Barzoj x greyhound x polský chrt

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

2.5.2010 01:57
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.45.52

Dobrý večer, vím že to určitě bude chrt, ale váhám mezi těmito třemi plemeny.

Asi nemusím psát, že barzoje považuji za nejkrásnějšího, ale to hlavní - k charakteru. Greyhoundy se mi zdá temperamentnější, více dávající najevo citovou vazbu a s větším potenciálem alespoň trochu poslouchat, zkrátka víc "pes". Barzoj se mi zdá klidnější, víc si dělá věci po svém, citovou vazbu tolik nedává najevo. Polského chrta osobně bohužel žádného neznám, ale vzhledem ke společnému slovanskému původu i morfologické podobnosti očekávám, že to bude takový o něco málo temperamentnější barzoj.

Psa chci čistě jako kámoše na ven a mazla na doma. Budu ráda kdyby mi napsal někdo na zákl.zkušeností jestli je to tak nějak jak jsem napsala a pokud ne tak jak :-)

Hodně se mi líbí barzojí povaha, čeho se bojím u greyhounda je větší temperament, že bude skákat lítat vrtět ocasem. U barzoje se naopak trochu bojím té jeho svéhlavosti - že opravdu nebude chtít poslouchat a bude s tím problém praktický. I když to je ta jeho povaha, která se mi tak líbí - holt nic není dokonalé ;-) A nebo budou větší povahové rozdíly mezi jednotlivými psy než mezi jednotlivými plemeny chrtů? To si ale nemyslím...
Budu ráda když napíšete vaše tipy a zkušenosti, všem děkuju :-)

Neregistrovaný uživatel

2.5.2010 08:16
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.165.138

V podstatě jste ten rozdíl mezi povahami barzoj - grej vystihla obře. Poláky bohužel taky neznám(povahu).
Jen - ten rozdíl není až tak markantní. Grej je snáze vychovatelný k poslušnosti a není to zas tak natolik obyčejný "pes" aby s ním temperament mlátil o zem - samozřejmně kromě štěněčího období. A s tou barzojí svéhlavostí to zas není tak zlé.
Obě plemena potřebují důslenou, ale klidnou výchovu. Obě se dají vychovat k tomu, aby se ddala pustit na volno, ale ani jeno nemůžetže "vypustit" a nevšímat si ho. Pořád je u nich prioritou štvát zvěř a to musíte ohlídat.
Zkrátka, chrt si nebude hlídat vás. Musíte si hlídat vy jeho.Já jsem tělem i duší zarytý barzojář, ale mněla jsem svého času i greje. Obě plemena jsou skvělá, kyž si k nim najdete přístup.

Neregistrovaný uživatel

2.5.2010 08:42
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.76.2

Trochu divné co píšete: " že bude skákat lítat vrtět ocasem ". Co od psa a chrta vůbec očekáváte? Že bude jen sedět a zdobit váš byt? Nedovedete si představit ten potenciál co takový chrt má....

Neregistrovaný uživatel

2.5.2010 09:14
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.80.130

Pokud chcete kámoše a mazla na doma, tak si nepořizujte plemeno vyšlechtěné k lovu a rychlému běhu. Netvrdím, že jakýkoliv chrt nemůže být kámoš a mazel, ale měla byste zvážit i tenhle aspekt.

Neregistrovaný uživatel

2.5.2010 11:41
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.72.227

Ale oni chrti opravdu nijak zvlášť neskáčou a nevrtí.Jsou to sprinteři a musí mít možnost si ten sprint několikrát denně užít. Ale doma jsou velmi klidní.

Neregistrovaný uživatel

2.5.2010 13:21
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.45.52

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Trochu divné co píšete: " že bude skákat lítat vrtět ocasem ". Co od psa a chrta vůbec očekáváte? Že bude jen sedět a zdobit váš byt? Nedovedete si představit ten potenciál co takový chrt má....

Ne, opravdu nečekám že bude zdobit můj byt. Myslím že žádný inteligentní člověk nečeká že pes bude sedět a zdobit jeho byt, jak vás to vlastně napadlo? Buď neznáte žádného dospělého barzoje, oni opravdu neskáčí, neláítají a zběsile nevrtí ocasem, anebo patříte mezi "výchovné rýpaly na ifauně" (ten výchovný tón si vyprošuju, jste snad moje matka?:-D) na což by asi nemělo smysl reagovat.

Ostatním moc děkuju za příspěvky ;-)

Neregistrovaný uživatel

2.5.2010 18:46
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.124.53

Asi mám divného greye,poskakuje radost,vrtí ocasem a dost zjevně dokáže dát najevo radost.:-)

Neregistrovaný uživatel

2.5.2010 20:14
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.170.30

Dobrý den, měla jsem greyhounda a ted mam barzoje--obě plemena výborní povahou,klidní,mazlíci,závisláci na pánečkovi, do bytu ideal,--,grey se mě zdá vhodnější do bytu,jelikož z barzoje je spousta chlupů,líná vpodstatě od jara do podzimu a to dost. Polskeho chrta neznam,myslím,že je nejvíc podobny barzojovi,snad trochu ostřejší povahy. Chrti jsou obecně vpodstatě dosti líní,nepotřebují běhat a běhat hodiny a kilometry jak si většina lidí myslí,stačí jim krátce si zasprintovat,když se jim chce a pak klidně celý den prochrápou na kanapi. Ideal do města,stačí procházky a možnost kratkeho vyběhání.Totˇmoje zkušenost s chrty. Greyhoundku jsme měli v bytě ,stačily čůrací prochazky,občas vyběhat,ne každý den,taky jsem ji občas brala ke kolu,ale ne moc dlouho,chrt je sprinter ne vytrvalec.

Neregistrovaný uživatel

2.5.2010 21:52
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.56.228

já měla barzoje a bezva, pokud bych mohla tak ho mám znova ,ale nemůžu, už nemám tu fyzičku,jinak je to pes mého srdce

Neregistrovaný uživatel

2.5.2010 23:31
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.45.52

Díky. Já trochu uvažuju nad tím adoptovat vysloužilého dostihového greyhounda, člověk by měl dobrý pocit že pro toho psa udělal něco užitečného když už ho má... Ale barzoj mi sedí víc a tam by se mi asi nechtělo vzít si nějakého barzoje v nouzi, přecijenom kdyby byl problém, tak barzoj je o něco větší a silnější a taky se mi zdá povahově hůře přístupný, takže by to bylo normálně štěně s PP...

Ještě k té srsti - mě právě překvapilo, že doporučujete spíš greýe, protože lidi většinou říkají, že delší srst se lépe sbírá a krátká srst se zapíchá všude?
A jak je to s barzojem když přijdete z venku a je bláto, sníh... dá hodně práce ho očistit?

Neregistrovaný uživatel

3.5.2010 08:18
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.177.91

Ono vzít si barzoje v nouzi nemusí být taková tragéie. Záleží na tom jakou má povahu a čím prošel. Ale většinou jsou starší psi, kteří si "polepší"velmi vděční, víc si páníčka hlídají a snaží se o dobré bydlo nepřijít - většinou. Ne vždy. Momentálně ovšem žádný barzoj v nouzi v nabídce není.

Pokud jde o chlupy. Chlupy z greje jsou krátké a zapichují se. Z barzoje se opravu lépe vyluxují. A s línáním - nevšimla jsem si že by línali od jara do podzimu. Mají línací oébddobí, ale jinak srst drží. Samozřejmě, čím víc se kartáčuje, tím méně chlupů doma. S fenkami je to horší - ty línají po kažém hárání. S věkem se srst "ustaluje" a línání je slabší.
Očištění po vycházce v marastu je pochopitelně horší, než u greje. Zase záleží na tom, jak dlouhou srst pes má a jak moc se zašpiní, ale je to dlouhá srst .No ale zas není takový problém, když je hnusně psa do většího marastu nepouštět.

Neregistrovaný uživatel

3.5.2010 09:03
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.56.228

tak s údržbou barzoje jsem neměla moc práce a je to tak jak se píše nademnou ,celkem nelíná,opravdu chlů je velmi málo , já měla psa a s úklidem to bylo fajn , proto jsem po barzojích přešla na pudly, stejný elegantní,taneční krok , bezva povaha a chlupy po bytě žádné

Neregistrovaný uživatel

3.5.2010 10:20
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.140.101

Polský chrt je povahou hodně podobný barzojovi, ale je podle mě temperamentnější, rychlejší, lovec tělem i duší. Péče o srst není problém, může být doma i venku (v zateplené boudě). Mazlí se rádi, jako každý jiný pes či chrt. Mám doma tři, pár zkušeností jsem už nasbírala - jiného chrta bych nechtěla. :-)

14.8.2019 10:01
Machalkova

XXX.XXX.112.74

Má někdo zkušenosti s horším trávením u pejska, a následnou klinickou dietou? díky za každou zkušenost a radu!

14.8.2019 11:28
lupus4

XXX.XXX.205.61

Machalkova napsal(a):
Má někdo zkušenosti s horším trávením u pejska, a následnou klinickou dietou? díky za každou zkušenost a radu!

To je dotaz jako nejezdí mi auto, co s tím ?

1) plemeno, stáří...
2) jak se projevuje "horší trávení"...
3) čím krmíte a jak často
4) co jste zatím "podnikli" - účinek x neúčinek

15.8.2019 09:17
Patrikfazel

XXX.XXX.116.24

Ano chce to vědět trochu víc, čím ho krmíte? jak na to reguje? zkoušla jste to trochu změnit?

16.8.2019 09:23
Machalkova

XXX.XXX.112.74

Je to staford, 9 let, zkoušela jsem mu měnit stravu, pak jsem mu i denně vařila jen maso a rýži, žádná dochucovadla, vše vařené....

16.8.2019 10:53
lupus4

XXX.XXX.205.61

2) jak se projevuje "horší trávení"...

průjem x zácpa x zvrací x ???
bylo ? vyšetření, ? rozbor krve ...atd...
dle vašich info může odpovědět jen majitel křišťálové koule

18.8.2019 16:10
Patrikfazel

XXX.XXX.142.182

Všeobecně je velice dobré, pokud má takové problémy zvolit kvalitní stravu, my kupujeme konterby s vysokým obsahem masa Brit, kupujeme od nich i funkční pamlsky, které obsahují hodně kyselin, které napomáhají správnému trávení.

Uživatel s deaktivovaným účtem

19.8.2019 07:49
Uživatel s deaktivovaným účtem

Patrikfazel napsal(a):
Všeobecně je velice dobré, pokud má takové problémy zvolit kvalitní stravu, my kupujeme konterby s vysokým obsahem masa Brit, kupujeme od nich i funkční pamlsky, které obsahují hodně kyselin, které napomáhají správnému trávení.

Skoro jsem se bála, že svůj oblíbený Brit zapomenete doporučit aspoň v jedné diskuzi...

Přidejte reakci

Přidat smajlík