Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

9.10.2011 21:50
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.131.162

Dobrý den,
máme doma labradorku a chtěla bych jí nějak ten její jídelníček zpestřit. Teď dostává většinou granule a cca jednou do týdne maso a nějaké ty kosti.

Nikde na internetu bohužel nemůžu najít nějaký článek, kde by bylo napsáno co je pro psa dobré, co by se mu mělo alespoň jednou do týdne dát, zkrátka co by nemělo v jejich jídelníčku chybět apod.

Máte pro své psího kamarády vytvořený nějaký jídelníček?

Prosím poraďte:-)

Neregistrovaný uživatel

9.10.2011 21:59
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.161.3

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Dobrý den,
máme doma labradorku a chtěla bych jí nějak ten její jídelníček zpestřit. Teď dostává většinou granule a cca jednou do týdne maso a nějaké ty kosti.

Nikde na internetu bohužel nemůžu najít nějaký článek, kde by bylo napsáno co je pro psa dobré, co by se mu mělo alespoň jednou do týdne dát, zkrátka co by nemělo v jejich jídelníčku chybět apod.

Máte pro své psího kamarády vytvořený nějaký jídelníček?

Prosím poraďte:-)

jidelnicek pro psa? nemam jidelnicek pro sebe, natoz pro psa, to sou starosti.. pes potrebuje pohyb a zabavu, nepolictujte zvirata, jednou denne misu zradla a smitec, kost na hrani.

ravka

6.6.2019 13:19
ravka

XXX.XXX.135.230

Krmím své psy 35 let bez problémů tak si dovolím přidat svůj názor na krmení. Řeči o rozhození krmné dávky granulovaného krmiva masem jsou nesmysl. To že si nesmí ke granulím nic dát je fáma výrobců krmiv. Vždy jsem krmil psa pestrou a vyváženou stravou dle selského rozumu a nikdy nebyl problém. Nejhorší je psa překrmovat v období intenzivního růstu mezi 3 a 7 měsícem. Mluvím o psech jako Doberman , Rotwailer , Bernardýn kteří potřebují v období vývinu to nejlepší. Ne nejdražší. Takže například Bernardýn ve 2 měsících : Krmení 4-5x denně. Např. 6h - 75g granulí pro štěně namočených společně s malým šufánkem uvařených vepřových srdíček. 10h - polovina polotučného tvarohu s trochou špenátu nebo drceným sleděm,nebo uvařené vajíčko nebo se syrovým žloutkem. 12h - Rýže s uvařenými srdíčky a se zeleninou. mrkev,celer,petržel,salát. ( zeleninu vařím až posledních 10 minut s pomletým masem. 16h - granule 75g klidně suché a co nesní dostane večer. Tím že je sní suché vím že má hlad a navečer mu trochu přidám. 19h - granule s vařeným masem a zeleninou. Granule zalévám trochou vody a přidám maso a ohřeju v mikrovlnce. Maso si v sobotu namelu a uvařím ( stačí 30 min a 10 minut se zeleninou. Rozdelím do mražáku na cca 10 dní což stačí 1,5 kg srdíček a jak roste přidávám vnitřnosti a gurgle. Denní celková dávka všeho je cca 600-700 g na 10 kg. Po 14 dnech zvýším dávku na cca 7% hmotnosti kterou chci aby měl za 14 dní. Tak takhle krmím já a nikoho nenutím. Se psem 2 h po jídle moc neblbnu a nesmí dolů ze schodů. Nahoru může lenoch. Když psům cokoli dávám říkám ke mně a přivolání nikdy necvičím protože není potřeba. V lese si hraji se štěnětem na schovávanou a tím vzniká podmíněný reflex že se nevzdaluje a nemusím ho hlídat. ( hlídá si mě abych se neschoval.) Ve dvou měsících zvládá povely ke mě , pacičku,(líp se stříhají drápky) , štěkej , obojek a vodítko. To vše je výchova ne výcvik. Tak ať se Vám skvěle daří.

6.6.2019 13:29
GAELLE

XXX.XXX.55.67

co je prosím "gurgle" ? díky

Uživatel s deaktivovaným účtem

6.6.2019 15:51
6.6.2019 16:04
GAELLE

XXX.XXX.55.67

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
https://rak-brno.webnode.cz/mrazene-maso-pro-psy/hovezi-maso/hovezi-hrtany-gurgle/

díky :) toto slovo slyším poprvé

ravka

7.6.2019 18:52
ravka

XXX.XXX.135.230

Gurgle jsou u nás na morave hovězí hrtany. Omlouvam se za češtinu píšu na notasu

ravka

28.7.2019 13:17
ravka

XXX.XXX.135.230

Ve třech měsících je při tomhle způsobu krmení nutné omezení čistého masa a mléčných výrobků. Z důvodu příliš rychlého růstu je třeba sledovat váhu psa a jestli se kostra vyvíjí správně. Pokud je vše v pořádku zvýším dávku granulí na cca 400g / den při váze cca 17-20kg. V tomto věku je nutné začít přidávat kloubní a minerální doplňky. Já dávám 1 čajovou lžičku Roboranu pro psy a 1 tabletu Canvit chondro super 1x denně. Moje 16 ti týdenní bernardýnka Debí má 23kg a 52 cm. Tak snad tenhle příspěvek někomu ulehčí dilema jak a čím krmit. PS: Granule krmím Brit care junior large breed losos s bramborem.

28.7.2019 14:48
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

ravka napsal(a):
Ve třech měsících je při tomhle způsobu krmení nutné omezení čistého masa a mléčných výrobků. Z důvodu příliš rychlého růstu je třeba sledovat váhu psa a jestli se kostra vyvíjí správně. Pokud je vše v pořádku zvýším dávku granulí na cca 400g / den při váze cca 17-20kg. V tomto věku je nutné začít přidávat kloubní a minerální doplňky. Já dávám 1 čajovou lžičku Roboranu pro psy a 1 tabletu Canvit chondro super 1x denně. Moje 16 ti týdenní bernardýnka Debí má 23kg a 52 cm. Tak snad tenhle příspěvek někomu ulehčí dilema jak a čím krmit. PS: Granule krmím Brit care junior large breed losos s bramborem.

A proč musíte přidávat něco, když v granulích je přece všechno a ve správných poměrech? Tím pádem jste ty poměry totálně rozhodila...

28.7.2019 18:54

ravka napsal(a):

Pokud je vše v pořádku zvýším dávku granulí

a co kdyz neni?

28.7.2019 22:35

lesnížínka napsal(a):
A proč musíte přidávat něco, když v granulích je přece všechno a ve správných poměrech? Tím pádem jste ty poměry totálně rozhodila...

No taky koukám. Krmí granclemi, do toho Roboran, další doplňky... Buď kombinuji a tam je jasné, že si musím dát u štěněte trochu majzla na poměr Ca a P, ne mu dát denně řízek a jogurt jako mňamku, ale cpát tam Roboran je úplně zbytečné.

ravka

16.8.2019 16:49
ravka

XXX.XXX.135.230

Nároky bernardýna na minerální prvky jsou poněkud vyšší než nároky např.NO. Je pravda že v období kolem třetího měsíce kterému se říká překotný růst ubírám čistou svalovinu a přecházím ke zkrmování hrtanů. Pro neznalé mohu upřesnit že váhový přírůstek od 13.týdne je u bernardýna 1,5kg týdně. Pro srovnání NO má ve 4měsících cca 20kg a bernardýn 30kg. V granulích sice výrobce uvádí složení ale pro výrobce granulí je velký pes nad 25 kg. Granule pro obří plemena aby složení vyhovovalo jsem nikdy nikde nenašel. (krmím brit care salmon a potato a přecházím na calibra lamb a rice) Různorodá nebo chceteli pestrá strava je správná z důvodu toho že mí psy jsou zvyklí žrát od papriky přes kyselý okurek až po maso a granule a nestane se mi že by měli po kousku něčeho jiného nějaký problém na rozdíl od psa který neviděl nikdy nic jiného než superprémiové granule a po kousku rohlíku má okamžitě týdení katar žaludku a průjem.Viz francouzký buldoček mé švagrové který prdí kudy chodí a na veterině je 2x do měsíce. Jasně že nedám psům každý den smažené kuře nebo uherák to pro psy dobré není ale na rozdíl od vědou krmených psů můžu říct že mí psy byly v žitě. Mám NO 13,5 roku, kříženku 7 let a fenku bernardýna 19 týdnů. Granulované krmivo splňuje EU normy pro život ale rozhodně ne pro spokojené žití. Nechci nikoho urazit, ať každý činí jak umí ale zamyslete se proč v alergiích je na prvním místě kuře potom obilí (pšenice) a hovězí Nechtěl bych celý život jíst jen bramborové placky. To tady budu radši o pár let míň.

Přidejte reakci

Přidat smajlík