Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.99.113
Dobrý den, myslíte,že by se něco stalo,kdybych podala odčervovací tablety pro psy dospělému člověku? Vlasta
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.147.18
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Dobrý den, myslíte,že by se něco stalo,kdybych podala odčervovací tablety pro psy dospělému člověku? Vlasta
A jaká látka by to měla být? Já teď dostala praziquantel. No, a vážně to funguje...ani nevím, jestli říct bohužel či bohudík:(.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.182.38
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
A jaká látka by to měla být? Já teď dostala praziquantel. No, a vážně to funguje...ani nevím, jestli říct bohužel či bohudík:(.
Nebylo by rozumější dát dospělému člověku tablety pro lidi?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.158.216
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Já používám preventivně každý rok Pyrvinium-lidský sirup.A dobrý,je i sladkej protože se dává i dětem,takže se dá pozřít.A lékař vám to dá na recept.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.147.18
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nebylo by rozumější dát dospělému člověku tablety pro lidi?
Jenže odčervení pro lidi se v ČR nevede...tedy jako léky, které obsahují danou látku. Pouze přírodní produkty. Jenže ty někdy nestačí.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.72.246
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Já používám preventivně každý rok Pyrvinium-lidský sirup.A dobrý,je i sladkej protože se dává i dětem,takže se dá pozřít.A lékař vám to dá na recept.
a proč jako ? vy máte nějaký parazity jo? já sem teda nikdy neslyšela že by se někdo z lidí reventivně odčervoval ,jaký vás k tomu vede důvod?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.58.74
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
a proč jako ? vy máte nějaký parazity jo? já sem teda nikdy neslyšela že by se někdo z lidí reventivně odčervoval ,jaký vás k tomu vede důvod?
staci nedostatecne upravene maso s mrnavou tasemnickou a do par tydnu mate ćo odcervovat
ukazovali v televizi, chlap snedl mrnavy kousek tasemnice pro vedecke ucely a za par tydnu byla z jednoho kousku pres 2m dlouha potvora
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.139.110
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
staci nedostatecne upravene maso s mrnavou tasemnickou a do par tydnu mate ćo odcervovat
ukazovali v televizi, chlap snedl mrnavy kousek tasemnice pro vedecke ucely a za par tydnu byla z jednoho kousku pres 2m dlouha potvora
ježišmarja to si snad děláte srandu! v životě jsem se neodčervovala, a ani nikdo známý, a mám spousty znmých co celý život jedí nezdravě, tlačenka s cibulí, bůček a podobně, a zatím nikomu z toho nic nebylo. Já mám ráda zase tatarák, tak to abych si koupila nějaký sirup? to snad ne?!
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.72.246
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
to je blbost ,tasemnice musí mít mezihostitele ,když spolknete článek tasemnice tak ho strávíte a nic se nestane to by ste museli sníst nedostatečně tepelně upravenou blechu třeba,já sem taky nikdy v životě neslyšela že by se někdo odčervoval. Malý děti to jo když mají roupy i když ani s tím sem se nikdy u nikoho známého nesetkala jen sem o tom slyšela ,prostě přijde mi to strašně divný
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.147.18
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
ježišmarja to si snad děláte srandu! v životě jsem se neodčervovala, a ani nikdo známý, a mám spousty znmých co celý život jedí nezdravě, tlačenka s cibulí, bůček a podobně, a zatím nikomu z toho nic nebylo. Já mám ráda zase tatarák, tak to abych si koupila nějaký sirup? to snad ne?!
Taky jsem si pochutnávala na tataráčku z domácího prasátka a ejhle...toxoplazmoza.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.72.246
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
to je blbost ,tasemnice musí mít mezihostitele ,když spolknete článek tasemnice tak ho strávíte a nic se nestane to by ste museli sníst nedostatečně tepelně upravenou blechu třeba,já sem taky nikdy v životě neslyšela že by se někdo odčervoval. Malý děti to jo když mají roupy i když ani s tím sem se nikdy u nikoho známého nesetkala jen sem o tom slyšela ,prostě přijde mi to strašně divný
Dipylidium caninum - tasemnice psí
Tímto druhem tasemnice se zvíře nebo člověk nakazí pouze pozřením blechy, která je nositelem larválního stadia tasemnice. Blecha může ulpět na zvířecí tlamě a do úst člověka může přeskočit při psím nebo kočičím olizování.
no že by mi blechy ze psa přeskakovaly do úst ,to je trošku přehnaný. jo toxoplazmozu člověk chytit může ale na to zas nepomůže odčervovací tabletka.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.139.110
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Dipylidium caninum - tasemnice psí
Tímto druhem tasemnice se zvíře nebo člověk nakazí pouze pozřením blechy, která je nositelem larválního stadia tasemnice. Blecha může ulpět na zvířecí tlamě a do úst člověka může přeskočit při psím nebo kočičím olizování.
no že by mi blechy ze psa přeskakovaly do úst ,to je trošku přehnaný. jo toxoplazmozu člověk chytit může ale na to zas nepomůže odčervovací tabletka.
co to je ta toxoplazmoza? teda tro je téma. jsem z toho celá nakažená!
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.210.254
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jenže odčervení pro lidi se v ČR nevede...tedy jako léky, které obsahují danou látku. Pouze přírodní produkty. Jenže ty někdy nestačí.
můžu se prosím zeptat jakého parazita jste měla a jestli tušítě jak jste k němu přišla?, je to docela děsivý, už dlouho jsem neslyšla, že by měl někdo vnitřního parazita, teda kromě dětí u kterých je roup docela častý, pamatuju si jak moje babička před 20 lety měla hrozně dlouhou tasemnici a bylo to pro ní docela bolestivý když to z ní dostávali, hnus
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.210.254
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
co to je ta toxoplazmoza? teda tro je téma. jsem z toho celá nakažená!
http://web.natur. cuni.cz/~flegr/etopar/etopar_tg.htm je to poměrně běžný parazitický prvok je jich hodně moc druhů
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.119.206
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Taky jsem si pochutnávala na tataráčku z domácího prasátka a ejhle...toxoplazmoza.
tatarák se dělá z hovězího.....................
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.58.74
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
http://web.natur. cuni.cz/~flegr/etopar/etopar_tg.htm je to poměrně běžný parazitický prvok je jich hodně moc druhů
jakym zpusobem se u cloveka zjistuje ta toxoplasmosa? krevni testy?
musi na to lekar prijit sam nebo muzu prijit a rict mu, ze chci udelat testy na pritomnost toxoplasmosy? Jak se to pak leci?
diky
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.55.229
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Psí léky bych nejedla, ale občas si řeknu vetovi, on si pro mě nechá poslat Zentel, sezobnu ho mám klid.Je prokázáno, že každý druhý má v sobě nějakého parazita, zvlášť, když žije se zvířaty.Vždyť každá fenka má v sobě škrkavky, které předává štěňatům, proto se štěňata tak masivně odčervují a stejně je to někdy málo.Odčervování lidí je nutnost.Paraziti jsou původem mnoha zdravotních potíží a ne jen v zažívacím traktu.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.147.18
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
jakym zpusobem se u cloveka zjistuje ta toxoplasmosa? krevni testy?
musi na to lekar prijit sam nebo muzu prijit a rict mu, ze chci udelat testy na pritomnost toxoplasmosy? Jak se to pak leci?
diky
Můžeš si sám/sama říci o krevní testy. U mě se třeba projevila bulkou na krku. Pokud ti testy vyjdou pozitivně, tak pak cca 2 roky docházíš na infekční. Co půl roku ti budou dělat nové krevní testy. Jinak toxo sama o sobě není nebezpečná. Pokud se ale chytne v prvním trimestu těhotenství, tak může dojít k poškození plodu a k potratu. Jinak je to jako slabší chřipka.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.147.18
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Psí léky bych nejedla, ale občas si řeknu vetovi, on si pro mě nechá poslat Zentel, sezobnu ho mám klid.Je prokázáno, že každý druhý má v sobě nějakého parazita, zvlášť, když žije se zvířaty.Vždyť každá fenka má v sobě škrkavky, které předává štěňatům, proto se štěňata tak masivně odčervují a stejně je to někdy málo.Odčervování lidí je nutnost.Paraziti jsou původem mnoha zdravotních potíží a ne jen v zažívacím traktu.
Jj, není to sranda. Od mala se pohybují mezi hospodářskými zvířaty. V pátek jsem si vzala prazinquantel a včera jsem se nestačila divit, co ze mě vylezlo. Nejsem žádná socka, co by žila na hnoji. Myju ruce po každém styku se zvířaty, ale stejně člověk může chytit nějakou tu havět.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.147.18
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
tatarák se dělá z hovězího.....................
Tatarák se dělá z lososa, králika, z vepřové panenky, ze psího stehýnkaz .
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.58.74
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jj, není to sranda. Od mala se pohybují mezi hospodářskými zvířaty. V pátek jsem si vzala prazinquantel a včera jsem se nestačila divit, co ze mě vylezlo. Nejsem žádná socka, co by žila na hnoji. Myju ruce po každém styku se zvířaty, ale stejně člověk může chytit nějakou tu havět.
TO Anonymní (xxxx.47.18) | Vloženo: 10.03.2010 11:39:35
ja prave uz delsi dobu resim, co mi je a nedari se mi dopatrat priciny. Ani doktor si nevi rady. Priznaky odpovidaji prave toxoplazmoze, ale doted me nikdy nenapadlo hledat i timhle smerem... diky
Ten Zentel je "i pro lidi"? V jakem mnozstvi to uzivate?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.119.206
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Každá fenka má sice v sobě škrkavky, ale tzv. spící, štěňatům je pak předá mlékem. Takže pokud nepiju psí mléko a jinak fenku pravidelně odčervuju, myslím, že riziko je minimální, takřka nulové
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.147.18
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
TO Anonymní (xxxx.47.18) | Vloženo: 10.03.2010 11:39:35
ja prave uz delsi dobu resim, co mi je a nedari se mi dopatrat priciny. Ani doktor si nevi rady. Priznaky odpovidaji prave toxoplazmoze, ale doted me nikdy nenapadlo hledat i timhle smerem... diky
Ten Zentel je "i pro lidi"? V jakem mnozstvi to uzivate?
Já měla štěstí, že k nám nastoupila nová, mladá obvoďačka. Původní doktorka mi dala framykoin a ať si s ním mažu tu bulku. Na infekčním mi dali ATB...Rovamycin (či tak nějak). Na tu toxu ti ten Zentel nepomůže. Musíš mít tabletky přímo na danou skupinu parazitů.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.55.229
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
A ten Praziquantel je pro zvířata?A kolik jste si ho vzala?A co myslíte, že z vás šlo, škrkavky, nebo tasemnice?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.72.246
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Každá fenka má sice v sobě škrkavky, ale tzv. spící, štěňatům je pak předá mlékem. Takže pokud nepiju psí mléko a jinak fenku pravidelně odčervuju, myslím, že riziko je minimální, takřka nulové
rom toho škrkavky u lidí se spíš dostávají do plic ,do očí a podobně působí problémy ale člověk jich nemá plná střeva jako pes to sem fakt nikdy neslyšela
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.72.246
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
rom toho škrkavky u lidí se spíš dostávají do plic ,do očí a podobně působí problémy ale člověk jich nemá plná střeva jako pes to sem fakt nikdy neslyšela
Člověk jakožto paratenický hostitel se může nakazit pozřením vajíček T. canis s infekčními larvami L3 z prostředí nebo přímo larvami od jiného paratenického hostitele (konzumace tepelně neupraveného masa a orgánů zvířat). Podobně jako u ostatních paratenických hostitelů škrkavky v lidském těle migrují různými tkáněmi, ale nikdy nedospějí. Onemocnění, které takto migrující larvy vyvolávají se nazývá larvální toxokaróza.[8] V odborné literatuře se pro označení migrujících larev v organismu užívá pojem larva migrans. Larvy T. canis jsou krevním oběhem roznášeny do různých orgánů, kde vyvolávají zánětlivou reakci a vznik granulomů. Larvy u člověka se mohou lokalizovat v játrech, plicích nebo v mozku. V tomto případě se užívá pojem larva migrans visceralis. Larvy Toxocara sp. mají rovněž vysokou afinitu k oku (larva migrans ocularis).[8] Přítomnost larev L3 v oku může narušit sítnici a vede ke ztrátě zraku.[8][16] Na základě epidemiologických dat je patrné, že larvální toxokaróza u lidí je vždy ve formě orgánové, oční anebo bezpříznakové.[8] Zatímco u dětí do pěti let je typická orgánová forma, u starších dětí (nad pět let) a dospělých převažuje forma oční
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.72.246
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Člověk jakožto paratenický hostitel se může nakazit pozřením vajíček T. canis s infekčními larvami L3 z prostředí nebo přímo larvami od jiného paratenického hostitele (konzumace tepelně neupraveného masa a orgánů zvířat). Podobně jako u ostatních paratenických hostitelů škrkavky v lidském těle migrují různými tkáněmi, ale nikdy nedospějí. Onemocnění, které takto migrující larvy vyvolávají se nazývá larvální toxokaróza.[8] V odborné literatuře se pro označení migrujících larev v organismu užívá pojem larva migrans. Larvy T. canis jsou krevním oběhem roznášeny do různých orgánů, kde vyvolávají zánětlivou reakci a vznik granulomů. Larvy u člověka se mohou lokalizovat v játrech, plicích nebo v mozku. V tomto případě se užívá pojem larva migrans visceralis. Larvy Toxocara sp. mají rovněž vysokou afinitu k oku (larva migrans ocularis).[8] Přítomnost larev L3 v oku může narušit sítnici a vede ke ztrátě zraku.[8][16] Na základě epidemiologických dat je patrné, že larvální toxokaróza u lidí je vždy ve formě orgánové, oční anebo bezpříznakové.[8] Zatímco u dětí do pěti let je typická orgánová forma, u starších dětí (nad pět let) a dospělých převažuje forma oční
takže škrkavky fakt ve střevech lidí nežijou ,to by mě fakt moc zajímalo co z vás vylezlo
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.147.18
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
A ten Praziquantel je pro zvířata?A kolik jste si ho vzala?A co myslíte, že z vás šlo, škrkavky, nebo tasemnice?
Používá se např. při odčervení koní. Já dostala pytlík a v něm bylo 900mg. Co to bylo, nevím. Chytla mě běhavka v práci, tak jsem to na wc moc nezkoumala.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.147.18
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
takže škrkavky fakt ve střevech lidí nežijou ,to by mě fakt moc zajímalo co z vás vylezlo
Nevím...bylo ty bílé housenky cca 1cm dlouhé. Druhý konec jsem ale neviděla.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.99.113
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak já to teď hodinu studovala. Objevila jsem rozsáhlou disusi na toto téma na internetu. Je k dostání Albex 10% na www.pharmed.cz. Ale je toho 1litr a tak nevím,kolik toho užít v této formě. Jinak v mg už mám jasno. Je to prý čistší pro zvířata než pro lidi. Nemá s tím někdo zkušenosti?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.72.246
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
no tak to by spíš byli roupy ,ale to neni od zvířat spíš od lidí ,mívaj to děti
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.147.18
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak já to teď hodinu studovala. Objevila jsem rozsáhlou disusi na toto téma na internetu. Je k dostání Albex 10% na www.pharmed.cz. Ale je toho 1litr a tak nevím,kolik toho užít v této formě. Jinak v mg už mám jasno. Je to prý čistší pro zvířata než pro lidi. Nemá s tím někdo zkušenosti?
Nemohla bys dát odkaz na tu diskuzi? Jinak ten albex se používá u ovcí, ne?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.72.246
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
no tak to by spíš byli roupy ,ale to neni od zvířat spíš od lidí ,mívaj to děti
ještě mě tak napadlo když už z vás něco vylezlo a ani pořádně nevíte co to je nebylo by lepší jít k doktorovi a nechat si udělat rozbor ,to vás nezajímá co to přesně je a z čeho to je? a pro ty co se bojí a chtějí se preventivně odčervovat ,já bych teda nejdřív odnesla vzorek na ten rozbor než do sebe cpát nějaký prášky když to třeba ani není potřeba a nebo to na ty konkrétní parazity taky nemusí zabrat.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.147.18
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
ještě mě tak napadlo když už z vás něco vylezlo a ani pořádně nevíte co to je nebylo by lepší jít k doktorovi a nechat si udělat rozbor ,to vás nezajímá co to přesně je a z čeho to je? a pro ty co se bojí a chtějí se preventivně odčervovat ,já bych teda nejdřív odnesla vzorek na ten rozbor než do sebe cpát nějaký prášky když to třeba ani není potřeba a nebo to na ty konkrétní parazity taky nemusí zabrat.
Doktorkou mi bylo řečeno, že cca každý 3 člověk má v sobě parazity, neví o tom a nemá žádné problémy. A u lidí, jež se pohybují mezi zvířaty, je nepravděpodobné, že by byli "čistí". Opravdu se mi v tom v práci nechtělo vyrtat...teď je už to OK. Mám ale ještě 2 dávky a ty si mám brát vždy v pátek. Tak uvidím...jeslti nějakou bestii ještě uvidím.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.72.246
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Doktorkou mi bylo řečeno, že cca každý 3 člověk má v sobě parazity, neví o tom a nemá žádné problémy. A u lidí, jež se pohybují mezi zvířaty, je nepravděpodobné, že by byli "čistí". Opravdu se mi v tom v práci nechtělo vyrtat...teď je už to OK. Mám ale ještě 2 dávky a ty si mám brát vždy v pátek. Tak uvidím...jeslti nějakou bestii ještě uvidím.
no jestli to má v sobě každej třetí člověk tak bych spíš věřila tomu že to chytne člověk od člověka,spíš bych se asi bála že si něco přivezu z nějaký exotický dovolený než že to dostanu od psa ,nebyla jsi třeba někde?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.147.18
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
no jestli to má v sobě každej třetí člověk tak bych spíš věřila tomu že to chytne člověk od člověka,spíš bych se asi bála že si něco přivezu z nějaký exotický dovolený než že to dostanu od psa ,nebyla jsi třeba někde?
Žádná exotika, klasické dovolené u moře či na horách. Nevím, přemýšlela jsem, jestli to není z té toxo, ale na tu jsem byla přeléčena. Vážně nevím... Kamarádka se třeba léčí s chlamýdiemi (taky neví, kde k nim přišla - partnery nestřídá) a ty ji nabouraly celou imunitní soustavu. Už rok v kuse bere prášky, nesmí otěhotnět, nesmí brát antikoncepci a život se ji dle lékařu výrazně zkrátí.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.139.110
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
pane jo, co se člověk nedozví...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.76.2
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
pane jo, co se člověk nedozví...
Tady je něco málo o parazitech u lídí: http://www.ulekare. cz/clanek/parazitarni- nemoci-streva-650
( dvě mezery)
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.139.110
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
To se opravdu musí odčervit lidé, kteří mají psy???
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.144.221
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
To se opravdu musí odčervit lidé, kteří mají psy???
Moje mamka se léčila v nemocnici na toxocarosu, je to už hezká řádka let. Přišlo se na to uplně náhodně, v nemocnici s ní ležela pacientka s tímto onemocnění a mamka poprosila o totéž vyšetření z krve. Dozvěděla se od lékařky, že stačí, když na zahradě při tom, jak se hrabe rukama v hlíně(rukavice nepoužívá) kouří. vajíčko prostě vdechne. Léčba byla poměrně dlouhá a je to díky napadení různých orgánů v těle larvami nebezpečné. Já jsem zašla k lékaři, aby mi také udělal v té době odběr krve a ten odmítl, že bych musela přijít do styku se stády ovcí na Novém Zélandu....mamka nás tenkrát uplně vyplašila. Dodnes nemám žádné vyšetření. Ptala jsem se na chlamidie, proto že se na to léčila dcera, problémy s klouby atd. také se to dělá jen na specializovaných pracovištích a za peníze, mi řekla revmatoložka. Tak nevím, problémy s klouby mám, revma to není a doktoři se koukají jak kdybych byla uplně blbá, když nějaké takové vyšetření chci. se psy žiju od dětství,tzm asi 45 let. Třeba mám problémy díky nějakým potvůrkám a opravdu mi nepomůže prášek od bolesti. Ach jo, zdravotnictví je na nic u nás.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.76.2
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Moje mamka se léčila v nemocnici na toxocarosu, je to už hezká řádka let. Přišlo se na to uplně náhodně, v nemocnici s ní ležela pacientka s tímto onemocnění a mamka poprosila o totéž vyšetření z krve. Dozvěděla se od lékařky, že stačí, když na zahradě při tom, jak se hrabe rukama v hlíně(rukavice nepoužívá) kouří. vajíčko prostě vdechne. Léčba byla poměrně dlouhá a je to díky napadení různých orgánů v těle larvami nebezpečné. Já jsem zašla k lékaři, aby mi také udělal v té době odběr krve a ten odmítl, že bych musela přijít do styku se stády ovcí na Novém Zélandu....mamka nás tenkrát uplně vyplašila. Dodnes nemám žádné vyšetření. Ptala jsem se na chlamidie, proto že se na to léčila dcera, problémy s klouby atd. také se to dělá jen na specializovaných pracovištích a za peníze, mi řekla revmatoložka. Tak nevím, problémy s klouby mám, revma to není a doktoři se koukají jak kdybych byla uplně blbá, když nějaké takové vyšetření chci. se psy žiju od dětství,tzm asi 45 let. Třeba mám problémy díky nějakým potvůrkám a opravdu mi nepomůže prášek od bolesti. Ach jo, zdravotnictví je na nic u nás.
Taky si myslím, že nebudeme my, lidi ,prosti parazitů. Někdy člověka něco nespecifického trápí a tohle by mohlo být vysvětlení. Ono taky je plno dovozů, jak potravin,ovoce, tak ostatního ze zemí třetího světa a kdo ví čím se můžeme nakazit.Kontroly žádné. Nebyl kdysi i pro lidi lék Helmirazin?Pokud se nepletu, tak byl používán jako sirup pro děti na roupy.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.147.18
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ta kamarádka, která se s chlamýdiemi léčí má taky problémy s klouby. Je to způsobeno právě těmi potvorami. Jsou to nějaké zánětlivé procesy...jednou má třeba napuchlý palec u ruky a bolí ji, tak se ji to přestěhuje např. na celé zápěstí a tak ji to koluje po všech kloubech v těle:(. Taky ze začátku mysleli, že je to revma, byla na x vyšetřeních. Až pak její gynekoložka přišla na to, že jsou ty chlamýdie.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.210.254
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
heleď jestli chceš uklidnit, tak existuje spousta výzkumů, který došli k závěru že parazit je pro organismus celkem prospěšný, teda v rozumné míře, nedávno jsme četla ve Vesmíru že tasemnice odčerpávají z těla těžké kovy a třeba tenkohlavec prasečí se používá k léčení autoimunitních chorob jako jsou různé alegie nebo třeba crohnova nemoc, a jiní parazité na astma nebo revtmatitidu, jendoduše řečeno určitý typ bílých krvinek nemá co na práci a tak nás ničí alergiema a jak máš parazita je to v cajku lymfocyt se začne zabývat jiným problémem viděla jsem jednou dokument jak si nějaký pán z thajska něco přivezl dom asi nějaký škrkavky už si nevzpomínám a jeho alergie na pyly a chlupy zmizely a neveděl proč mno a jak zjistil že má parazita přeléčil to a alergie se vrátily, jinak že mám toxoplazmu tím jsem si témeř jistá, celý dětství jsem se popelila na dvorku v trusu s drůbeží králíkama kočkama krávama apod., u každýho se to projevuje jinak
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.76.2
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ta kamarádka, která se s chlamýdiemi léčí má taky problémy s klouby. Je to způsobeno právě těmi potvorami. Jsou to nějaké zánětlivé procesy...jednou má třeba napuchlý palec u ruky a bolí ji, tak se ji to přestěhuje např. na celé zápěstí a tak ji to koluje po všech kloubech v těle:(. Taky ze začátku mysleli, že je to revma, byla na x vyšetřeních. Až pak její gynekoložka přišla na to, že jsou ty chlamýdie.
Chlamydie jsou svinstvo, ale řadí se k běžným parazitům?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.210.254
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Chlamydie jsou svinstvo, ale řadí se k běžným parazitům?
chlamydií je taky hodně druhů třeba ta co má vliv na artritis je chlamydia pneumoniae a přenáší se třeba jen kapénkově, vůbec to není sexuálně přenosná choroba mrkni tady http://www.szu.cz/tema /prevence/chlamydiove-infekce-v-kostce
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.101.77
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
chlamydií je taky hodně druhů třeba ta co má vliv na artritis je chlamydia pneumoniae a přenáší se třeba jen kapénkově, vůbec to není sexuálně přenosná choroba mrkni tady http://www.szu.cz/tema /prevence/chlamydiove-infekce-v-kostce
Už toho snad raděj nechte, jsem plná parazitů co jsem si to tady přečetla, brrr
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.210.254
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Už toho snad raděj nechte, jsem plná parazitů co jsem si to tady přečetla, brrr
hele ale to je hrozně zajímavý teď jsem se dočetla že třeba ženy co mají latentní toxoplazmu rodí 2x víc kluků než ženy co jí nemají a že třeba toxoplazma ovlivnuje i chovánbí hostitele třeba že má zpomalený smysly a není tak opatrný před predátorem u lidí samozřejmně pomalejší reakce a celkově uvažovaní, takže už vím kde je u mě zakopaný pes
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.179.231
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Neotrávila byste se a praziquantel by vám pomohl od případných tasemnic, pyrantel by snad vyhnal případnou škrkavku, ale na roupy psí odčervovadla nepůsobí - psi roupi nemají, takže v odčervovadlech na ně není správná učinná látka, takže záleží na tom, co od toho očekáváte
Já zjistit, že mám tasemnici, beru drontal, rozhodně mi to příjde vnitřně přijatelnější než u doktora prosit o recept na lidský preparát.
BTW tasemnici má v ČR strašně lidí, lidská statistika neexistuje ale ty ztráty chovatelů skotu jsou dostatečně výmluvné, stačí open air festival nebo nějaká akce a na okolních pastvinách nemá cenu chovat masné krávy, protože by z toho na jatkách byly konfiskáty a maso do výroby...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.44.82
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Asi před 1ě-ti lety mi byla diagnostikována toxokarosa canis, měla jsem oční formu.
Docela veselé to bylo, naštěstí se na to přišlo relat. brzy a zrak namám nějak dramaticky poškozen.
Zrovna před pár týdny jsem začala uvažovat o tom, že bych se odčevila. Už bych nechtěla zažít to, co tehdy.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.76.2
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Asi před 1ě-ti lety mi byla diagnostikována toxokarosa canis, měla jsem oční formu.
Docela veselé to bylo, naštěstí se na to přišlo relat. brzy a zrak namám nějak dramaticky poškozen.
Zrovna před pár týdny jsem začala uvažovat o tom, že bych se odčevila. Už bych nechtěla zažít to, co tehdy.
Jaké byly příznaky? Potěšte hypochondra. Na larvu migrans, ale odčervení nepomůže.Běžná odčervovadla učinkují jen ve střevech.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.97.65
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jaké byly příznaky? Potěšte hypochondra. Na larvu migrans, ale odčervení nepomůže.Běžná odčervovadla učinkují jen ve střevech.
A zapomíná se na naše žluté bratry, dřív museli povinně projít i odčervovacími kůrami, dnes asi nic a lítaj sem a tam. Tam taky může být příčina.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.76.2
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
A zapomíná se na naše žluté bratry, dřív museli povinně projít i odčervovacími kůrami, dnes asi nic a lítaj sem a tam. Tam taky může být příčina.
Mohou to být i jinak zbarvení bratři, možností je nepřeberně. Taky ty různé cizokrajné jídelny, kde se vaří z bůh ví jakých živočichů...Blééé
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.44.82
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Pro potěchu hypochondra: Bolesti hlavy, tlak za očima, špatné prostorové vidění (narážela jsem do věcí, padala ze schodů), často mi tekla krev z nosu.....Máti si myslela, že furt simuluju, že se mi nechce do školy, a prý, jak mi nic dotore nezjistí, tak mi jednu flákne. Doktoři na (ne)štěstí našli,a už jsem se válela ve 280 km vzdálené nemocnici.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.13.42
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Je prokázáno, že psí škrkavky může člověk chytnout vzduchem, kdy se např. ve větru vznášejí zbytky vyschlých rozpdalých psích exkrementů s vajíčky. Odborné odhady uvádějí, že zhruba 20% populace je nakažena vnitřními parazity.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.126.73
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
ĆTĚTE!!!
http://zapper.revoluce-v-leceni-
nemoci.cz/ing-hana-blahova
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.201.122
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
To je s prominutím blbost, že jsou pro lidi jen přírodní produkty - co třeba takový Vermox? Ten snad není určený pro lidi?
Když prd víte, radši nic nepište
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.201.122
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Výroba Pyrvinia byla ukončena (je to tak +/- rok), ale k dispozici je Vermox jako kapsle nebo sirup.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.153.88
to jsou naivní názory, každý živý tvor má v sobě červy, to je naprosto normální a nemusí to nutně znamenat samozřejmě problém, ale pokud se přemnoží, to už problém je. Člověk by se měl také odčervovat, pokud žije se zvířaty, tam je největší pravděpodobnost přenesení parazitů. Důležitá je též strava lidí, protože parazitům se daří v určitém prostředí. Stačí baštit na odčervení česnek nebo pálivé papričky. A pořád se tak nedivte, děsí vás jen ta představa, proto se bojíte si připustit, že máte v sobě červy a věřte, že máte.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.159.151
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
to jsou naivní názory, každý živý tvor má v sobě červy, to je naprosto normální a nemusí to nutně znamenat samozřejmě problém, ale pokud se přemnoží, to už problém je. Člověk by se měl také odčervovat, pokud žije se zvířaty, tam je největší pravděpodobnost přenesení parazitů. Důležitá je též strava lidí, protože parazitům se daří v určitém prostředí. Stačí baštit na odčervení česnek nebo pálivé papričky. A pořád se tak nedivte, děsí vás jen ta představa, proto se bojíte si připustit, že máte v sobě červy a věřte, že máte.
Jeste česnek ...................................... bože bože někteří lékaři si dávají i tasemci do sebe čistí jim střeva pak víde ven po odčervení pré v tv pořad
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.159.151
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
rač Anthelmintikum
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.166.199
Když jsem přečetla nějaké články o parazitech v lidském těla, tak jsem měla nutkání svému hafanovi něco ujíst, ale asi by to moc dobré nebylo..slyšela jsem že je něco i pro lidi a je to dokonce prodejné i bez receptu, nějaký výrobek na V, tak snad to by mohlo být účinější a hlavně pro lidi snesitelnější, přece jenom nejsme zvířata a jejich léky by nám moc neprospěly
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.194.5
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Když jsem přečetla nějaké články o parazitech v lidském těla, tak jsem měla nutkání svému hafanovi něco ujíst, ale asi by to moc dobré nebylo..slyšela jsem že je něco i pro lidi a je to dokonce prodejné i bez receptu, nějaký výrobek na V, tak snad to by mohlo být účinější a hlavně pro lidi snesitelnější, přece jenom nejsme zvířata a jejich léky by nám moc neprospěly
Vermox, bohužel není moc účinný.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.80.233
Ten rozbor udělá každý lékař bez řečí nebo se vyvrátí, když se na to zeptám?
Mají ty odčervovadla nějaké nežádoucí účinky nebo jsou vhodné pro všechny?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.131.199
Myslím, že úplně nejlepší by bylo používat léky pro lidi. Mě se třeba na odčervení nejvíce osvědčil wurm-ex. Poradili mi ho v lékárně. Máme doma 2 kočičky a je pravda, že je pouštíme i ven. Tudíž šance, že něco dotáhnout domů je docela velká. Takže jsme se rozhodli se pravidelně odčervovat. Tak uvidíme, co přinese čas. :)
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.76.179
každý máme v sob parazity ať chceme nebo nechceme...http://www.youtube.com/watch?v=Kp_FPRrtCK0
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.0.0
To radši nezkoušejte , přeci jenom to má asi důvod ře je to určené pro psy. Bydlíme na baríku, kde máme dva velké retrívry a když jsem se o problematice parazitů u lidí dozvěděla ihned jsem to začla řešit . jistota je jistota . navíc mám dvě malé děti u kterých je to riziko nákazy větší. Dost jsem na netu pátrala a našla jsem WURM-EX. Používám ho v pravidelných intervíálech už několik měsíců a dobrá. Nic mi to zdravotně nedělá a červíky taky nikdo nemáme. Tak zkuste radši toto než nějakou tabletu pro psa. Jana
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.99.69
Tak jsem se schválně teď dívala na Prazikvantel a opravdu není ve stavu řádně registrovaných léčivých přípravků. Sehnat by se nicméně asi dal...
Miloš Novotný

XXX.XXX.235.162
Dobrý den s přítelkyní jsme si pořídili kočku v televizi, před časem dávali pořad o parazitech byla ta zmínka o tom, že se člověk může nakazit od zvířete, přítelkyně začala mít psychologické problémy, začalo se jí zdát, že v ní putují nějaké potvory, které získala od kočky - prostě měla noční můry, tak jsem se ptal v lékárně a doporučili mi Wurm-ex, tady o tom píšou: http://www.lekarna.cz/clanek/wurm-ex-odcerveni-lidi/ co je pozitivní zhubla 3kg a už se o tom nebaví:).
Přečetl jste si i složení? Je to prachobyčejné tahání peněz z kapes lidí, kteří si pořád myslí, že polykání nějakých a jakýchkoliv doplňků stravy něčemu pomůže. Tohle rozhodně nikoho neodčerví...Proč si pořizujete zvíře, když jste na hygienu cimprlich? To se totiž naprosto vylučuje...
Miloš Novotný

XXX.XXX.235.162
Lesnižínka: Nečetl jsem složení:) chtěl jsem zbavit přítelkyni psychického bloku. To musím říct, že pomohlo.. zeptám se? Co je na složení špatného? Nejsem odborník, nechám si poradit.
Miloš Novotný

XXX.XXX.235.162
Lesnížinka: Složení jsem našel následující:
Složení v 1 dávce
5 mg Ořešák královský (Juglans regia, vodný extrakt z listových pupenů),1mg Kurkuma dlouhá (indický šafrán, Curcuma longa,90% extrakt z oddenku),1 mg Kyselina pantothenová (vitamín B5, D-pantothenát vápenatý).
Produkt to byl http://www.lekarna.cz/wurm-ex-plasma-100ml/ každopádně díky tomu i zhubla, nevím, čím to, ale jo.. jídelníček neměnila, nic víc nenormálního nedělala... A kočičku jsme si pořídili, protože máme kočky rádi, jen ten pořad v TV jí hodil brouka do hlavy.. ale to víte, někdo se bojí parazitů někdo jako já pavouků... jen mi řekněte, co je na tom složení špatného, abych věděl.
Ježíš, špatného nic, určitě neublíží...ale rozhodně neodčerví. Právě nedávno byl v telce veterinář, kterého se také ptali na babské triky s odčervováním psů česnekem, apod. a odpověď byla, že možná jako prevence, by to mohlo k něčemu pomoct, ale že by to zahubilo, či vypudilo už stávající parazity je blbost. Sama mám venkovní psy a kočky a s různýma škrkavkama a tasemnicema bojujem věčně, také jsem zkoušela česnek samozřejmě a samozřejmě nepomohl. Až byla kočka jak rachytik, musela jsem chtě nechtě sáhnout po chemii. A mimochodem...podle posledních výzkumů jsou nám parazité prospěšní, už se začíná spojovat jejich nedostatek v našem organismu(vyhubení přehnanou chemií a desinfekcí) s různýma alergiema a autoimunitními nemocemi, např. Crohnova choroba.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.154.25
Toxoplasmózou je nakažené veliké procento populace lidí a to i u nás v ČR. Většina lidí to ani neví. Zjistí se to na cílených testech. Je to neléčitelné a v podstatě vám to ani moc nevadí. Jenom to ovlivňuje chování a rozhodování lidí, protože zasahuje mozek, ale ne tak, aby ho zničila. Nezničí si přeci svého hostitele. Je o tom dost studií a je to zajímavé. Lidé nakažení toxoplasmou vývají akčnější a daleko více riskují. Také mají sklony k promiskuitě. Nutí je právě k tomu ten parazit v mozku. Vědci se proto domnívají, že je zřejmě toxoplasma přenosná i pohlavním stykem. Přirozeným rezervoárem jsou kočkovité šelmy, ale nevylučují oocysty toxooplasmy celý život, ale jenom tak deset týdnů v kotěcím věku. Proto je zbytečné se obávat všeobecně koček.
Jinak mi jako lidé jsme, samozřejmě, parazity dost prolezlý. Vezměte si, že všechna zvířata včetně býložravců odčervujeme pravidelně, ale sebe ne. Prý je na některých snímcích vidět, jak jsou v lidských tělech úplná klubka červů.
No, zkusila jsem na sobě psí preparát Cazitel, dávkování na kila podle návodu. Nevím, jen hrozný průjem... Asi příště zkusím odčervení lidské.
Flip - ono je to s tou toxoplasmozou dost sporné, jak připouští i sám Flegr, který tuhle převratnou studii vypustil do světa, viz Wiki: Podle Jaroslava Flegra ve většině současných studiích (2013), ve kterých byly nalezeny pozitivní korelace mezi T. gondii a určitými rysy chování nebo neurologickými poruchami, byly pozitivní testy na T. gondii prováděny na počátku zkoumaného onemocnění nebo pokud subjekt má již hledaný rys; to znamená, že často není jasné, zda infekce parazitem zvyšuje šance na hledaný znak nebo poruchu, nebo že nějaký znak nebo porucha zvyšuje šance na nakažení s parazitem.
Druhá věc je způsob nakažení se. V dnešní době už se málokteré děcko může nakazit od kočky, protože přes to sezení u compu to nechytne. Spíš bych se pozastavila nad momentální velkou módou tataráků, co mezi mladýma frčí...kdo nežere syrové maso, jako by nežil. To už jsem zažila za mého dětství a zarazilo to až varování v tisku a televizi. O kočkách tehdy ani řeč nebyla, jen o konzumaci syrového hovězího. Teďka se tak nebojí, vždyť na všechno jsou přece nějaké léky...
Miloš Novotný
napsal(a):
Lesnižínka: Nečetl jsem složení:) chtěl jsem zbavit přítelkyni psychického bloku. To musím říct, že pomohlo.. zeptám se? Co je na složení špatného? Nejsem odborník, nechám si poradit.
To jste ji mohl dat Celaskon jako placebo a vyslo by to levneji.Takto mi to pripada jako reklama.
Wurmex jako "lék" na fobii z parazitů vyjde ještě levně, jsou horší řešení - třeba drahé přeměření na blbinách typu zapper, poradenství Bláhové a dalších podobných. Nebo mohla paní skončit s přiotrávením se sloučeninami chlóru.
Jinak doporučuji manželce nejíst kočky a jejich výkaly. :D.
Jinak lidské léky na odčervňování např. Vermox na většinu potíží koupíte v zahraničí bez receptu.
To jenom u nás ne.
Člověk v tomhle státě, aby doopravdy jedl tablety čtyřnohým kámošům 😉. Doktor na recept napíše 6 tablet a to mi nepřijde dostačující, ale hak řikám každý se o sebe musíme starat sám 😉
Podle toho co jsem vyčetla na internetu, že se lidem vrací - to je dle mého názoru díky nedostatečné léčbě, minimálním tabletám, který lékař max předepíše.
Nikdy jsem nedělala, ale chystám se na preventivní odčervnění, pro lepší můj pocit. Chystám se na dvou až 3 měsíční kůru, a takový všehomix: Vermox, Phyteneo Vermophyt a přidám Drontal pro pejsky. Raději otravu než slepotu. A jestli něco mám , tak po tomhle koktejlu si ani neškrtnou 😂.
Vám ostatním držím pěsti.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Komentáři, komentáři. Odčervovací tablety se nevstřebávají ze střeva a nefungují tudíž nikdy na larvu migrans, takže se můžeš otrávit i oslepnout zároveň.

jistě že může
ještě zkuste spot on :-)

napsal(a):
jistě že může
ještě zkuste spot on :-)
píchnout ivomec

Komentar
napsal(a):
A díky blechám se člověk a zvíře může nakazit.....
jo, nejezte ty blechy!

Komentar
napsal(a):
Podle toho co jsem vyčetla na internetu, že se lidem vrací - to je dle mého názoru díky nedostatečné léčbě, minimálním tabletám, který lékař max předepíše.
Nikdy jsem nedělala, ale chystám se na preventivní odčervnění, pro lepší můj pocit. Chystám se na dvou až 3 měsíční kůru, a takový všehomix: Vermox, Phyteneo Vermophyt a přidám Drontal pro pejsky. Raději otravu než slepotu. A jestli něco mám , tak po tomhle koktejlu si ani neškrtnou 😂.
Vám ostatním držím pěsti.
..nezlobte se, ale já se fakt musím smát.........v naší rodině já obtěžovala kde jakého psa celé dětství na vsi i ve městě - psa nemohouc mít doma, má dcera a nyní vnouček se psy a ostatními zvířaty v neustálém kontaktu od narození a nikdy nic - ani ta blecha.......a moje maminka - dětská zdravotní sestra, pracující v nemocnici na novorozeneckém odd. léta, až patologicky úzkostná na pořádek a zdraví nás všech, tak tohle jí opravdu nikdy nenapadlo..........Vy tím koktejlem co si chcete namíchat zničíte v první řadě sama sebe než nějakého parazita.........jo a moje zvířata - pes, kočky, králík, morčata i křeček chodí za pacienty na nemocniční oddělení a to včetně JIPu a i hygienikovi nemocnice stačí běžné odčervení psa i koček a za těch jedenáct let ještě nikdo nic od mých zvířat nechytil.......

napsal(a):
píchnout ivomec
...a obojek protiblešák na krk, ruce a nohy, možná i na uši pověsit........
lupus4
napsal(a):
A jestli něco mám , tak po tomhle koktejlu si ani neškrtnou 😂.
než následující minutu zase něco vdechnete
jen abyste si pak ještě "škrtla" vy
neléčíte se na helmintofobii, či mysofobii ?
Komentář bude spíš dealer (či přímo výrobce) těch „fantastických“ odčervovadel pro lidi, myslím. :-)
Hele broučku,
Spot On: Nemůžu zase zbaštit všechno, aby zbylo také na ostatní 😉.
Jinak vím škála zvířecích produktů je celkem rozmanitá 🙂. Kdybych nebyla tak ostýchavá pustila bych se do všeho 😉.
Blechy: Monk asi ne 😉, spíše reakce na jeden komentář ohledně pozření výkalů....( Nemusí jíst člověk zvířecí výkaly, či olíznout řiť ˇ, stačí se nakazit blechou, neumytou zeleninou, či masem špatně upraveným, např tatarákem, proto předem přeďmrazit).
Drontal: Jinak, když je to dobrý pro psa a když účinkuje tak na lidi bude taky, 😉 navíc má ochromující účinek, samovolné uvolňování ze střev.....( tablety budu předem drtit....).
Dám jsem pak komentář 😉.
Kritiky beru, třeba mě k něčemu přiučí a posunou do předu, to za to stojí.
Žádný deeler 😂. Ale díky. Sami vidíte, že v lékárně nám lidem toho moc nenabízí.....

prosím, nejdříve prozkoumejte, jak funguje trávení psa, než začnete drtit tablety pro psy do své kávy
najděte tu to druhé vlákno o odčervení lidí, jsou tam i odborníci
Odborníci nikdy moc nepomohli, spíš naopak.
Přesvědčilo mě složení Drontalu..,.
Možná, že jste si nevšimli, ale zmínila jsem se o Vermoxu, Phyteneo Vermophyt....
Přátelé ono jen kritizovat je jedna věc.
Ale co kdyby nepadaly jen ty kritiky, ale i rady.....
Teda jestli si vy troufáte......
napsal(a):
..nezlobte se, ale já se fakt musím smát.........v naší rodině já obtěžovala kde jakého psa celé dětství na vsi i ve městě - psa nemohouc mít doma, má dcera a nyní vnouček se psy a ostatními zvířaty v neustálém kontaktu od narození a nikdy nic - ani ta blecha.......a moje maminka - dětská zdravotní sestra, pracující v nemocnici na novorozeneckém odd. léta, až patologicky úzkostná na pořádek a zdraví nás všech, tak tohle jí opravdu nikdy nenapadlo..........Vy tím koktejlem co si chcete namíchat zničíte v první řadě sama sebe než nějakého parazita.........jo a moje zvířata - pes, kočky, králík, morčata i křeček chodí za pacienty na nemocniční oddělení a to včetně JIPu a i hygienikovi nemocnice stačí běžné odčervení psa i koček a za těch jedenáct let ještě nikdo nic od mých zvířat nechytil.......
Pak jsou paraziti asi jenom mýtus....
Komentar
napsal(a):
Hele broučku,
Spot On: Nemůžu zase zbaštit všechno, aby zbylo také na ostatní 😉.
Jinak vím škála zvířecích produktů je celkem rozmanitá 🙂. Kdybych nebyla tak ostýchavá pustila bych se do všeho 😉.
Blechy: Monk asi ne 😉, spíše reakce na jeden komentář ohledně pozření výkalů....( Nemusí jíst člověk zvířecí výkaly, či olíznout řiť ˇ, stačí se nakazit blechou, neumytou zeleninou, či masem špatně upraveným, např tatarákem, proto předem přeďmrazit).
Drontal: Jinak, když je to dobrý pro psa a když účinkuje tak na lidi bude taky, 😉 navíc má ochromující účinek, samovolné uvolňování ze střev.....( tablety budu předem drtit....).
Dám jsem pak komentář 😉.
Kritiky beru, třeba mě k něčemu přiučí a posunou do předu, to za to stojí.
Žádný deeler 😂. Ale díky. Sami vidíte, že v lékárně nám lidem toho moc nenabízí.....
A proč vám paraziti vadí?
Vždyť jsou super - vy prostě nejdete s dobou
http://ziva.avcr.cz/files/ziva/pdf/co-je-noveho-v-biologii-biomy-nasich-tel-zmena-par.pdf
Krátká citace z výše uvedeného:
....Názor, že mikrobiom je dalším „orgánem“, dosud významně přehlíženým, získává stále více přívrženců mezi vědci i v lékařské komunitě. Zatímco prospěšnost osídlení našich těl neškodnými komenzálními nebo dokonce prospěšnými mutualistickými organismy intuitivně pochopíme, recentní studie poukazující na prospěšnost parazitických organismů zdaleka tak triviální nejsou a vyvolávají kontroverzní reakce. Pozitivní efekt parazitů
(zejména pak helmintů, tj. parazitických „červů“) na zmírnění klinického průběhu některých imunitně zprostředkovaných onemocnění se však již podařilo prokázat ivklinických testech. A tak se hlístice tenkohlavec prasečí (Trichuris suis) stala novodobou celebritou pro pacienty trpící Crohnovou chorobou a ulcerózní kolitidou,
a uvažuje se o jejím využití i v některých případech autismu (obecně diverzifikace střevního mikrobiomu může přispět ke zlepšení zdravotního stavu). Novými žhavými kandidáty s možným pozitivním účinkem na naše zdraví se stali rovněž prvoci rodu Blastocystis........
A vy byste je možná všechny zabila, že se nestydíte.
A dejte vědět, jak vám bude po takovém skvělém koktejlu.
A jestli přežijete, tak se zkuste víc učit - nikdy není pozdě, i když pro vás už možná po odčervovací kůře pozdě fakt bude.
.....

Komentar
napsal(a):
Možná, že jste si nevšimli, ale zmínila jsem se o Vermoxu, Phyteneo Vermophyt....
byly tam i zajímavé příspěvky od lidí, kteří dokáží přemýšlet jaksi komplexněji, o to jde
dívejte, pes a člověk má odlišné osídlení vším možným, některé věci se dají použít u obou a některé ne
proč pes nesmí jíst paralen a lidé jo a furt ?
dnes není problém vzít i recept a koupit léky v zahraničí, volný prodej vůbec je jednoduchý, tak si aspoň pořiďte něco pro lidi, po nějakém vyšetření
brání v tom jen peníze, si myslím, aby to teda nebyla léčba naslepo, že jo ?
ten mebendazol.. no..to se u lidí používá.. ale prostě předepsat si to sama, nevím nevím, rozumíte aspoň příbalovému letáku pořádně ? já akorát vidím antidotum není :-) ten vermox ale přece dr. předepisují, ne ?
směs bylinek a česnek je nanic, když už teda se fakt něco děje.. ok, nemám žádný dobrý nápad, ale drontal je nápad blbý

Komentar
napsal(a):
Nevím, brouky opravdu ráda nemám, pejsky mám 5 let ( gauč, postel) teď se chci preventivně pročistit a tedy pořádně 3 měsíce s pauzama....
tak jezte maso, ananas, trošku jílu, oves, změňte mycí prostředky, choďte do lesa... dávejte pozor, aby ty zázračné tablety nezahubily to, co má zůstat
Vážně jsem nechtěla rozepisovat, vy jste vážně zlatíčka a vím, že to všichni myslíte dobře.
Raději upřesním, 3 měsíční kůru si představuji samozřejmě s pauzama, ne že bych jedla každý den.
1. den Phyteneo Vermophyt 2-0-2 a Drontal
2. den Phyteneo Vermophyt
3. den Phyteneo Vermophyt
4. den Phyteneo Vermophyt
5. den Phyteneo Vermophyt
6. den Vermox 2-0-2
7. den Vermox
8. den Vermox
9. den pauza
10. den pauza
11. den pauza
12. den pauza
13. den pauza
14. den pauza
15. den pauza
16. den Phyteneo Vermophyt
17. den Phyteneo Vermophyt
18. den Phyteneo Vermophyt
19. den Phyteneo Vermophyt
20. den Phyteneo Vermophyt
21. den pauza
22. den pauza
23. den pauza
24. den pauza
25. den pauza
26. den pauza
27. den pauza
28. den Vermox
29. den Vermox
30. den Vermox
A v dalších dvou měsících to samé.....
Toto je moje představa.
Během těch pěti let co máme pesany se budu preventivně odčervňovat až teď a opravdu chci důkladně....

odčervení preventivně a ještě nejvíc prodávaným prostředkem ?
jestli nemáte tasemnici, tak k čemu tolik vermoxu ? jako pro jistotu ?
já myslela, že jde o problém lidí jako mezihostitelů, že parazit běhá někde po těle a dělá neplechu, to se těch, na co funguje vermox, netýká
jestli má někdo tasemnici, tak se prostě vyžene, hotovo
po vyšetření, jestli ji vůbec má..
jinak můžete jíst česnek, slivovice je také dobrá, ale bacha na dávkování
jahodapavel
napsal(a):
nechte si vyšetřit trus a víte na čem jste.
Zdravím,
......jo to jsem samozřejmě chtěla.
jde o to, že ano, že jsem tam byla a jde o to, že doktor trochu nestíhal a byl protivný, ve své protivnosti řekl, že by musel člověk olíznout psovi řiť, taková perlička, 2 hodiny jsem čekala i když jsem byla objednaná, chtěla jsem jen testy. Bylo to na Bulovce v Praze, jméno doktora sem můžu dát, musele bych se, ale podívat....
Navíc je to infekční a tam já z jistých důvodů nemám co dělat.
Takže z mé strany v tomto směru byla, ale teď mě tam už nikdo nedostane.
Takže se k tomu chci stavět tak jakože mám všechny druhy parazitů a proto ten dramatičtější přístup - 3 měsíční kůra.
(Ještě se podívám po jiných lékách v zahraničí, nemám to ještě úplně vymyšlené, takže začnu s tím co mám k dispozici.)
Jo jasně třeba nic nemám, ale věřím, že jednou se takto raději pročistit mě nezabije ba naopak.....
Myslím, že jednou za čas to není až tak špatné udělat.
A také si myslím, že kolikrát lidi ani nevědí, že něco mohou mít.
Červy v mozku díky tomu lidi prácvě oslepnou-vzniká vdechnutím, vuděla jsem dokument, celkem drsný, no že já na to koukala 😊, jasně tam by nejspíš tablety ani nepomohly.
Pořád se musím smát v dobrém slova smyslu 😊, jak tu někdo z vás psal: A vy byste je možná všechny zabila, že se nestydíte. Vždycky mě to rozesměje když si na to vzpomenu.... jo já sadista 😊.
lupus4
napsal(a):
Takže se k tomu chci stavět tak jakože mám všechny druhy parazitů a proto ten dramatičtější přístup - 3 měsíční kůra.
já bych doporučil spíš psychiatra
fóbie jak z učebnice
Mě tato Vaše poznámka vlastně neuráží.
Každý na to koukáme jinak, máte nárok si myslet svý.
Stejně jako mě se líbí když se o sebe hezky starají např. stejně jako když chceme mít zdravé zuby.....
Já mám 3 huňatý pesáky a tam to riziko prostě je.
Přeji Vám hezký den.
Musím říct, že je nelehké psát zrovna o tomto tématu.
Takže ano začla jsem psí tabletou, popravdě psát o tom a pak udělat jsou dvě rozdílné věci, je to celkem těžší než jsem si myslela a pardon není to nakonec Drontal, ale Dehinel Plus XL na 35 kg a vzala jsem 1x tabletu, druhou tabletu nechám na zítra, chuť neskutečně hořká, zabublalo ( ten efekt jsem si přála, delší dobu jsem měla nafouklé břicho a jakékoliv prohímadlo z lékárny prostě nezabralo - pardon za ty detaily) a muselo se ihned na onu místnost, lehce splasklo břicho, takže když už nic jiného. Tuhle tabletu jsem si, ale vybrala právě pro jeho složení s větším pokrytím parazitů.
Chtěla jsem začít ve stejný den i s bylinkovým Phyteneo Vermophytem, ale nechám až na neděli, přeci jenom ten pud kdy se člověk o sebe bojí je velký i když teď vypadám jako nezodpovědný člověk a chápu.
Zmiňujete, že mám fobii, no je fakt, že když přepnu na pravou hemisféru a představím si obraz jak se mi cosi kdesi plazí ve střevech, tak ano nelíbí se mi to, ale že bych se kvůli tomu potila či skákala z okna to asi zas ne.
Dám zas vědět, vám všem děkuji za vaše reakce a přeji hezký víkend.
Komentar
napsal(a):
Zdravím,
......jo to jsem samozřejmě chtěla.
jde o to, že ano, že jsem tam byla a jde o to, že doktor trochu nestíhal a byl protivný, ve své protivnosti řekl, že by musel člověk olíznout psovi řiť, taková perlička, 2 hodiny jsem čekala i když jsem byla objednaná, chtěla jsem jen testy. Bylo to na Bulovce v Praze, jméno doktora sem můžu dát, musele bych se, ale podívat....
Navíc je to infekční a tam já z jistých důvodů nemám co dělat.
Takže z mé strany v tomto směru byla, ale teď mě tam už nikdo nedostane.
Hm, tak u me se zadny drama nekonalo. V ramci celkove prohlidky jsem dr. objasnila situaci kolem sveho utulku a vyzadala si i tu prohlidku trusu. Vzorek odnesla do labiny a za tyden byl vysledek - nic.
impact
napsal(a):
Hm, tak u me se zadny drama nekonalo. V ramci celkove prohlidky jsem dr. objasnila situaci kolem sveho utulku a vyzadala si i tu prohlidku trusu. Vzorek odnesla do labiny a za tyden byl vysledek - nic.
Děkuji za reakci a kde jste byla?
Tohle se mi taky nikdy předtím nestalo, naopak jsou doktoři v pohodě, to jen u tady toho se mi stalo, celkem mě jeho řístup překvapil.
Taky vysvětlila jsem situaci se psama.
Prostě klasika, že mám tři psy a jestli by mi mohl udělat test, že chci mít jistotu, že je vše v pořádku....
Druhý den jsem se zmínika veterinářce, prišla nám zkontrolovat, očkovat psy, tak byla celkem překvapena a řekla, že to co řekl je blbost....,
Ne že by mi do toho něco bylo, ale máte přítele/patrnera/muže ?
Jestli jo, tak to musí být buď svatej muž , nebo na vás totálně kašle, že vás nechá se babrat v takovejch ...
Děti zřejmě nemáte, páč by museli asi žít ve sterilním stanu. No je vidět, že se máte dobře, když je čas na vymýšlení extra problémů ...
Možná by bylo lepší vzít chlupáče na celej den do lesa, než se tady snažit přesvědčit lidi o nezbytnosti vašeho "odčervení"...
- i když tam jsou zase "kdovíjakývšechnomožný " potvory parazitický
jen si představte, co všechno asi vypadlo na toho "nebohého" chlapečka

Víte, ono paraziti jsou poměrně dost hostitelsky specifičtí, to znamená, že pes má svoje, člověk má svoje, prase nebo ovce má svoje... jsou breberky, co se přenesou ze psa na kočku nebo ze skotu na ovce, ale jinak červíci poznají, jaké střevo je to jejich oblíbené.
od psa se můžete nakazit jen a pouze nezralými stadii červíků, kteří migrují mimo střevo (škrkavka, měchovec) nebo červíky, pro které jste mezihostitel (měchožil) a tihle červíci v člověku do střeva nejdou, buď jste mezihostitel, nebo prostě v člověku svůj cyklus nedokončí.
No a na červíky, které jsou mimo střevo, ty vaše odčervováky NEFUNGUJÍ. Ani jeden. Ani prd. Ani náhodou.
Komentar
napsal(a):
Děkuji za reakci a kde jste byla?
Tohle se mi taky nikdy předtím nestalo, naopak jsou doktoři v pohodě, to jen u tady toho se mi stalo, celkem mě jeho řístup překvapil.
Taky vysvětlila jsem situaci se psama.
Prostě klasika, že mám tři psy a jestli by mi mohl udělat test, že chci mít jistotu, že je vše v pořádku....
Druhý den jsem se zmínika veterinářce, prišla nám zkontrolovat, očkovat psy, tak byla celkem překvapena a řekla, že to co řekl je blbost....,
Normalne u obvodni a bobek jsem nesla tam, kam jsem nesla krev a moc. Klasika poliklinika na mensim meste.
A vy někoho máte?
Já bych pro změnu s tak negativním , rýpavým, zlým člověkem jako jste vy nevydržela ani minutu.
Svý věci si řeším sama, jen jsem si všimla jak v této diskuzi lidi ostýchavě vyzvídaj ohledně psích tablet - a asi takto když to zvíře nezabije tak ani člověka.
Sám nejspíš takový problém řešíte jinak by jste tady nebyl.
A ještě jedna věc lidi se kolikrát bojí vyjádřit kvůli lidem jako jste vy.
Mě jsou lidi jako vy ukradený.
Hlavně nikoho nesoudím a neodsuzuji když ho neznám.
Jestli máte nějaký problém tak si to můžeme vyřikat z očí do očí .
Komentar
napsal(a):
Musím říct, že je nelehké psát zrovna o tomto tématu.
Takže ano začla jsem psí tabletou, popravdě psát o tom a pak udělat jsou dvě rozdílné věci, je to celkem těžší než jsem si myslela a pardon není to nakonec Drontal, ale Dehinel Plus XL na 35 kg a vzala jsem 1x tabletu, druhou tabletu nechám na zítra, chuť neskutečně hořká, zabublalo ( ten efekt jsem si přála, delší dobu jsem měla nafouklé břicho a jakékoliv prohímadlo z lékárny prostě nezabralo - pardon za ty detaily) a muselo se ihned na onu místnost, lehce splasklo břicho, takže když už nic jiného. Tuhle tabletu jsem si, ale vybrala právě pro jeho složení s větším pokrytím parazitů.
Chtěla jsem začít ve stejný den i s bylinkovým Phyteneo Vermophytem, ale nechám až na neděli, přeci jenom ten pud kdy se člověk o sebe bojí je velký i když teď vypadám jako nezodpovědný člověk a chápu.
Zmiňujete, že mám fobii, no je fakt, že když přepnu na pravou hemisféru a představím si obraz jak se mi cosi kdesi plazí ve střevech, tak ano nelíbí se mi to, ale že bych se kvůli tomu potila či skákala z okna to asi zas ne.
Dám zas vědět, vám všem děkuji za vaše reakce a přeji hezký víkend.
Vy vážíte do 35 kg? Já jen, že psi se odčervují podle váhy, takže na dospělého člověka je bezpochyby 1 tableta Dehinelu XL málo. Jde mi hlavně o vaše blaho, abyste to jako celé nepodstupovala zbytečně!

Ano, tak prosím pro lidi, kteří ostýchavě vyzvídají ohledně psích tablet:
NEDĚLEJTE TO, DÁVKOVÁNÍ PRO PSA JE ODLIŠNÉ NEŽ DÁVKOVÁNÍ PRO ČLOVĚKA
V Drontalu plus máte tři různé účinné látky. Dávkování pyrantelu plus mínus odpovídá dávce pro člověka. Praziquantel je poddávkovaný a chtělo by ho minimálně 2x tolik. Febantel se pro jistotu u lidí vůbec nepoužívá, stejně jako aktivní metabolit fenbendazol. To vzbuzuje otázku proč.
děvče, asi nechápete fci smajlíků
jak vás to vzalo, tak asi hřebík na hlavičku, co?
nejen já, ale i ostatní se vám jen snažili vysvětlit, to , co ví KAŽDÝ chovatel čehokoli živého, že "léčení" něčeho, aniž vím čeho, je prostě k prdu...
bodlinka je vetka a když vám napíše, že vámi navrhovaná "kůra" a medikamenty jsou k ničemu, jen si zničíte svou střevní mikroflóru, tak jí to můžete věřit
jinak moje babi je se mnou snad spokojená
jednoho ze synů (MUDr.) mám teď zrovna na Srí Lance, tak u toho po návratu asi nějaké "odčervení" provedu
lupus4
napsal(a):
nejen já, ale i ostatní se vám jen snažili vysvětlit, to , co ví KAŽDÝ chovatel čehokoli živého, že "léčení" něčeho, aniž vím čeho, je prostě k prdu...
bodlinka je vetka a když vám napíše, že vámi navrhovaná "kůra" a medikamenty jsou k ničemu, jen si zničíte svou střevní mikroflóru, tak jí to můžete věřit
jednoho ze synů (MUDr.) mám teď zrovna na Srí Lance, tak u toho po návratu asi nějaké "odčervení" provedu
Koukám, že jste mne předběhnul
napsal(a):
Ano, tak prosím pro lidi, kteří ostýchavě vyzvídají ohledně psích tablet:
NEDĚLEJTE TO, DÁVKOVÁNÍ PRO PSA JE ODLIŠNÉ NEŽ DÁVKOVÁNÍ PRO ČLOVĚKA
V Drontalu plus máte tři různé účinné látky. Dávkování pyrantelu plus mínus odpovídá dávce pro člověka. Praziquantel je poddávkovaný a chtělo by ho minimálně 2x tolik. Febantel se pro jistotu u lidí vůbec nepoužívá, stejně jako aktivní metabolit fenbendazol. To vzbuzuje otázku proč.
Jasně člověk a pes je jiný.
A dávkování podle váhy není asi to pravé.
Vážím 50 kg nakonec jsem užila obě tablety.
Otázka proč? líbí se mi složení a chtěla jsem hlavně se sebou už něco dělat než dorazí Vermox ze zahraničí.
Bylinkový Phyteneo Vermophyt ano, ale nemyslím si, že bude až tak účinný.

Komentar
napsal(a):
Otázka proč? líbí se mi složení a chtěla jsem hlavně se sebou už něco dělat než dorazí Vermox ze zahraničí.
Ano, dala jste dvě tablety. Takže jste užila dávku pyrantelu na 90 kg hmotnosti, přičemž tato látka je kontraindikovaná při jakémkoliv jaterním poškození, praziquantelu na 35 kg hmotnosti pro léčbu tasemnice bezbranné, ale na 14 kg pro tasemnici dětskou a jestli se obáváte tropických motolic, tak jste je možná trochu polechtala, a pak febantel, který se pro lidi nepoužívá takovým způsobem, že ani google nezná teoretickou lidskou dávku :D:D ale zato jsem našla článek o člověku, co si tímhle vaším domácím odčervováním po požití fenbendazolu způsobil akutní zánět jater.
GAELLE
napsal(a):
když jsem před lety (ještě za socíku) pracovala v zahraničí dělaly se tyto testy ve Vinohradské. Třeba vám tam vyjdou vstříc. Pokud si vzpomínám nosily se tam 3 vzorky za sebou. A jinak já osobně bych se na to vykašlala. Snad máte své psy v pořádku tak Vaši obavu nějak nechápu.
Děkuji! Zařídim si.
Jo psy ano 4 x do roka jsou odčerňovány, neskutečně hravý, neposedové, když se jde spát tak je každý z nějaké strany 😊.....
Já jsem neděla zatím sama pro sebe, tak proto uvažuji, že bych měla.
Ale tu Vinohradskou zkusím....
Přeji hezký víkend.

Komentar
napsal(a):
Děkuji! Zařídim si.
Jo psy ano 4 x do roka jsou odčerňovány, neskutečně hravý, neposedové, když se jde spát tak je každý z nějaké strany 😊.....
Přeji hezký víkend.
Probůh ženská, proč odčervujete ty chudáky 4x do roka?
I u psů je nejlepší způsob 1x do roka koprologické vyšetření. U dospělého psa v dobrých podmínkách je pozitivní vyšetření a nutnost odčervení vcelku vzácnost.
pro Komentar:
No, jestli užíváte léky dle toho, jak se vám jejich složení líbí/nelíbí, tak hodně štěstí přeji
Na odkazu máte zhruba uprostřed veškeré relevantní informace, které by vám ve vašem zmateném stavu mohly pomoci:
http://www.parazitologie.cz/dotazy.html
Samozřejmě ale volba toho, co se v rámci zlepšování vašeho vnitřního prostředí rozhodnete zobat, je čistě na vás.
Jen k vaší fobii, cituji....mám fobii, no je fakt, že když přepnu na pravou hemisféru a představím si obraz jak se mi cosi kdesi plazí ve střevech, tak ano nelíbí se mi to, ale že bych se kvůli tomu potila či skákala z okna to asi zas ne.......
Zkuste si přečíst tuto knihu:
https://www.databazeknih.cz/knihy/radost-ze-zivota-a-umirani-v-pokoji-32704
Praktikovat budhistické učení není podmínkou, ale je tam popsána velmi pěkná a myslím, že pro vás užitečná meditace o tom, co se s tělem děje po smrti, myslím tím fyzické změny jednotlivých typů tkání. Třeba vám to pomůže s vašimi fobiemi ohledně toho, co se ve vás kdesi plazí.

Komentar
napsal(a):
jak se Vám může líbit dávkování, když nevíte, co ty jednotlivé látky umí ?
no ale aspoň je vidět, co se stane, když někdo dostane tu moc koupit si cokoli, u těch psů bych to i zakázala, preventivně, odčervení a tak vůbec
pes jí syrové maso, preventivně neodčerven víc jak rok, venku se pase, sežere kde co
a NIC nemá, žádní červíci, úplně božsky zdravý pes, ověřeno víckrát, protože se mi tomu nechtělo věřit
matlám to furt, spí v mé posteli, dojíždí po mně večeři
mám se bát ? žeru převážně maso a zeleninu (zelenina je u mě slanina, ledový salát, řapíkatý celer a máslo) a je mi po dlouhé době naprosto skvěle
při nachlazení jím cibuli s cukrem a válím se v horké vodě (kde se předtím koupal pes), k nám do toho nepořádku totiž ani chřipka nevleze :-)
a kocouři, ti kromě linky zas vlezou všude, nosí mrtvé ptáčky a slepýše a myši a tak
to je minimálně na kyselinu chlorovodíkovou
ne, úplně vážně - když budu mít problém, otestuji, vezmu si humánní léčivo s normálním dávkováním přizpůsobeným pro lidský organismus, který na migrující různá vývojová stádia parazitů nefunguje,
takže náhodné polykání drontalů, vermoxů a denihelů plus i minus mi pomůže akorát k tomu, že neumřu strachy
1) protože se tím přesvědčím, že jsem ok
2) parazit se mi usídlí na mozku a tak už nebudu myslet vůbec nic

Jo, červi jsou nechutní. Doporučuju nedívat na monsters inside me :D
Ale ve střední Evropě je to ticho a pohoda, pozor na roupa dětského a tím to končí. Teda na Slovensku měli už autochonní Onchocercu lupi, teda u psa, ale přenos na člověka je možný. Tahle brebeřička bydlí ve spojivkovém vaku. Takže hodně štěstí.
napsal(a):
Ano, dala jste dvě tablety. Takže jste užila dávku pyrantelu na 90 kg hmotnosti, přičemž tato látka je kontraindikovaná při jakémkoliv jaterním poškození, praziquantelu na 35 kg hmotnosti pro léčbu tasemnice bezbranné, ale na 14 kg pro tasemnici dětskou a jestli se obáváte tropických motolic, tak jste je možná trochu polechtala, a pak febantel, který se pro lidi nepoužívá takovým způsobem, že ani google nezná teoretickou lidskou dávku :D:D ale zato jsem našla článek o člověku, co si tímhle vaším domácím odčervováním po požití fenbendazolu způsobil akutní zánět jater.
Celkově jsem zdravá, ale v případě, že po dvou tabletách u mě dojde ke komplikacím, na rovinu a přímě a upřímně uznám a napíši zde.
😊

Komentar
napsal(a):
Celkově jsem zdravá, ale v případě, že po dvou tabletách u mě dojde ke komplikacím, na rovinu a přímě a upřímně uznám a napíši zde.
😊
Jsou to vaše játra.
Ale imho je blbost to podstupovat, jednou dávkou se předávkovat, druhou silně poddávkovat (k ničemu! třeba vám pak praziquantel nepomůže, kdyby fakt bylo potřeba, a co pak?) a dát k tomu třetí, u které vůbec nevíte, co to s člověkem udělá.

néééééé :D
před cca 10 lety jsem viděla dokument o pánovi, co se mu v noze usídlili střečci (nevím, jestli to mám správně přeloženo), zjistil to až po návratu z nějaké afriky
doktoři říkali, že tam nic není, pak teda objevili jednoho
a pán furt říkal, že tam ještě něco je, doma si nějak sám vyoperoval..
ehm
doteď mám ty záběry v živé paměti, nepopsatelné, moje noční můra, tohle a Pach krve , to vymyslel někdo, kdo mě chtěl zabít
zavléct si při dnešních výletech a dovozech můžeme asi spoustu suvenýrů, ale léčit naslepo je takové .. no nic, jdu si vyrobit něco medium rare, udělám dva, kdyby to paní přežila
týjo lidi neblbněte, do psů perete tolik hnusů zbytečně a ještě tohle.. já myslela, že do psů se to sype právě kvůli tomu, aby lidé byli v bezpečí

Komentar
napsal(a):
Děkuji! Zařídim si.
Přeji hezký víkend.
4x ?? no to mi přijde fakt dost často.
Jinak já mám 2 velký chlupatý bestie...odčervení absolvovali jen jako štěňata...taková ta klasika očkování, odčervování. Jinak děláme vyšetření (já se teda přiznám, že jednou do roka), pesanům bylo letos devět let a pořád jsme negativní, takže jsou defakto celý život neodčervení.
Víte, nerada soudím lidi, ale na rovinu, celý život (už od miminka opečovávaná fenou NO) žiju s velkými chlupatými psy a nikdy mě nenapadlo, že bych se měla preventivně odčervovat. Jediné preventivní odčervení, které jsem absolvovala bylo, když syn chytil ve školce roupy....takže z mého hlediska je dítě jako přenašeč, od kterého můžu něco potenciálně chytnout, nebezpečnější než pes......

napsal(a):
néééééé :D
před cca 10 lety jsem viděla dokument o pánovi, co se mu v noze usídlili střečci (nevím, jestli to mám správně přeloženo), zjistil to až po návratu z nějaké afriky
doktoři říkali, že tam nic není, pak teda objevili jednoho
a pán furt říkal, že tam ještě něco je, doma si nějak sám vyoperoval..
ehm
doteď mám ty záběry v živé paměti, nepopsatelné, moje noční můra, tohle a Pach krve , to vymyslel někdo, kdo mě chtěl zabít
zavléct si při dnešních výletech a dovozech můžeme asi spoustu suvenýrů, ale léčit naslepo je takové .. no nic, jdu si vyrobit něco medium rare, udělám dva, kdyby to paní přežila
týjo lidi neblbněte, do psů perete tolik hnusů zbytečně a ještě tohle.. já myslela, že do psů se to sype právě kvůli tomu, aby lidé byli v bezpečí
to bude určitě monsters inside me, tam jsou jen tyhle humusy. různí červi všude možně, mozek sežraný měňavkou a vůbec jedna chuťovka vedle druhé.
jo, cestovatel po světě to má těžké, tady vás píchne komár a máte to tam, tady vás píchne klíště, šup, tady jste snědli syrovou rybu a před 100 lety jste si namočili nohu v jezeře a červíci už jsou navždy s vámi. někde se napít vody, to je úplně sebevražda :D
naproti tomu chytit něco od psa není vůbec snadné, škrkavka psí je prostě škrkavka psí. tak nejvíc hnusný jsou asi cestičky od měchovce v kůži, ale to už je u nás vzácná věc a u psa v obýváku nevídaná. to už spíš pozor na děcka, jsou zamořený roupem.

napsal(a):
to bude určitě monsters inside me, tam jsou jen tyhle humusy. různí červi všude možně, mozek sežraný měňavkou a vůbec jedna chuťovka vedle druhé.
jo, cestovatel po světě to má těžké, tady vás píchne komár a máte to tam, tady vás píchne klíště, šup, tady jste snědli syrovou rybu a před 100 lety jste si namočili nohu v jezeře a červíci už jsou navždy s vámi. někde se napít vody, to je úplně sebevražda :D
naproti tomu chytit něco od psa není vůbec snadné, škrkavka psí je prostě škrkavka psí. tak nejvíc hnusný jsou asi cestičky od měchovce v kůži, ale to už je u nás vzácná věc a u psa v obýváku nevídaná. to už spíš pozor na děcka, jsou zamořený roupem.
v několika čekárnách veterin jsem viděla obrázky vyžraných lidských tváří (děti) od psích parazitů, myslím, že to byly škrkavky, bylo to tam napsané
takže za to můžete vy :-) :-)

napsal(a):
v několika čekárnách veterin jsem viděla obrázky vyžraných lidských tváří (děti) od psích parazitů, myslím, že to byly škrkavky, bylo to tam napsané
takže za to můžete vy :-) :-)
Asi jsem dosud navštěvovala jen ty veteriny, kde to vyvěšené nemají....za celý svůj život jsem o ničem takovém ani neslyšela a to je všude hafo psů a hafo dětí...to teda maj ty děti asi plastiky obličejů....
No né vážně....zná někdo někoho komu se to stalo?? a to předpokládám, že se jako pejskaři pohybujeme v pejskařském světě

Co, v pejskařském světě. Jako malá jsem prý pořád jedla písek, takže od škrkavek bych musela být sežraná úplně celá.
Z věcí přenosných ze zvířat na lidi jsem nejčastěji viděla plíseň. Pak štípance od blech. A čmelíky.
lupus4
napsal(a):
Vy mi dáváte, hřebíček na hlavičku 😇🙂, odvolávám to zlý 🙂
Dávkování Vermoxu a Phyteneo Vermophyt je vlastně dle návodu jen s tím rozdílem, že 2 x zopakuji....takže to bude trvat tři měsíce.
Drontal místo něho Dehinel Plus XL jen dnes....
+ Testy nechám udělat ve Vinohradské či obvidní jak již zde zmínili
napsal(a):
Co, v pejskařském světě. Jako malá jsem prý pořád jedla písek, takže od škrkavek bych musela být sežraná úplně celá.
Z věcí přenosných ze zvířat na lidi jsem nejčastěji viděla plíseň. Pak štípance od blech. A čmelíky.
😂 Jako malá jsem byla prý v psích boudách a nalepená na psech a lepila se a hladila každé zvíře a chtěla domu do města ( neměli jsme žádné), hladila i kolemdoucí zvířata.

Komentar
napsal(a):
😂 Jako malá jsem byla prý v psích boudách a nalepená na psech a lepila se a hladila každé zvíře a chtěla domu do města ( neměli jsme žádné), hladila i kolemdoucí zvířata.
tak to právě teď nemůžete nic mít přece, zvyk

Komentar
napsal(a):
No vidíte a přežila jste to ve zdraví

lesnížínka
napsal(a):
Komentář - teď jsem to tu sjela a to, co tu předvádíte, má být jako asistovaná sebevražda, či co? Radí vám tu vetka, že je to celé blbost a nefunguje to a děláte to naprosto zbytečně. Já dodám: odvařte si játra a to si léčení pak teprve užijete
.....a ve své podstatě by si pak celou léčbu svých ubohých jater měla zaplatit sama Komentář, protože si je sama dobrovolně zničila vlastní bl.bostí - ono se to snad ani jinak nejde říct.....to se budu ve špitále válet smíchy po podlaze až se jim zdůvěří jak k tomu přišla.....

lupus4
napsal(a):
už jen chybí, aby napsala, že má 3 rotvíky s kupírovanejma ušima, kastrovaný ve 4 měsících a krmí je "Blitem"...a je to dokonalý
jdu raději s pséky za lesními parazity
Jak jste přišel na rotvíky??
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Fakt se už na to nemohu koukat, vždyť
oni vás tu snad sežerou za živa. Prostě Češi. Musím říct, že mě imponuje vaše přímost, rovnost, nebojácnost, vytáhnout drápky umíte také, ostatní by se mohli učit.
Jo a mezi náma tu nikdo nevypadá že je doktor, podle toho co jsem tu četl.
Také jsem si všiml těch nesmělých dotazů ohledně psích tablet, prostě na tom nic není, jak tu psala když to nezabije zvíře tak ani člověka, i když je organismus zvířete jiný, pořád je to živý organismus jako my a určitě mu to játra neroztrhá!!!!
ruku na srdce kolik z vás si vzalo psí tabletu, tady úplně nahoře např.se někdo zmiňuje o Praziquantelum a podle toho jak text zněl šlo o psí tabletu, toho jste si asi, ale nevšimli. Vetka a doktor, no....
Naprosto vám rozumím,
píšete to jasně a nikdo to nevidí nebo nechce vidět.
Kdyby byl Vermox volně prodejný koupila by jste rovnou a neřešila psí tabletu, dávkování také v poho hlavně u toho Vermoxu a toho bylinkového ( ale ten je spíš jen jako doplňek, to jsem z toho nějak pochopil), u psí tablety až tak neřešíte, protože čekáte na VERMOX. Já si taky někdy dám psí tabletu, dám psům pak k sobě 4 x do roka u sebe s opakováním jen o dost větší množství a je klid, koukali by jste co za sajrajt ze mě vyleze, játra mám v poho, někdy koupím v zahraničí human léky kde seženu různé tablety a ne jenom Vermox, který mají ještě jiné látky a tedy i jiné účinky, dokonce i kapky do očí ( když mi pošlete kontakt, pošlu vám názvy i prověřené kontaky).
Když jsem si dělal poprvé tak jsem šáhl po mnoha silnějším driáku, to co píšete vy je jen slabý čajíček, ale účiný. Někdy jdu na testy. A když mám přítelkyni, tak se musí nejdřív očistit a pak s ní teprve vlezu do postele ( žertuji) , představte si, že bych jí to dělal pusou a teď by se jí na hýždi něco mrskalo brr.
Pohlížíte na věc rozumně. Chcete se pročistit a to by měl jednou za čas udělat každý, kvůli svému zdraví. Ostatní jsou čuňata a ještě se s tím chlubí a z vás dělají fobiáka a to se chcete pročisťovat poprvé v životě a to už máte několik let psy, to jste tedy čuně 😉😉😉 , že se nestydíte 😉😀, že se nestydíte. Všichni snad víte, že nejen od blech se dá nakazit...člověk nemusí mít ani zvířata, aby se nakazil, infikoval.....
Kdo by chtěl mít ty potvory v sobě.
O nemocech díky nim se tu snad rozepisovat nemusím to vám chytrákům je určitě známo 😉 ( ženský výtoky...).
Pavouci a ani brouci mi nevadí, mám 4 doma a když si udělám výlet do Asie dám si proteinové červy, pěkně si pochutnám, pěkně chrupou, mňam 😉. Jsem celkem čuně a rád si užívám a neomezuji se.
Pro vás ostatní kdo řeší psí tablety, ty látky účinné proti parazitům tam jsou ne že ne!
Jinak ňímanové je logické, kdyby byly léky volně prodejný tak by lidi rozumně kupovali human léky!
Vermox by nevyráběli kdyby byl neúčinný......
Takže keci, že by měli zakázat si nechte.
K tomu vás tu pořád zkouší i když je jasný, že náhled máte, když shlížíte dokumenty a asi si o tom i čtete, jen se tady tak nepředvádíte jako ostatní.
Máte svatou trpělivost, že jim odpovídáte a že je rovnou někam....což bych udělal já.
Zmást mě nemůžete mám nastudováno 😛😉. Vím snad vše o evoluci parazitů a vhodných látek proti nim.
Takže čus bus.
Předem upozorňuji nikomu z vás neodpovídám, nemám čas, krom samozřejmě vás kdyby jste chtěla ty kontaky 😉.
‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

neuvěřitelné
to je z těch akčních letáků ve schránkách
3 + 1 zdarma vše volně prodejné
lidi nechodí k doktorovi, ale pro akční leták
tak si aspoň vygůglím na co která účinná látka je
ale to je práce
tabletka za dvacku v každém zverimexu
no ale to je též vopruz, práce navíc, mohli by to prodávat v penny u kasy jako orbit doublemint a juicyfruit

lesnížínka
napsal(a):
Jo, vyměňte si kontakty a proberte to spolu Myslím, že vy dva jste se hledali, až našli Pán je volný, o čemž nepochybuju
Už kontakty mají, píšou z jedné ajpiny :D:D

Možná ale fobie z červů způsobuje rozdvojení osobnosti.

napsal(a):
Možná ale fobie z červů způsobuje rozdvojení osobnosti.
ale parazit něco takového umí ?
já teda vůbec nepobrala, co se děje ? však mohu jít k dr., klidně do jiného státu, jestli tady je málo léků, nechat se normálně vyšetřit a léky si koupit také jinde ?
proč se probírají psí tablety ?

lesnížínka
napsal(a):
Jo ták, tyhle věci vůbec nesleduju.
Já normálně taky ne, ale když s někým diskutujete a najednou se objeví nově zaregistrovaný user, který má čistě náhodou stejný názor, tak se vždycky hodí to omrknout. A fauna ukazuje pod fotkou poslední půlku IP adresy.
Jaká je pravděpodobnost, že tihle dva lidi mají náhodou tu druhou půlku stejnou?

napsal(a):
to nebyla narážka na rotvíky ani na Vás, ale na to, jak se tu s dotazy na rotvíky a Brit atp. roztrhl pytel ;-)

napsal(a):
ale parazit něco takového umí ?
já teda vůbec nepobrala, co se děje ? však mohu jít k dr., klidně do jiného státu, jestli tady je málo léků, nechat se normálně vyšetřit a léky si koupit také jinde ?
proč se probírají psí tablety ?
Protože fujky farmaceutické firmy nechtějí, aby se vědělo, že za všechny nemoci od AIDS až po žaludeční vředy můžou červíci léčitelní levnými léky?
Nebo já nevím.
Je to dneska taková móda. Detoxikace organismu už tolik netáhne, teď jsou hitem odčervovadla. Ale cílovka je stejná, těm lidem klidně koprologii udělat můžete, negativnímu výsledku neuvěří.
Pro MilacekSecurit,
Víte já to neberu tak,
že tato konverzace je kvůli nim, jistým protivným provokáterům, kteří si myslí, jak jsou chytrý, spíše mě překvapuje, že na své zdraví tak kašlou, já stejně udělám to co udělat chci a nikdo mě nepřesvědčí o opaku, nejsem zrovna moc ovladatelný člověk, děkám si vše po svém, ale to asi každý, spíše se snažím jít na věci po dobrém, ani jsem neměla v plánu tady cokoliv psát, ale přesně ty stydlivý dotazy ohledně psích tablet mě dostaly, divila jsem se proč se prostě lidi nezeptají přímo. A když jsem se rozhodla, že tu napíši počítala jsem s těmito narážkami,
Takže v pohodě 😉.
Beru to tak a ať je to pro lidi, kteří tápou, řeší a myslím, že negativta a taková ta škodolibost kdy z druhého snaží dělat blbce, jen proto, že oni nemají zájem sami se sebou dělat by měla být z obliga.
Ať si to zde pročtou a vytáhnou si z toho co potřebují.
Jen jsem napsala jak to udělám ( nyní) já a to je vše a už jsem fobiák.
Ale máte pravdu už odpovídat nebudu, mám toho celkem hidně, rozhodla jsem se, že to tady vystříkám proti parazitům 😉😂.
Ozvu se až za 3 měsíce to jsem dám výsledky.
Určitě mám zájem o ty léky, máte prozkoušený a to je bezva, vytvořím pak jednorázový email a zkontaktuji Vás cca do 3 měsíců.
Děkuji všem, kdo jste myslel dobře a jistý věci mi i něco dali, + obvodní, Vinohradská a další.
Ozvu se za dýl, takže vám přeji Hezký Nový Rok a buďte hodný 😉.
napsal(a):
Protože fujky farmaceutické firmy nechtějí, aby se vědělo, že za všechny nemoci od AIDS až po žaludeční vředy můžou červíci léčitelní levnými léky?
Nebo já nevím.
Je to dneska taková móda. Detoxikace organismu už tolik netáhne, teď jsou hitem odčervovadla. Ale cílovka je stejná, těm lidem klidně koprologii udělat můžete, negativnímu výsledku neuvěří.
Šlo o 2 psí tablety, než přijde Vermox ze zahraničí, protože solidní léky pro lidi bez receptu se prostě bez receptu nekoupí.
V zahraničí klasicky volně prodejný jen v Čechách zase ne.
Stejně je to s různýma informacema v Čechách nic a v zahraničí, v US jich je víc než dost, takže človek musí číst anglicky.
Tady moc informací neni.

Komentar
napsal(a):
Šlo o 2 psí tablety, než přijde Vermox ze zahraničí, protože solidní léky pro lidi bez receptu se prostě bez receptu nekoupí.
Stejně je to s různýma informacema v Čechách nic a v zahraničí, v US jich je víc než dost, takže človek musí číst anglicky.
Tady moc informací neni.
Ano. Šlo o dvě psí tablety, pro člověka ale tím pádem zcela špatně nadávkované, protože prostě dávka na kg živé hmotnosti je pro člověka i pro psa odlišná.
A získat recept při pozitivním výsledku koprologického vyšetření je snadné.
Pokud je koprologické vyšetření bez nálezu, tak zase není důvod k odčervení.
Prostě je to takhle jednoduché.

A zdroje z US jsou vám na nic, protože, no. Parazité nemají kosmopolitní rozšíření. Mají-li američané, zvláště hispánci přistěhovaní v dětství bůhví odkud nějaké červíky, to vůbec neznamená, že něco podobného hrozí ve střední Evropě. Tady je to na červíky prostě velice chudé.
Komentar
napsal(a):
Tady moc informací neni.
Zrovna toto Eidc, na něj vynalezl tablety český vědec, ten vynalezl léky na rakovinu, že by do týdne měla zmizet bez vedlejších účinků, dělali testy na lidech, nesměli nikde řikat výsledky. Pak to stáhli, že vedlejší účinky byly. Jenomže za celým projektem stála americká armáda. Lidí je hodně takže proč léčit.

Komentar
napsal(a):
Tady moc informací neni.
bojíte se doktorů ? není to nic zvláštního, já tam třeba nelezu, aby mi nic nenašli :-) někdo se bojí už při pohledu na bílý plášť, jehlu, neschovaných tucet kleští u zubaře, ten smrad na chodbě je také nervyrvoucí
ale přece nebudu jíst něco, co mi stejně nepomůže
já Vás neurážím, informací je dost i v češtině, třeba web u lékaře, to jsou opravdu lékaři.. ale musíte si toho přečíst víc, info filtrovat, poskládat si tabulku, co má smysl, co ne, co naruší tu rovnováhu, poškodí stěny vnitřností třeba a parazitům se tam bude dařit lépe.. vyrovnaný člověk nechytá tolik nemocí, není čeho se bát

Komentar
napsal(a):
Zrovna toto Eidc, na něj vynalezl tablety český vědec, ten vynalezl léky na rakovinu, že by do týdne měla zmizet bez vedlejších účinků, dělali testy na lidech, nesměli nikde řikat výsledky. Pak to stáhli, že vedlejší účinky byly. Jenomže za celým projektem stála americká armáda. Lidí je hodně takže proč léčit.
vy nepotřebujete odčervovadlo, ale psychiatra
napsal(a):
bojíte se doktorů ? není to nic zvláštního, já tam třeba nelezu, aby mi nic nenašli :-) někdo se bojí už při pohledu na bílý plášť, jehlu, neschovaných tucet kleští u zubaře, ten smrad na chodbě je také nervyrvoucí
ale přece nebudu jíst něco, co mi stejně nepomůže
já Vás neurážím, informací je dost i v češtině, třeba web u lékaře, to jsou opravdu lékaři.. ale musíte si toho přečíst víc, info filtrovat, poskládat si tabulku, co má smysl, co ne, co naruší tu rovnováhu, poškodí stěny vnitřností třeba a parazitům se tam bude dařit lépe.. vyrovnaný člověk nechytá tolik nemocí, není čeho se bát
Nemyslela jsem informace o parazitech, či nějakým léčení, ale všeobecné informace.
K doktorovi se nebojím, ani jako dítě jsem se nebála, ani k zubaři jako ze třídy spolužáci.
Spíše mě odradil jeden doktor z Bulovky.
Zmiňovala jsem se na zdejší doporučení, že dojdu na testy k obvoďáku a do Vinohradské nemocnice.
Prostě nemyslim si, že je to až tak na škodu.
Chápu jak to myslíte, proč si ještě přidávat.
Teď odbočím konec konců když mrknete na potraviny tak by člověk nemohl ani jíst.
Či to testování atomovek....
napsal(a):
a povedstě mi "rajka" , čo si tak predstavujetě pod slovom absurdný
jinak je hueské. že ji svatý muž podporuje, byť ze stejné cely
(to hueské není přepis, ale od slova husky)
PS. hlásím příchod, 5 km za námi a plni "lesních parazitů", ale spokojení, zase už v teple, dám si panáčka slivovice na odčervení...jo a začalo tu lehounce sněžit
Komentar
napsal(a):
Můj bratr měl rakovinu, proto jsem se o to zajímala, umřel.
To je smutný, ale kvůli tomu si nemusíte zbytečně ničit játra...
Můj první švagr (MUDr.) zemřel cca v 35 na rakovinu jater, nebyl to žádný alkoholik, měl sice rád dobré víno. ale nijak extrémě...
Jelikož byli docela movití (restituce) zahrnula děti vdova vším možným komfortem, aby "vynahradila " ztrátu otce (pořídila dcerunce i koně atd...)
Měl syna a dceru, syn normálně vystudoval (MUDra) oženil se atd...
dcerka od 16ti těžká feťačka...trvalo jí do cca 30 než se po mnoha a mnoha peripetiích snad srovnala...v co se snažíme věřit
je to jen o psychice a "svém zdůvodnění" čehokoli...

Komentar
napsal(a):
Nenechte se strašit nechutnými kampaněmi na různých webech. Je to podvod, který má jedinný účel, lidi vyděsit a pak z nich tahat peníze.
https://www.stream.cz/adost/10016287-paraziti-na-parazitech-hrozi-nam-smrt
Podívejte se na tento pořad, snad vás uklidní. Pokud, i po jeho zhlédnutí, budete mít poci, že trpíte parazity, zajděte si nechat udělat rozbory, ale k odborníkům. I ti jsou v pořadu zmíněni.
lupus4
napsal(a):
To je smutný, ale kvůli tomu si nemusíte zbytečně ničit játra...
Můj první švagr (MUDr.) zemřel cca v 35 na rakovinu jater, nebyl to žádný alkoholik, měl sice rád dobré víno. ale nijak extrémě...
Jelikož byli docela movití (restituce) zahrnula děti vdova vším možným komfortem, aby "vynahradila " ztrátu otce (pořídila dcerunce i koně atd...)
Měl syna a dceru, syn normálně vystudoval (MUDra) oženil se atd...
dcerka od 16ti těžká feťačka...trvalo jí do cca 30 než se po mnoha a mnoha peripetiích snad srovnala...v co se snažíme věřit
je to jen o psychice a "svém zdůvodnění" čehokoli...
Bratr byl sportovec, výživa pro sportovce a student....
Všechno je o prevenci a vyvarování se zbytečným problémům. Ať je to zubař, raději 1-2x k zubaři na očištění a mít zuby zdravý, jít na gynekologii 1-2x atd.
A když někomu umírá milovaná osoba, tak je jasný, že se stará a nepotřebuje si zdůvodňovat, či by byl psychicky narušen, prostě jde a udělá to.
Každý máme jinou životní etapu, cíle, zájmy, v životě ho potká něco jiného a každý je jiný, má jiný názory, potřeby a každého zajímá něco jiného, ať je to nutnost, či chceme mí větší obzor a baví ho to, někdo to máme tak rád, někdo má rád přehled a rád se učí k novým věcem a mám přehled, sport, elektronika, technika, zvířata, kresba, věda, fotografování, pilotování, co já vím je toho tolik, nekonečno atd. rád se o sebe stará protože je rád zdravý. Někdo skončí ve škole a zakrní, protože se nechce už učit k novým věcem a je pohodlný, či prostě na to není, či ho to neba. Feťáci, alkoholici tak taky nevíme proč, vyrovnávají se třeba s něčím komplikovaným či gayové, ty absolutně za to nemohou, prostě mají ženský mozek a lidi je tady za to ještě téměř linčuji a neuvědomují si jaký těžký úděl tyto lidi mají, jsou uvězněni ve svým vlastním těle, ne neodvažovala bych se soudit. Ale lidi jsou zlý, škodolibý, prostě paraziti....
Nikdy do druhého nevidíme a neznáme, tím, že urážíme druhé ukazujeme svoji slabost a jen to že si nevěříme.
Zmíním se o tom, že se chci pročistit, že český vědec vynalezl lék na aidc, že dělají atomový zkoušky a patřím na psychiatrii, vážně?? Ty jo to bylo rychlý.
Fakt vtipný.
To řekněte těm co znečišťují ovzduší těma testama, díky kterým vznikají rakoviny, prostě si o tom něco nejdřív přečtěte.....to jsou prostě fakta, samozřejmě o tom léku, ale to je ptostě ono, lidi nevědi tak rovnou odsoudí a to je tak hloupé.
Komentar
napsal(a):
Bratr byl sportovec, výživa pro sportovce a student....
Všechno je o prevenci a vyvarování se zbytečným problémům. Ať je to zubař, raději 1-2x k zubaři na očištění a mít zuby zdravý, jít na gynekologii 1-2x atd.
A když někomu umírá milovaná osoba, tak je jasný, že se stará a nepotřebuje si zdůvodňovat, či by byl psychicky narušen, prostě jde a udělá to.
Každý máme jinou životní etapu, cíle, zájmy, v životě ho potká něco jiného a každý je jiný, má jiný názory, potřeby a každého zajímá něco jiného, ať je to nutnost, či chceme mí větší obzor a baví ho to, někdo to máme tak rád, někdo má rád přehled a rád se učí k novým věcem a mám přehled, sport, elektronika, technika, zvířata, kresba, věda, fotografování, pilotování, co já vím je toho tolik, nekonečno atd. rád se o sebe stará protože je rád zdravý. Někdo skončí ve škole a zakrní, protože se nechce už učit k novým věcem a je pohodlný, či prostě na to není, či ho to neba. Feťáci, alkoholici tak taky nevíme proč, vyrovnávají se třeba s něčím komplikovaným či gayové, ty absolutně za to nemohou, prostě mají ženský mozek a lidi je tady za to ještě téměř linčuji a neuvědomují si jaký těžký úděl tyto lidi mají, jsou uvězněni ve svým vlastním těle, ne neodvažovala bych se soudit. Ale lidi jsou zlý, škodolibý, prostě paraziti....
Nikdy do druhého nevidíme a neznáme, tím, že urážíme druhé ukazujeme svoji slabost a jen to že si nevěříme.
Zmíním se o tom, že se chci pročistit, že český vědec vynalezl lék na aidc, že dělají atomový zkoušky a patřím na psychiatrii, vážně?? Ty jo to bylo rychlý.
Fakt vtipný.
To řekněte těm co znečišťují ovzduší těma testama, díky kterým vznikají rakoviny, prostě si o tom něco nejdřív přečtěte.....to jsou prostě fakta, samozřejmě o tom léku, ale to je ptostě ono, lidi nevědi tak rovnou odsoudí a to je tak hloupé.
....nemyslím to ve zlém 😉
Bodlinko co Vás vlastně zajímá? Co máte ráda?
napsal(a):
Nenechte se strašit nechutnými kampaněmi na různých webech. Je to podvod, který má jedinný účel, lidi vyděsit a pak z nich tahat peníze.
https://www.stream.cz/adost/10016287-paraziti-na-parazitech-hrozi-nam-smrt
Podívejte se na tento pořad, snad vás uklidní. Pokud, i po jeho zhlédnutí, budete mít poci, že trpíte parazity, zajděte si nechat udělat rozbory, ale k odborníkům. I ti jsou v pořadu zmíněni.
Děkuji, mrknu na to.
Komentar
napsal(a):
To je mi líto Ale tím pádem: pokud byl sportovec, jistě byl pod lékařským dohledem - přesto umřel. Kamarádka chodila pravidelně na všechny preventivky, byla na to strašně poctivá. Našli jí v prsu nádor, do roka byla mrtvá. Nikdo nechápal, když každý rok chodila na sono, co dva roky na mamograf. Já mám filozofii: pokud mám umřít tak umřu...i bez doktorů. není to tím, že bych věřila na nějaký osud. Spíš na náhodu: něco se v těle pos..., rozhodí a už to jede...
Vám bratr umřel na rakovinu a vy si dobrovolně trápíte orgán, který je v tomto každodenním boji vlastně nejdůležitější - játra
lesnížínka
napsal(a):
To je mi líto Ale tím pádem: pokud byl sportovec, jistě byl pod lékařským dohledem - přesto umřel. Kamarádka chodila pravidelně na všechny preventivky, byla na to strašně poctivá. Našli jí v prsu nádor, do roka byla mrtvá. Nikdo nechápal, když každý rok chodila na sono, co dva roky na mamograf. Já mám filozofii: pokud mám umřít tak umřu...i bez doktorů. není to tím, že bych věřila na nějaký osud. Spíš na náhodu: něco se v těle pos..., rozhodí a už to jede...
Vám bratr umřel na rakovinu a vy si dobrovolně trápíte orgán, který je v tomto každodenním boji vlastně nejdůležitější - játra
Je to jen pár Vermoxů na 3 měsíce, moment spočítám to: 4x3=12 x 6= 72
90 dní
Takto to vypadá, že je toho hodně.
V průměru 1 x prášek na jeden den.....
No 😂
Je hrozné když se to stane, že, jedna polovina z nás odejde a cítíme se ztraceně. Já jsem o té rakovině hodně četla, četla jsem, že rakovina může vzniknout i díky mamografu. Že má ráda maso, zeleninu ne....Že může zmizet sama. Peroxid vodíku, že ji pomáhá ničit. Vyhladovění. Breussovi diety. Lupénka kousek od rakoviny... Ten doktor Antonín Holý vybalezl lék na rakovinu, po kterém měla zmizet do týdne....
Tahle nemoc je hrozná, zákeřná.
Dva lidi jsem takto viděla, každý si vybral jinou léčbu.
A to co jsem viděla nevybrala bych si ani jednu.

Prostě já to nechápu a omlouvám se, ale......pokud budu mít podezření, že nějakého parazita mám nebo naopak chci mít jistotu, že nemám, tak já osobně bych se sebrala navštívila bych svojí obvodní lékařku, abych se s ní domluvila na testech a v případě, že by byly na něco pozitivní bych pak podstoupila léčbu a fertig, hotovo.........
napsal(a):
Prostě já to nechápu a omlouvám se, ale......pokud budu mít podezření, že nějakého parazita mám nebo naopak chci mít jistotu, že nemám, tak já osobně bych se sebrala navštívila bych svojí obvodní lékařku, abych se s ní domluvila na testech a v případě, že by byly na něco pozitivní bych pak podstoupila léčbu a fertig, hotovo.........
Vždyť půjdu....

Dasvo
napsal(a):
Já si stejně myslím, že se tu Komentář celou dobu královsky baví. Jestli ne, pak je to skutečně pro výše zmíněného psychiatra.
Já bych klidně věřila i tomu, že to je jeden z lidí, kteří se snaží ostatní vyděsit, aby pak naběhli podvodníkům. Bohužel tady skutečně končí legrace, vidím i na členech mé rodiny, jak na ně podobné kampaně působí. Pokud tomu Komentář věří, je chudák a oběť nechutné, podvodné akce lidí, kteří těží z cizích obav, pokud si jen dělá legraci, doufám že mu někdo brzy vrazí pár facek, protože nic jiného si nezaslouží.
Komentar
napsal(a):
.
Všichni negativáci si tady notujete jako kdyby jste neměli svůj vlastní mozek. Nejspíš všichni ze stejné skupinky a asi malý děti.
I u ostatních jsem si všimla, že se jen na něco zeptají, uvažují o pročištění a vy mu jdete hned po krku, jak nějaká sekta vymaštěnců, která snad neumí nic jiného, tolik nenávisti a zla, kde se to ve vás bere, jste normální? Fakt to nemáte v hlavě srovnaný. Sami si zajděte k psychiatrovi potřebujete a probůh už tam hlavně zůstaňte a řekněte si pro jistotu o kazajku. A já si hlavně od vás nenechám s.át na hlavu.
Jak vy ke mě tak já vám.
Hoňte si své nevyzrálé ego a nízké sebevědomí někde jinde.
Požádala jsem organizátora, aby mé komentáře smazal, jen jsem napsala, že se chci pročistit a půjdu na testy a vy z toho děláte neskutečnou vědu?????
A i u ostatních, nikde nepíšu aby jste dělali!
A co víc vy mi přijdete jako organizace, která nemá zájem, aby lidi v tomto směru něco dělali.
Prostě ty paraziti existují a tečka.
saola
napsal(a):
K psychiatrovi jistě nikdo z nás nezamíří, mohl by tam potkat vás.
Ale odhalila jste nás - jsme totiž všichni ochránci parazitů a proto vám rozmlouváme odčervovací kůru. I kdyby to zachránilo život jen jedné tasemnice ve vás, nebylo to zbytečné.
Pa
Probůh vy jste vážně blbka.
Vás asi propustili předčasně!
Dětem nemyjte zeleninu, prostě jak ji vytáhnete ze zahrádky, tak s tou hlínou jim to naservírujte na talířek, mňamka.
Urážíte mě tady celou dobu s psychiatrem, prostě hajzlové drzi!
Nechápu co jsem komu, tady udělala, že se vy lidi chováte jako hajzlové? Jinak se to ani říct nedá.
Prostě invaze zlých lidí.
Nemyslím všech jen opravdu těch negativáku.

co může být v té hlíně? toxoplasma nebo toxocara, ani na jedno vám psí odčervovadlo ani vermox nepomůže, tak co ještě řešit.
Komentar
napsal(a):
Dětem nemyjte zeleninu, prostě jak ji vytáhnete ze zahrádky, tak s tou hlínou jim to naservírujte na talířek, mňamka.
Nechápu co jsem komu, tady udělala, že se vy lidi chováte jako hajzlové? Jinak se to ani říct nedá.
Saola a to já bych Vás ráda potkala, to já bych si Vás chtěla prohlédnout, něco takového jako jste vy, takového co se tak předvádí a nakrucuje asi nejste ani moc hezká proto jste jaká jste.
Komentar
napsal(a):
Budete se asi divit, ale na vesnici se zelenina opravdu dětem nemyla, nevím jak teď. Když jsem byla děcko, vytáhnula se mladá mrkvička, otřela o tričko a chroupej. Pravda, když byla suchá, ne, když na ní bylo nalepené mokré bláto.
A ještě k tomu vašemu výlevu. Nikdo tu není dítě a většina už s dospělýma dětma, takže je docela možné, že nejmladší jste tu vy. Chtěla jste tu názory, dostala jste je. Jestli jste čekala souhlas, tak bohužel, většina populace asi s tímto vaším výbrkem nesouhlasí. Nikdo vám tu tuším nenadával, nadáváte až vy.

Komentar
napsal(a):
...tak jako dítě jste se zde projevila Vy sama a zejména pak tímto výlevem, tuším, že jste si i při tom zlostně nožkou dupla, no nic........kupovanou .zeleninu a ovoce dětem myjeme a čerstvě utržené ovoce ne, ale to ze sklepa ano, protože babička i maminka vždy říkaly, že po tom lezou myši, tak proto.....ruce si po příchodu domů zvenku a pravidelně po požití toalety též myju a tak podobně - prostě zachovávám normální hygienické návyky.....nicméně psy i kočky pravidelně odčervuji........od mala se ňufám se vším čvernohým a chlupatým venku i doma a nikdy nic zrovna tak dcera a vnouče......pokud bych měla podezření na nějakého vnitřního parazita u sebe anebo kohokoli z rodiny, tak se půjdu nechat vyšetřit k lékaři a nechám si od něj nasadit léčbu.......tak jak to tady prezentujete Vy a nejste ochotna vyslechnout názor a posoudit opravdu zavání buď dětinskostí anebo jistou újmou na rozumu či fobií - vyberte si v čem se poznáte........a pokud si sama zničíte játra, měla by jste si jejich léčbu zaplatit sama, protože jste si je sama dobrovolně zničila, ale vězte, že až se jim svěříte čím jste si je zničila, budou se ve špitálu ještě několik let smát neřku-li chechtat........

Komentar
napsal(a):
Všichni negativáci si tady notujete jako kdyby jste neměli svůj vlastní mozek. Nejspíš všichni ze stejné skupinky a asi malý děti.
I u ostatních jsem si všimla, že se jen na něco zeptají, uvažují o pročištění a vy mu jdete hned po krku, jak nějaká sekta vymaštěnců, která snad neumí nic jiného, tolik nenávisti a zla, kde se to ve vás bere, jste normální? Fakt to nemáte v hlavě srovnaný. Sami si zajděte k psychiatrovi potřebujete a probůh už tam hlavně zůstaňte a řekněte si pro jistotu o kazajku. A já si hlavně od vás nenechám s.át na hlavu.
Jak vy ke mě tak já vám.
Hoňte si své nevyzrálé ego a nízké sebevědomí někde jinde.
Požádala jsem organizátora, aby mé komentáře smazal, jen jsem napsala, že se chci pročistit a půjdu na testy a vy z toho děláte neskutečnou vědu?????
A i u ostatních, nikde nepíšu aby jste dělali!
A co víc vy mi přijdete jako organizace, která nemá zájem, aby lidi v tomto směru něco dělali.
Prostě ty paraziti existují a tečka.
Podívejte, přečtěte si něco této problematice, klidně zajděte ke skutečným lékařům parazitologům, nechte si udělat rozbory, ale nestrašte lidi nepodloženými domněnkami a nezkoušejte na sobě potencionálně nebezpečnou léčbu antiparazitiky určenými pro jiný živočišný druh a už vůbec o tom nepište na web, kde si z toho někdo může vzít příklad. Co je bezpečné pro jednoho živočicha nemusí být bezpečné pro jiného. Například postřikem proti blechám, který bezpečně použijete na psa, kočku přiotrávíte nebo zabijete, proč si myslíte, že je člověk výjímka? Uvědomujete si, že se určité látky v těle kumulují a k projevům otravy dojde až po určité době? To, co děláte je nebezpečné a hloupé!!!
A PARAZITI OPRAVDU NEJSOU ŽÁDNÁ NOVINKA. Vy se k tomu stavíte jako kdyby žádný neexistovali, přitom každý z vás je nějakým prolezlý a ani o tom nevíte, jak také, určitě ne každý chodí na testy:
Parazité - nechtěné suvenýry v lidském těle
30.5.2013
redakce uLékaře
Není to příjemné pomyšlení, ale faktem je, že v našich střevech i jiných orgánech žijí parazité. Lidská těla osidlují četné druhy parazitů – a často o nich ani nevíme. Některé jsou pro lidský organismus dokonce velmi nebezpečné!
Dítě s kočkou
Není to příjemné pomyšlení, ale faktem je, že v našich střevech i jiných orgánech žijí parazité. Lidská těla osidlují četné druhy parazitů – a často o nich ani nevíme. Některé jsou pro lidský organismus dokonce velmi nebezpečné!
Zjistit skutečnou promořenost české populace parazity je nemožné, protože v oficiálních statistikách se sledují jen některé parazitární nákazy. Podle různých zdrojů se s nějakým parazitem setkalo asi 80–90 % populace. Z toho vyplývá, že ať chceme nebo ne, skoro každý z nás „hostí“ nějakého toho parazita.
Co přesně hrozí
Parazité přitom velmi často bývají primární příčinou zdravotních problémů, jako jsou průjmy, bolesti břicha, bolesti hlavy, dýchací potíže či nevysvětlitelné hubnutí.
V České republice patří k nejškodlivějším toxoplazmóza, která je velmi nebezpečná hlavně pro pacienty s oslabenou imunitou (například po chemoterapii, ozařování, transplantaci orgánů či pro pacienty s infekcí HIV), a echinokokóza (měchožil zhoubný). Jak říká MUDr. Jana Moravcová z Kliniky infekčních, parazitárních a tropických nemocí Nemocnice Na Bulovce v Praze, posledně jmenovaná echinokokóza se však objevuje jen velmi zřídka, nicméně je velmi závažná. Mezi velmi nebezpečné nákazy patří z rizikových oblastí cestovateli „dovezená“ tropická malárie.
MUDr. Jana Moravcová
Lékařka Kliniky infekčních, parazitárních a tropických nemocí Nemocnice Na Bulovce, Praha
odborník uLékaře.cz
Podrobná vyšetření odhalí přítomnost parazitů
O některých parazitech se dozvíte sami, aniž byste k tomu potřebovali lékaře – spatříte je totiž na vlastní oči. To platí především o roupech, škrkavkách či tasemnici. Tyto „nechtěné“ parazity obvykle najdete ve stolici či na spodním prádle. Jejich přítomnost (a samozřejmě i dalších parazitů) lze samozřejmě zjistit i jinými způsoby: „Nepřímo z vyšetření krve (například změnami v krevním obraze či změnami jaterních testů), nepřímo zobrazovacími metodami (ultrazvukem, CT či magnetickou rezonancí), které prokážou například cysty (ty způsobuje echinokok) či abscesy (ty zase poukazují na toxoplazmózu), nepřímo lze na parazity usuzovat z anamnézy pacienta (ti, kteří jedí syrové maso, nebo ti, kteří mají v domácnosti kočky) a z obtíží, které přivedly pacienta k lékaři (epilepsie, neurologické změny, zvětšení uzlin či horečky). Mezi další vyšetřovací metody patří parazitologické vyšetření stolice (zjišťuje se přítomnost vajíček či částí parazitů ve stolici), vyšetření krve (přítomnost plazmodií v krvi u malárie), sérologické vyšetření (odběr krve a vyšetření přítomnosti protilátek proti parazitům) a typické projevy, například svrab (svědění kůže a typické chodbičky na kůži),“ vysvětluje MUDr. Jana Moravcová.
Patříte k ohroženým skupinám lidí?
Jste-li vášnivým jedlíkem syrového masa, pak zcela určitě! Přenos parazitů bývá různý, ale nejčastěji se do těla dostanou právě v potravinách, které nebyly dostatečně tepelně upraveny. „Parazité se do těla dostávají ale také při kontaktu s kočkou (toxoplazmóza) nebo od nakažené osoby (roupi). Většina lidí parazity samozřejmě má, ale nemusejí mu způsobovat žádné obtíže. Každý se tedy s nějakým parazitem setká, nejčastěji s roupy, svrabem a toxoplazmózou (promořenost toxoplazmózou je v České republice až 90%),“ říká MUDr. Jana Moravcová. S toxoplazmózou se potkala i třicetiletá Eliška ze středních Čech. Bohužel právě v těhotenství. Když se náhodou dozvěděla, že kontakt s kočkou v době gravidity může ohrozit její nenarozené miminko, docela se vylekala. S kočkami žila od malička – vyrůstala totiž s rodiči na venkově. Testy na toxoplazmózu se v České republice běžně v těhotenství neprovádějí, ale paní Eliška o tohle vyšetření požádala. Její lékař zhodnotil situaci a vyšetření nakonec provedl. Výsledky poté ukázaly, že paní Eliška toxoplazmózu má. Nicméně již byla ve druhém trimestru, kde hrozí zhruba 30% riziko, že dojde k přenosu z matky na plod, a tak paní Elišku až do konce těhotenství lékaři pečlivě a podrobně sledovali – častěji jí prováděli ultrazvukové vyšetření plodu apod. Měla štěstí – dítě se narodilo v pořádku a bez závažného postižení.
Nestačí jen léčit. Je třeba myslet i na prevenci
I když léčba nejběžnějších parazitů nebývá náročná (každý parazit má svůj specifický lék), nejsnadnější cestou je prevence. Přestože jsou parazité všude kolem nás, někdy stačí skutečně „jen“ dbát na hygienu a minimalizovat případná rizika. „Nejezte syrové maso (zejména tatarák či tepelně neupravené uzeniny), myjte ovoce a zeleninu před konzumací, nebo ji aspoň oloupejte, nepijte nepasterizované mléko, myjte si ruce po hraní s kočkou a myjte si je také při kontaktu s nemocným, který je nakažen parazity,“ doporučuje MUDr. Jana Moravcová. Zdá se to snadné, že? Pokud navíc patříte k velkým cestovatelům, pak je lepší po návratu z exotických destinací navštívit lékaře, aby vás pořádně vyšetřil, zda jste si přece jen „nepřivezli“ něco, co jste nechtěli. Někdy se doporučuje jednou za rok provést „odčervovací“ kúru, podobnou té, kterou provádíte svým čtyřnohým miláčkům. O tom se ale raději předem poraďte se svým praktickým lékařem.
Nejčastější příznaky onemocnění parazity:
Přítomnost střevních parazitů se projevuje bolestmi břicha, průjmem, svěděním konečníku (typické pro roupy), nechutenstvím, plynatostí, nafouklým břichem, ale také třeba kožními problémy, alergiemi, anémií či poruchami spánku nebo chronickou únavou.
Toxoplazmóza se ve většině případů podobá chřipce, po odeznění příznaků akutní infekce přežívá parazit v člověku ve formě tkáňových cyst až do konce života, při oslabení imunity pak parazit „ožije“ (projeví se např. horečkou, zvětšením uzlin, poruchami vidění, křečemi). Při nákaze v těhotenství může toxoplazmóza vyvolat závažné poškození plodu.
Věděli jste, že…
V roce 2012 bylo v 65 laboratořích v České republice nalezeno celkem 1 575 střevních parazitů?
„Nejúspěšnější“ parazité v roce 2012 byly Endolimax nana a Giardia intestinalis?
Nejznámějšími parazity u nás jsou roupi (přenáší se nemytýma rukama a projevují se svěděním v konečníku), škrkavky (ty žijí v tenkém střevě a nakazit se jimi můžete špatně omytou zeleninou), tasemnice (nakazit se můžete nedostatečně tepelně upraveným masem) a lamblie (bičíkovec žijící v tenkém střevě, šíří se infikovanou vodou či rukama)?
Někteří parazité napadají zejména děti, a to především tasemnice dětská (Hymenolepsis nana), škrkavka či roupi; jiné zase „napadají“ jen dospělé, například některé motolice a některé druhy tasemnice?
Pokud se domníváte, že jste se nakazili nějakým parazitem, máte nejprve zajít za svým praktickým lékařem, který vás pak odešle na infekční oddělení?
Pomohou při léčbě detoxikace těla a půsty?
Podle MUDr. Jany Moravcové nikoliv, protože parazité potřebují hodně výživy a díky tomu odčerpávají z těla hodně živin. „Proto při parazitárním onemocnění půst rozhodně nedoporučuji, protože imunitní systém potřebuje řadu bílkovin (na stavbu protilátek), které pomáhají v boji s infekcí, aby se parazité dále nešířili tělem.“
Ivana Ašenbrenerová
Odborník uLékaře.cz

No, a co jste si z toho odnesla? Jste typický příklad toho, jak se nemá pracovat s informacemi, alias funkční negramotnost.
Ano, parazité existují a troufám si říct, že se s ním setkalo víc než 90% populace, protože ukažte mi člověka, co v životě neměl klíště, koho nikdy nekousl komár, kdo neměl ve školce roupa.
V tom článku se píšou pravdivé věci. Ano, malárie je nebezpečná parazitární infekce. A hned tam máte napsáno, že je to infekce v Česku importovaná. Ano, většina lidí má protilátky proti toxoplasmóze. To ale znamená, že už jsou dávno nakažení. A pokud taková osoba nebude trpět AIDS, tak jí to nijak v životě omezovat nebude. V těhotenství je potenciální problém jen když nastávající maminka před otěhotněním nakažená nebyla :D
Co tam je dál. Nejčastější infekcí je roup a svrab.
A co jste si z toho odnesla vy? Že si potřebujete dát psí odčervovák, Vermox a silice z hřebíčku, protože máte psy.
Chápete už, že jste úplně, ale úplně mimo? Svrab a roupi jsou lidští parazité, chytíte je od člověka, ne od psa.
Proti svrabu vermox ani psí odčervovadlo ani silice z hřebíčku nefunguje. Nefunguje ani na většinu ostatních parazitů zmíněných v článku. Ani na malárii, ani na toxoplasmózu, ani na měchožilové boubele v játrech, prostě na nic takového.
Vermox zvládne roupa. Škrkavku dětskou taky - ale to je opět lidský parazit, kterého získáte od člověka, v ČR velká vzácnost, protože vajíčka jsou v uleželých lidských výkalech a dneska už se obsahem žump moc nehnojí. Každopádně pokud máte roupa, tak je nejjednodušší to přiznat u lékaře a nemusíte podstupovat takové peripetie.
Už třeba tasemnice se léčí čistě praziquantelem, ovšem v lidském dávkování, takže naopak použitím psího odčervovadla jí možná zvykáte, aby se vám s lékařem léčila špatně.
napsal(a):
byly tam i zajímavé příspěvky od lidí, kteří dokáží přemýšlet jaksi komplexněji, o to jde
dívejte, pes a člověk má odlišné osídlení vším možným, některé věci se dají použít u obou a některé ne
proč pes nesmí jíst paralen a lidé jo a furt ?
dnes není problém vzít i recept a koupit léky v zahraničí, volný prodej vůbec je jednoduchý, tak si aspoň pořiďte něco pro lidi, po nějakém vyšetření
brání v tom jen peníze, si myslím, aby to teda nebyla léčba naslepo, že jo ?
ten mebendazol.. no..to se u lidí používá.. ale prostě předepsat si to sama, nevím nevím, rozumíte aspoň příbalovému letáku pořádně ? já akorát vidím antidotum není :-) ten vermox ale přece dr. předepisují, ne ?
směs bylinek a česnek je nanic, když už teda se fakt něco děje.. ok, nemám žádný dobrý nápad, ale drontal je nápad blbý
Prosím, samozřejmě, že jsem si informace zjistila, dávkování, složení, na jakou cílovou skupinu- (mebendazol je právě ve Vermoxu.)...
Ale budu mít jiný lék, účinější než je Vermox.

lupus4
napsal(a):
a povedstě mi "rajka" , čo si tak predstavujetě pod slovom absurdný
jinak je hueské. že ji svatý muž podporuje, byť ze stejné cely
(to hueské není přepis, ale od slova husky)
PS. hlásím příchod, 5 km za námi a plni "lesních parazitů", ale spokojení, zase už v teple, dám si panáčka slivovice na odčervení...jo a začalo tu lehounce sněžit
Пипец...
Nerozumím, proč na mě mluvíte slovensky, nicméně, reagovala jsem na "kupírovaného rotvíka". Rtw se nikdy nekupíroval.
Nevím, kde jsem to četla či slyšela (spíš asi někde v telce) že je domněnka, že lidé mají všechny možné alergie a problémy s celiakií, ucerozní kolitidou apod. od doby, kdy jsme u sebe vymítili parazity, hlavně tasemnice. Dokonce se řeší pokusy, nasadit je těmto lidem zpátky - co to udělá. Jestli už se zkoušelo a s jakým výsledkem, bohužel nevím. Ale zajímalo by mne. Lidé s parazity žili od nepaměti, tak bych se ani nedivila, kdyby se to potvrdilo. Stejně, jak se teď řeší přílišná hygiena a alergie.
Jo a pusinkovala jsem kocoura, který měl, jak jsem posléze zjistila - tasemnici. Komentar se z toho asi osype, já si říkám: alespoň zhubnu
Komentar
napsal(a):
Prosím, samozřejmě, že jsem si informace zjistila, dávkování, složení, na jakou cílovou skupinu- (mebendazol je právě ve Vermoxu.)...
Ale budu mít jiný lék, účinější než je Vermox.
Ještě účinnější lék?
Chudáci vaši virtuální paraziti. Myslím, že stačí, když tohle čtou, a už se radši sami stěhují. Do společnosti tedy zatím nechoďte, možná by to nevypadalo úplně dobře.
Nechcete zkusit ametyst? Prý parazity spolehlivě odstraňuje.
http://www.zlatnictvi-machackova.cz/prave-kameny-a-jejich-vlastnosti
Jen nevím, jestli ho stačí mít na stole či v kapse (nebo nedej Bože jinde ), nebo ho musíte sníst, nebo jestli je třeba s ním ty parazity utlouct.
napsal(a):
Já bych klidně věřila i tomu, že to je jeden z lidí, kteří se snaží ostatní vyděsit, aby pak naběhli podvodníkům. Bohužel tady skutečně končí legrace, vidím i na členech mé rodiny, jak na ně podobné kampaně působí. Pokud tomu Komentář věří, je chudák a oběť nechutné, podvodné akce lidí, kteří těží z cizích obav, pokud si jen dělá legraci, doufám že mu někdo brzy vrazí pár facek, protože nic jiného si nezaslouží.
Nápodobně! Prosím těch pár facek dejte sama sobě, ani netušíte o čem mluvíte.
Vyděsit v čem? O čem tu píšete, to by mě celkem vážně zajímalo?
Schválně jestli víte o čem píšete?
Děsí vás, že uvažuji o pročištění od parazitů, nebo že půjdu na krevní odběry? Co Vás tak děsí, či pobuřuje, že někdo já nechci mít nějaký červy, který prostě existují ( že mám nafouklé břicho, či jistý divný pocit, že jsem to nechtěla rozebírat až takto do detailu).
Co Vás děsí.
Vyjádřete se!
saola
napsal(a):
Ještě účinnější lék?
Chudáci vaši virtuální paraziti. Myslím, že stačí, když tohle čtou, a už se radši sami stěhují. Do společnosti tedy zatím nechoďte, možná by to nevypadalo úplně dobře.
Jen nevím, jestli ho stačí mít na stole či v kapse (nebo nedej Bože jinde ), nebo ho musíte sníst, nebo jestli je třeba s ním ty parazity utlouct.
Od začátku se tu do mě pouštíte a já ani netuším proč?
O co Vám sakra jde?
napsal(a):
Probůh ženská, proč odčervujete ty chudáky 4x do roka?
I u psů je nejlepší způsob 1x do roka koprologické vyšetření. U dospělého psa v dobrých podmínkách je pozitivní vyšetření a nutnost odčervení vcelku vzácnost.
:
Nepouštím se do vás, jen se vám směju
Proč to dělám? Protože je to veřejná diskuze, kterou si může přečíst každý.
Přesto, že jste dostala mnoho seriózně míněných doporučení a odkazů, které jsou z hlediska parazitologie plně odborně na výši, tak si prostě melete své tmářství o vlastních střevech, plných parazitů a pořídíte si dokonce virtuálního diskuzního partnera, vyznávajícího stejnou víru ze stejné IP adresy. Byla by škoda, kdyby vašim příspěvkům někdo v budoucnu třeba v zoufalství či omylem uvěřil a zkusil si ničit játra podobně jako vy.

Komentar
napsal(a):
Nápodobně! Prosím těch pár facek dejte sama sobě, ani netušíte o čem mluvíte.
Vyděsit v čem? O čem tu píšete, to by mě celkem vážně zajímalo?
Schválně jestli víte o čem píšete?
Děsí vás, že uvažuji o pročištění od parazitů, nebo že půjdu na krevní odběry? Co Vás tak děsí, či pobuřuje, že někdo já nechci mít nějaký červy, který prostě existují ( že mám nafouklé břicho, či jistý divný pocit, že jsem to nechtěla rozebírat až takto do detailu).
Co Vás děsí.
Vyjádřete se!
pobuřuje mě to, že vaše hloupé žvanění může někdo ve vašem okolí brát vážně a pokud nemá informace odjinud, může si díky vší neskutečné zabedněnosti, paličatosti a hlouposti vážně poškodit zdraví nebo ho můžete vyděsit neexistjícím nebezpečím. Pročetla jsem ten váš výhřez, pokud nejste čuně a dodržujete základní zásady hygieny normálním lidem NIC nehrozí.

https://vesmir.cz/cz/on-line-clanky/2015/09/pravda-parazitech-jejich-vymitacich.html
https://dvojka.rozhlas.cz/mozek-v-ohrozeni-internetem-se-siri-strach-z-parazitu-tezi-z-nej-podvodne-7448156
Já jsem vaše výplody přečetla, počtěte si tady a neděste lidi nesmysly.
napsal(a):
Podívejte, přečtěte si něco této problematice, klidně zajděte ke skutečným lékařům parazitologům, nechte si udělat rozbory, ale nestrašte lidi nepodloženými domněnkami a nezkoušejte na sobě potencionálně nebezpečnou léčbu antiparazitiky určenými pro jiný živočišný druh a už vůbec o tom nepište na web, kde si z toho někdo může vzít příklad. Co je bezpečné pro jednoho živočicha nemusí být bezpečné pro jiného. Například postřikem proti blechám, který bezpečně použijete na psa, kočku přiotrávíte nebo zabijete, proč si myslíte, že je člověk výjímka? Uvědomujete si, že se určité látky v těle kumulují a k projevům otravy dojde až po určité době? To, co děláte je nebezpečné a hloupé!!!
Jakýma nepodloženými domněnkami? Prosím rozepište, co máte na mysli? Děkuji.
Ano zmínila jsem se o psí tabletě, která obsahuje praziquantelum...a nemyslím si, že po 1tbl a třičtvrtě se mi něco stane a hlavně neřikám ať to někdo dělá. Na druhou stranu, kdyby byl Vermox volně prodejný, tak by mě psí tableta ani nenapadla.

volně prodejný, no to by dopadlo :-)
to nejde, pak se z toho dělá MDMA nebo tak něco

Vzhledem k tomu, že jste rozhodně nemohla zmíněné články ani otevřít, natož přečíst, nemáte zájem ani o informace, ani o normální diskusi. S hlupákem vašeho ražení nehodlám nadále ztratit ani vteřinu.
napsal(a):
Vzhledem k tomu, že jste rozhodně nemohla zmíněné články ani otevřít, natož přečíst, nemáte zájem ani o informace, ani o normální diskusi. S hlupákem vašeho ražení nehodlám nadále ztratit ani vteřinu.
A dost urážek!
Co si o sobě myslíš????
Napsala jsem jasně, že se chci pročistit a na testy. Že paraziti existují vědí snad všichni, jsou o tom dlouhé články, takže nemyslím, že bych někoho děsila! Či udělala špatně. O co ti sakra jde, to se mě tu snažíš umlčet- to je snad nějakej bussnys?? Fakt to nejde bez těch urážek?
Jeden se zastáváte druhého?
A když místo vysvětlení použiješ urážky tak kdo se v tom má vyznat. Já si samozřejmě udělám po svém, ale toto není nutné!
Příspěvky jsem si zkopírovala a otevírala, nestihla jsem ještě všechny. Mrkni na obrázek snad pochopíš i ty, že jsem tady nemohla otvírat rovnou , ale musela jsem kopírovat, to pro příště než zase někoho napadneš!!!!!
napsal(a):
Пипец...
Nerozumím, proč na mě mluvíte slovensky, nicméně, reagovala jsem na "kupírovaného rotvíka". Rtw se nikdy nekupíroval.
Můj ty bože, četla jste někdy nějakou knihu ? (třeba od Švandrlíka?)
Evidentně ne Ale můžete to dohnat
reagovala jsem na "kupírovaného rotvíka". Rtw se nikdy nekupíroval.
Opravdu ? A není to škoda, byl by takovej "vostřejší" a neměl by záněty u rotvíka pitomost u dobrouše "důvod" ? To je absurdní, že ?
PS. tak jen pro vás význam slova absurdní :
- jasně nepravdivý nebo nerozumný, a proto k smíchu
- nemožný, nesmyslný; co nápadně odporuje potřebě smyslu a rozumnosti, naší zkušenosti možného a obvyklého; paradoxní
tak už OK ? zkuste brát život s humorem, je to lepší

lesnížínka
napsal(a):
Nevím, kde jsem to četla či slyšela (spíš asi někde v telce) že je domněnka, že lidé mají všechny možné alergie a problémy s celiakií, ucerozní kolitidou apod. od doby, kdy jsme u sebe vymítili parazity, hlavně tasemnice. Dokonce se řeší pokusy, nasadit je těmto lidem zpátky - co to udělá. Jestli už se zkoušelo a s jakým výsledkem, bohužel nevím. Ale zajímalo by mne. Lidé s parazity žili od nepaměti, tak bych se ani nedivila, kdyby se to potvrdilo. Stejně, jak se teď řeší přílišná hygiena a alergie.
Jo a pusinkovala jsem kocoura, který měl, jak jsem posléze zjistila - tasemnici. Komentar se z toho asi osype, já si říkám: alespoň zhubnu
Bohužel hubnutí nebude, tasemnice potřebují vždy mezihostitele a navíc zase funguje hostitelská specifita. Kocour s tasemnicí má pravděpodobně tasemnici kočičí. Mezihostitelem jsou drobní hlodavci, boubel je v játrech, kočka se nakazí sežráním syrových myších jater. Na člověka zcela nepřenosná záležitost, i kdybyste si taky dala jatýrka.
Pokusy s parazity fungují neskutečně dobře. Tuším, že dávají tenkohlavce prasečího.
lupus4
napsal(a):
Opravdu ? A není to škoda, byl by takovej "vostřejší" a neměl by záněty u rotvíka pitomost u dobrouše "důvod" ? To je absurdní, že ?
- nemožný, nesmyslný; co nápadně odporuje potřebě smyslu a rozumnosti, naší zkušenosti možného a obvyklého; paradoxní
Absurdní je to co děláte lidem!
napsal(a):
Bohužel hubnutí nebude, tasemnice potřebují vždy mezihostitele a navíc zase funguje hostitelská specifita. Kocour s tasemnicí má pravděpodobně tasemnici kočičí. Mezihostitelem jsou drobní hlodavci, boubel je v játrech, kočka se nakazí sežráním syrových myších jater. Na člověka zcela nepřenosná záležitost, i kdybyste si taky dala jatýrka.
Pokusy s parazity fungují neskutečně dobře. Tuším, že dávají tenkohlavce prasečího.
Komentář se neosype není tak citlivý 😛. Také pusinkuje svý psy, nebo oni jeho.
A už mě nechte. Nebo se rozbrečím.
napsal(a):
pobuřuje mě to, že vaše hloupé žvanění může někdo ve vašem okolí brát vážně a pokud nemá informace odjinud, může si díky vší neskutečné zabedněnosti, paličatosti a hlouposti vážně poškodit zdraví nebo ho můžete vyděsit neexistjícím nebezpečím. Pročetla jsem ten váš výhřez, pokud nejste čuně a dodržujete základní zásady hygieny normálním lidem NIC nehrozí.
No a už zase....
Tady nejde o žádnou paličatost, vy když se pro něco rozhodnete, tak si to taky uděláte po svém.
Prostě mě k tomu vedou jisté důvody.
Prosím nevyskakujte: Jaké žvanění, rozepište, díky.
Lidi klídek, pochopte, že vás neznám! Očividně se tu znáte.
A jste jedna banda, to jsem tady z vás ze všech pochopila.
Ale uznejte sami, že urážky nikam nevedou. A vážně pokavaď mi nevysvětlíte co jsem tak špatného udělala tak to prostě nepochopím.
Takže teď se zeptám, ale prosím nesežerte mě.
Vás pobouřilo to že jsem snědla 1 a třičtvrtě psí tablety, že se chci pročistit Vermoxem na tasemnice, bylinkový tablety moc nepočítám, plus, že je to i kvůli játrům. A snad chápete, že jsem snad nechtěla nikomu ublížit, či se někoho dotknout????
Ani jsem tu neměla v plánu psát a ani být na vás protivná....
Komentar
napsal(a):
Lidi klídek, pochopte, že vás neznám! Očividně se tu znáte.
A jste jedna banda, to jsem tady z vás ze všech pochopila.
Ale uznejte sami, že urážky nikam nevedou. A vážně pokavaď mi nevysvětlíte co jsem tak špatného udělala tak to prostě nepochopím.
Takže teď se zeptám, ale prosím nesežerte mě.
Vás pobouřilo to že jsem snědla 1 a třičtvrtě psí tablety, že se chci pročistit Vermoxem na tasemnice, bylinkový tablety moc nepočítám, plus, že je to i kvůli játrům. A snad chápete, že jsem snad nechtěla nikomu ublížit, či se někoho dotknout????
Ani jsem tu neměla v plánu psát a ani být na vás protivná....
Osobně tu neznám nikoho, Bodlinku znám maximálně z TV (alespoň si myslím) Prostě sem chodíme dost dlouho, už nějak víme, co jeden od druhého čekat. Občas přijde někdo nový s dotazem a už zůstane A některý díkybohu nezůstane
lesnížínka
napsal(a):
Osobně tu neznám nikoho, Bodlinku znám maximálně z TV (alespoň si myslím) Prostě sem chodíme dost dlouho, už nějak víme, co jeden od druhého čekat. Občas přijde někdo nový s dotazem a už zůstane A některý díkybohu nezůstane
To je bezva, že si takto rozumíte.
Proč třeba někam nevyrazíte?
😉
lupus4
napsal(a):
Ale já měla pozitivní náladu, teď spíš přemýšlím, která bije. 😉
saola
napsal(a):
Nepouštím se do vás, jen se vám směju
Proč to dělám? Protože je to veřejná diskuze, kterou si může přečíst každý.
Přesto, že jste dostala mnoho seriózně míněných doporučení a odkazů, které jsou z hlediska parazitologie plně odborně na výši, tak si prostě melete své tmářství o vlastních střevech, plných parazitů a pořídíte si dokonce virtuálního diskuzního partnera, vyznávajícího stejnou víru ze stejné IP adresy. Byla by škoda, kdyby vašim příspěvkům někdo v budoucnu třeba v zoufalství či omylem uvěřil a zkusil si ničit játra podobně jako vy.
Jo smějte, ale sama sobě 😉
A já si toho vážím....
Víte, že se pravidelně odčervňují i veterináři? To vám, asi ale nikdo neřekne. To vím zase já. Teď mě napadá, že se zeptám toho veterináře na jisté věci.....
Ruku na srdce tady nejde ani o ty játra, že?
Toho virtuálního přítele jste si vytvořila sama, aby jste byla teď zajímavá.
Konec konců sem můžete dát foto. Či napište jak jste na to přišla, ráda bych se na to mrkla 😉
saola napsal(a):
Ještě účinnější lék?
Saolo dejte vědět až vyzkoušíte 😊
Och bože co když teď těm vašim tlachům uvěří veřejnost? A bude papat kameny 🤔
Komentar
napsal(a):
saola napsal(a):
Ještě účinnější lék?
Saolo dejte vědět až vyzkoušíte 😊
Och bože co když teď těm vašim tlachům uvěří veřejnost? A bude papat kameny 🤔
To je staré hlína už se jí, viz vlastně i smecta.
Řeším protože: 14 dní: třeštění hlavy, nafouklost, jako kdyby něco ve mě, bolí v krku naprosto plný, tyhle poslední dny k nevydržení, po té tabletě a třičtvrtě se stalo co jsem psala vejš nechci opakovat, ale i v tom krku značné uvolnění, teď je zas vše zpět, jinak vonim. Dnes horší, původně jsem chtěla jen něco proti prevenci, ale teď= doktor..A to vše 14 dní.
rapotacka11
napsal(a):
Komentář
Na to je fakt dobrej sex.
Hlava přestane bolet a vůbec a jde to bez léků a bez doktorů.....
To bych oponovala Měla jsem ty stavy a horší, bez bolení v krku a hlavy, hlava mne prostě nebolí nikdy. Sex na to nepomáhá a popravdě, ve stavu, kdy máte v břichu kbelík vody a břicho tím pádem jak v 6 měsíci, je sex i velmi, velmi nepříjemný, to ona i obyčejná chůze. Pomohl mi ostropestřec, takže předpokládám(a vše tomu nasvědčovalo) že játra. Proto píšu zadavatelce, že její akce je prostě kontraproduktivní k tomu, co jí je.
lesnížínka
napsal(a):
Komentar - co znamená: jinak voním? Myšleno po vaší ,,léčbě" nebo poslední dobou? Protože já jsem doslova smrděla, pot mi nechutně smrděl, potila jsem se jako kráva a nepomohlo ani neustálé sprchování(to vždycky jen na chvilku) ani tuny deodorantů
Poslední dobou cca měsíc ( tableta jednou až teď)
lesnížínka
napsal(a):
Takže radím: přestaňte jíst jakékoliv pilule, pít alkohol samozřejmě a buďto běžte na řádné vyšetření(pokud vám lékaři nevadí) a nebo nakupte ostropestřec a valte to do sebe - místo těch jedů, co hodláte konzumovat.
Ale jinak nejím žádný prášky ani na chřipku raději čaj, ani na bolesti hlavy.
Už počítám dny 😊, kdy tam obvoďák bude, asi mi neuvěříte, ale těším se tam ( myslela jsem, že to zmizne).
Fakt je to horší v tom krku.
Zítra v posteli a po srandě 😊
lesnížínka
napsal(a):
Takže radím: přestaňte jíst jakékoliv pilule, pít alkohol samozřejmě a buďto běžte na řádné vyšetření(pokud vám lékaři nevadí) a nebo nakupte ostropestřec a valte to do sebe - místo těch jedů, co hodláte konzumovat.
Myslíte, že člověk může jít cítit jinak když ( fakt nechci děsit) kdyby v sobě měl třeba tasemnici?
Půjdu k doktorovi ať vás tím tady nezatěžuju.
Člověk se chce přeci jenom bavit o hezkých věcech...😊

Spíš ne.
Začervená zvířata nesmrdí nijak nenormálně, pokud teda už nemají silný průjem. Smrdí špatná játra, ledviny, záněty, zapářky, kvasinky a tak.

Teda, vy moje bando, to co se deje tady si ani v televizi nevymysli
No nic radeji jdu pomazlit moje neodcervene psy a jsem zvedava, co od nich chytim, když jsou po každým testu negativní. Jestli to ty potvory nedělají tak, že něco chytí a pak mi to komplet předají a jsou pak čistí jak slovo boží a já prolezla skrz ns skrz.
Jen takova technická, co když se jeden den odcervim a dalsi den chytnu parazita....to abych se odcervovala nonstop.
napsal(a):
No nic radeji jdu pomazlit moje neodcervene psy a jsem zvedava, co od nich chytim, když jsou po každým testu negativní. Jestli to ty potvory nedělají tak, že něco chytí a pak mi to komplet předají a jsou pak čistí jak slovo boží a já prolezla skrz ns skrz.
Jen takova technická, co když se jeden den odcervim a dalsi den chytnu parazita....to abych se odcervovala nonstop.
Odpověď na tu poslední otázku....ano a týká se to i zvířectva. Proto prostě preventivně neodčervuju, přijde mi to naprosto zbytečné.

lesnížínka
napsal(a):
Odpověď na tu poslední otázku....ano a týká se to i zvířectva. Proto prostě preventivně neodčervuju, přijde mi to naprosto zbytečné.
'Máš recht Cecilko'
No máme to s tou prevencí stejně.

lupus4
napsal(a):
Vy jste si něco šlehnul nebo co? Co mě zatahujete do Vaší války proti kupírování, já jen reagovala na tu blbost, co jste napsal, nic víc, tak mi laskavě nekazte svátky. Díky

napsal(a):
Ja tady na to koukam nevericne od zacatku a porad si myslim, ze to neni mozny mit takovou fobii