení, takže neučí psa tahat.
Pokud nenecháta psa křížit dráhu cyklistům, nebezpečí nehrozí, resp. ne větší, než u páskového. To je akorát líp vidět.
Můžete mít svého pejska ošéfovaného, ale může vám ho zmrzačit lanko jiného, méně ukázněného psa či méně pozorného majitele.
Lanko se přeci jen dá lépe rozmotat.

ir.ma
napsal(a):
Ale zase není potřeba takové síly na vytažení, takže neučí psa tahat.
Pokud nenecháta psa křížit dráhu cyklistům, nebezpečí nehrozí, resp. ne větší, než u páskového. To je akorát líp vidět.
My se lankům zdaleka vyhýbáme a víme proč. Už jsem viděla zraněné psy, z toho jeden celkem vážně. V létě šliců na nohou u lidí nepočítaně (i z vlastní zkušenosti, chvíli jsem měla Vario s lankem) a z vyprávění vím o amputovaném prstu.
Asi taky záleží na velikosti psa. My máme nankové Flexi už asi 13 let, ale používáme ho pro 7kg pejska, tam hrozí max. to popálení, pokud by to lanko chtěl někdo chytat přímo do ruky, což je blbost.
Na bígloida mám klasické pevné vodítko, líp se s tím reaguje na jeho občasné tahání a je mi příjemnější do ruky.
Asi 9 let jsem měla lankové na samojeda. To lanko pro velkého psa není nijak tenké, o to se nikdo neřízne. Rok mám páskové, jelikož lankové už se na velké psy nevyrábí. A nějak si na tu mašli nemůžu zvyknout, Vadí mi, vadí mi zbytečná velikost a tedy i váha, prověšuje se, vítr s tím nepříjemně lomcuje, špatně se navíjí. Se.e mne

ir.ma
napsal(a):
Asi taky záleží na velikosti psa. My máme nankové Flexi už asi 13 let, ale používáme ho pro 7kg pejska, tam hrozí max. to popálení, pokud by to lanko chtěl někdo chytat přímo do ruky, což je blbost.
Na bígloida mám klasické pevné vodítko, líp se s tím reaguje na jeho občasné tahání a je mi příjemnější do ruky.
Ten vážně zraněný pes byl jork, když blbnul s ostatními. Zamotal se do toho svého lanka s druhým psem, začalo to v tom zmatku panikařit a jorkovi to div neuřízlo nohu. Za mě nikdy.
napsal(a):
Ten vážně zraněný pes byl jork, když blbnul s ostatními. Zamotal se do toho svého lanka s druhým psem, začalo to v tom zmatku panikařit a jorkovi to div neuřízlo nohu. Za mě nikdy.
V tom případě měl jeho páníček hodně pomalé reakce a nebo ještě ve tom zmatku za vodítko tahal, jinak si to nedovedu představit.
ir.ma
napsal(a):
V tom případě měl jeho páníček hodně pomalé reakce a nebo ještě ve tom zmatku za vodítko tahal, jinak si to nedovedu představit.
no, mám teď aktuální velice nepříjemný zážitek s flexi lankovým=neviditelným, i když s dobrým koncem, a můžu říci, že to může být otázka vteřiny.......
hmn_
napsal(a):
no, mám teď aktuální velice nepříjemný zážitek s flexi lankovým=neviditelným, i když s dobrým koncem, a můžu říci, že to může být otázka vteřiny.......
Počkejte, jak neviditelným? Potmě? Však když tam ten pes někde je, panička drží v ruce rukojeť flexiny, je mi jasné, že tam je i to lanko...někde kolem
lesnížínka
napsal(a):
Počkejte, jak neviditelným? Potmě? Však když tam ten pes někde je, panička drží v ruce rukojeť flexiny, je mi jasné, že tam je i to lanko...někde kolem
Je to samozřejmě nadsázka, ale jenom mírná. Chodí u nás chlap s JRT, vodítko už má po zkušenosti páskové. S lankovým zažil příhodu- bylo natažené přes cestu a vjel mu do něj cyklista, který si nevšiml. Naštěstí všichni přežili.
Ono to není nic divného, barvu to lanko nemívá nikterak reflexní, spíš takovou splývající s asfaltem a je to opravdu o dost hůř vidět než pásek.
U nás je veliká hustota psů a musím říct, že pokud se s mou fenou očuchává pes na lankové flexině, jsem ve střehu. Prostě to podle zákonů fyziky amputuje packu snáz než pásek.