Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.48.147
Dobrý den,jaké máte názory a zkušenosti na tyto granule ?
Krmíte jimi i velká plemena psů a jsou pro ně vůbec vhodné?
Např.pro Braz.filu,Tosa Inu apd.. Děkuji za odpovědi a názory..
Filip
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.173.242
Viděl jste ty granule? Vždyť to ani jako granule nevypadá, jsou to kukuřičný kuličky obalený tukem, navíc chemicky konzervovaný. Ruda Desenský asi dělá dobrou reklamu, protože jinak nevím, co je na nich tak zajímavýho. Někdo s tím krmí, ale já bych to psovi nedala.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.217.50
Já jsem s nimi krmil a musím říct že mi pes nehubnul ale ani nepřibíral... jedinou výhodu vidím v tom ,že neboptnají
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.235.194
Přesně jak píše přispěvatel výše. Já se nechala na tyto granule nalákat na výstavě, ale když jsem si je doma prohlédla, nezdály se mi. Nechala jsem je u kamaráda v laboratoři testovat a opravdu je to puflovaná kukuřice obalená ve směsi sádla, loje a s minimem nějaké masové moučky.
Granule jsem naházela do klece potkanům a myším, pro jiná zvířata se nehodí.
Asi dostal Desenský dobře zaplaceno. Nakonec výživář on není, že...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.48.240
Zkoušeli jsme asi 20různých super prémiových krmiv (jak se jim říká) a pes nám pořád blil a žral trávu. Zkusily jsme Stone crick a pes je v pohodě. Pro ty, co to dávaj potkanům, doporučuju granule ochutnat. Mě osobně nechutnala ani purina ani brit ani granule z marketu, ale tyhle jsou dobrý...No, někdo radši krmí slepičíma pařátama a spečeným popelem.
Každý svého psa zdraví strůjcem...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.184.14
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Zkoušeli jsme asi 20různých super prémiových krmiv (jak se jim říká) a pes nám pořád blil a žral trávu. Zkusily jsme Stone crick a pes je v pohodě. Pro ty, co to dávaj potkanům, doporučuju granule ochutnat. Mě osobně nechutnala ani purina ani brit ani granule z marketu, ale tyhle jsou dobrý...No, někdo radši krmí slepičíma pařátama a spečeným popelem.
Každý svého psa zdraví strůjcem...
To už je v podstatě fuk, jestli krmíte pařátama, nebo pufovanou kukuřicí. Ale granule z masa jste zatím nezkoušeli?
A jinak - jasně že jsou chutné. Mastné kukuřičné křupky, klidně bych si je dala do misky k pivu. Ale žádný výživový zázrak se od toho čekat nedá. Koneckonců i Desenský, který je tak vehementně propaguje, je používá v podstatě jen jako přílohu k masu.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.173.5
ahoj lidi,nedávno jsem si je objednala a dnes pytel otevřela,mám stone crick pro střední plemena,ale granule jsou velikostí tak pro čivavy a hmotnost?nula nula ho... je to jak polystyren,jako psi to snijou,navíc moji psy by sežraly úplně všechno,ale nevim jestli pak koupím další pytel,asi budu hodně váhat a zpátky jim nejspíš vezmu calibru z tou jsem byla spokojenější víc...
takto kazdemu znamemu a oznam vela psickarov radim krmiva josera vsetkym psom co poznam sadli az jedneho dna som si k mojim 2 psom priniesol strednu ciernu krizenku z ulice a tej nesadli joseri vobec to uz tak na posmech hovorim kazdy pes joseru okrem tot toho mojho a rozmyslal som co ja tebe dam... nechcem ziadnemu psovi davat vyslovene zle krmivo ale zas nechcem minut viplatu len na granule tak na skusku som jej kupil stone cieck a sadki uzasne pribrala zosinela stoica ukazkova chutnost dobra za mna s tou fenou na nich ostanem 100% na druhej strane by som dogu alebo hociake velke plemeno tym nekrmil vrsp bal by som sa zas viem ze rudolf desensky naozaj krmi hlavvne tymto aj ked na stranke ma ze hlavne farm fresh ale viem ze financne by to nedal a ani nedava ze realne krmi hlavne nuova fatoria a sem tam da farmfresh a to ten ma velke psi stredoaziatov a su stym v pohode zaverom ano existuju lepsie krmiva ale oproti napr krmivu eminent a podobne je toto krmivo lepsie v kvalite vyrobi psom sedi neni problem a moj osobny nazor ze ak chcete za mensiu cenu hafanovi dat jaks taks dobre krmivo tak lepsie jak toto nezozenes v pomere cena / kvalita aj ked ano neni najlepsie ani zdaleka ale najlepsie s tych lacnejsich je bez debaty a treba brat v potaz ze su vyrabane inak nez bezne preto aj inak vizeraju ta linka je ina postup je iny su lisovane a studena onov strave pre psa plati ako nikde inde ze nezalezi az tak co das a coho kolko das ale skor ten vyrobny proces je podstatny a ten je u tychto granul iny ale podla toho co na tej fene vidim velmi dobry
Uživatel s deaktivovaným účtem

"všechny použité suroviny jsou v potravinářské kvalitě a čistotě
neobsahuje vedlejší rostlinné nebo živočišné produkty"
masová moučka = vžp = nepotravinářská kvalita
kukuřičný gluten = vedlejší produkt nabíraný lopatou z podlahy, xantofyly = barví = přes 60% bílkovin, biologická hodnota je v klíčku..tady celkem nic, lepkové lepidlo
BHT, BHA =karcinogeny, toxické účinky na játra ledviny plíce vaječníky, kopřivka, ekzém
dobrou chuť
popcorn obalený tukem: 953kč 19kg
rýže s masem: 10kg luxusní basmati rýže 450kč + 12,5kg kuře 503kč
nejste v pořádku, krmiči, vážně ne
napsal(a):
"všechny použité suroviny jsou v potravinářské kvalitě a čistotě
neobsahuje vedlejší rostlinné nebo živočišné produkty"
masová moučka = vžp = nepotravinářská kvalita
kukuřičný gluten = vedlejší produkt nabíraný lopatou z podlahy, xantofyly = barví = přes 60% bílkovin, biologická hodnota je v klíčku..tady celkem nic, lepkové lepidlo
BHT, BHA =karcinogeny, toxické účinky na játra ledviny plíce vaječníky, kopřivka, ekzém
dobrou chuť
popcorn obalený tukem: 953kč 19kg
rýže s masem: 10kg luxusní basmati rýže 450kč + 12,5kg kuře 503kč
nejste v pořádku, krmiči, vážně ne
Blbost na blbosti 1 BHT, BHA = povoleny konzervačny prostriedok ktorim sa konzervuju aj masove vyrobky pre ludi ked si kupiš salamu ver tomu že aj tam to je a pouziva to vatsina vyrobcov krmiv cesky virobcovia nasli fintičku že založili ine sro ze brit zalozi sro xyz ona nakupi zbytky prvo virobcov aplikuje natokonzervant od nich to kupi brit vrsp vafo praha a povedia haha mi konzervujeme len tokoferolom haha ano ale uz to maso co kupili je konzervovane niecim ale too nenapisu na ten obal je to normalny schvaleny konzervant cize uplne zavadzas 2 kukuricny gluten neni odpad kukuricny gluten je latka nachadajuca sa v kukurici to je v podstate lepok ktori ma vsebe rovnako ako aj obyloviny takze ak dotoho das kukuricu tak aj ten gluten tam logicky je nejde o niaky odpad ako pises keby sme mali na vec pozerat tvojim pohladom tak sme setci aj so psami bretariani a nejeme nic lebo aj chleba co si das je zmuky ta je zo psenice a ta bola striekana glifosatom o ktorom sa bezne na nete docitas ze je karcinogen aj ked siu mnohe studie o tom ze to tak neni aj kura ktore das tomu psovi bolo krmene antibiotikami hormonmi a bohvie cim a dokonca som videl video kde k ryži pridavali polistiren takze najlepsie je bretarianstvo slnecna prana tvojov logikov ked nato idem to odkukali cesi od pedigree kde sa docitas ze je bez konzervantov a bez farbiv ano lebo oni uz kupia konzervovane a uz tam konzervant nedavaju tak napisu bez no jak naozaj

Blbost na blbosti 1 BHT, BHA = povoleny konzervačny prostriedok ktorim sa konzervuju aj masove vyrobky pre ludi
https://www.ferpotravina.cz/seznam-ecek/E321
https://www.ferpotravina.cz/seznam-ecek/E320
napsal(a):
Blbost na blbosti 1 BHT, BHA = povoleny konzervačny prostriedok ktorim sa konzervuju aj masove vyrobky pre ludi
https://www.ferpotravina.cz/seznam-ecek/E321
https://www.ferpotravina.cz/seznam-ecek/E320
a to dokazuje ze je to tak je to normalne Ečko ktorim sa konzervuje maso ano mozu byt stoho alergie a tak ale ked das psovi balene maso z obchodu kupis kura v obale tak tam stejnak je BHT cize ani barfom sa mu nevyhnes pokial to meso kupuješ zabalene a takk isto kukurica najdes x clankov kde pisu kukurica neni pre psa stravitelna a tak dalej royal canin dal miliony v eurach na vyskum a pouziva kukuricu lebo je to dobrý zdroj vitaminov mineralov atd vobec sa nepreukazalo ze by nebola stravitelna pouziva sa v x spickovich krmivach ako trainer natural royal canin atd hovorim to su ulne voloviny co pise ten uzivatel proste to je nepodloeny svetonazor ano najdes clanky v duchu ze pes nestravi obyloviny atd ale ani to neni pravda ako su vedecke vyskumi co dokazuju ze pes proste obylie je schopny stravit uz dokonca moderne knihy o barfe som cital juliet fitzlovu uz ta v knihe pripusta ze je jedno ci pes ma obyloviny alebo nema a to je ortodoxny barfista

a to dokazuje ze je to tak je to normalne Ečko ktorim sa konzervuje maso ano mozu byt stoho alergie
ne, pro zvířata to není uplne normalni "ecko".
citroniq84
napsal(a):
a to dokazuje ze je to tak je to normalne Ečko ktorim sa konzervuje maso ano mozu byt stoho alergie a tak ale ked das psovi balene maso z obchodu kupis kura v obale tak tam stejnak je BHT cize ani barfom sa mu nevyhnes pokial to meso kupuješ zabalene a takk isto kukurica najdes x clankov kde pisu kukurica neni pre psa stravitelna a tak dalej royal canin dal miliony v eurach na vyskum a pouziva kukuricu lebo je to dobrý zdroj vitaminov mineralov atd vobec sa nepreukazalo ze by nebola stravitelna pouziva sa v x spickovich krmivach ako trainer natural royal canin atd hovorim to su ulne voloviny co pise ten uzivatel proste to je nepodloeny svetonazor ano najdes clanky v duchu ze pes nestravi obyloviny atd ale ani to neni pravda ako su vedecke vyskumi co dokazuju ze pes proste obylie je schopny stravit uz dokonca moderne knihy o barfe som cital juliet fitzlovu uz ta v knihe pripusta ze je jedno ci pes ma obyloviny alebo nema a to je ortodoxny barfista
Já nevím, ale neznám moc barfistů, co krmí baleným masem z obchodu
Pravdou ale je, že nekonzervované maso už 3. den v ledničce začíná smrdět, takže já jsem si naprosto jistá tím, že mí psi žádný BHA, bht nežerou
napsal(a):
a to dokazuje ze je to tak je to normalne Ečko ktorim sa konzervuje maso ano mozu byt stoho alergie
ne, pro zvířata to není uplne normalni "ecko".
študia vyskum ktori by potvrdzoval že to maju inak? alebo zase komentar na urovni clankov o nestravitelnosti obylovin a kukurice nepodloženy niim že skratka si mysliš že to tak je a hotovo?
citroniq84
napsal(a):
študia vyskum ktori by potvrdzoval že to maju inak? alebo zase komentar na urovni clankov o nestravitelnosti obylovin a kukurice nepodloženy niim že skratka si mysliš že to tak je a hotovo?
Vždyť Vám tam dala hned 2 odkazy na to, kde je uvedeno, že je to pro zvířata karcinogenní... 🙄.
Však si svoje zvířata krmte sra💩, co hrdlo ráčí, ale necpěte to jiným!
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Vždyť Vám tam dala hned 2 odkazy na to, kde je uvedeno, že je to pro zvířata karcinogenní... 🙄.
Však si svoje zvířata krmte sra💩, co hrdlo ráčí, ale necpěte to jiným!
ale vy si pletiete 2 veci 1 vec je názor a druha vec je fakt nazor je to že ano je to karcinogen ale fakt je ze sa to nepotvrdilo preto ho aj europska komisia schvalila a moze sa pouzivat lebo neni studia ktora by to dokazovala ono sa to robi tak ze zobere sa skupina psov rozdeli sa na tri testovacie skupiny jedny dostanu konzervant druhy ho nedostanu treti sa rozdeli na dve skupini kde jedna ho dostane a drua zas nie a sleduje sa a teraz za x rokov vidia maju psi co ho dostali viac nadorov alebo akych kolvek chorob ktore nemaju psi co ho nedostali? a jak je na tom kontrolna skupina ktora ho mala menej a ked sa toto spravi vida sa studia potom mozme povedat ze ano je to karcinogen ale nic take ne existue to ze je tu nazor ze to tak je je v poriadku ale neni to fakt

citroniq84
napsal(a):
rozumis tehle vete?
5.4 Evaluation
There is sufficient evidence for the carcinogenicity of butylated hydroxyanisole to experimental animals.
cely odkaz:
http://www.inchem.org/documents/iarc/vol40/butylatedhydroxyanisole.html
a zbytek si najdi sam...

Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Já nevím, ale neznám moc barfistů, co krmí baleným masem z obchodu
Pravdou ale je, že nekonzervované maso už 3. den v ledničce začíná smrdět, takže já jsem si naprosto jistá tím, že mí psi žádný BHA, bht nežerou
ale neznám moc barfistů, co krmí baleným masem z obchodu
jj. protože třeba mlete balene maso z tesca mi popelnice nesežerou ani kdyby měli pojit hladem
citroniq84
napsal(a):
takto kazdemu znamemu a oznam vela psickarov radim krmiva josera vsetkym psom co poznam sadli az jedneho dna som si k mojim 2 psom priniesol strednu ciernu krizenku z ulice a tej nesadli joseri vobec to uz tak na posmech hovorim kazdy pes joseru okrem tot toho mojho a rozmyslal som co ja tebe dam... nechcem ziadnemu psovi davat vyslovene zle krmivo ale zas nechcem minut viplatu len na granule tak na skusku som jej kupil stone cieck a sadki uzasne pribrala zosinela stoica ukazkova chutnost dobra za mna s tou fenou na nich ostanem 100% na druhej strane by som dogu alebo hociake velke plemeno tym nekrmil vrsp bal by som sa zas viem ze rudolf desensky naozaj krmi hlavvne tymto aj ked na stranke ma ze hlavne farm fresh ale viem ze financne by to nedal a ani nedava ze realne krmi hlavne nuova fatoria a sem tam da farmfresh a to ten ma velke psi stredoaziatov a su stym v pohode zaverom ano existuju lepsie krmiva ale oproti napr krmivu eminent a podobne je toto krmivo lepsie v kvalite vyrobi psom sedi neni problem a moj osobny nazor ze ak chcete za mensiu cenu hafanovi dat jaks taks dobre krmivo tak lepsie jak toto nezozenes v pomere cena / kvalita aj ked ano neni najlepsie ani zdaleka ale najlepsie s tych lacnejsich je bez debaty a treba brat v potaz ze su vyrabane inak nez bezne preto aj inak vizeraju ta linka je ina postup je iny su lisovane a studena onov strave pre psa plati ako nikde inde ze nezalezi az tak co das a coho kolko das ale skor ten vyrobny proces je podstatny a ten je u tychto granul iny ale podla toho co na tej fene vidim velmi dobry
Do háje zeleného! Vy nemáte velká písmena a tečky a čárky? Vždyť to bylo už i na starém Alcatelu.
napsal(a):
ale neznám moc barfistů, co krmí baleným masem z obchodu
jj. protože třeba mlete balene maso z tesca mi popelnice nesežerou ani kdyby měli pojit hladem
Nám jezevčík odmítl sežrat maso z nuceného výseku. Krásné telecí! Lidi se o to rvali. Jen ten pes věděl, že je něco shnilého ve státě Dánském.
napsal(a):
rozumis tehle vete?
5.4 Evaluation
There is sufficient evidence for the carcinogenicity of butylated hydroxyanisole to experimental animals.
cely odkaz:
http://www.inchem.org/documents/iarc/vol40/butylatedhydroxyanisole.html
a zbytek si najdi sam...
takto ono to je podstatne zložitejšie keby som bol detailista a mali by sme sa bavit na akademickej urovni pozom toto neni to čo som chcel problem toho je zložitejši ja som videl tie študie a je to tak že a to sa piše aj v tom čo si poslal že v podavani z inym karcinogenom sa nepreukazalo že by zvyšoval riziko študie nato su len si treba vedomit a keby si ich čital tym zvieratam na ktore to testovali boli davane vysoke davky a tak dalej to mas ako keby ti dam extremnu davku penicilinu tiež ťa snou zabijem a odpalim ti pečen a vsetko mozne preto v smernici EUo konzervantoch je presne stanovene na aku davku kolko mozes dat tak aby to bolo ok presne ako penicilin ked to prestrelis zabije ta ale ked si das bezpecnu davku tak ta vilieci s tej chripky a to iste je to stymto ečkom ano pri vysokych davkach a urcitom sposobe jak to spracuješ je nebezpečny ale ked stym robia ako maju tak neni a tak isto celkovo karcinogeni kazdy onkolog dnes ti pove ze rakovina je geneticka zalezitost stym sa narodis niekto chlasce fajci zere udene a stejnak sa dozije 90 a niekto zije zdravo a predsa u dostane lebo to je viac zalezitost genetiky a to same mas u psov vatsina krmiv na svete je konzervovana BHT a BHA a predsa nema nadorivatsina psov tak ako ani vatsina fajciarov nema rakovinu pluc
S absencí čárek a háčků jsem se smířila, sms jsou rychlejší. Ale když někdo po absolvování ZŠ neví, že se na začátku věty píše velké písmeno a jednotlivé věty se oddělují tečkou na konci, to je smutné.
Proč bych měla brát vážně názory takového člověka, který není ochoten psát tak, aby to bylo srozumitelné bez toho, že to musím číst vícekrát?
sisi58
napsal(a):
S absencí čárek a háčků jsem se smířila, sms jsou rychlejší. Ale když někdo po absolvování ZŠ neví, že se na začátku věty píše velké písmeno a jednotlivé věty se oddělují tečkou na konci, to je smutné.
Proč bych měla brát vážně názory takového člověka, který není ochoten psát tak, aby to bylo srozumitelné bez toho, že to musím číst vícekrát?
Mám stejný názor. Až na to, že ty bláboly přestávám číst po prvním řádku. Pokud někdo není schopen složit jednoduchou větu, nemyslím si o něm, že by mohl pochopit složitější text a jeho názory by mi mohly být k užitku.
dosli argumenty tak sa vyhovarate na gramatiku lebo ste zaslepeny svojim videnim sveta ale to mne je uplne jedno to nezenim ale co je najvatsia sranda ze nuova fattoria uz nepouziva BHT a BHA len na slovensku sme nezmenili popisky ked sa pozrete na oficialnu stranku krmiva stone circh tak tamm vobec neni BHA a BHT ale tokoferoli vitaminu C a E https://nuovafattoria.com/stone-crick/?fbclid=IwAR0bIL2Fj49kMFQI3lRY00lvd0dDTk8iarSCmU7hHjqGfMUa46SSdfiQi5Y