Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

10.1.2012 12:31
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.141.14

Dobrý den, mám pětiletou fenku s nemocnou slivnikou. Měla těžký zánět, veterinář doporučil doživotně dietní granule. Krmíme diet. Purinou cca rok. Fenka je hrozně hubená. Doslova jen kostra potažená kůží. Bohužel když jí dáme větší porci granulí (krmíme 2x denně), má průjem, někdy i zvrací. Takže víme po jaké porci je v pořádku. Je pořád hladová. Zkoušeli jsme krmit rýží s vařeným kuřecím prsem, postupně - průjem. Je mi jí hrozně líto. Máte někdo takto postiženého pejska? Jakou dietou krmíte? V jakém je stavu? Děkuji za zkušenosti.

Neregistrovaný uživatel

10.1.2012 12:46
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.184.14

A přidáváte jí k jídlu enzymové přípravky (např. Pancreolan)?

Poměrně podrobně a přitom srozumitelně je tahle problematika popsaná tady: http://labvet.net/archiv.php (sekce Informační letáky)

Neregistrovaný uživatel

10.1.2012 12:54
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.101.77

Mám stejně postiženého psa a nemáme problém ani s váhou ani s kondicí. Hovínka má "ukázkové", krmím veterinární dietou Purina a krmím 4x denně menší porce. Do každého krmení přidávám rozdrcený Pancreolan. Sousedi mají už 11ti letého boxera na stejné dietě od štěněte a také je fit. Někdy přidávám, do granulí trochu hodně uvařené rýže na radu veta. Myslím, že by nebylo od věci udělat ještě jednou rozbor krve. Držím palce.

Neregistrovaný uživatel

10.1.2012 12:54
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.141.14

Zadavatelka:..nedáváme, jen když jsme léčili akutní zánět slivniky, tak Pancreolan dostávala. Po odeznění příznaků byla v mnohem lepším stavu než teď. Veterinář nám řekl, že kvalitní dietní granule stačí. Jenže je to hrozné - fenka je příšerně vyhublá.

Neregistrovaný uživatel

10.1.2012 13:02
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.101.77

To je zvláštní, když měl můj pes akutní zánět slivky, léčili ho jenom kapačkami a léky na bolest. Pacreolan dostal až po odeznění zánětu. Teď má opět svojí váhu i temperament. Proberte to ještě s vetem. Ale věřím, že Pancreolan by mohl pomoct.

Neregistrovaný uživatel

10.1.2012 13:03
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.184.14

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Zadavatelka:..nedáváme, jen když jsme léčili akutní zánět slivniky, tak Pancreolan dostávala. Po odeznění příznaků byla v mnohem lepším stavu než teď. Veterinář nám řekl, že kvalitní dietní granule stačí. Jenže je to hrozné - fenka je příšerně vyhublá.

Pokud má slinivku po zánětu poškozenou, neprodukuje enzymů dostatek, aby vůbec dokázala větší množství potravy strávit - proto je potřeba enzymy přidávat. A je rozhodně dobré dělit jídlo na víc denních dávek.
Při nedostatečnosti slinivky se navíc špatně vstřebávají některé vitamíny (hlavně skupiny B, ale i A, D a K), takže je dobré je taky podávat, jinak může dojít k jejich nedostatku.

Neregistrovaný uživatel

10.1.2012 13:19
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.141.14

Zadavatelka: o slinivce jsem se snažila co nejvíce načíst, vím, že Pancreolan se nemocným psů dává. Ale když jsme byli na očkování, ptala jsem se, jestli ho nemáme přidávat, že fenka hrozně hubne, tak nám znovu opakoval, že spec. dietní granule stačí. Ke stejnému veterináře chodíme roky, důvěřujeme mu, ale stav fenky se mi vůbec nelíbí. Zvlášť když jsem četla a slyšela, že i s poškozenou slivnivkou může pes žít spokojený život.

Neregistrovaný uživatel

10.1.2012 13:23
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.141.14

Mám stejně postiženého psa a nemáme problém ani s váhou ani s kondicí. Hovínka má "ukázkové", krmím veterinární dietou Purina a krmím 4x denně menší porce. Do každého krmení přidávám rozdrcený Pancreolan. Sousedi mají už 11ti letého boxera na stejné dietě od štěněte a také je fit. Někdy přidávám, do granulí trochu hodně uvařené rýže na radu veta. Myslím, že by nebylo od věci udělat ještě jednou rozbor krve. Držím palce.

Mohu se zeptat jak velkého máte psa? Kolik tabletek do krmení přidáváte? Naše fenka je malý knírač. Děkuji.

Neregistrovaný uživatel

10.1.2012 13:36
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.200.32

Dobrý den, mám pětiletou fenku s nemocnou slivnikou. Měla těžký zánět, veterinář doporučil doživotně dietní granule. Krmíme diet. Purinou cca rok. Fenka je hrozně hubená. Doslova jen kostra potažená kůží. Bohužel když jí dáme větší porci granulí (krmíme 2x denně), má průjem, někdy i zvrací. Takže víme po jaké porci je v pořádku. Je pořád hladová. Zkoušeli jsme krmit rýží s vařeným kuřecím prsem, postupně - průjem. Je mi jí hrozně líto. Máte někdo takto postiženého pejska? Jakou dietou krmíte? V jakém je stavu? Děkuji za zkušenosti.

Víte co zaručeně pomůže? Dávat psovi do granuli každý den prasečí slinivku!! Na jatkách se to vyhazuje.Zkuste si obvolat nějaký jatka a domluvit se s nimi.Známá fena která má problémy se slinivkou,kdy z 53kg zhubla fena na 35kg (kost a kůže) zabrala až ta prasečí slinivka.Fena je nyní na své původní váze a v super kondici.

Neregistrovaný uživatel

10.1.2012 13:41
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.141.14

Víte co zaručeně pomůže? Dávat psovi do granuli každý den prasečí slinivku!! Na jatkách se to vyhazuje.Zkuste si obvolat nějaký jatka a domluvit se s nimi.Známá fena která má problémy se slinivkou,kdy z 53kg zhubla fena na 35kg (kost a kůže) zabrala až ta prasečí slinivka.Fena je nyní na své původní váze a v super kondici.

Děkuji za radu. To je k vzteku - jatka se u nás po 80 letech činnosti zavřela. Mému prvnímu německému ovčákovi jsem tam chodila s kýblem pro výsekové maso. Ale zkusím slinivku sehnat.

Neregistrovaný uživatel

10.1.2012 18:28
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.229.104

Děkuji za radu. To je k vzteku - jatka se u nás po 80 letech činnosti zavřela. Mému prvnímu německému ovčákovi jsem tam chodila s kýblem pro výsekové maso. Ale zkusím slinivku sehnat.

Mívá ji občas Vetamix, ale drahou!!!

Neregistrovaný uživatel

10.1.2012 18:58
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.80.255

Mívá ji občas Vetamix, ale drahou!!!

Vetamix už neví na čem by vidělal! Prasečí slinivka jde na jatkách do kafilerky. Je dobré se domluvit s někým na jatkách a ti ji nechají za pár kaček.Ta moje známa co ji brala z jatek tu slinivku platila za kg 20korun

Neregistrovaný uživatel

10.1.2012 19:09
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.176.22

Vetamix už neví na čem by vidělal! Prasečí slinivka jde na jatkách do kafilerky. Je dobré se domluvit s někým na jatkách a ti ji nechají za pár kaček.Ta moje známa co ji brala z jatek tu slinivku platila za kg 20korun

Samozřejmě,že se píše vydělal. Nějak mě to ulitlo to i. :-)

Neregistrovaný uživatel

10.1.2012 20:29
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.25.163

Dokud neuděláte test TLI z krve...přímoí na slinivku....nemůžete hovořit o nemocné slinivce...

Neregistrovaný uživatel

10.1.2012 20:41
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.25.163

Dokud neuděláte test TLI z krve...přímoí na slinivku....nemůžete hovořit o nemocné slinivce...

SAMOZŘEJMĚ, že Vám mohu poradit....ale máte jistou indikaci???

Neregistrovaný uživatel

10.1.2012 21:03
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.53.1

Dietní krmivo od puriny není jediné na trhu. Je to jako u lidí,snášenlivost léků a tím jejich účinnost je rozdílná. Sám vidíte,že pes není vpořádku a veterinář,kterému věříte,říká,že je to dobře. Osobně bych zkusil změnit dietu-jiný výrobce a pokud mi to veterinář nepomůže uskutečnit,tak bych si vyžádal dokumentaci s výsledky vyšetření a soupis léků,které byly ordinovány a s tím bych šel k jinému veterináři.

Neregistrovaný uživatel

10.1.2012 23:27
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.229.104

Tak už je nemají v nabídce, ale vím, že cena byla kolem 120 Kč za 1 kg :-(

Neregistrovaný uživatel

11.1.2012 07:47
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.72.246

Dietní krmivo od puriny není jediné na trhu. Je to jako u lidí,snášenlivost léků a tím jejich účinnost je rozdílná. Sám vidíte,že pes není vpořádku a veterinář,kterému věříte,říká,že je to dobře. Osobně bych zkusil změnit dietu-jiný výrobce a pokud mi to veterinář nepomůže uskutečnit,tak bych si vyžádal dokumentaci s výsledky vyšetření a soupis léků,které byly ordinovány a s tím bych šel k jinému veterináři.

můj pes žil s nemocnou slinivkou 14 let ,žádné léky jsme nedávali ,jen dietní konzervy od hillsu namíchané s doměka rozvařenou rýží a občas vařené kuřecí maso a struhanou syrovou mrkev . ne granule ty nesnesl. tu rýži jsme do těch konzerv přidávala protže sem neměla tolik peněz abych ho krmila konzervama samotnýma. hubený nebyl a potíže taky neměl jen občas průjem ale ne často ,to jen když někde něco ukradl a sežral.

Neregistrovaný uživatel

11.1.2012 08:45
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.141.14

Zadavatelka: Dostupné testy jsme nechali udělat, diagnoza byla poškozená slinivka - mnou laicky řečeno. Nechce se mi měnit veteřináře ke kterému chodíme roky a vždy nám pomohl. Ale sléčba naší fenky se mi nějak nezdá. Můžete poradit dobrého veterináře - odborníka - na zažívací potíže v Ústeckém kraji? Děkuji všem za reakce.

Neregistrovaný uživatel

11.1.2012 21:11
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.53.1

Zadavatelka: Dostupné testy jsme nechali udělat, diagnoza byla poškozená slinivka - mnou laicky řečeno. Nechce se mi měnit veteřináře ke kterému chodíme roky a vždy nám pomohl. Ale sléčba naší fenky se mi nějak nezdá. Můžete poradit dobrého veterináře - odborníka - na zažívací potíže v Ústeckém kraji? Děkuji všem za reakce.

Zeptejte se vašeho veterináře na jiný typ diety/jiného výrobce-hills,royal canin,apod/ nebo se zeptejte přímo v laboratoři kde dělali vyšetření.Nebo kontaktujte telefonicky některého veterináře v okolí a seznamte ho s výsledky a s tím,že dieta od puriny nezabírá. Není na co čekat. Čím dřív,tím líp pro psa i Vás.

Neregistrovaný uživatel

11.1.2012 21:47
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.198.128

Zkusila jsem všechny diety od RC až po Hills,pořád to nebylo ono fenka byla špatná až jsem naposledy zkusila tu poslední a to Eukanubu a tá jediná opravdu pomohla:-) už nebyli průjmy ani zvracení a trvá to už půl roku.Fence je 16let a je v pohodě a čiperná, krmím konzervy + granule.Před tím jsme byli stále na veterině dostávala i kapačky a vzhledem k jejímu věku to bylo dost špatné.Teď zkouším dietu Reddy má ještě míň tuku no uvidím jak sedne když tak bych udělala na čas změnu ať nejí pořád to samé:-)

Neregistrovaný uživatel

11.1.2012 21:50
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.53.1

Zadejte si do vyhledávače-veterinární dieta slinivka- a pročtěte si to. uvidíte,že každý má zkušenost s jinou dietou. Je pouze potřeba najít tu,která vyhovuje psovi a Vám.

Neregistrovaný uživatel

11.1.2012 21:56
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.3

Mám vyzkoušené na nemocnou slinivku- SPECIFIC crd 2, dávám namočené,chutná,psovi to vyhovuje,je ale od začátku bez léků.

Neregistrovaný uživatel

12.1.2012 10:50
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.38.228

Belcando l.ight sem dával na nemocná játra, ledviny a slinivku

Neregistrovaný uživatel

16.1.2012 15:58
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.3

prosím o informci-jak tu slezinu vepřovou dáváte? syrovou? kolik na jakou váhu psa? s jídlem? a pro zdravého psa-nemůže uškodit? jak vepř. slezinu skladujete?mražením se nezničí její "ůčinky" ? děkuji předem za odpovědi.

Neregistrovaný uživatel

16.1.2012 18:53
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.229.104

prosím o informci-jak tu slezinu vepřovou dáváte? syrovou? kolik na jakou váhu psa? s jídlem? a pro zdravého psa-nemůže uškodit? jak vepř. slezinu skladujete?mražením se nezničí její "ůčinky" ? děkuji předem za odpovědi.

Není to slezina, ale slinivka. Je jedno jaká, ale musí být SYROVÁ a stačí přidat trochu do každého žrádla. Dodával ji Vetamix a to byla určitě zmrazená.

Neregistrovaný uživatel

17.1.2012 14:16
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.184.85

máme starého psa cca 28kg a hodně zhubl. Vet dělal vyšetření z krve (netuším jestli i na slinivku) a vše bylo v pořádku. Dělali jsme rozbor trusu a taky v pořádku. Pes byl kostra potažená kůží a tři veterináři nevěděli co s ním. Jeli jsme k jinému a ten nám řekl že by to mohla být nemocná slinivka a máme dávat Pancreolan 2tbl. na každé krmení. Pes během 14ti dní výrazně přibral. Nyní řešíme zda mu dávku snížit na 1tbl.- dávkování na dítě (žere i 4x denně). Mám domluvenou hovězí slinivku (2ks na týden) a netuším kolik jí dávat a jestli do každého krmení. Je lepší "doplňovat" i ten Pancreolan (třeba ten den kdy nebude dostávat slinivku)? Je nutné - lepší podávat prášky doživotně? Máte někdo tip kde je sehnat levněji než v lékárně? Děkuji

Neregistrovaný uživatel

17.1.2012 14:46
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.30.36

Psal jsewm vám zde o vepřové linivce,ža majitelka psa ji dávala svoji feně,která byla kost a kůže a pomohlo to / jinak její fena má zánět slinivky tkz.EP. Pokud to má i vaše fena tak je ve velmi vážném stavu. Mluvil jsem s tou svoji známou co jejímu psu pomohla vepř.slinivka a říkal jsem ji o Vás.. ráda Vám pomůže ohledně více informací ohledně pras.slinivky,apd..

Dejte na sebe tel.č. nebo email... popř. mi napište na můj email : lovecperel@seznam.cz a já ji vaše tel.č. předám,popř. mám dovoleno dát vám na tu moji známou tel.č. Ráda vám pomůže..!! tak se ozvěte.. :-)

Neregistrovaný uživatel

21.1.2012 19:20
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.113.54

Krmíme vařenou rýží s kuřecím masem, 3x denně. Přidáváme Kreon ( totéž jako Pancreolan, ale je silnější a je v kapslích)

Neregistrovaný uživatel

22.1.2012 16:57
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.184.85

Krmíme vařenou rýží s kuřecím masem, 3x denně. Přidáváme Kreon ( totéž jako Pancreolan, ale je silnější a je v kapslích)

Zkoušeli jste i Pancreolan nebo rovnou ten Kreon? Pozorujete u psa zlepšení? Bylo nám řečeno veterinářem a následně i v lékárně, že Kreon vychází dráž protože je v něm snad nějaký enzim navíc (snad to píši dobře:-)) ale prý stačí jen ten Pancreolan.

Neregistrovaný uživatel

22.1.2012 17:02
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.113.54

Pancrelon byl na začátku, ale vzhledem k tomu, že by musel být dávkován v množství 2-3 ke každému jídlu a k tomu, že je kreon údajně šetrnější, tim že jsou to mikropelety, jsme se rozhodli pro něj. Dražší rozhodně je. Pokud jde o enzymy, ptla jsem se a bylo mi řečeno, že tam žádný navíc není.

Neregistrovaný uživatel

22.1.2012 17:10
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.113.54

A ještě další věc: trvalo poměrně dlouho, než jsme zjistili. kolik může pes dostat masa a rýže a kolik potřebuje toho Kreonu. Dávkování vám nikdo přesně neřekne, chce to trpělivost a najít to co vašemu psovi bude sedět, řídit se hlavně podle množství a tvaru stolice. A dlouhodobá dieta, bez pamlsků, dáváme max. piškoty. Pokud je to exokrinní nedostatečnost slinivky a nic jiného, tak se téměř všude uvádí, že záleží především na majteli a jeho disciplíně

Neregistrovaný uživatel

22.1.2012 17:15
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.122.184

Zadavatelka: o slinivce jsem se snažila co nejvíce načíst, vím, že Pancreolan se nemocným psů dává. Ale když jsme byli na očkování, ptala jsem se, jestli ho nemáme přidávat, že fenka hrozně hubne, tak nám znovu opakoval, že spec. dietní granule stačí. Ke stejnému veterináře chodíme roky, důvěřujeme mu, ale stav fenky se mi vůbec nelíbí. Zvlášť když jsem četla a slyšela, že i s poškozenou slivnivkou může pes žít spokojený život.

No, když vet vidí vychrtlou fenu a radí zůstat u stejného postupu, tak je asi na místě ho vyměnit... Minimálně na tuto problematiku. Každý vet nemůžu umět všechno

Neregistrovaný uživatel

22.1.2012 17:33
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.113.54

A ještě, jak tu někdo psal, že by zkusil změnit granule, aby pes nejedl pořád to samé. Nebo střídání syrové slinivky a léků. U našeho psa žádné střídání čehokoliv nepřipadá v úvahu, okamžitě ho to rozhodí a obecně se to nedoporučuje, hlavně u těžších případů. Takže já za sebe poté, co jsem měla psa téměř na umření doporučuji najít to co psovi sedí, stanovit kolik potřebuje léků, přidávat vitamíny, především B a nedělat změny množství ani složení.

Neregistrovaný uživatel

24.1.2012 14:11
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.224.12

Spousta lidí zapomíná na různé bylinky : vyzkoušejte na slinivku třeba tinkturu z čeneku medvědího, ze jmelí tinkturu...třezalku, mátu, meduňku- nejen,že řeší uklidnění nervové soustav, ale řeší problémy i slinivky..ostropestřec mariánský ( ten je ověřený u naší jedné fenky a máme s ním výborné zkušenosti!!!! na ten nedám dopustit !!!!!!!!!!!! ) - ten regeneruje nejen slinivku, ale i játra, žlučník. Kupujeme tinkturu ( 3 x denně na piškotek 15 kapek), také ořešák královský pupeny - tinktura nebo tolik zapomínaná kopřiva dvoudomá - ta stimuluje slinivku. Žádná bylinka sice 100% nevyléčí , ale neuškodí a pomůže nejen lidem, ale i zvířeti prožít život bez větších bolestí a problémů. Já používám granule od RC.

Neregistrovaný uživatel

22.7.2012 22:55
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.249.234

Nechci zakládat nové téma, tak se zeptám tady. Dnes jsme dostali od dr. Pancreolan forte, máme dávat 2x denně jednu tabletu s jídlem. Ptala jsem se doktora, jestli mám tablety drtit do žrádla a on mi řekl, že není třeba a že při nadrcení bude tableta smrdět a pes to nepozře. Hodila jsem ji tedy celou tabletu do vařeného, ale nesežrala ji, zůstala v misce a to se mi podařilo zakamuflovat do vařenýho celkem dost prášků nebo vitamínů. Tableta smrděla a dobrovolně by ji asi nesnědla, tak jsem pancreolan strčila do krku. Jak vám psi snáší nadrcený pancreolan nebo je fakt nutný nadrcení?

Neregistrovaný uživatel

23.7.2012 06:57
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.54.2

Je nutné ho nadrtit jinak postrádá pro psa smysl. Já ho melu v mlýnku na pepř. Rozkrojím si ho na čtvrtky a pak ho na prášek rozemelu a dám do jídla s přijímáním problém nemáme. A co se týče dávkování, nevím jak máte těžkého psa ale dvě tablety denně to nemohou nijak ovlivnit.

Neregistrovaný uživatel

16.8.2012 21:26
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.155.30

Dobrý den, máme 2 ročního pejska a máme se slinivkou ty samé problémy, Dáváme mu žrát jednou denně a to hlavně večer. Granulky používáme dietní a to (hills i/d ) http://www.zoohit.cz/shop/psi/granule/hills_prescription_diet/188650 a občas si smlsne i na dietní konzervičce http://www.zoofast.cz/hills-canine-plechovka-360g-p-140.html
Většinou mu tu konzervičku namíchám do granulek, ale raději ji nedáváme moc často. Když mu dáváme samotné granulky, dáme mu k nim do misky trochu vody, jinak nám je většinou vyzvracel. Před podáním granulek mu dáváme tablety Kreon. Občas si smlsne i na normálním piškotu, a občas si zaslouží i buvolí botičku. Nic z toho mu špatně nedělá. Naopak když koupíme ty sušené masíčka, ty polkne a hned vyzvrací (takže to raději také nezkoušejte.)
Jinak tedy problémy nemáme. Doufám že jsem Vám aspon trochu poradila.

Přeji hezký večer.:-)

Neregistrovaný uživatel

4.12.2012 18:41
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.141.68

ahoj já mam taky nemocního na slinivku pejska chodím s ním na kapačky a píchaj mu nějaky injekce.Začal mi konečně jíst a má taky chytli ledviny.Koupila jsem mu konzervu prí byla dietní ale já nevím jestli byla ale tu dietní konzervu předepisuji doktoři! naspali mu na zažívaní pankreolan aby mu to líp travilo.Přeju vám aby se vašemu pejskovy ulevilo a vyléčil se!

Neregistrovaný uživatel

4.12.2012 20:27
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.106.29

Měla jsem fenku ND se silným zánětem slinivky, problém začal před prvním rokem a dožila se 9,5 roku na dogu poměrně dost, ale celý život byla na dietě. Vepř. slinivku jsme ji dávali, ale musela být přemražená. Po zjištění a záchvatu byla v takovém stavu, že jsme mysleli, že nám nepřežije, zvracela a průjmovala, vypadalo to jako naškrábaná játra. Doporučená strava od uznávaného veterináře byla bramborová kaše, ale pouze jen s vodou. Po nějaké době jsme přidali sem tam piškot a granule, už si napamatuji jaké. Z granulí jsme přešli na kuřecí dietu s rýží, ale opravdu jsem každý kousek kůže zlikvidovala, to nemohla dostat. Žila tak dalších asi víc jak osm let. a i tu váhu dohnala, byla docela silná,kdo nevěděl, že je nemocná tak o ničem nevěděl, ovše, hned jak jsme ji dostali tak trochu do kondice tak jsme ji nechali vykastrovat.

Neregistrovaný uživatel

27.1.2013 10:16
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.160.111

dobrý den já mam taky pejska nemocného na slinivku je to pražský krisařík a navíc se mu špatně tvoří červení krvinky.Mněl taky vysoky hodnoty na ledviny ale dostaval kapačky tak mu to zabralo ale ta slinivka je špatná.Já mu rodrtím pankreolán a dám mu to spolknout ale mam problém že mi pak nechce jíst. V jídle mi ho taky nestraví a nemohl by mně prosím někdo poradit co bych mu dala na ty červený krvinky? děkuju vám všem za odpověd pejskovi je 10 letsmajlík

Neregistrovaný uživatel

27.1.2013 16:10
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.113.54

Zkuste ten Kreon, nesmrdí a posype se tím žrádlo.

Neregistrovaný uživatel

27.1.2013 17:39
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.160.111

děkuju vám skusím to a kolik tak toho mam nasypat?smajlík

Neregistrovaný uživatel

28.1.2013 14:44
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.138.21

dobrý den já mam krysařika nemohla by jste mi na ty bilinky jak je mám podávat prosím váží 2,90kg máme hroznou slinivku červený krvinek málo a ledviny špatný ale ty jsme kapačkama malinko srazili.Neapsala by jste mi prosím přesný recept namam mnoho peněz a tohle by mu mohlo i zabrat Fidelek nesnáší pankreolan je mu po něm zle ale někdo tady psal prasečí slinivku a ptala jsem se doktora v malich dávkach je jako pankreolan.Jestli múžete na emejl Tryzzlata@seznam.cz. Děkuju budu vám moc vdečná

Neregistrovaný uživatel

31.1.2013 12:00
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.166.144

dobrý den já mam krysařika nemohla by jste mi na ty bilinky jak je mám podávat prosím váží 2,90kg máme hroznou slinivku červený krvinek málo a ledviny špatný ale ty jsme kapačkama malinko srazili.Neapsala by jste mi prosím přesný recept namam mnoho peněz a tohle by mu mohlo i zabrat Fidelek nesnáší pankreolan je mu po něm zle ale někdo tady psal prasečí slinivku a ptala jsem se doktora v malich dávkach je jako pankreolan.Jestli múžete na emejl Tryzzlata@seznam.cz. Děkuju budu vám moc vdečná

dobrýden mam 10 letího krysařika a ma nemocnou slinivko četla jsem tady od jedný pani recept z prasečí slinivky,ptala jsem se doktora na to a on mi řekl po malím množství pri múžu podavat obsahuje to něco jako pankreolan pejsek mi po něm nechce jíst.Ale je problém sehnat tu parasečí slinivku nevíte prosím někdo kde bych ji sehnala ptala jsem se na jatkách a u nás jsou neochotní řezníci prosila jsem je že to pomúže pejskovy a stejně jsem je neukecala pomožte mi prosím sehnat tu prasečí slinivku někdo moc vám děkuju.Chodíme zatím na kapačky

Neregistrovaný uživatel

31.1.2013 12:16
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.11.162

Nechci zakládat nové téma, tak se zeptám tady. Dnes jsme dostali od dr. Pancreolan forte, máme dávat 2x denně jednu tabletu s jídlem. Ptala jsem se doktora, jestli mám tablety drtit do žrádla a on mi řekl, že není třeba a že při nadrcení bude tableta smrdět a pes to nepozře. Hodila jsem ji tedy celou tabletu do vařeného, ale nesežrala ji, zůstala v misce a to se mi podařilo zakamuflovat do vařenýho celkem dost prášků nebo vitamínů. Tableta smrděla a dobrovolně by ji asi nesnědla, tak jsem pancreolan strčila do krku. Jak vám psi snáší nadrcený pancreolan nebo je fakt nutný nadrcení?

musíte to nadrtit, já to drtím v hmoždíři, 4 tablety denně a nasypu mu to na granule, sežere to bez problémů. Krmím Ontariem a když někde něco neukradne kočkám nebo nám, tak ty tablety ani nepotřebuje, ale je fakt, že nikdy nebyl vychrtlý, jen měl neustále řídkou stolici, takže ta horší slinivka možná bude v lehčí formě než u vaší feny

Neregistrovaný uživatel

3.2.2013 12:31
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.190.63

ahoj scháněla jsem prasečí slinivku všude řeznici jsou líni ji vyřiznout je to hrúza kam ten svět spěje? múj šmudlinek nesnáší pankreolan vúbec po něm nebaští.Chtěla jsem se zeptat kdyby se mi podřilo sehnat tu prasečí slinivku dá se do mražaku? a nastrouha se do žrádla? pochopila jsem to dobře? do každího žradla nebo jenom jednou za den mu to tam dát tu prasečí slinivku? děkuju za odpověd.smajlík

Neregistrovaný uživatel

5.2.2013 16:09
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.173.221

dobrý den pani sehnala jsem prasečí slinivku ta by pejskovy pomohla jestli bydlíte pobíž Vrchlabí múžu vám nechat nahradí to lék pankreolan.Já jsem z Vrchabí múj te:775404635

Neregistrovaný uživatel

5.2.2013 16:11
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.173.221

mam 9kg prasečí slinivky múžu vám nějakou nechat ale jsem z Vrchlabí múj tel:775404635

Neregistrovaný uživatel

20.2.2013 21:16
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.169.20

dobrý večer ale to není slezina to je něco jiného:Musí to být prasečí slinivka ne slezina.smajlík

Neregistrovaný uživatel

20.2.2013 21:19
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.169.20

dobrý večer tak se mi povedla sehnat prasečí slinivku dokonce 9kg mam to v mražáku ale když to uvařím tak mi to pejsek nechce jíst jak jste prosím podavala tu slinivku vy? děkuju mohla by jste mi prosím odpovědět na emejl? múžu taky nechat někomu když bude chtít slinivku múj emejl je Tryzzlata@seznam.cz moc vám děkujusmajlík

Neregistrovaný uživatel

20.2.2013 21:27
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.106.29

Já jsem dávala slinivku syrovou a musela být přemrzlá, ale to určitě máte.

Neregistrovaný uživatel

20.2.2013 21:28
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.184.14

dobrý večer tak se mi povedla sehnat prasečí slinivku dokonce 9kg mam to v mražáku ale když to uvařím tak mi to pejsek nechce jíst jak jste prosím podavala tu slinivku vy? děkuju mohla by jste mi prosím odpovědět na emejl? múžu taky nechat někomu když bude chtít slinivku múj emejl je Tryzzlata@seznam.cz moc vám děkujusmajlík

Slinivka musí být syrová, vařením se zničí enzymy, kvůli kterým ji dáváte!

Neregistrovaný uživatel

7.5.2013 11:38
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.139.2

dobrý den já mám taky nemocnýho pejska ze slinivkou a divím se že vám doktor nenapsal pankreolán?? já dávam kuřeci masíčko ze zeleninkou a taky máme doživotně granule ale dávam pejskovy málo ale tak třikrát denně jídlo a zatím je to dobrý.Pani mi poradila do jídla prasečí slinivku protože po pankreolonu mi nechtěl baštit.Tak jsme ji sehnala ale tu taky nechce tak mu to nedávam ale nám strašně pomohli kapačky chodili jsme na kapačky.Jesli chcete nechám vám zadarmo tu prasečí slinivku múj tel:775404635 a nebo emejl Tryzzlata@seznam.cz ale zeptejte se taky na ten pankreolan zeptejte se doktora a když tak vám nechám tu slinivku.Hesky den přejusmajlík

Neregistrovaný uživatel

7.5.2013 11:40
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.139.2

Dám vám prasečí slinivku mam 9kg múj tel:775404635 nebo emejl Tryzzlata@seznam.cz

Neregistrovaný uživatel

26.6.2013 21:30
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.111.65

Dobrý den,
máme úplně stejnou zkušenost. Co se nám velmi osvědčilo jsou kapičky od pí. Kocmánkové Adriany. Je to léčitelka, co na základě fotky a datuma narození se jménem a popisem pejska namíchá speciální kapičky. Byli jsme velmi skeptiční, ale zároveň ochotní vyzkoušet cokoliv, jen abychom naší 2 leté fenečce pomohli. Byli jsme zoufalí, jak nám stále hubne a tak jsme začali brát Hills prectiption diet Z/D, což se nám velmi osvědčilo. Dále na základě zkušeností veterinářů sháníme prasečí slinivku, která díky svému složení má také pomoci.

Neregistrovaný uživatel

6.10.2013 12:39
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.111.115

Zdravim, som rada, ze som nasla tuto diskusiu a v nasej diagnoze nejsme sami. Moj psik ma diagnostikovanu exokrinnu pankreaticku insuficienciu. Diagnostika prebehla na zaciatku leta a tuky-tuk, psik je uz takmer dva mesiace plne stabilizovany bez nutnosti antibiotik, ktore boli nutne z dovodu SIBO (small intestinal bacterias overgrowth), som stastna, ze sme nabehli tak rychlo na spravny smer a cestu. Vseobecne, nemocna slinivka moze znamenat rozne diagnozy, skoda, ze nepisete konkretnejsie, aku diagnozu maju vasi psici. Vsetkym prajem vela stastia, by ste mali nemocnu slinivku co najdlhsie pod kontrolou!

simeci

3.8.2019 19:41
simeci

XXX.XXX.4.5

Dobrý den, máme stejný problém - vlčandu s nedostatečnou funkcí slinivky. Léčíme už cca 3/4 roku - začalo to, když naší slečně bylo cca 2,5 roku, měla 35 kg. Děsné průjmy, ale žrala a nezvracela. Léčili jsem u veta asi 3 x atb, vždy se upravilo, ale jen dočasně... Je to pes venkovní, loví myši, sežere na zahradě kdeco :-). Pak znovu. Veta napadlo udělat testy - vyloučeny gardie a potvrzena nedostatečná slinivka - máme 27 kg a asi to lepší nebude.... Nasazen pancreolan forte (dáváme 16 rozemletých denně - asi natrvalo) a gastrogranule. Po cca 2 měsících jsme změnili na modré Brity rýže a jehněčí - stav je v pohodě. Teď jsem zkusila Fitminy (taky rýže a jehněčí, na červených Fitmenech byla celý život a zatím v pořádku) - granule nesmí být s obilím a údajně v nich nedělá dobře kuřecí maso - a to opravdu nehodlám zkoušet.. . Ještě se to zlepšilo poté, co jsem jí zkusila granule přednamáčet a krmit jí v rámci možností 3 x denně - stav je posledních cca 5 měsíců v pořádku, jen asi fakt nic moc nepřibere a bude to doživotně trochu finančně bolet... Ale co se dá dělat

4.8.2019 00:39
fikovnice

XXX.XXX.135.131

simeci napsal(a):
Dobrý den, máme stejný problém - vlčandu s nedostatečnou funkcí slinivky. Léčíme už cca 3/4 roku - začalo to, když naší slečně bylo cca 2,5 roku, měla 35 kg. Děsné průjmy, ale žrala a nezvracela. Léčili jsem u veta asi 3 x atb, vždy se upravilo, ale jen dočasně... Je to pes venkovní, loví myši, sežere na zahradě kdeco :-). Pak znovu. Veta napadlo udělat testy - vyloučeny gardie a potvrzena nedostatečná slinivka - máme 27 kg a asi to lepší nebude.... Nasazen pancreolan forte (dáváme 16 rozemletých denně - asi natrvalo) a gastrogranule. Po cca 2 měsících jsme změnili na modré Brity rýže a jehněčí - stav je v pohodě. Teď jsem zkusila Fitminy (taky rýže a jehněčí, na červených Fitmenech byla celý život a zatím v pořádku) - granule nesmí být s obilím a údajně v nich nedělá dobře kuřecí maso - a to opravdu nehodlám zkoušet.. . Ještě se to zlepšilo poté, co jsem jí zkusila granule přednamáčet a krmit jí v rámci možností 3 x denně - stav je posledních cca 5 měsíců v pořádku, jen asi fakt nic moc nepřibere a bude to doživotně trochu finančně bolet... Ale co se dá dělat

A co zkusit maso? Vyšlo by Vás to stopro levněji než drahé/předražené granule.

Neregistrovaný uživatel

22.2.2022 11:10
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!

Přidejte reakci

Přidat smajlík