Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.68.62
DObrý den,
mám prosbu pro všechny chovatele...čím mohu krmit štěne v 6 týdnu? není ještě malé na to aby bylo odebráno matce? předem dekuji vsem za odpoved
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.163.140
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
DObrý den,
mám prosbu pro všechny chovatele...čím mohu krmit štěne v 6 týdnu? není ještě malé na to aby bylo odebráno matce? předem dekuji vsem za odpoved
Štěně v 6 týdnech má být ještě u mámy.Vemte si ho až mu bude 8týdnů.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.68.62
majitel nabizí štěnata jiz ted.....je to tedy nejaky problem nebo ne?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.43.142
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
majitel nabizí štěnata jiz ted.....je to tedy nejaky problem nebo ne?
V 6 týdnech by mělo být krmeno tak jak krmí chovatel který by vám měl dát ke štěněti složení jídelníčku popřípadě nějaké krmení na první dny takže to neřešte tady ale s chovatelem .První 1-2 týdny krmnte podle chovatele a jak se štěně aklimatizuje tak přjděte na krmení které vám i pejskovi bude vyhovovat (muže to být i to od chovatele)
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.68.62
děkuji za odpoveď... chci se zeptat, jestli je to tedy nějaký zásadní problem že štěne bude teprve 6 týdenní...jelikož na netu jsem četl že od 6 týdne to už jde...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.250.241
Podle chovatelského řádu může být štěně odebráno od mámy od 49.dne, nikdy ne dříve!!!!
Ovšem pokud se jedná o chov s PP a ne množitele bez PP.
Je to problém - kvůli socializaci.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.96.38
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
děkuji za odpoveď... chci se zeptat, jestli je to tedy nějaký zásadní problem že štěne bude teprve 6 týdenní...jelikož na netu jsem četl že od 6 týdne to už jde...
Mno, jde... v zásadě všechno jde a štěně to nějak zvládne. Ale ideální to pro něj rozhodně není. Osobně bych si vůbec nebrala štěně od množitele, který chce takhle "vyšoupnout" štěňata co nejdřív, aby se o ně nemusel starat - svědčí to o tom, že mu vůbec nejde o zdravý vývoj štěňat, ale jen o co nejnižší náklady a tedy co nejvyšší výdělek.
Já jsem si štěňulu brala v (zákonem povolených) 8 týdnech a když se na to zpětně dívám, bylo to ještě hodně brzo a týden navíc se sourozenci by jí jedině prospěl.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.229.93
Jestli se jedná o štěně bez PP, tak je to běžný jev :-( Jakmile jsou schopni přijímat suchou stravu - granule, tak jdou z domu
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.106.122
Nebrat, pokud uděláte dietní chybu jde o život pejska. Vymstí se Vám to v povaze. A nedej bože když je to nějaké pidi plemeno.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.140.123
Já jsem si brala NO v 11 týdnech a bylo to ideální.
Štěně bylo zralé. ( úžasné , dokonalé)
Chovatel se jim věnoval , měl je jako děti .
Bože , já měla tenkrát štěstí . . . . .
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.47.60
děkuji všem za odpovedi, snad mi majitel jeste 1-2 tydny počká....
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.1.3
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Z vlastní zkušenosti bych radila aspoň týden počkat... brali jsme si 6 týdenní fenečku. Nebýt toho spaní v posteli a celodenní péče si myslím, že by to odskákala - povahově. Měli jsme v tu dobu další 3 psy, takže mimiku, atd. odkoukala od nich a není problém. Ale být jedináček, problém by to byl určitě...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.182
Vezměte si štěně nejdřív v 8 týdnech, pokud chovatel nepočká, najděte si jiného chovatele!! V tomto věku je pro štěně veledůležitý kontakt s matkou a sourozenci - kontakt se psy, který štěněti nikdy sám nemůžete dát. Štěňata, která jsou odebrána takto brzo, mívají velmi často problém v komunikaci k ostatním psům a to je něco, co vás bude trápit po celý život psa. A není to nic jednoduchého a snadno zvládnutelného. Jestli chcete mít se štěnětem co nejméně starostí a chcete, aby z něj vyrostl bezvadný pes, neberte si ho takhle brzy.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.44.82
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Vezměte si štěně nejdřív v 8 týdnech, pokud chovatel nepočká, najděte si jiného chovatele!! V tomto věku je pro štěně veledůležitý kontakt s matkou a sourozenci - kontakt se psy, který štěněti nikdy sám nemůžete dát. Štěňata, která jsou odebrána takto brzo, mívají velmi často problém v komunikaci k ostatním psům a to je něco, co vás bude trápit po celý život psa. A není to nic jednoduchého a snadno zvládnutelného. Jestli chcete mít se štěnětem co nejméně starostí a chcete, aby z něj vyrostl bezvadný pes, neberte si ho takhle brzy.
Náš soused má snad ne ani čtyřtýdenní štěně. Já jsem z toho zoufalá, on to nechápe.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.207.198
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Podle chovatelského řádu může být štěně odebráno od mámy od 49.dne, nikdy ne dříve!!!!
Ovšem pokud se jedná o chov s PP a ne množitele bez PP.
Je to problém - kvůli socializaci.
No, já před nějakou dobou sháněla štěně, a od vícero chovatelů (podotýkám že s PP !!!) mi byla nabízena štěnda v 6. týdnu věku!!! Když jsem se nad tím pozastavila, bylo mi opakovaně-i zde na fauně- " vysvětleno" , že to je normální a že u některých plemen se běžně prodávají štěňata již v ukončeném 5. týdnu věku. Konkrétně Bernský pes, českosl.vlčák, kavkaz a další. Takže je to i v PP chovu běžná praxe
Na dotaz, co na to ČMKU? Prý vědí to a mlčí!!!
Takhle malá štěňata jsem odmítla a nakonec koupila štěndo 3,5 měsíční. Většina běžných lidí ale pánům chovatelům věří
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.207.198
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
DObrý den,
Takhle malé štěně bych si nebrala a raději se poohlédla jinde. Jinak ho odchováte pomocí rozmočených štěněcích granulí, dávejte pribináčka, tvaroh, kuřecí mleté maso atd... je to jako s dětmi, čím lepší péče a pestřejší strava, tím lépe...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.80.130
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
No, já před nějakou dobou sháněla štěně, a od vícero chovatelů (podotýkám že s PP !!!) mi byla nabízena štěnda v 6. týdnu věku!!! Když jsem se nad tím pozastavila, bylo mi opakovaně-i zde na fauně- " vysvětleno" , že to je normální a že u některých plemen se běžně prodávají štěňata již v ukončeném 5. týdnu věku. Konkrétně Bernský pes, českosl.vlčák, kavkaz a další. Takže je to i v PP chovu běžná praxe
Takhle malá štěňata jsem odmítla a nakonec koupila štěndo 3,5 měsíční. Většina běžných lidí ale pánům chovatelům věří
No tak jste to neměla řešit s ČMKÚ, ale obrátit se na Státní Veterinární správu - protože pokud registrovaný chovatel nebo osoba, která má na množení psů živnosťák, prodává ve věku nižším nez 49. den, porušuje vyhlášku na ochranu zvířat při chovu. Takže by jim mohli snad aspoň dát pokutu. Každopádně dobře jste udělal/a.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.96.38
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nejde jen o to, jestli Vám počká. Jde o to, že u "chovatele", který je ochotný dát štěně pryč v šesti týdnech, ani ostatní péče určitě nebude nic moc. Já bych si od něj to štěně nevzala, ani kdyby byl nakonec ochotný počkat do tří měsíců.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.124.90
Počkejte ještě týden V sedmi týdnech se už štěnda odebírají normálně,to odpovídá tomu 49. dni. Protože máme víc psů,beru si vždy štěně první den,kdy je to možné, ale dřív nikdy a s jedináčkem bych počkala do těch osmi. Výjimky se dělají pouze u československého vlčáka,případně saarlose (nevím,zda píšu dobře),kvůl podílu vlčí krve a nutnosti brzké socializace na lidi a novou smečku. Ale jak zde bylo napsáno,primárně bych neměla k takovému "chovateli" důvěru,protože mu evidentně o štěňat nejde
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.106.200
v šesti týdnech je moc brzy, na druhou stranu poslední dobou se diskutuje o tom a zjistilo se že ideální je odběr v sedmi až osmi týdnech. Já si brala první čubinu ve 4 měsících a to je sakra pozdě, ani v 11 týdnech bych si už štěně nevzala. Nevíte jestli se jim chovatel věnuje nebo ne, a my propásly to nejdůležitější období (socializace atd.. :( ). TeĎ mám doma čubinku kterou jsem si brala v sedmi týdnech a třech dnech, je to úplně jiný, prostě ideál, jakou si ji teď v tom citlivém období udělám, takovou ji budu mít.. Takže než mít psa "naštelovanýho" už od chovatele, to si ho radši vezmu v těch šesti týdnech než jako odrostlejší (9 a více). Před nima jsem měla štěnda vždy od 6-sedmi týdnů a nikdy jsem neměla žádný problémy s povahou či výchovou psa
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.106.200
Jo a k otázce, zjistěte si čím "chovatel" krmí, jestli krmí sra*kama a štěňata má jen na přivýdělek nebo kvalitním krmivem, kterým bych pokračovala pár týdnů a pak kdyžtak přešla na "svoje". Jinak bych přešla na lepší hned a na nic nečekala
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.91.109
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
No počká, zase podle toho v jakých žije podmínkách. Pokud v ne zrovna ideálních, je možná lepší štěndo odebrat co nejdříve.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.218.251
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
No počká, zase podle toho v jakých žije podmínkách. Pokud v ne zrovna ideálních, je možná lepší štěndo odebrat co nejdříve.
A tož teď babo raď Tak moje rada zní , pomrkněte někde jinde po jinném štěněti u jinného " chovatele ". Jistě se něco najde ,stačí když přijdete k někomu (do chov.stanice) a už vám musí být jasno . Máte-li nějaké pochybnosti tak raději honem pryč, fakt se to vyplatí.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.106.200
Já bych se šla podívat v jakém prostředí štenda žijou, podle toho bych jednala, buĎ vzít hned nebo jestli je "chovatel" solidní, rád počká do sedmi týdnů
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.70.229
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
v šesti týdnech je moc brzy, na druhou stranu poslední dobou se diskutuje o tom a zjistilo se že ideální je odběr v sedmi až osmi týdnech. Já si brala první čubinu ve 4 měsících a to je sakra pozdě, ani v 11 týdnech bych si už štěně nevzala. Nevíte jestli se jim chovatel věnuje nebo ne, a my propásly to nejdůležitější období (socializace atd.. :( ). TeĎ mám doma čubinku kterou jsem si brala v sedmi týdnech a třech dnech, je to úplně jiný, prostě ideál, jakou si ji teď v tom citlivém období udělám, takovou ji budu mít.. Takže než mít psa "naštelovanýho" už od chovatele, to si ho radši vezmu v těch šesti týdnech než jako odrostlejší (9 a více). Před nima jsem měla štěnda vždy od 6-sedmi týdnů a nikdy jsem neměla žádný problémy s povahou či výchovou psa
No já si brala TD ve 4,5měs ,teď je mu 9měs. je to úžasný pohodář,poslušný,mazlivý,vyrovnaný .Ono asi taky záleží na povaze jedince.Většinu štěňat jsem si brala mezi 8 až 10 týdnem a každé mělo úplně jinou povahu.Z jedné CHS jsem měla dva psi a jeden byl klidný a druhý byl lekavý a všeho se bál a dalo mě to spoustu práce ho vychovat na vyrovnaného psa.Co kus to orginál asi jako u lidí.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.1.1
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
V 5 týdnec (tedy po 5.týdnu)h se prodává jen ČSV, ostatní min. v 7 týdnech. My si brali např. KAO ve 3 měsících a nijak to ejjí vztah k nám neovlivnilo. :)
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.187.28
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Slyšela jsem to o ČSV a docela bych to i pochopila, ale berňák? Někteří chovatelé se prostě potřebujou psů zbavit co nejdřív...
KáťaKessy

XXX.XXX.13.234
Dobrý den, chtěla bych se zeptat zda je v pohodě si vzit pražského krysarika už v 6 týdnech, jestli můžu začít krmit hned jiným krmivem co spotřebujeme to od majitele, samozřejmě by jsem to michala k tomu předešlému (od majitele) krmiva děkuji předem Kateřina
Uživatel s deaktivovaným účtem

KáťaKessy
napsal(a):
Dobrý den, chtěla bych se zeptat zda je v pohodě si vzit pražského krysarika už v 6 týdnech, jestli můžu začít krmit hned jiným krmivem co spotřebujeme to od majitele, samozřejmě by jsem to michala k tomu předešlému (od majitele) krmiva děkuji předem Kateřina
Není, brát štěně v 6 týdnech od matky je týrání. Chovatel, co by to dovolil, je sprosťák.
KáťaKessy
napsal(a):
Ne, neni to v pohodě, a je to v rozporu se Zákonem na ochranu zvířat proti týrání!
Tim, že si takové štěně vezmete, se dopouštíte jeho porušení, stejně jako ten, kdo takové štěně předčasně nabízí k odběru!
KáťaKessy
napsal(a):
proč tak brzo? Takové štěně má být u feny a sourozenců
KáťaKessy
napsal(a):
Ta živá hračka bohužel
potřebuje matku a sourozence.
Nech ji u množitele klidně ještě 4 týdny,
aby ti to líp uteklo si o psech něco čti !
https://www.ifauna.cz/psi/clanky/r/detail/3276/idealni-cas-pro-odber-stenete/
A trochu mysli a nejen na sebe.
http://www.veterina-pisek.cz/publikace/luxace-pately-casty-problem-malych-plemen-psu
Chovatelé, opravdový chovatelé,těchto miniatur dávají štěňata většinou ještě později,než je tomu běžné u velkých plemen. Právě pro jejich velikost, průšvih, pokud by štěně ze stresu nechtělo v novém domově jíst apod. Mám asi tři známé,které pořizovali trpaslíky,a všechny dostaly štěně nejdříve v 9 týdnech, jedna dokonce až ve (tam se čekalo,až štěně přesáhne určitou váhu,dřív ho chovatel dát nechtěl). 6 týdnů je průšvih i u velkého plemene,natož u trpaslíka
Janae1

XXX.XXX.160.6
KáťaKessy
napsal(a):
6 týdnů je brzo, množitelé se ji zbavují brzy, protože v 6 týdnech není na štěněti poznat, že je to kříženec.
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!