Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.161.199
Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat, zda někdo neví v čem se nachází přirozeně dost jódu? Popř. přímo množství? Mě napadají mořské řasy, nemáte je někdo doma a zda to není na obale uvedeno?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.241.38
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat, zda někdo neví v čem se nachází přirozeně dost jódu? Popř. přímo množství? Mě napadají mořské řasy, nemáte je někdo doma a zda to není na obale uvedeno?
Můžu se zeptat nač ho potřebujete?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.69.167
Mořské ryby, mořská řasa (ale musí být opravdu mořská, část řasy na našem trhu je sladkovodní Chlorella).
My dáváme psům jednou týdně (březím fenkám dvakrát až třikrát) nějaké levnější sardinky.
Pro druhý příspěvek: Zkuste si najít význam jódu v potravě! (Obzvlášť u nás, kde je "přirozeného" jódu v půdě a plodinách málo.)
Lucie
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.161.199
Nechala jsem hafanovi vyšetřit štítnou žlázu a má ji hraniční. Bohužel i v granulích je jódu málo, tak jsem se s vetem domluvila, že zatím zkusím přidávat jodid, zda se to zlepší. Pokud by to pomohlo, tak bych chtěla pak dávat něco přírodního - např. ty mořské řasy. Nevíte které jsou u nás na trhu dobře dostupné a jódu při tom mají dost?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.161.199
Tak už jsem je našla:-) http://www.zdravi-plus.cz/article/1963.morske-rasy-kelp/
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.241.38
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nechala jsem hafanovi vyšetřit štítnou žlázu a má ji hraniční. Bohužel i v granulích je jódu málo, tak jsem se s vetem domluvila, že zatím zkusím přidávat jodid, zda se to zlepší. Pokud by to pomohlo, tak bych chtěla pak dávat něco přírodního - např. ty mořské řasy. Nevíte které jsou u nás na trhu dobře dostupné a jódu při tom mají dost?
Tak nám to nepomohlo, fena měla taky špatný nález na štítnou žlázu a už bere prášky na celý život.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.161.199
Tak ona zatím nemá špatnou, jen hraniční..někde jsem vyčetla, že by denně měl mít pes až 4mg/kg jódu a krmivo co jí dávam má 1mg/kg. Jinak nedostává žádné párky ani moc sýry ( kde je sůl - tedy zdroj jódu). Tak by to mohla mít jen ze sníženého příjmu..snad.
Pudlinka

XXX.XXX.200.5
Takže dlhoročne sa riešila alergia, jako v uškách tak na labkách a aj slabinkách a začala aj na chvostiku, samé tabletky preventívne mesačné alebo 2 týždňové injekcie a nič, nakoniec po mojej skúsenosti při mori, že ma začala olizovať od vody takmer celú som povedala veterinárovi, či niečo nie je zo štítnou žlázou, vyšetřilo sa a zjistilo sa, že je nefunkčná tak už 2 týždne bere euthyrox 100 pol tabletky denne ( pre porovnanie ja berem 25 denne 1 tabletku) pán doktor ale ešte navrhlo zisti jako je to s jódom, tak sa urobil odber krvi, ale to sa posiela do Německa tak nejaký deň to potrvá, takže ak by sa to potvrdilo myslím, že celé kožné alergie teda mohli byť práve prejavom nefunkčnosti štítnej žľazy a nedostatku jódu a malú, už 12 ročnú takto trápíme všetkým tabletkami a sérami už teda dobré 4 roky. Ak máte nejaké skúsenosti veľmi privítam. Ďakujem