Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.231.137
Ahoj,
mám německého ovčáka, celoročně venku na dvoře na vesnici a chci se zeptat, zda dáváte přednost plastové nebo nerez misce. Na vodu mám nerez a na granule plast, ale teď chci pořídit nové a nevím, zda by na granulky nebyla lepší taky ta nerez. Děkuji
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.226.67
na vodu bych brala plast, protože se dobře vyklepává led z misky. nějaký hodně měkký plast. na granulky nerez nebo plast, podle vkusu páníčka
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.231.137
právě nám každá plastová miska na vodu v zimě praskla a s nerezem jsme spokojeni :-) spíše mi jde o tu údržbu, protože pesanovi občas někdo hodí do misky kostičku nebo nějakou šunku, když spadne na zem a od toho se miska umastí, naslepí se na to prach a pak to jde těžce dolů a nerez je prý na údržbu lepší :-)
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.1.3
na vodu mají naši hafani plastový 5 litrový kyblík a jinak mají nerezové misky. Dobře se myjou a hlavně se neodřou. :)
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.231.137
náš má konev na vodu a zásadně neumytou! Když mu jí uvnitř vymyju, tak se urazí :-))) Ale ještě tam má babička jezevčíka, tak musíme mít něco, do čeho dosáhne i on. Jinak konev má jen od jara do podzima, v zimě by praskla
Přesně souhlasím, odřou se a mě to pak z toho nejde vymýt a miska je pořád špinavá i když jsem jí drhla jako blázen :-/
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.3
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ahoj,
mám německého ovčáka, celoročně venku na dvoře na vesnici a chci se zeptat, zda dáváte přednost plastové nebo nerez misce. Na vodu mám nerez a na granule plast, ale teď chci pořídit nové a nevím, zda by na granulky nebyla lepší taky ta nerez. Děkuji
nerez,klidně i starej nerez kastrol...at je na výměnu když v něm zamrzá voda,já mít psa venku tak ani tam deštovku nechlastá a misku nejsem líná denně vymýt.Nerez misky nejsou drahé,mají je i v nádobí pro lidi,a vydrží věčnost.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.150.90
Třetí variantou je keramika. Já jsem roky používala keramickou misku (původně určená pro králíky nebo slepice) - pár korun, mytí jednoduché. Jinak samozřejmě při mrazu zamrzne voda ve všem.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.191.226
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ahoj,
My máme nerez na vodu i žrádlo... Ale když byl pesan malý, tak byl odchován na plastových miskách (někdo tvrdí, že je to psům příjemnější - podle mě je jim to fuk ). Když jsem mu dala poprvé misku z nerezu, tak když se chtěl napít, tak se nejdřív sám sebe strašně lekl, jak se viděl v odrazu. Ale zvykl si rychle
Takže za mě jedině nerezové misky Plastové se hůře udržují, poškrábou a tím se tam drží více bakterií. Nerez misku myju pravidelně po každém žrádle a jednou týdne ji vypískuju Realem
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.180.82
My používáme na vodu i granule plastové misky. Kdysi jsme používali nerezové, ale voda i žrádlo asi museli z toho nerezu pochytit nějaký pach nebo co, protože náš labrador k žrádlu nebo vodě jen přišel, čichnul k tomu a odešel. Byli to běžné nerezové misky pro psy koupené ve zverimexu. I přesto jsme hned koupili obě misky plastové, ale když už to jednou kupujeme, tak raději hned ty z nejkvalitnějšího plastu co jsme ve zverimexu sehnali. Už si nepamatuju, čím se materiál lišil od ostatního plastu, ale něco vylepšeného měl. Nevím, jestli odolnost vůči mrazu, nebo vůči bakteriím, nebo co, ale misky mohu jen vynachválit. Omývat jdou dobře a po dvou letech nejsou vůbec poškrábané.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.216.60
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
My používáme na vodu i granule plastové misky. Kdysi jsme používali nerezové, ale voda i žrádlo asi museli z toho nerezu pochytit nějaký pach nebo co, protože náš labrador k žrádlu nebo vodě jen přišel, čichnul k tomu a odešel. Byli to běžné nerezové misky pro psy koupené ve zverimexu. I přesto jsme hned koupili obě misky plastové, ale když už to jednou kupujeme, tak raději hned ty z nejkvalitnějšího plastu co jsme ve zverimexu sehnali. Už si nepamatuju, čím se materiál lišil od ostatního plastu, ale něco vylepšeného měl. Nevím, jestli odolnost vůči mrazu, nebo vůči bakteriím, nebo co, ale misky mohu jen vynachválit. Omývat jdou dobře a po dvou letech nejsou vůbec poškrábané.
Jj, přesně tak, ty levné plastové misky za pár korun se hned poškrábou, ale taky jsem koupila kvalitní drahý a i když pes do misky s vodou hrabe packou, tak misku má už pár let a není na ní ani škrábanec, v zimě z ní vyklepávám led o zem a drží.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.181.87
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
náš má konev na vodu a zásadně neumytou! Když mu jí uvnitř vymyju, tak se urazí :-))) Ale ještě tam má babička jezevčíka, tak musíme mít něco, do čeho dosáhne i on. Jinak konev má jen od jara do podzima, v zimě by praskla
Přesně souhlasím, odřou se a mě to pak z toho nejde vymýt a miska je pořád špinavá i když jsem jí drhla jako blázen :-/
Nejsem jediná, kdo má bláznivé psy! Všichni naši psi milovali vodu z konve a při napouštění se tvářili, že týden nepili, ačkoli o kousek dál měli čistou misku plnou čerstvé vody. Dokonce i kočka pije radši z domácí konvičky na kytky.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.191.226
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nejsem jediná, kdo má bláznivé psy! Všichni naši psi milovali vodu z konve a při napouštění se tvářili, že týden nepili, ačkoli o kousek dál měli čistou misku plnou čerstvé vody. Dokonce i kočka pije radši z domácí konvičky na kytky.
Je pravda, že když jsem měla psa na zahradě, pil zásadně také z konve, kde byla napuštěná voda z naší studánky, kterou jsme si vytvořili ve sklepě. On i kocour pili z jedné misky. Voda nebyla chlorovaná a jim očividně chutnala. Lidé by tu vodu určitě pít neměli, ale zvířatům to snad nevadilo, sami poznají, co je pro ně dobré
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.43.103
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
hm my taky minimálně 2 misky několikát denně vyměnované vody no a blbečci pili ze zahradního jezírka
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.181.87
Ještě pochopím, když je tam jiná voda. Ale u nás je stejná voda ze stejného kohoutku natočená v rozmezí 5 minut v konvi prostě lepší.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.224.10
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
hm my taky minimálně 2 misky několikát denně vyměnované vody no a blbečci pili ze zahradního jezírka
Tak to je jak u nás. Navic do toho jezirka obcas detem spadne nejaky drobek, voda plná ruznych breber a ti nasi pitomci si lehnou k okrajum a chlastaj. Dokonce kamosovo stene k nám chodi a okamzite letí k jezirku a pije a pije. Já už se o tu vodu škrtím a říkám mu, hele to je náše hnusná voda, založte si doma svojí
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.144.136
Nemůžu si vynachválit nerez misky, mám pro každého psa hned tři, dvě na vodu a jednu na žrádlo. V zimě jednu dávám rozmrznout ke kotli a do druhé dám čistou vodu. Dají se dobře umýt a vypadají pořád dobře i po několika letech. U nás máme jednu dvouletou psí plastovou maniačku, která vše co je z plastu rozkouše. Dělá to odmala. Když psům nesu žrádlo v plastovém kyblíku a náhodou ho zapomenu venku, tak se s ním můžu rovnou rozloučit.....
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.191.226
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak to je jak u nás. Navic do toho jezirka obcas detem spadne nejaky drobek, voda plná ruznych breber a ti nasi pitomci si lehnou k okrajum a chlastaj. Dokonce kamosovo stene k nám chodi a okamzite letí k jezirku a pije a pije. Já už se o tu vodu škrtím a říkám mu, hele to je náše hnusná voda, založte si doma svojí
Z cizího chutná vždy lépe
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.226.61
Na vodu mám plastovou a na granule nerez. Na údržbu si rozhodně nemůžu stěžovat, zatim jsem z toho umyla úplně všechno, od přilepené rýže po mastnotu od masa. Máme jí rok a vypadá pořád jako nová.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.229.104
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
nerez,klidně i starej nerez kastrol...at je na výměnu když v něm zamrzá voda,já mít psa venku tak ani tam deštovku nechlastá a misku nejsem líná denně vymýt.Nerez misky nejsou drahé,mají je i v nádobí pro lidi,a vydrží věčnost.
Trošku odbočím ohledně té dešťovky...naše feny jsou v bytě, ale na balkoně máme kbelík pro dešťovku na zalévání kytek a feny mají radši právě tu dešťovku.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.14
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ahoj,
My máme hrnce
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.231.137
Tak děkuji všem za nápady, zkušenosti a rozhodla jsem se pro nerez
Jinak k té vodě v konvi - my máme také stejnou jako v misce, ale z konve je lepší :-)) a nejlepší jsou louže někde venku na louce u pole s močkou! :-D
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.221.6
Na vodu jsou nejlepší zednické gumové kbelíky, jsou ve velikostech 5, 10, 12, 16 a 20 litrů, používám je pro všechna zvířata i pro dobytek i v zimě. Led se z nich snadno vyklopí, neprasknou mrazem.
Pro psa jsem měla plastovou misku, co vypadá jako nočník, ale úplně jí rozkousala, misla popraskala na dost drobné ostré sřípky, až mě to zarazilo, že něco takového je určeno na krmení pro psy! Bylo to v létě, nebyla zkřehlá mrazem. Teď má dvě nerezové, na maso a na granule, ty jsou fajn, ale pes je ujetý na kbelíky a misky, všechny co má v dosahu odnáší a okusuje. Jednu nerezovou už týden postrádám .
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.72.246
plastové misky u nás nevydrží ,psi je nosí a koušou ,takže na krmení máme nerez, pro vnitřní psi na vodu keramickou misku jak už tu někdo psal něco jako pro králíky a slepice stála ve zveráku 90 kč a venkovní psi pijou z toho velkého oválného kýble od promalexu.