Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.61.252
Pomohl vám při léčbě dravčíka Advantix, EXspot nebo jiné spot ony na bází permethrinu? Byl mi doporučen veterinářkou. Pes má zatím Advantix jeden den, ale srst padá pořád hrozně. Za jak dlouho se to zlepší? Před 2 lety jsme koupali v Neostomosanu, ale neosvědčil se, Frontline sprej také ne. Vím, že pomáhá Stronghold, ten kdyžtak dáme, kdyby nezabral Advantix.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.165.45
Dravcika mel nas dlouhosrsty kocour, my jsme dali frontline za krk, trochu to dravce zeliminovalo, ale srst byla porad umastena a plna lupu i po vycesani. Navic se drbal jak blazen. Tak jsme sli k vetovi, dal injekcne neco proti parazitum a svedeni. Kocour hned ozil, evidentne se mu ulevilo. Vysledek je trochu videt po tydnu, po 14 dnech mizi lupiky a mastnota srsti. Taky jde o to v jakem je to stadiu, my to meli uz trochu vic rozjety. Je to nadlouho, vydrzte
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.40.197
Váš kocour nejspíš dostal injekčně Ivomec, ten by se dávat psům neměl, někteří ho nesnáší. I když mí psi dostali Ivomec a bez problémů. Stejně důležité, jako likvidovat dravčíka v srsti, je zlikvidovat ho na zemi, na nábytku, v kobercích...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.61.252
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Váš kocour nejspíš dostal injekčně Ivomec, ten by se dávat psům neměl, někteří ho nesnáší. I když mí psi dostali Ivomec a bez problémů. Stejně důležité, jako likvidovat dravčíka v srsti, je zlikvidovat ho na zemi, na nábytku, v kobercích...
Likviduji, vysávám, vyvářím a desinfikuji. Vím, bude to na dlouho.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.61.252
Na Ivomec se zeptám, máme psy i kočku. Kolik ty injekce stojí?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.21.79
Psala jsem tady dřív postup s koupáním v Orthosanu + pipeta. Hledejte. Srst byla hned v pořádku.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.178
Nám pomáhál Advocate, fena má alergii na dravčíka a osype se každá rok. Vždy dáme pipetu ( tedy spíš dvě ) naše holka má 60 kg a pelech a okolí vystříkám Biokillem a je klid. Ovšem záleží jak brzy ošetřím, pak vždy chvilku trvá než se feně zase zahojí boláčky a spraví se srst
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.78.169
Ivomec my používáme na potkany je to docela driák je to pro hospodářská zvířata a vždy mě vetka varuje že to může blbě dopadnout... jinak 2ml mě stály 70kč (1ml je na 10kg tuším)
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.61.252
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nám pomáhál Advocate, fena má alergii na dravčíka a osype se každá rok. Vždy dáme pipetu ( tedy spíš dvě ) naše holka má 60 kg a pelech a okolí vystříkám Biokillem a je klid. Ovšem záleží jak brzy ošetřím, pak vždy chvilku trvá než se feně zase zahojí boláčky a spraví se srst
A za jak dlouho vám po Advocate přestala padat srst? Mám krátkosrsté plemeno, každý vždy obdivoval její nádhernou lesklou srst a pokud to takhle bude padat dál, tak budu mít za chvíli naháča Snad zebere ten Advatix, má rybičkové granule na srst a jako doplněk Fitmin srst. Dřív jsem dávala i losos. olej, ale v kombinaci s těma rybíma granulema byla jak koule. Moha bych ale koupit pupalku, sice taky olej, ale dává se ho méně. Ještě se zeptám, měli jste nějaký speciální vet. šampon na regeneraci kůže?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.61.252
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ivomec my používáme na potkany je to docela driák je to pro hospodářská zvířata a vždy mě vetka varuje že to může blbě dopadnout... jinak 2ml mě stály 70kč (1ml je na 10kg tuším)
Díky, určitě se na to vet zeptám, ale myslím, že mi to vymluví :-)
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.61.252
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Psala jsem tady dřív postup s koupáním v Orthosanu + pipeta. Hledejte. Srst byla hned v pořádku.
Díky, pohledám to. Osobně ale s koupelema proti dravčíkům nemám moc dobrou zkušenost.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.229.110
Tak jsem se ptala na ten Ivomec, nedávají ho a poopravdě se ani nedivím....je to právně postihnutelné, kdyby se něco stalo.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.18.226
Moje štěndo mělo dravčíky. Dostali jsme od veterinářky šampon, kterým jsem jí koupala obden asi celkem 4x nebo 5x. Bohužel nevím co je to za šampon, vetka aby si lidi nemuseli kvůli pár použítím kupovat celé balení, tak rozlévá do menších lahviček. Takže nevím o jaký se jedná, ale byl zelený, hodně tekutý, ale i při malém množství výborně pěnil. Už po prvním vykoupání se fenka přestala drbat a po těch několika vykoupáních bylo s dravčíky amen
Tery
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.21.79
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Díky, pohledám to. Osobně ale s koupelema proti dravčíkům nemám moc dobrou zkušenost.
Koupel stačí jedna na vymytí stávajících lupů a regeneraci kůže a srsti.
Koupel jako taková dravčíka nezlikviduje a je zbytečné ji opakovat, od toho musíte dát Stronghold nebo Advocate.
Takže vykoupat v pěnovém antiparazitním Orthosanu, ten zahubí aktivní dravčíky a odstraní lupy.
Za 3 dny od koupele (odstup je proto, aby nemohlo dojít k předávkování antiparazitní látky) dejte spot.
Vyperte pelechy, povlečení... a pro jistotu za 3 týdny dávám další spot.
Použila jsem tento postup asi 5x na chlupatou fenku malého plemene. Perfektně to zabralo, ona si ty dravčíka pak časem zase někde nachytá, po roce je máme zpravidla zpátky. U nás to má většinou lehký průběh, začne se drbat na uších a už vím že tam jsou.
Poprvé jsem nevykoupala a lupy se držely strašně dlouho, i se déle drbala.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.229.110
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Moje štěndo mělo dravčíky. Dostali jsme od veterinářky šampon, kterým jsem jí koupala obden asi celkem 4x nebo 5x. Bohužel nevím co je to za šampon, vetka aby si lidi nemuseli kvůli pár použítím kupovat celé balení, tak rozlévá do menších lahviček. Takže nevím o jaký se jedná, ale byl zelený, hodně tekutý, ale i při malém množství výborně pěnil. Už po prvním vykoupání se fenka přestala drbat a po těch několika vykoupáních bylo s dravčíky amen
Tery
Zelený a tekutý? A měl nějakou specifickou vůni/zápach? Zeptám se na to vet.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.229.110
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Koupel stačí jedna na vymytí stávajících lupů a regeneraci kůže a srsti.
Koupel jako taková dravčíka nezlikviduje a je zbytečné ji opakovat, od toho musíte dát Stronghold nebo Advocate.
Takže vykoupat v pěnovém antiparazitním Orthosanu, ten zahubí aktivní dravčíky a odstraní lupy.
Za 3 dny od koupele (odstup je proto, aby nemohlo dojít k předávkování antiparazitní látky) dejte spot.
Vyperte pelechy, povlečení... a pro jistotu za 3 týdny dávám další spot.
Použila jsem tento postup asi 5x na chlupatou fenku malého plemene. Perfektně to zabralo, ona si ty dravčíka pak časem zase někde nachytá, po roce je máme zpravidla zpátky. U nás to má většinou lehký průběh, začne se drbat na uších a už vím že tam jsou.
Poprvé jsem nevykoupala a lupy se držely strašně dlouho, i se déle drbala.
Koupala jsem v Medivetu (odlupí) a pak dala pipetu, ale mrknu i na ten Orthosan. Nevysušuje?? Taky to chytáme zpět a mrzí mě, že jsem hned ze začátku nedala pipetu a řešila jsem potravní alergii :-( Naštěstí už vím, že jakmile se objeví lupy nebo občasné třepání hlavou, tak musím dát pipetu.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.101.35
Dobře působí advocate, předtím pořádně vykoupat, odmočit všechny staré strupy. Když nebylo nic jiného vykoupala jsem obyčejným šamponem a pak dala pipetu advocate. Musí se opakovat měsíčně,ale je klid. Ještě jsou dobré přípravky na celkové posílení imunity. Samozřejmě i odčervení.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.229.110
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Dobře působí advocate, předtím pořádně vykoupat, odmočit všechny staré strupy. Když nebylo nic jiného vykoupala jsem obyčejným šamponem a pak dala pipetu advocate. Musí se opakovat měsíčně,ale je klid. Ještě jsou dobré přípravky na celkové posílení imunity. Samozřejmě i odčervení.
Advocate jsem taky předtím používala, mám v plánu to střídat - Advantix, Advocate, Stronghold po 3-4 týdnech. Odčervení? Pročpak? Odčervuji teda pravidelně, ale dravec něco přenáší?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.182.143
Dobrý den mám v chovu zakrslých králíků podezření na dravčík. Objevila jsem v srsti bílé lupy. Jde to ze srsti nezaznamenala sem zvýšené drbání. Ani vypadávání srsti. Jen u jednoho králíka který je ve skupině samic ale lupy jsem nenašla jelikož je to bílí strakáč rex beran. Nedrbe se jen jí padá srst. Jde to léčit nějakými přípravky aniž bych musela k veterináři? Vypráškovala jsem je Bolfem. Je to dostatečně silné?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.215.241
Králíka opakovaně vždy po několika dnech nastříkat Arpalitem. Funguje.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.64.233
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak jsem se ptala na ten Ivomec, nedávají ho a poopravdě se ani nedivím....je to právně postihnutelné, kdyby se něco stalo.
Protože mi ten název něco připomínal, mrkla jsem se do očkováku našeho útulkového psa ...a v roce 2008 dostal po přijetí do útulku odčervovací inj. IVOMEC...je to totéž, o čem je tady řeč?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.64.233
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Protože mi ten název něco připomínal, mrkla jsem se do očkováku našeho útulkového psa ...a v roce 2008 dostal po přijetí do útulku odčervovací inj. IVOMEC...je to totéž, o čem je tady řeč?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.101.35
proboha Ivomec, je kontraindikován u psů, některá plemena může zabít. Je to přípravek pro dobytek. Psovi ani kočce nikdy ! Vím, že ho občas veti používají - je hodně levný ( o účinnosti můžeme polemizovat), takže velká marže !
Pokud máte hodně dravčíků, vykoupejte v čemkoliv, jedná se hlavně o odmočení strupů a vpláchnutí jich co nejvíce, pak advocate. Pokud vykoupete v normálním šamponu ( ne speciálním nebo veterinárním) můžete dát pipetu hned.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.142.40
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
proboha Ivomec, je kontraindikován u psů, některá plemena může zabít. Je to přípravek pro dobytek. Psovi ani kočce nikdy ! Vím, že ho občas veti používají - je hodně levný ( o účinnosti můžeme polemizovat), takže velká marže !
Pokud máte hodně dravčíků, vykoupejte v čemkoliv, jedná se hlavně o odmočení strupů a vpláchnutí jich co nejvíce, pak advocate. Pokud vykoupete v normálním šamponu ( ne speciálním nebo veterinárním) můžete dát pipetu hned.
Přesně tak, Ivomec není registrovaný pro psy i když ho někteří veti občas používají a vystavují se tak riziku. Nicméně je to POSLEDNÍ možný lék na dravčíky, když by nic jiného nezabíralo.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.224.58
Pomoooc, dávám psům Advocate každé 3 týdny (celkem 3x) a dravčíky mají stále Srst na těle už nepadá, je bez lupů, ale na hlavičce ano a tam jim začínají lysiny....jako, kdyby se tam dravčíci drželi :-((((
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.70.113
Jedine co zabira je Ectodex redeni jako na svilusky,5ml na 1/2,l opakovat vzdy az po tydnu, a to 3x za sebou, tudiz lecba trva po 3 tydny a je to jedine, co skutecne zabira
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.54.194
Dobrý den, máme také tento hroznýproblém, na psa nezabral Ivomec, teď Advocate před týdnem, zatímnic. Nejhorší je, že ten parazit žere nás. Při stěrech a lepení pásky se také nic nenašlo, ale my máme kousance popisované jako od dravčíka a pořád plný dům. Přesto, že jsme již opakovaně měli i odbornou desinsekci a sami jsme ničili čím se dalo. Prosím, čím ošetřujete domácí prostředí? Co ten Ectodex? Dá se to koupit?Už jsme na dně, po téměř 5 měsících. Při kontaktu se psem a jeho pelíškem nebo kotcem jsme okamžitě plní kousavých neviditelných pot.vor. Díky za každou radu nebo zkušenost
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.158.76
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Dobrý den, máme také tento hroznýproblém, na psa nezabral Ivomec, teď Advocate před týdnem, zatímnic. Nejhorší je, že ten parazit žere nás. Při stěrech a lepení pásky se také nic nenašlo, ale my máme kousance popisované jako od dravčíka a pořád plný dům. Přesto, že jsme již opakovaně měli i odbornou desinsekci a sami jsme ničili čím se dalo. Prosím, čím ošetřujete domácí prostředí? Co ten Ectodex? Dá se to koupit?Už jsme na dně, po téměř 5 měsících. Při kontaktu se psem a jeho pelíškem nebo kotcem jsme okamžitě plní kousavých neviditelných pot.vor. Díky za každou radu nebo zkušenost
Jak už za zdejších fórech bylo opakovaně napsáno, jednou z látek, která na dravčíky zabírá je amitraz. ( např. Preventic obojek, Ectodex). Stejná účinná látka se používá při léčbě varoázy včel. Původcem je také roztoč. Včely se samozřejmě ničím napatlají, včelstva se vykuřují, např. připravkem Taktic. Zkuste se domluvit s vaším vetem a místo úlu vykouřit barák.
Holejpes

XXX.XXX.139.12
Vím,že tohle už je starý příspěvek. Nicméně třeba paní odpoví. Naší fence začla silně padat srst. Opravdu masivně. Celotělove. Na jednom místě trochu bílé lupy. Jinak nic. Vetos dal advocate. Už je to 5 dní a srst padá stále dál. Pes bude za chvilku holej. Jdeme znovu k vet. Můžete mi říct jak se to u vás vyléčilo a byl to dravcik?
Uživatel s deaktivovaným účtem

Příspěvek je hodně starý. Dnes na dravčíka zabírají tablety Comfortis a Bravecto.
Jen nevím jestli Holejpes to má od dravčíka.
VNH

XXX.XXX.86.10
kupte si I+R imunita+regenerace přídávejte do žrádla a odčervite pejska+koupat v ortosanu po 3 dnech u mojeho psa to zabralo
Dobrý den. Chtěla jsem se zeptat. Před měsícem jsem si pořídila štěně. Má dravčíky. Chlupy mu nijak nepadaji. Okamžitě dostal injekci a spot on, něco na koupání po týdnu. V léčení je teprv měsíc, teď dostal druhou injekci a spot on a pořád se mu ty lupy objevují a stále rozlezaji téměř po celém těle, nejvíce na lopatkach uších, na bocích a teď i na trup. Dostal i mast a prášky aby ho to nesvedilo a žádný úspěch nevidím. Bohužel značky nevím, co mu veterinarka dala. Může někdo poradit něco víc? Děkuji za odpověď
Uživatel s deaktivovaným účtem

Dobrý den, už jsme zoufalí. Loni v červenci, listopadu a teď od konce dubna řešíme, že fenka labradora se drbe. Začalo to drbanim, lupami. Pak si v červenci vykoupala nohu, přední. Teď trpí drbanim a lup. Naše Dr jí dávala kortikoidy. Nesmysl. Nakonec ji ani nezabírali. Vždy měla tak jeden dva, na týdny nebo měsíce..... Teď už ani nezabírali.
Jsme už u jiné Dr, kde budeme dělat testy na alergie po nějakém časovém rozmezí od brání kortikoidu. Dravcika nezkoušela, zítra k ní zas jdeme.... Běžným okem když se dívám se lup nehýbou jsou hodně malinké. A hlavně drbe se na bokach a někdy záda. Nějaké zkušenosti čím to ? Už má hypoalergenní granule. Doma šampony na lupy, ale i peotialergenii, na seboreu..... Nevim, zda jí mam vykoupat. Zvláštní je, že se drbe venku, ne, nebo minimálně když je doma
Kůži má čistou, žádné Štípance, strupy.....
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!