Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.123.205
Ahoj,
je zde nějaký milovník tohoto plemene?
Můžete napsat, jací jsou?
Je to pes vhodný k ostatním menšmím plemenům?
Máte odkaz na nějakou ch.s. která se zabývá také exteriérem?
Díky
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.72.246
jednou to už je asi 20 let zpátky když mě umřela fenka voříška která vypadala podobně jako jagteriér jsem se byla podívat na štěňata u jednoho myslivce ,ten mi však tohohle pejska rozmluvil tak sem si ho nakonec neodvezla , říkal že je to čistě pracovní plemeno ,velmi temperamentní a dost nesnášenlivé k jiným psům , nehodí se do bytu a potřebuje zaměstnat.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.36.229
soused ho má, jen řve, řve a řve a to je lovecky vedený. Opravdu cholerický pes, řvoucí úplně na všechno.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.91.109
ano, přesně tak. Je to temperamentní DŘÍČ a lovec tělem i duší. Tento pes není rozhodně pro každého. S ostatními psy jak velkými, tak malými může vycházet, ale nevidím to růžově.
Pokud pejska chcete jako kámoše, najděte si jiné plemeno.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.152.11
Znala jsem chovatelku foxteriérů a jagošů. Nesměla je pustit k sobě a jednou ji jeden jagosš zdrhnul, dostal se k jednomu foxlíkovi a úplně ho roztrhal.
Asi ho neměla moc vychovanýho, tohle by se stávat nemělo, ale jagoš je sice poměrně drobný pejsek, ale ďábel.
Jestli se vám líbí, německý pinč je dost podobný a mnohem zvládnutelnější!
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.124.90
Jagoš je pes do rukou myslivce. Neúnavný pracant,k lidem bývá OK,ale jinak ostrý,se psy se většinou moc nesnese,zvlášt pes se psem. Pokud nechcete psa na myslivost,pořiďte si jiné plemeno
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.198.125
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
soused ho má, jen řve, řve a řve a to je lovecky vedený. Opravdu cholerický pes, řvoucí úplně na všechno.
U nás má zase sousedka jorka a ten taky pořád řve,myslím si,že záleží hodně na výchově.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.99
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Znala jsem chovatelku foxteriérů a jagošů. Nesměla je pustit k sobě a jednou ji jeden jagosš zdrhnul, dostal se k jednomu foxlíkovi a úplně ho roztrhal.
Asi ho neměla moc vychovanýho, tohle by se stávat nemělo, ale jagoš je sice poměrně drobný pejsek, ale ďábel.
Jestli se vám líbí, německý pinč je dost podobný a mnohem zvládnutelnější!
německý pinč x jagterier, nevidím sebemenší podobnost, ani povahovou a exteriérovou už vůbec ne Když tak rusla, ale nemyslím si že by to byl zrovna velký rozdíl v povaze
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.176.138
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
německý pinč x jagterier, nevidím sebemenší podobnost, ani povahovou a exteriérovou už vůbec ne Když tak rusla, ale nemyslím si že by to byl zrovna velký rozdíl v povaze
russel je proti jagošovi andílek!
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.91.109
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
russel je proti jagošovi andílek!
tak to je pravda!! Ruslík oproti jagovi je opravdu andílek
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.59.32
Otec měl jagoše, rozhodně je to plemeno pracovní, byl neunavný dříč v revíru, ale také zabiják všeho co se mu zdálo vhodné ke slovení. S výchovou to u něj bylo složitější, protože ho dostal už jako dospělého(nějaká rodina nezvládla výchovu dětí a třech psů) a i když nikdy před tím nebyl lovecky vedený stačilo pár společných vycházek s lovecky vedeným psem a Brix najenou věděl co má dělat. Jinak pro mě to byl vždycky mazel se zlatým srdíčkem který se ale v mžiku dokázal proměnit v ďábla.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.181.87
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
U nás má zase sousedka jorka a ten taky pořád řve,myslím si,že záleží hodně na výchově.
Mezi jorkem a jagteriérem je v temperamentu rozdíl asi jako mezi trakařem a formulí 1. Formule je jistě výborná, ale pro běžného člověka nepoužitelná. A to jde strčit do garáže...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.170.30
Ha ha ha , tak tak,souhlasim v podstatě se všemi,co tvrdí že jsou to dˇáblíci,taky bych chtěla jagoše,moc se mi líbí,ale nejsem padlá na hlavu a tak jen tiše závidím těm,kteří ho mít mohou a se mohou věnovat s jagošem myslivosti,což já nemohu...a to jsem vyrůstala s foxteriery! Proto asi vím,vo čem je řeč,když se řekne jagdterier( bez urážky plemene,naopak miluju je,líbí se mi,ale nemám jej a nepořídím,bohužel..!!!) a taky je blbý že je rváč....ale být musí,jinak to nejde od psa vyšlechtěneho na škodnou a pro tyto účely....
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.234.108
Tak to jste zadavatele moc nepotěšili ! Ale ještě že se zeptal. Ježiš, co mě se líbí psů. A mám jen jednu bezva fenečku, protože prostě na víc nemám ( sílu ).
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.152.11
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Německý pinč se jagdteriérovi exteriérem nepodobá ... ? ... opravdu? Zkuste se ještě podívat do atlasu ...
Povahově samozřejmě ne, a o to snad jde, nebo ne ... ?
A navíc to není jagterier, ale jagDteriér - německý lovecký teriér - od německého "jagd" - lov
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.106.200
Co se týká Jagdteriera, nemohu souhlasit se všemi odpověďmi zde, ale názor nikomu neberu :o) Sama mám doma skoro půlroční čubinu a zatím si nemůžu stěžovat. A to je chovaná v bytě. Je pravda, že pokud jí nějak nezaměstnám nebo neunavím tak udělá šílený svinčík ale jinak je to zlatá hafice. Je živá, hravá, a když se jí s klidem a důsledností vysvětlí co se po ní chce, tak splní cokoliv co uvidí páníčkovi na očích. A co se týká tý "nesnášenlivosti" k ostatním psům? Myslím si, že u tohohle nezáleží jen na rase ale i na každém jedincovi, každý pes je jiný, to je to samé jako s lidmi. Momentálně s psicí přebývám u sestry která má 2 letou fenu NO a půlroční Choďandu (obě s PP) a snáší se s nimi naprosto v pohodě, stejně jako když jsem jí dřív venčila na sídlišti, se psy nebyl nikdy žádný problém. Až teda v současnosti na sousedovic labradorku, ta jí do okna nepadla a včera jí doslova "vyštípala" z pole :D Jinak je to zlatej pes
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.152.227
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Co se týká Jagdteriera, nemohu souhlasit se všemi odpověďmi zde, ale názor nikomu neberu :o) Sama mám doma skoro půlroční čubinu a zatím si nemůžu stěžovat. A to je chovaná v bytě. Je pravda, že pokud jí nějak nezaměstnám nebo neunavím tak udělá šílený svinčík ale jinak je to zlatá hafice. Je živá, hravá, a když se jí s klidem a důsledností vysvětlí co se po ní chce, tak splní cokoliv co uvidí páníčkovi na očích. A co se týká tý "nesnášenlivosti" k ostatním psům? Myslím si, že u tohohle nezáleží jen na rase ale i na každém jedincovi, každý pes je jiný, to je to samé jako s lidmi. Momentálně s psicí přebývám u sestry která má 2 letou fenu NO a půlroční Choďandu (obě s PP) a snáší se s nimi naprosto v pohodě, stejně jako když jsem jí dřív venčila na sídlišti, se psy nebyl nikdy žádný problém. Až teda v současnosti na sousedovic labradorku, ta jí do okna nepadla a včera jí doslova "vyštípala" z pole :D Jinak je to zlatej pes
půlroční čubina je ještě štěňátko, nemůžete o povaze říct vůbec nic!
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.181.87
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Počkejte do dospělosti. Teď popisujete chování miminka.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.11.162
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
napiště nám za rok
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.175.11
Popisujete chování velmi akčního miminka ze kterého vyroste velmi akční pes. Jestliže ji dnes musíte utahat, co budete dělat až bude v plné síle po druhém roce? Mnohem klidnější lovecká plemena v bytě vyvádějí nudou, co teprv tenhle akční hrdina. Podle mne je to plemeno, které bylo vyšlechtěno pro specifickou práci a tuto by mělo dělat a jinak je to trochu trápení obou stran.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.169.8
Musím se smát.... známá má nejmenované (ale taky "drsné") plemeno, fenku... vyprávěla, jaká to byla zlatá holčička, snad skoro do dvou let se snesla s každým, naprostý andílek. Dneska je to zabiják, s každým by se rvala. Tak že vaše "skoro půlroční" fenka je v pohodě neznamená vůbec nic. Počkejte po druhém hárání!
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.234.108
Tolik plemen a lidi pořád musí vymýšlet blbosti a tahat do města psy, kteří tam vůbec nepatří. A proč ? Hlavně proto, aby měli, co ještě nikdo v okolí nemá. Ať si pořídí voříška, tam co pes, to originál.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.181.87
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Musím se smát.... známá má nejmenované (ale taky "drsné") plemeno, fenku... vyprávěla, jaká to byla zlatá holčička, snad skoro do dvou let se snesla s každým, naprostý andílek. Dneska je to zabiják, s každým by se rvala. Tak že vaše "skoro půlroční" fenka je v pohodě neznamená vůbec nic. Počkejte po druhém hárání!
Taky mě vždy pobaví - vyděsí příspěvky do diskusí o "drsnějších" plemenech. Vždy se najde "zkušená" majitelka toho zázračného bezproblémového jedince, ze kterého se vyklube malé štěně.
Naši sousedi s metrovým plotem také razili teorii, že pověst kavkazanů je založená na nezvládnutých jedincích a "vše je ve výchově", na kterou oni se cítili povoláni, protože přeci už měli bezproblémovou dogu a "dva vlčáky". A jako důkaz chodili po ulicích s "rozkošnou kavkazí holčičkou" navolno, protože ona je tak sladká a přátelská. Holčička ve čtyřech měsících hodně hnusně napadla protijdoucí paní, o týden později natvrdo pokousala návštěvu a pak naštěstí zmizela neznámo kam.
Jagina

XXX.XXX.168.161
Vzala jsem si z útulku 9 měsíčního jagdter. ale že je to toto plemeno jsem se dozvěděla až doma po asi 14ti dnech. V útulku mi řekli že je to kříženec russla:) Doteď jsem měla jen pitbully ale vzala jsem si jeho místo bulla kterého jsem chtěla. Je to malej ďábel a potřebuje pevnou ruku, kdybych před časem věděla pravdu, rozhodně bych ho přenechala myslivcům. Nelituji toho že ho mám, každý den ho musím utahat a to mě vůbec nevadí spíš mě má kolikrát plné zuby a pak chrní jak zabitej a nechce se mu z pelechu:)Ale rozhodně si ho pořizovat jen že se mi líbí, s tím nesouhlasím. Musíte mít na něho kopici času a potřebuje lítat v přírodě ne mezi paneláky. Na psi byl zlý ale teď je ok, je moc chytrý, někdy extrémně uřvaný,empatický pes. Není veden pro lov nebo norovaní, je vidět že předchozí majitel byl idiot který mu hodně ublížil, měl hodně bloků které mu zůstali doteď. Mám ale svatou trpělivost i když bylo hodně pochyb, je na mě šíleně fixovaný a já bez něj nedokážu být. Je to zabiják černej šílenej, udělám z něj štěkanátky jestli bude jako dnes řvát na rybách když nemám povolenku.