Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

9.8.2010 18:23
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.86.159

Prosím o vaše zkušenosti a postřehy. Dříve jsem měla německé boxery, pak dlouho jiné plemeno. Momentálně vybírám štěně a rozhodla jsem se vrátit zpět k boxerům. S nekupírovanýma ušima jsem se smířila, ale teď jsem zjistila, že prakticky u všech nabídek štěňat mají pesani dlouhé ocasy. Zajímal by mne důvod. Z mého pohledu to psům ubírá, nepůsobí již tak kvadraticky, přijdou mi trošku jako kříženci, možné jde ale jen o zvyk. Je dnes ještě možné sehnat kvalitní štěně, ale s kupírovaným ocáskem? Díky za všechny seriozní odpovědi.

Neregistrovaný uživatel

9.8.2010 18:29
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.195.228

jestli má boxer změněný standard, jako třeba RTW, tak už se nekupírované ocasy nechávat musí - jinak zvíře neodpovídá standardu, a je tak vyloučené z výstav i z chovu.

Neregistrovaný uživatel

9.8.2010 18:31
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.235.194

Zkuste se domluvit přímo z chovatelem, pokud tedy není zásadně proti kupírování.
Já si taky dlouho nemohla zvyknout, hlavně u těch boxeru a rotvíků. A znám chlapa, co kvůli uším přestal chovat dobrmany, že už to prostě není ono, že to vypadá jak podvraťák a že se na to dívat nebude.

Neregistrovaný uživatel

9.8.2010 18:31
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.106.200

Ahoj, souhlasím s tebou v tom, že se jejich vzhled celkově změnil a také mě to dost mrzí. Dřív se mi líbili jak povahou, tak tělesně, ale dnes už bych do nich nešla. Prostě s těma ocasama vypadají jako mamlasi. Někdo tu určitě bude psát, že je to týrání zvířat chichi tak si asi něco přečtem, ale já bych byla pro aby to zůstalo jak to bylo. ocásky pryč :-)

Neregistrovaný uživatel

9.8.2010 18:47
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.86.159

Díky za nápad, jukla jsem do standardu, nějaký mamlas slepý tam doplnil "ocas ponechán v původní podobě" Tímto se tedy se svým milovaným plemenem loučím smajlíksmajlík

Neregistrovaný uživatel

9.8.2010 18:54
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.106.200

To je mi moc líto, já měla cane corso ale bez PP takže i bez ocasu ale nevim jak to maj teĎ jestli se papírákům nechávaj. Teď mám ovčáka takže není co řešit :)

Neregistrovaný uživatel

9.8.2010 19:06
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.124.90

A to fakt si pořizujete psa jen kvůli vzhledu? Boxer zůstane boxerem,ocas neocas.

Neregistrovaný uživatel

9.8.2010 19:09
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.98.9

bezocasatého ještě seženeš - i když jsou to mimo jiné ti, co měli na ocase zálomek, ale s tím se asi chovatel nepochlubí. Dále se ocasy nechávají přednostně krásných štěňatům, aby mely možnost zúčastnit se výstavy v zemi původu. Další možnost je domluvit se s chovatelem těsně po porodu. Myslím, že zatím sehnat kupírované štěně není problém

Neregistrovaný uživatel

9.8.2010 19:24
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.86.159

psa nepořizuji kvůli vzhledu, ale můžu říct, že bych nešla do psa, který se mi vyloženě nelíbí. momentálně jsem měla dva favority, i když jsem se přikláněla k boxerům, než ale boxera s ocasem, vezmu radši druhou možnost. Asi jsem povrchní, ale na boxera s ocasem je pro mne fakt hroznej pohled, i když mají úžasnou povahu.

Neregistrovaný uživatel

9.8.2010 20:11
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.224.8

Standart nebyl změněn ani u dobrmana a ni u boxera, takže sehnat s kupírovaným ocasem by neměl být problém - stačí se jen domluvit s chovatelem, a na výstavy s ním můžete běžně.

Neregistrovaný uživatel

9.8.2010 20:26
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.195.228

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Standart nebyl změněn ani u dobrmana a ni u boxera, takže sehnat s kupírovaným ocasem by neměl být problém - stačí se jen domluvit s chovatelem, a na výstavy s ním můžete běžně.

tak to jste vedle - toto je oficiální standard FCI přímo ze stránek boxer klubu ČR:

TRUP:

Kvadratický. Trup stojí na silných a rovných končetinách.
Kohoutek:
Vyznačený.
Hřbet:
Včetně bederní partie krátký, pevný, rovný, široký a silně osvalený.
Záď:
Lehce sloněná, ploše klenutá a široká. Pánev dlouhá a zvláště u fen široká.
Hrudník:
Hluboký, dosahuje k lokti. Hloubka hrudníku odpovídá polovině kohoutkové výšky. Dobře vyvinuté předhrudí.
Žebra dobře klenutá, ale ne sudovitá, dosahující daleko dozadu.
Spodní linie:
Probíhá v elegantním oblouku směrem dozadu. Krátké pevné slabiny lehce vtažené.
Ocas:
Nasazen spíše výš. Ocas ponechán v přirozené podobě.

z tohoto jasně plyne, že kupírovaný pes je nestandardní v rámci FCI ve všech zemích. Dobrman změněný standard NEMÁ, proto lze vystavovat i psy s kůpírovaným ocasem.

Neregistrovaný uživatel

9.8.2010 21:26
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.249.134

A to fakt si pořizujete psa jen kvůli vzhledu? Boxer zůstane boxerem,ocas neocas.

Souhlas! Navíc se mi boxer s ocasem (pokud jej nenese přes hřbet) líbí více :-)

Neregistrovaný uživatel

9.8.2010 21:43
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.158.56

Stačí se podívat do propozic jakékoliv výstavy...všude je psáno, že kupírované zvíře nebude vpuštěno. Přesto se přikláním k tomu, že boxerovi ocas opravdu nesluší.

Neregistrovaný uživatel

9.8.2010 21:51
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.245.103

boxera sice nemam,ale taky musim rict,ze se mi vice libi s ocasem,kdyz uz maj plachty,tak i ocas..u boxiku a u rotviku ocasky vypadaj dobre,ovsem u dobrmana to je humus-to jim dali pekne na prdel..

Neregistrovaný uživatel

9.8.2010 22:12
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.195.228

Stačí se podívat do propozic jakékoliv výstavy...všude je psáno, že kupírované zvíře nebude vpuštěno. Přesto se přikláním k tomu, že boxerovi ocas opravdu nesluší.

tohle je další pitomost - vpuštěno nebude pouze zvíře s kupírovanýma ušima, protože ocasy zakázaný nejsou.
Když už chcete poučovat, tak si to aspoň přečtěte pořádněsmajlík

Neregistrovaný uživatel

10.8.2010 07:00
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.224.8

Tak to pěkně dokurvili další plemeno změnou standartu. A dobrman i boxer vypadají s ocasama hrozně ... :-( .

Neregistrovaný uživatel

10.8.2010 08:07
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.157.22

To se týká uší, ne ocasů, mám psa s kupírovaným ocasem a na výstavu smíme, my i ostatní bezocasí zástupni našeho plemene a nejen jeho.

Neregistrovaný uživatel

10.8.2010 08:37
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.50.59

Boxer už dávno není tím boxerem co býval zhruba pře třiceti lety, hlavně povahově. A ještě plandavé uši a dlouhý ocas. Takzvaně jak domrvit plemeno. Boxera jsem kdysi měla, a znovu, dnes, bych do něj nešla. Je mi moc líto, co s tímto plemenem udělali.

Neregistrovaný uživatel

10.8.2010 09:18
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.69.167

Boxer už dávno není tím boxerem co býval zhruba pře třiceti lety, hlavně povahově. A ještě plandavé uši a dlouhý ocas. Takzvaně jak domrvit plemeno. Boxera jsem kdysi měla, a znovu, dnes, bych do něj nešla. Je mi moc líto, co s tímto plemenem udělali.

Přesně tohle říká můj muž! A kvůli tomu taky nemáme boxera ("kocúra" nechtěl ani za nic).
Lucie

Neregistrovaný uživatel

10.8.2010 09:22
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.157.22

to není ale žádné plemeno, to co bývalo před 30ti lety.

Neregistrovaný uživatel

10.8.2010 09:36
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.80.130

A jak se někomu může líbit pes s uříznutým ocasem? Copak je to vystřihovánka, ze které se odstřihnou kousky, co tam člověk nechce?

"Boxer bez uší a ocasu není boxer" fňuk fňuk fňuk smajlík

Neregistrovaný uživatel

10.8.2010 09:44
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.98.53

Měla jsem prvního boxera v 80. tých letech minulého století a mám i těd. Vzhled i povaha jsou jiné, ale domnívám se, že spíš lepší. Vzhled je elegantnější, jsou krásné hlavy. Povahově jsou víc přátelští, dřív přece jen byl vidět vliv svazarmovských cvičáků. Já jsem s boxery spokojená, mám jich víc a ani nepozoruji nějaké podstatné zhoršení zdraví proti dřívejšku.

Neregistrovaný uživatel

10.8.2010 10:39
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.50.59

Měla jsem prvního boxera v 80. tých letech minulého století a mám i těd. Vzhled i povaha jsou jiné, ale domnívám se, že spíš lepší. Vzhled je elegantnější, jsou krásné hlavy. Povahově jsou víc přátelští, dřív přece jen byl vidět vliv svazarmovských cvičáků. Já jsem s boxery spokojená, mám jich víc a ani nepozoruji nějaké podstatné zhoršení zdraví proti dřívejšku.

Boxer je služební plemeno, a tudíž by měly povahy tomuto účelu odpovídat. Přátelský ke všemu a ke všem ať je francouzský buldoček, boxer by měl být schopen pána a jeho majetek bránit. K cizím by měl být nevšímavý, a k rodině milý. Ti dřívější boxeři to uměli výborně.
Možná se vám dnešní boxeři zdají elegantnější, ale dřív byl boxer synonymem síly, svaly na něm jen hrály, psi měli hluboké prostorné hrudníky, silné nohy, a hlavy měli výrazné, díky kupírování uší ostře řezané. Celkově budil boxer dříve respekt. To, co chodí v dnešní době na výstavy tedy respekt rozhodně nebudí, zvlášť feny jsou hodně malé, skoro, jako by byly jiné plemeno.

Neregistrovaný uživatel

10.8.2010 10:42
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.157.22

Musí si ty psi zmenšovat aby se jim vešli do 1+kk :-))

Neregistrovaný uživatel

10.8.2010 10:46
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.183.45

tohle je další pitomost - vpuštěno nebude pouze zvíře s kupírovanýma ušima, protože ocasy zakázaný nejsou.
Když už chcete poučovat, tak si to aspoň přečtěte pořádněsmajlík

Nepoučuju, pouze jsem nějak překoukla ty uši a v hlavě mi utkvělo ,,kupírované" ...se zas tolik nestalo. Děkuji, že jste věc uvedl(a) na pravou mírusmajlík

Neregistrovaný uživatel

10.8.2010 11:27
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.69.167

Boxer je služební plemeno, a tudíž by měly povahy tomuto účelu odpovídat. Přátelský ke všemu a ke všem ať je francouzský buldoček, boxer by měl být schopen pána a jeho majetek bránit. K cizím by měl být nevšímavý, a k rodině milý. Ti dřívější boxeři to uměli výborně.
Možná se vám dnešní boxeři zdají elegantnější, ale dřív byl boxer synonymem síly, svaly na něm jen hrály, psi měli hluboké prostorné hrudníky, silné nohy, a hlavy měli výrazné, díky kupírování uší ostře řezané. Celkově budil boxer dříve respekt. To, co chodí v dnešní době na výstavy tedy respekt rozhodně nebudí, zvlášť feny jsou hodně malé, skoro, jako by byly jiné plemeno.

Souhlasím s každým napsaným slovem!
Lucie

Neregistrovaný uživatel

10.8.2010 11:35
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.72.246

souhlasím ,jako holka sem ho taky měla ,to co jsem viděla na mezinárodní výstavě vloni mi připadalo jako zdrobnělina boxera, to už není služební pes. Jinak můj pes už tenkrát kupírované uši neměl ,nedali jsme ho bylo nám ho líto ,ty uši se mi docela líbí, ale ty ocasy nic moc ,i rotvík s ocasem se mi moc nelíbí ,a dobrman s ušima už úplně vypadá jako jiné plemeno, no viděla sem i pudla s ocasem a to je úplně něco hroznýho.souhlasím s tím že si psa nevybírám kvůli ocasu nebo uším ale i já když už budu vybírat a kupovat si nějakého psa tak budu vybírat z toho co se mi líbí ,když se ke mě přidá na ulici je to o něčem jiném ale když můžu vybírat tak ocas bych taky nechtěla:-))

Neregistrovaný uživatel

10.8.2010 11:59
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.65.187

Svatá slova-můj první pes(před 30 lety) byl boxer a byl to PAN PES a přispělo k tomu samozřejmě i vzezření.A ano-jak tady někdo psal,že psa si snad nevybíráme podle vzhledu-myslete si co chcete ale vedle povahy se mi musí můj pes líbit i vzhledově a myslím,že to většině lidí.

Neregistrovaný uživatel

10.8.2010 12:20
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.139.110

Svatá slova-můj první pes(před 30 lety) byl boxer a byl to PAN PES a přispělo k tomu samozřejmě i vzezření.A ano-jak tady někdo psal,že psa si snad nevybíráme podle vzhledu-myslete si co chcete ale vedle povahy se mi musí můj pes líbit i vzhledově a myslím,že to většině lidí.

Je to tak, pes je parťák a pokud máme tu možnost si jej vybrat, tak musí nám padnout nejen do duše ale i do oka. Vždyť proto je spousta plemen aby si každý vybral nejen podle povahy ale i podle vzhledu a některá plemena jsou prostě typická ve svém vzhledu. I když si člověk nevybírá psa HLAVNÉ kvůli vzhledu, ale určitá estetika při výběru psa motivuje každého budoucího majitele - je to normální. Taky bych si nevybrala takového, co se mi nelíbí. A to ani z útulku. V podstatě jsem si vzala starého protivného seniora, ale líbil se mi :-) Zřejmě se nikomu nelíbil a jeho osud by byl zpečetěn.

Neregistrovaný uživatel

10.8.2010 12:29
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.72.246

Je to tak, pes je parťák a pokud máme tu možnost si jej vybrat, tak musí nám padnout nejen do duše ale i do oka. Vždyť proto je spousta plemen aby si každý vybral nejen podle povahy ale i podle vzhledu a některá plemena jsou prostě typická ve svém vzhledu. I když si člověk nevybírá psa HLAVNÉ kvůli vzhledu, ale určitá estetika při výběru psa motivuje každého budoucího majitele - je to normální. Taky bych si nevybrala takového, co se mi nelíbí. A to ani z útulku. V podstatě jsem si vzala starého protivného seniora, ale líbil se mi :-) Zřejmě se nikomu nelíbil a jeho osud by byl zpečetěn.

to je pravda ,i když budu vybírat psa z útulku tak si vybírám podle sympatií a podle vzhledu ,např. prostě se mi nelíbí chundelatí psi takový ti kříženci pudla co není vidět kde maji hlavu a kde zadek ,nikdy bych si takového psa sama nevybrala , pouze kdyby mi seděl za dveřmi a dával mi najevo že chce u mě být tak si ho nechám ale dobrovolně ani omylem:-)

Neregistrovaný uživatel

10.8.2010 12:33
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.50.59

Jistě, přece nebudu mít psa se sice super povahou, ale na kterém mé oko nespočine se zalíbením.

Neregistrovaný uživatel

10.8.2010 12:36
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.64.4

Přesně tak,přece každej si vybere psa kterej se mu líbí vzhledově,vyhovuje mu podle srsti a povaze atd.Jinak boxer s ocasem se mi taky nelíbí,na uši jsem si zvykla ty už mi příjdou docela normální i když kupírovanej byl krásnější.Mě se líbí i dobrman ale v dnešní době bych ho nechtěla ani zadarmo,vypadaj hrozně.

Neregistrovaný uživatel

10.8.2010 13:43
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.218.243

to není ale žádné plemeno, to co bývalo před 30ti lety.

Ne a co to je nebo spíš bylo před 30ti lety?

Neregistrovaný uživatel

10.8.2010 13:59
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.157.22

Ne a co to je nebo spíš bylo před 30ti lety?

každé plemeno se za 30 let vývoje plemene změnilo minimálně exteriérově, některá plemena i povahově. Nebo máte pocit že pes s titulama z roku 1980 by mohl konkurovat dnešnímu championovi ? Dost těžko.

Neregistrovaný uživatel

10.8.2010 14:08
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.50.59

každé plemeno se za 30 let vývoje plemene změnilo minimálně exteriérově, některá plemena i povahově. Nebo máte pocit že pes s titulama z roku 1980 by mohl konkurovat dnešnímu championovi ? Dost těžko.

Máte pravdu, vývoj jde dál. Ovšem ne vždy k lepšímu. Šampion z roku 1980 se mi líbí víc, neš šampion dnešní, konkrétně u boxerů. Ale stejná situace je pro mne i u rotvajlerů, dobrmanů, německých ovčáků, a dalších plemen.

Neregistrovaný uživatel

10.8.2010 14:14
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.157.22

Máte pravdu, vývoj jde dál. Ovšem ne vždy k lepšímu. Šampion z roku 1980 se mi líbí víc, neš šampion dnešní, konkrétně u boxerů. Ale stejná situace je pro mne i u rotvajlerů, dobrmanů, německých ovčáků, a dalších plemen.

Také upřednostňuji typy psů z roku 1980, aspoň těch tzv. služebních plemen. I když třeba Briardi, Rusáci si myslím se dost posunuli exteriérově dopředu. Nedávno jsem po dlouhé době viděla kolie, dost mě překvapilo jak jsou maličké, to samé je i u těch boxerů, dělají z toho bonsaje :-(

Neregistrovaný uživatel

10.8.2010 14:22
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.50.59

Také upřednostňuji typy psů z roku 1980, aspoň těch tzv. služebních plemen. I když třeba Briardi, Rusáci si myslím se dost posunuli exteriérově dopředu. Nedávno jsem po dlouhé době viděla kolie, dost mě překvapilo jak jsou maličké, to samé je i u těch boxerů, dělají z toho bonsaje :-(

Bonsaje... docela výstižné.
Briardi se mi moc líbili kupírovaní, stejně tak velcí knírači. I velcí knírači se mi líbili víc před třiceti lety.
S rusáky máte pravdu, ti se opravdu hodně posunuli k lepšímu v exteriéru. Ale i u nich je znát odklon od ryze pracovních povah.

Neregistrovaný uživatel

10.8.2010 14:32
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.157.22

Bonsaje... docela výstižné.
Briardi se mi moc líbili kupírovaní, stejně tak velcí knírači. I velcí knírači se mi líbili víc před třiceti lety.
S rusáky máte pravdu, ti se opravdu hodně posunuli k lepšímu v exteriéru. Ale i u nich je znát odklon od ryze pracovních povah.

Myslím, že dřív byli Ti psy opravdu mohutnější a statnější a my co jsme na to byli zvyklí, těžko přijmeme dnešní zdrobněliny původních plemen. Zkousla bych uči, časem i ty ocasy ale mohutnost ne. Kvůli tomu jsem dnes nucena pořídit si místo původně pracovního plemene molossa, který zase díky svému naturelu není úplně můj šálek čaje. Nejlíp snad vyhovuje stále ten briard, temperamentní a přesto dost statný. Co se týče rusů nevím jaké měli tenkrát povahy ale dle pověsti kterou si dodnes drží i přes svou mírumilovnost asi byly dost tvrdí.

Neregistrovaný uživatel

10.8.2010 14:33
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.218.243

Samozřejmě, že se každé plemeno mění, otázka jestli k lepšímu nebo k horšímu. Mě se většina plemen líbí víc, tak jak vypadala před 30ti lety, působila přirozeněji, ne jak teď, když se kouknu například na buldoky, basety, mastiny, labradory a mnoho dalších, a třeba i na toho boxera....

Zarazila mě ta věta samotná, že to není plemeno, to co bylo před 30ti lety. Bylo to plemeno, ale vypadalo jinak než dnes a mělo i jinou povahu.

Neregistrovaný uživatel

10.8.2010 14:41
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.50.59

Myslím, že dřív byli Ti psy opravdu mohutnější a statnější a my co jsme na to byli zvyklí, těžko přijmeme dnešní zdrobněliny původních plemen. Zkousla bych uči, časem i ty ocasy ale mohutnost ne. Kvůli tomu jsem dnes nucena pořídit si místo původně pracovního plemene molossa, který zase díky svému naturelu není úplně můj šálek čaje. Nejlíp snad vyhovuje stále ten briard, temperamentní a přesto dost statný. Co se týče rusů nevím jaké měli tenkrát povahy ale dle pověsti kterou si dodnes drží i přes svou mírumilovnost asi byly dost tvrdí.

Mám ověřeno, že mě rusanda ubrání, když půjde do tuhého. Bez výcviku obrany.
Nemůžu plně hodnotit rusáky před třiceti lety, protože právě v té době se u nás, v ČR, zabydlovali. Ale dle slov dlouhodobých chovatelů, byli tito psi mimořádně ostří, zejména importy ze země původu, z Ruska.

Do jakého molossa jdete?

Neregistrovaný uživatel

10.8.2010 14:45
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.157.22

Samozřejmě, že se každé plemeno mění, otázka jestli k lepšímu nebo k horšímu. Mě se většina plemen líbí víc, tak jak vypadala před 30ti lety, působila přirozeněji, ne jak teď, když se kouknu například na buldoky, basety, mastiny, labradory a mnoho dalších, a třeba i na toho boxera....

Zarazila mě ta věta samotná, že to není plemeno, to co bylo před 30ti lety. Bylo to plemeno, ale vypadalo jinak než dnes a mělo i jinou povahu.

... ta věta navazovala na příspěvek, že boxer už není to co býval před 30ti lety.
Zda se plemana mění k lepšímu či k horšímu nemůžu já posoudit, mě se jenom můžou nebo nemusí líbit, to ať si posoudí každý sám. Jen si myslím, že pokud exteriér psa brání jeho původnímu využití ( velký knírač pokud se s ním maká nebude mít určitě takové fousy jako pes který jezdí pouze po výstavách, pracovně využívaný briard nikdy nebude v srsti tak jako výstavák ... ) nebo naopak, je někde chyba.

Neregistrovaný uživatel

10.8.2010 14:47
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.157.22

Mám ověřeno, že mě rusanda ubrání, když půjde do tuhého. Bez výcviku obrany.
Nemůžu plně hodnotit rusáky před třiceti lety, protože právě v té době se u nás, v ČR, zabydlovali. Ale dle slov dlouhodobých chovatelů, byli tito psi mimořádně ostří, zejména importy ze země původu, z Ruska.

Do jakého molossa jdete?

už ho mám - Rusák

Neregistrovaný uživatel

10.8.2010 14:52
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.50.59

už ho mám - Rusák

To mne nenapadlo :-)).

Neregistrovaný uživatel

10.8.2010 15:11
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.218.243

... ta věta navazovala na příspěvek, že boxer už není to co býval před 30ti lety.
Zda se plemana mění k lepšímu či k horšímu nemůžu já posoudit, mě se jenom můžou nebo nemusí líbit, to ať si posoudí každý sám. Jen si myslím, že pokud exteriér psa brání jeho původnímu využití ( velký knírač pokud se s ním maká nebude mít určitě takové fousy jako pes který jezdí pouze po výstavách, pracovně využívaný briard nikdy nebude v srsti tak jako výstavák ... ) nebo naopak, je někde chyba.

Vím to navazovalo na ten příspěvek, ale nejde to ocitovat celé.
Co se týká kníračů a fousů (dávám přednost pracovním méně chlupatým psům), nebo briarda a srsti, příjde mi to jako menší problém, než pes s příliš krátkýma nohama, velkou hlavou nebo přehnaně mohutný pes.

Neregistrovaný uživatel

10.8.2010 15:16
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.157.22

Vím to navazovalo na ten příspěvek, ale nejde to ocitovat celé.
Co se týká kníračů a fousů (dávám přednost pracovním méně chlupatým psům), nebo briarda a srsti, příjde mi to jako menší problém, než pes s příliš krátkýma nohama, velkou hlavou nebo přehnaně mohutný pes.

To určitě, chtěla jsem jen říci že psi pracovně vedeni většinou nemají šanci získat na výstavě vyšší ocenění než VD, aspoň Ti co mají mít dlouhou srst.

Neregistrovaný uživatel

10.8.2010 15:23
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.58.74

Me osobne se taky nelibi soucasni boxeri, rtw a dobrmani. Kdyz to vidim s ocasem a plachtakama, tak se nemuzu ubranit dojmu, ze to je krizenec, i kdyz se jedna o psa s rodokmenem delsim nez mam ja...

Neregistrovaný uživatel

10.8.2010 15:43
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.17.141

Taky mám boxera - bez ocasu a ocasáci se mi jednak nelíbí na pohled, ale vzhledem k jejich vítací povaze a akčnosti bych měla strach z omlácení a zranění ocasu. Nedávno jsem četla, jak museli kupírovat ocásek dospělé fence z důvodu neustálých úrazů a strašně špatnému hojení. Tak si myslím, že když se cvakne chrupavka dvoudennímu štěněti, které potom žije s tím, že není zvyklé mít ocas, je to menší zlo. Nekupírované uši mi nevadí, když jsou pěkně nesené, ale viděla jsem spoustu většinou bezpapíráků, kteří mají uši naprosto příšerné.
kinta

Neregistrovaný uživatel

10.8.2010 17:34
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.218.243

To určitě, chtěla jsem jen říci že psi pracovně vedeni většinou nemají šanci získat na výstavě vyšší ocenění než VD, aspoň Ti co mají mít dlouhou srst.

Jasně nemají a je to škoda, myslím si, že výstavy jsou často přeceňovány, jsou přece důležitější věci.

Neregistrovaný uživatel

10.8.2010 17:48
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.249.134

Mě teda na výstavě více znepokojovalo postavení končetin než ocasy, kravské postoje atd.

Neregistrovaný uživatel

11.8.2010 08:44
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.72.246

opravdu ,kolie se mi v dětství zdála jako velký pes ,nebyla sem si jistá jestli to nebyl jen dojem proto že sem byla malá ,ale nebyl,dnešní kolie jsou fakt víc chlupaté a mnohem menší

Reiny

20.10.2019 08:48
Reiny

XXX.XXX.187.29

Máme čtrnácti měsíčního boxera, který byl do nedávné doby s ocasem, ale po zdravotních útrapách těchto vítacích psů musel se ocas amputovat.... Nikomu nepřeji vše co s tímto souvisí. Pes chudák, páníček chudák vynervovanej..... Nic moc. Teď je to šťastný boxer bez strachu kde si zase omlátí ocas. Pohyby plně využity i běhá jiným způsobem, konečně pravý boxer, ale milovali jsme ho i s ocáskem...... Mělo by se zase kupírovat...

Přidejte reakci

Přidat smajlík