Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

26.1.2012 11:56
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.4.80

Dobrý den všem, mám takový zvláštní dotaz. Mám tříměsíční štěně, které odmítá v noci spát. Jak jí mám ukázat, že v noci se spí? Ven s ní chodím jí vyvenčit i v noci, protože vím, že to nevydrží, ale v tomto problém není, ona je vzhůru, i když se jí nechce dělat potřeba. Je to kavalír king charles španěl. Odpoledne a k večeru jí vždy pořadné unavím, procházky jsou plné běhání, učení ke mě a ne úplně krátké, pokud jí není zíma a neklepe se jsme tam i půl hodiny, což je pro štěně zřejmě dostačující, doma si potom hrajeme a všechno. Spát chodíme ve 22:00 nebo 23:00, když už na ní vidím, že je opravdu utahaná, polehává, usíná, ale usne tak na půl hoďky a už mě budí, chce si hrát, vymýšlí kraviny, do postele mi nosí hračky, i když si s ní nehraju a ignoruji jí. Nekřičím na ni, jen zvýšeným hlasem řeknu fuj, ona nechá toho, co dělá a leze mi po hlavě, celou mě opusinkuje a jde si zase hrát po svým. Jak jí mám vysvětlit, že v noci se prostě spí a nehraje, že na to je den? :D

Neregistrovaný uživatel

26.1.2012 12:05
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.72.246

zavřela bych jí někam jinam ,třeba do chodby ,do koupelny apod. kde nevadí když něco zničí ,dala bych jí tam pelíšek misky , zhasla a nechala jí tam, chcvíli bude kňourat ale to musíte ignorovaz ,pak si zvykne že jí nezbývá nic jiného než si lehnout a spát.

Neregistrovaný uživatel

26.1.2012 12:13
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.78.21

To přejde, je to jako s dítětem,někomu krásně spí celou noc a někdo se dva roky nevyspí.Fuj je povel pro to,co se nikdy nesmí,takže k zákazu hraní používejte spíš ne nebo nějaký jiný.Štěndo to brzy pochopí,že v noci se mu nikdo nevěnije a spát se naučí.Přeji pevné nervy.

Neregistrovaný uživatel

26.1.2012 12:16
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.184.14

Ukamenujte mě, ale já bych doporučila přepravku nebo klec - samozřejmě dostatečně velkou. A naučit na ni štěně tak, aby to pro něj nebylo stresující vězení, ale naopak příjemné klidné útočiště (možný postup například tady: http://www.youtube.com/watch?v=6_Gb-TF9c9U). Rozhodně ne narvat do ní nepřipravené štěně, zavřít a čekat, až přestane vřískat!
Pak přes den štěndo utahat a když se mu začne chtít spát, šoupnout ho do klece s něčím na kousání - buď si bude v klidu kousat, nebo bude spát. Tak se naučí, že v kleci se odpočívá. Ze začátku bych ho tam nenechávala zavřené dlouho, max. hodinku. A až bude mít spojené, že klec rovná se klid a odpočinek, pak bych začala používat klec i na delší dobu - tedy na noc. Samozřejmě s krátkým venčením uprostřed noci, pravděpodobně ho štěndo ještě v tomhle věku potřebuje

Neregistrovaný uživatel

26.1.2012 12:27
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.4.80

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Ukamenujte mě, ale já bych doporučila přepravku nebo klec - samozřejmě dostatečně velkou. A naučit na ni štěně tak, aby to pro něj nebylo stresující vězení, ale naopak příjemné klidné útočiště (možný postup například tady: http://www.youtube.com/watch?v=6_Gb-TF9c9U). Rozhodně ne narvat do ní nepřipravené štěně, zavřít a čekat, až přestane vřískat!
Pak přes den štěndo utahat a když se mu začne chtít spát, šoupnout ho do klece s něčím na kousání - buď si bude v klidu kousat, nebo bude spát. Tak se naučí, že v kleci se odpočívá. Ze začátku bych ho tam nenechávala zavřené dlouho, max. hodinku. A až bude mít spojené, že klec rovná se klid a odpočinek, pak bych začala používat klec i na delší dobu - tedy na noc. Samozřejmě s krátkým venčením uprostřed noci, pravděpodobně ho štěndo ještě v tomhle věku potřebuje

Kamenovat Vás nebudu, protože přes den, kdy jsem v práci využívám prostorné ohrádky. Byt mám malý, kabely jsou v místnosti a přijde mi horší štěníka zavírat do tmavé chodby, navíc vstupní dveře nejsou levné. Kessyna je na ohrádku zvyklá, přes den tam spí, hraje si i jí v ní krmím, ale v noci spí u mě, já to tak chtěla. Bohužel jsem netušila, že budou takové problémy a doufala jsem, že pochopí, že v noci se spí. Teď mi přijde drsné jí vyhodit, když už konečně usne tak se tulíme.

Neregistrovaný uživatel

26.1.2012 12:31
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.184.14

Kamenovat Vás nebudu, protože přes den, kdy jsem v práci využívám prostorné ohrádky. Byt mám malý, kabely jsou v místnosti a přijde mi horší štěníka zavírat do tmavé chodby, navíc vstupní dveře nejsou levné. Kessyna je na ohrádku zvyklá, přes den tam spí, hraje si i jí v ní krmím, ale v noci spí u mě, já to tak chtěla. Bohužel jsem netušila, že budou takové problémy a doufala jsem, že pochopí, že v noci se spí. Teď mi přijde drsné jí vyhodit, když už konečně usne tak se tulíme.

Ta ohrádka by byla částečně řešení, ale pokud je zvyklá si tam i hrát a řádit, tak to není úplně stoprocentně ono... Navíc klec si můžete dát k posteli (někdo ji dává i na židli, aby byla ve stejné úrovni) a tak být aspoň trochu v kontaktu, štěně se pak necítí osamělé.

Neregistrovaný uživatel

26.1.2012 12:53
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.100.203

Máme ročního psa a jak byl taky takový prcek tak taky si chtěl hrát v 1:30 v noci... Tak jsem ho dal vyčurat a spát... zhasl jsem lampu a hotové, tma! někdy 2x zakňučel a byl klid... Pokud mu to budete tolerovat tak v dospělosti zažijete peklo

Neregistrovaný uživatel

26.1.2012 13:08
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.1.3

my měli štěndo cca 2 měsíční a taky v noci chtěla blbnout - došli jsme se vyčůrat a tak cca 15-30 minut blbla - různě mi skákala na vlasy, "trhala" peřiny, apod. a tak max. tu půlhodinu zalehla a spala do dalšího čůrání. :) Někdy zkoušela stejnou metodu lízání, ale já se otočila, hodila si peřinu přes hlavu a dělala, že tam nejsem. :-))

Neregistrovaný uživatel

26.1.2012 14:36
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.152.11

... No to by mě zajímalo, co s těma štěňatama dělal chovatel. Asi se u nich doma dělo něco i v noci, že je na to štěně zvyklé. U nás se třeba v noci spí a všechna štěňátka jsou na to zvyklá a noví majitelé mi vždycky nadšeně volají, že jim štěňátko spinkalo hezky celou noc, že ani nepotřebovali jít čůrat, až ráno v šest. Tak je to toiž u nás a všechna štěňátka u nás narozená to tak prostě mají.

Neregistrovaný uživatel

26.1.2012 15:49
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.89.1

... No to by mě zajímalo, co s těma štěňatama dělal chovatel. Asi se u nich doma dělo něco i v noci, že je na to štěně zvyklé. U nás se třeba v noci spí a všechna štěňátka jsou na to zvyklá a noví majitelé mi vždycky nadšeně volají, že jim štěňátko spinkalo hezky celou noc, že ani nepotřebovali jít čůrat, až ráno v šest. Tak je to toiž u nás a všechna štěňátka u nás narozená to tak prostě mají.

U mě to bylo stejné. Taky mám kavalírku, byla jsem připravená, že třeba 2x za noc budu muset vstávat kvůli čůrání a ono nic, od prvního dne vydržela celou noc. Lehla a spala.

Neregistrovaný uživatel

26.1.2012 16:15
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.1.3

Asi taky záleží na tom, zda je z bytu či byla i venku. Naše byla venku, takže byla zvyklá, že si dle potřeby dojde na záchod i v noci...a že je venku pod hvězdama i zábava na hraní. :) ale brzy si zvykla, že se v noci spí...ale pár dní to trvalo. :-)

Neregistrovaný uživatel

26.1.2012 18:18
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.224.4

Tak ona se vyspí přes den, když jste v práci takže potom v noci na rozdíl od Vás nemá takovou potřebu spát, to bude asi také ten problém - večer si Vás chce holt užít. Takže také doporučuji ji na spaní dávat mimo Vaši ložnici - nebo zase do toho výběhu, kde je přes den zvyklá být a spát.

Neregistrovaný uživatel

26.1.2012 18:39
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.179.36

no tak z me zkusenosti doporucuju ji udelat pelisek treba v chodbe.. mam doma odrostlejsi stene, ale s nim bych se taky v jedne mistnosti nevyspala..
moje idea byla, ze bude spat se mnou v pokoji, haha.. pesan tak do jedne v noci od 22 h chrapal a pak uznal, ze si chce hrat, takze me otravoval, kdyz se panicka nehybala, tak teda lehnul, ale byl ve strehu.. jen sem se na posteli prevratila, huraaaaa panicka je vzhuru a jal se me mocne olizovat.. skoncilo to tak, ze pesan ma svoji spaci deku na zemi v chodbe.. prvni noc trochu pobroukaval.. ale pak si zvykl a v pohode.. nekvici nic.. jen kdyz se mu chce o vikendu curat a ja jeste spim, tak si stoupne za dvere a poknourava a tim me dava najevo, ze chce ven..
jinak je v pohode.. je tam i pres den, kdyz jsem v praci... a nekdy si tam jde lehnout, kdyz jsem jeste vzhuru, ale on uz chce spat..
takze se vyspite vy i pes naprosto v klidu:)

Neregistrovaný uživatel

27.1.2012 12:40
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.4.80

my měli štěndo cca 2 měsíční a taky v noci chtěla blbnout - došli jsme se vyčůrat a tak cca 15-30 minut blbla - různě mi skákala na vlasy, "trhala" peřiny, apod. a tak max. tu půlhodinu zalehla a spala do dalšího čůrání. :) Někdy zkoušela stejnou metodu lízání, ale já se otočila, hodila si peřinu přes hlavu a dělala, že tam nejsem. :-))

No, to přesně dělá mě :D Ale už jsem na to přišla, když začne trhat peřinu, udělám nepříjemný zvuk a nechá toho, jde ke mě, lehne a spí. Taky bych mohla v noci schovávat hračky, co myslíte? Tady jde podle mě pouze o vysvětlení, zhasne se a spí se. Nechci se jí vzdávat a vykazovat z postele. Dneska pokrok spala celooooou noc až do půl 5 ráno, protože chtěla čůrat a pak teda otravovala dokud jsem se neschovala pod peřinu a tam taky usnula.

Neregistrovaný uživatel

27.1.2012 13:37
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.186.139

No, to přesně dělá mě :D Ale už jsem na to přišla, když začne trhat peřinu, udělám nepříjemný zvuk a nechá toho, jde ke mě, lehne a spí. Taky bych mohla v noci schovávat hračky, co myslíte? Tady jde podle mě pouze o vysvětlení, zhasne se a spí se. Nechci se jí vzdávat a vykazovat z postele. Dneska pokrok spala celooooou noc až do půl 5 ráno, protože chtěla čůrat a pak teda otravovala dokud jsem se neschovala pod peřinu a tam taky usnula.

Měli jsme stejný problém. Já tu naši naučila na takový srandovní povel "ššššššššššššššššššš", říkám to dost důrazně a opakuju to, dokud nepřestane blbnout, a ona pochopí, že se mnou jako není vůbec žádná legrace a i kdyby si chtěla někam jít hrát, tak jí řeknu že nesmí a že má jít na místo a pořád zhasínám. Jak řádí, rosvítím, řeknu ššššššššššššššššš, spinkáme!!!! a ona se dívá a pak si lehne a usne. Ze začátku to bylo k nevydržení, se jí ten povel asi zdál srandovní, ale zvykla si na to poměrně rychle. Venku se naučila na "honem, venčíme" jsou to sice takovém povely nic moc, ale ona mi rozumí a když řeknu ššššššš přes den, tak jde do pelechu a jde spát (i když třeba neusne, tak leží, je v klidu a kouká. Takže to spíš pochopila jako povel pro uklidnění se. Nebojte, to se utřese, za pár dní, nebo 1-2 týdny anio nebudete vědět, že jste měli problém, jen je potřeba jí důsledně naučit nějaký povel nebo jí srozumiterlně dát najevo, že vás tohle nebaví a že to dělat nemá, ať spí. kdyby mě prudila, tak jí dám po prdeli, kdyby mi lezla na hlavu a měla to za strašnou prču, tak bych jí sundala z postele a otočila se k ní zády. Nebojte, štěňata rychle pochopí, že zůstaly sami, bez vašeho zájmu a začnou se přizpůsobovat. Držím palce!! :-)

Neregistrovaný uživatel

27.1.2012 13:40
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.186.139

A taky ještě jí pak pochválit, pokud se sklidní. Vždycky hned žádoucí chování pochválit, ale ne překotně, aby zas nezačla :-)

Neregistrovaný uživatel

27.1.2012 13:56
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.64.182

Bože mám to zlaté štěně :-) Dostane se do postele a spí, okamžitě smajlík Ať je den nebo noc. Ale asi spíš pro to ,že je to pro ní vzácnost. Neberu ji tam na noc.

Neregistrovaný uživatel

27.1.2012 14:00
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.186.139

Bože mám to zlaté štěně :-) Dostane se do postele a spí, okamžitě smajlík Ať je den nebo noc. Ale asi spíš pro to ,že je to pro ní vzácnost. Neberu ji tam na noc.

Asi taky záleží, jak je to štěně staré :-)

Neregistrovaný uživatel

27.1.2012 14:01
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.64.182

Asi taky záleží, jak je to štěně staré :-)

necelých 9 týdnů

Neregistrovaný uživatel

27.1.2012 14:04
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.186.139

necelých 9 týdnů

Ale Dominika už má dalšího psa? Doufám že Boerboela :-)

Neregistrovaný uživatel

27.1.2012 15:27
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.90.3

Ale Dominika už má dalšího psa? Doufám že Boerboela :-)

Zrovna jsem chtěla napsat to samé.:-)

Neregistrovaný uživatel

27.1.2012 17:19
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.231.98

Zrovna jsem chtěla napsat to samé.:-)

smajlík :-)

Neregistrovaný uživatel

27.1.2012 18:41
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.175.216

Miláčkové moji zlatí. Klidně si dál dělejte dobře nad mými IP adresami, ale dejte mi už pokoj. Děkuji. Můj mail máte. jestli máte něco ke mě, prosím, obraťte se tam. Tohle je ANONYMNÍ DISKUZE O PSECH.

Neregistrovaný uživatel

27.1.2012 21:25
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.134.177

Měli jsme stejný problém. Já tu naši naučila na takový srandovní povel "ššššššššššššššššššš", říkám to dost důrazně a opakuju to, dokud nepřestane blbnout, a ona pochopí, že se mnou jako není vůbec žádná legrace a i kdyby si chtěla někam jít hrát, tak jí řeknu že nesmí a že má jít na místo a pořád zhasínám. Jak řádí, rosvítím, řeknu ššššššššššššššššš, spinkáme!!!! a ona se dívá a pak si lehne a usne. Ze začátku to bylo k nevydržení, se jí ten povel asi zdál srandovní, ale zvykla si na to poměrně rychle. Venku se naučila na "honem, venčíme" jsou to sice takovém povely nic moc, ale ona mi rozumí a když řeknu ššššššš přes den, tak jde do pelechu a jde spát (i když třeba neusne, tak leží, je v klidu a kouká. Takže to spíš pochopila jako povel pro uklidnění se. Nebojte, to se utřese, za pár dní, nebo 1-2 týdny anio nebudete vědět, že jste měli problém, jen je potřeba jí důsledně naučit nějaký povel nebo jí srozumiterlně dát najevo, že vás tohle nebaví a že to dělat nemá, ať spí. kdyby mě prudila, tak jí dám po prdeli, kdyby mi lezla na hlavu a měla to za strašnou prču, tak bych jí sundala z postele a otočila se k ní zády. Nebojte, štěňata rychle pochopí, že zůstaly sami, bez vašeho zájmu a začnou se přizpůsobovat. Držím palce!! :-)

Já doufám, že se zklidní :D Jsou jí 3 měsíce a poslední dobou je to hrozné. Dneska jsem byla, ale ráda, že spala až do půl 5 ráno, teda nevím jestli spala, protože seděla vedle mě a koukala :D Vyvenčila jsem jí a mělo se jít spát a ona mě začala na férovku dusit :D Už si nechtěla hrát semnou a hračkama, ale kam jsem otočila hlavu byla nalepená svojí hlavou na mým nose a puse a když jsem se rychle otočila, protože jsem lapala po dechu, dělala to pořád, byla jak komár, sotva mi stačil nádech ani mě neolizovala prostě mě chtěla udusit :D Tak jsem se právě schovala pod tu peřinu usnula jsem já a když mi pípal budík ona spala. Aspoň trochu jsem se vyspala, spíš mě to přišlo vtipné, i když vím, že by nemělo a že jsem asi měla nějak zakročit, no vlastně jsem zakročila tak, že jsem před ní utekla pod peřinu, to se počítá ne? :D

Neregistrovaný uživatel

27.1.2012 21:39
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.231.98

Miláčkové moji zlatí. Klidně si dál dělejte dobře nad mými IP adresami, ale dejte mi už pokoj. Děkuji. Můj mail máte. jestli máte něco ke mě, prosím, obraťte se tam. Tohle je ANONYMNÍ DISKUZE O PSECH.

Aha takže asi Boarboel smajlík

Neregistrovaný uživatel

27.1.2012 21:42
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.231.98

Já doufám, že se zklidní :D Jsou jí 3 měsíce a poslední dobou je to hrozné. Dneska jsem byla, ale ráda, že spala až do půl 5 ráno, teda nevím jestli spala, protože seděla vedle mě a koukala :D Vyvenčila jsem jí a mělo se jít spát a ona mě začala na férovku dusit :D Už si nechtěla hrát semnou a hračkama, ale kam jsem otočila hlavu byla nalepená svojí hlavou na mým nose a puse a když jsem se rychle otočila, protože jsem lapala po dechu, dělala to pořád, byla jak komár, sotva mi stačil nádech ani mě neolizovala prostě mě chtěla udusit :D Tak jsem se právě schovala pod tu peřinu usnula jsem já a když mi pípal budík ona spala. Aspoň trochu jsem se vyspala, spíš mě to přišlo vtipné, i když vím, že by nemělo a že jsem asi měla nějak zakročit, no vlastně jsem zakročila tak, že jsem před ní utekla pod peřinu, to se počítá ne? :D

To se určitě počítá :-) Ale hlavně se nesmíte moc smát, i když teda je to hodně vtipné. Teda ta Vaše malá je strašně chytrá, má takové divoké a prudce vtipné nápady. Prostě si chtěla hrát, vopice jedna mrňavá. A co to je vlastně za rasu? Ono to totiž (ta živost) může být způsobená i temperamentem příslušným k jistým rasám, nevím jestli ste to náhodou už někde nepsala, ale takovýhle neúnavní (a už od mala) bývají teriéři obecně, jezevčíci a určitě ještě pár dalších plemen, no a kříženečci všeho druhu, tam se to geneticky všechno smíchá :-) ale je to ještě mimčo, a buduje si s váma hezkej vztah, tak to je moc dobře.

Neregistrovaný uživatel

27.1.2012 21:49
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.134.177

To se určitě počítá :-) Ale hlavně se nesmíte moc smát, i když teda je to hodně vtipné. Teda ta Vaše malá je strašně chytrá, má takové divoké a prudce vtipné nápady. Prostě si chtěla hrát, vopice jedna mrňavá. A co to je vlastně za rasu? Ono to totiž (ta živost) může být způsobená i temperamentem příslušným k jistým rasám, nevím jestli ste to náhodou už někde nepsala, ale takovýhle neúnavní (a už od mala) bývají teriéři obecně, jezevčíci a určitě ještě pár dalších plemen, no a kříženečci všeho druhu, tam se to geneticky všechno smíchá :-) ale je to ještě mimčo, a buduje si s váma hezkej vztah, tak to je moc dobře.

Nene, teriér ne, já chtěla právě klidné, přátelské plemeno, kterému, ale nevadí i dlouhé procházky. Je to má první psice, takže jsem nechtěla nic náročného. Kavalír king charles španěl, živá je tedy opravdu hodně :D

Pupin

27.8.2019 10:32
Pupin

XXX.XXX.234.120

Zdravím vás, máme doma 7týždňové šteňa JRT. Je to krásny, múdry chlapík. Len v noci sa mení na priseru. Snažíme sa ho cez deň unavit, aby v noci spal, ale on je cca od pol noci každé dve hodiny hore. Príde k manželovi do spálne, zaknuci. Dáme ho von, že chce curat, otočí sa a je dnu. Vrátime ho do pelechu, povieme, že treba spat. A ideme preč. Niekedy vylezie, vrátime ho späť. Za hodinu znova. Keď vyjdeme v noci von na curanie, strašne sa bojí. Samozrejme sa nevycura. Prídeme domov a spraví to tam. Ráno nájdeme aj päť mlacok, poprípade aj dve kôpky. Cez deň to ma s vyprázdňovanim lepšie. Ak sa vycura na určené miesto, dostane odmenu. Tak sa snaží, ale aj tak sa mu moc von chodiť nechce. Chodíme po tých istých chodníkoch, jemu už známych. Ak má pocit ze bol vonku dlho, uteká domov. To vie, kde bývame. Lenže aj cez cestu. S voditkom sme sa zatiaľ neskamosili. Kde robíme chybu? Psíka sme si želali, ale už to začína byť únavné.

Ďakujem za rady.

27.8.2019 10:38
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Uvědomte si, že máte doma ještě psí "mimino", které jste nedávno odtrhli od matky a sourozenců, navíc bych řekla, že i docela brzy. Štěněti je teď prostě smutno když má zůstat spát samotné v pelechu. Bojí se venku, protože je to pro něj něco naprosto nového, neznámého. Snažte se vytvořit si se štěndem vztah, aby vám důvěřovalo, pak jde všechno líp. A k tomu spaní - vzala bych ho spát do postele - pokud ho v posteli nechcete, tak bych si lehla já k němu na zem.

Jinak zadejte si tady do lupy "štěně" a vyjede vám toho spouuuusty ke čtení a najdete tam odpovědi na všechny vaše otázky i něco navíc. Řeší se to tady pomalu denně.

Pupin

27.8.2019 10:49
Pupin

XXX.XXX.234.120

Ja to samozrejme chápem, že je mu smutno. Snažíme sa byť trpezliví a všetko dookola opakovať. Ale ďakujem za odpoveď.

27.8.2019 10:55
sisi58

XXX.XXX.191.1

Užívejte si psí miminko,dokud je čas. Za půl roku budete mít puberťáka a to teprve jistíte, zač je toho loket. Naštěstí a naneštěstí, psí mládí trvá jen velmi krátce a už se nevrátí.
Já mám 4 letého kocoura,co dělá to samé a myslím, že už z toho nevyroste.
U vás je to téměř jisté, že jako dospělý to dělat nebude.
Vydržte, nejste v tom sami.

Uživatel s deaktivovaným účtem

27.8.2019 11:02

Pupin napsal(a):
Ja to samozrejme chápem, že je mu smutno. Snažíme sa byť trpezliví a všetko dookola opakovať. Ale ďakujem za odpoveď.

hlavně dokola neopakujte to vyhazování z ložnice....

to štěně je nejisté a jestli něco potřebuje, tak dodat jistotu, přítomnost "rodičů", zázemí, podporu......a to i tím, že si ho přitulíte do náruče, v té posteli
je to jako s miminem

27.8.2019 11:13

Já osobně jsem lenoch lenivá, takže všechny štěňata do postele a vstáváme opravdu jenom na čůrání, jinak všechny štěnda bez rozdílu spinkala spokojeně celou noc....akorát některá vstávají dřív, některá vyspávají déle a naopak je musim z "pelíšku" tahat. Pro mě není nic úžasnějšího, když mi ten psí drobeček usne spokojeně v náručí. Když se v noci probudí, tak o tom hned vím, štěndo popadnu a trádá ven a pak zase pěkně do postýlky a spinkáme.

Vím, že někteří jsou zastánci toho nebrat štěně do postele, ale hned učit na pelech, já jsem zase pohodlná a chci se v noci vyspat, stačí že třeba 3x letíme v noci na venčení. A Štěňátko se dá učit na pelíšek až bude starší....nebo druhá varianta, ustlat si se štěnětem na zemi.

Edit:
navíc nemám to srdce toho drobečka, co je najednou samotinkej opuštěnej bez maminky a sourozenců, u cizích lidí v cizím prostředí, aby se v tom plácal ve stylu....však on si zvykne, jen musíme být tvrďáci....já jsem teď jeho táta-máma a myslím, že jeho psí mamka by ho teda v noci neposlala do háje, ale nechala by ho k sobě přitulit.
Chci, aby štěně vědělo, že se na mě může spolehnout a to i ve chvíli, kdy je mu "jenom" smutno.

27.8.2019 11:32
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Pokud ho v posteli nechcete(což bych já taky nechtěla hlavně z důvodu, že spím tak, že by to možná nepřežilo;) ) tak mu do pelíšku dejte třeba ponožky, co jste právě sundali před spaním, nebo staré domácí triko(obojí, pokud jste ochotní obětovat, možná tam vyžužlá díru)

27.8.2019 11:36
janaa

XXX.XXX.179.45

Už to začíná být unávné? Píšete,že je mu 7 týdnů, jak dlouho ho proboha máte? 7 týdnů je první možný termín odběru,takže buď ho máte doslova den dva nebo jste si vzali štěně nevyzrálé,které mělo být ještě u mámy a z toho pramení všechny vaše problémy. Každopádně pokud nechcete psa v posteli,jděte vy k němu. Na zem vedle jeho pelechu si udělejte spaní a spěte tam. Venku zabavte,chvalte,podporujte,poponeste ho. Nenechte ho utíkat,klidně ať za sebou táhne couračku

Pupin

27.8.2019 11:42
Pupin

XXX.XXX.234.120

Tak ja sa zase snažím byť s ním pri pelechu, kým sa ukludni. Hladkam ho, ale aj my sa musíme trochu vyspať. :-)

27.8.2019 11:57
rapotacka11

XXX.XXX.79.9

Když si pořídím psí mimino, tak musím
počítat se vším. I že se třeba nevyspím,
protože v noci musí ven.
Člověk si obvykle bere volno, aby se
se štěnětem trochu sžili.

27.8.2019 11:59
janaa

XXX.XXX.179.45

Pupin napsal(a):
Tak ja sa zase snažím byť s ním pri pelechu, kým sa ukludni. Hladkam ho, ale aj my sa musíme trochu vyspať. :-)

Právě proto si lidi ustelou vedle štěněte na zemi. Jak dlouho tedy s vámi štěně je?

27.8.2019 12:48

Pupin napsal(a):

Chápu.....ale já teda s každým štěnětem počítám, že se pořádně nevyspím resp. já se vyspím, protože mám štěndo v posteli, spíš, že několikrát za noc musím vstát a hajdy se štěndem ven.......a to musím říct, že na vyspání je štěně ještě zlatý, oproti řvoucímu lidskýmu miminu, můj syn byl na to přeborník
Víte třeba teď můj současný pes byl ukňouránek a třeba v noci ty první dny u nás i zabrečel, když se v noci probudil, všude tma...stačilo pohladit a říct "hezky spinkej, já jsem tady" a už zase hajal........no vidíte a dneska mě ten "potvor" jde max uložit, nějaký večerní pomazleníčko a tradá spát na chodbu, někdy ani to ne a jde rovnou na svoje oblíbený spací místo.....ale je fakt, asi občas ještě teď v deseti letech se mu asi v noci zasteskne, protože sem tam přijde a lehne si vedle mě do postele, přitulí se, ale nevydrží tam dlouho......

27.8.2019 13:11
domi.t

XXX.XXX.131.130

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Chápu.....ale já teda s každým štěnětem počítám, že se pořádně nevyspím resp. já se vyspím, protože mám štěndo v posteli, spíš, že několikrát za noc musím vstát a hajdy se štěndem ven.......a to musím říct, že na vyspání je štěně ještě zlatý, oproti řvoucímu lidskýmu miminu, můj syn byl na to přeborník
Víte třeba teď můj současný pes byl ukňouránek a třeba v noci ty první dny u nás i zabrečel, když se v noci probudil, všude tma...stačilo pohladit a říct "hezky spinkej, já jsem tady" a už zase hajal........no vidíte a dneska mě ten "potvor" jde max uložit, nějaký večerní pomazleníčko a tradá spát na chodbu, někdy ani to ne a jde rovnou na svoje oblíbený spací místo.....ale je fakt, asi občas ještě teď v deseti letech se mu asi v noci zasteskne, protože sem tam přijde a lehne si vedle mě do postele, přitulí se, ale nevydrží tam dlouho......

Nefret sa tiež chcela prvé dva týždne v noci hrať,len mne to už o pol 4 až také zábavné neprišlo Myslela som,že mám doživotného noclažníka,ale o mesiac neskôr zrazu odmietla spávať vnútri.Proste sa uložila do svojho pelechu v búde a vyšla z nej až ráno Spoločné spanie nás čaká asi až na jeseň/v zime,ked bude spať vnútri,či chce alebo nie No,ona skôr nebude chcieť a ako sa poznám,bude tak,ako si ona zmyslí

Pupin

27.8.2019 15:45
Pupin

XXX.XXX.234.120

Neukamenujte má prosím. Chcela som len poradiť. Už sme raz psíka mali, takže nie sme úplný začiatočníci. Predošlého sme chytili asi spachtosa. :-) Ďakujem za všetky rady a komentáre, verím že sa to utrasie.

27.8.2019 18:44

Pupin napsal(a):
Neukamenujte má prosím. Chcela som len poradiť. Už sme raz psíka mali, takže nie sme úplný začiatočníci. Predošlého sme chytili asi spachtosa. :-) Ďakujem za všetky rady a komentáre, verím že sa to utrasie.

Nikdo vás nekamenuje....říkáme vám holou realitu, prostě štěňátka nespí celou noc a některá tu lidskou společnost (blízkost smečky) ještě nějaký čas potřebují....jsou i štěňata, kterým je to šumák, takové samostatné jednotky, ale jsou i tací, kteří to mají přesně obráceně.

Štěně samo o sobě je kolotoč, neustálé venčení, hraní, venčení, krmení, venčení, spaní, venčení....do toho socializace, začít štěňátko pomalu hrou, nenásilně učit pravidla a nějaké základní povely.....já psům věnuju veškerý volný čas, ve štěněčím věku bych řekla, že dvojnásob......navíc občas štěňata mají ten úžasný dar, že usnou dřív než vy a když se vám povede usnout a jste v nejlepším, tak šup šup a hurá ven, což třeba v podzimních měsících a v zimě, když je "psí počasí" je supr-čupr, protože si tak max na sebe hodíte připravený župan, svetr nebo kabát, nazujete nějaký pantofle, v lepším případě nějaký starý nazouvací škrpále, to už se štěnětem na ruce, aby tu potřebu nevykonalo doma a šup ven, no a milé štěňátko s venčením otálí, takže člověk stojí, přešlapuje, protože je mu zima, má na sobě úžasný outfit, o účesu ani nemluvím (výhoda nás se zahradou - tam nás nikdo neuvidí) a povzbuzuje štěňátko "honééém čůranda" apod. vlezete dom, utřete packy a šup do postele, za dvě za tři hoďky nanovo, počasí ještě horší, člověk ještě víc rozespalej a štěňátku se vůbec do tý zimy nechce, tak ještě dělá obštrukce. No a máme tady pátou hodinu ráno a malý štuc je vyspinkanej dorůžova, má výbornou náladu a je připraven "něco dělat"....no člověk fááákt nemá náladu, nejradši by se zavrtal do peřin a ještě alespoň chvilenku pospal.....ale neudělá to, protože doma nechce žádnou loužičku, navíc striktně štěně vynáší, aby se naučilo venčit výhradně venku.......tak rozlepí oči, zopakuje si proceduru s venčením...ovšem tentokrát o něco delší, protože bychom rádi, aby štěndo nejen čůralo, ale dělalo i "kakinky-makinky" (pokud někomu připadají moje výrazy infantilní, tak vězte, že to jsou regulérní povely na rychlé vyvenčení), no a pak tradá dom "tak pojď zlatíčko, copak by sis dal k snídani??", pak dáme štěněti něco na hraní, uděláme ze sebe člověka, pořádně se oblíkneme, srknem si kafe a tradá se štěndem ven, teda ještě předtím rozdejcháme infarkt, protože za těch pár sekund, co jsme strávili v koupelně stihlo štěndo převrhnout květináč s kytkou, rozpitvat polštář a vypárat kus koberce.

Ne opravdu každej den není takovej, opravdu není každé štěně stejné......ale někdy se to fakt sejde, kdy je člověk unavenej a musí se sakra držet, aby místo toho, že na štěně zařve, aby se v klidu zeptal "Punťo, kdo to udělal, to asi trpaslíčkové viď, protože ty jsi hodný pejsek" .
Štěněněcí období je kraťoulinké a po letech se člověk i těm situacím, kdy byl na infarkt a padal na hubu od srdce zasměje

Omlouvám se za dlouhý příspěvek, ale myslím, že něco podobného by měli vědět všichni budoucí majitelé štěňátek, kteří s tím nemají zkušenost, protože štěňátko není ten tvor z pohlednice, který sedí na zelené travičce mezi pampeliškama a nebo roztomile spinká v pelíšku

27.8.2019 20:14
domi.t

XXX.XXX.229.62

Pod toto sa podpisem👏🏻Uplne trefne! Mali by to prikladat novym majitelom steniatok k PP/adopcnej zmluve😉

nikadela

10.3.2020 08:20
nikadela

XXX.XXX.160.19

Dobrý den, manžel mi přivezl ke 40. tinám jako překvapení pejska, údajně kolie křížená s jackem russelem, z kolie nemá tedy nic, od té doby nespím, max. 2 hodiny, hned po prvním dni doma chytil průjem jako řešeto, zvracel, tak jsme skončili na veterině, kde jsme velice záhy zjistili, že manžel naletěl šmejdům z množíren - snad to štěňátko přežije, jakmile ho zaplatil, původní majitelka utnula komunikaci...věřím tomu, že byly zvířata někde zavřená, max. při světle a ani nepoznala co je to den a co noc...no mám za sebou 5 nocí a jsem totálně vyšťavená...náhlé překvapení se změnilo v moji noční můru,....nespím, nemohu pracovat nemám čas na nic, na práci...snad se to někdy změní...pejsek čůrá a kaká...kde ho napadne, hrůza, nikomu to nepřeji zažít...

10.3.2020 11:04
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

nikadela napsal(a):
Dobrý den, manžel mi přivezl ke 40. tinám jako překvapení pejska, údajně kolie křížená s jackem russelem, z kolie nemá tedy nic, od té doby nespím, max. 2 hodiny, hned po prvním dni doma chytil průjem jako řešeto, zvracel, tak jsme skončili na veterině, kde jsme velice záhy zjistili, že manžel naletěl šmejdům z množíren - snad to štěňátko přežije, jakmile ho zaplatil, původní majitelka utnula komunikaci...věřím tomu, že byly zvířata někde zavřená, max. při světle a ani nepoznala co je to den a co noc...no mám za sebou 5 nocí a jsem totálně vyšťavená...náhlé překvapení se změnilo v moji noční můru,....nespím, nemohu pracovat nemám čas na nic, na práci...snad se to někdy změní...pejsek čůrá a kaká...kde ho napadne, hrůza, nikomu to nepřeji zažít...

Nezlobte se, ale litovat vás nebudu. Pes se nekupuje tímto způsobem, není to jetý mobil. A manžel není asi žádné děcko, takže by mohl mít rozum. A k tomu ,,dárečku" by teď mohl vstávat sám, ne? To jen na úvod. Jinak je potřeba vydržet, pejsek se všechno může naučit a dohnat, jen je potřeba se mu věnovat a být důslední. To znamená: v noci se vzbudí, kňourne, psa pod paži a letět ven na venčení. Nemůže tak kadit a čůrat, kde ho napadne. Při průjmu je to bohužel jiné, to se nestíhá a nemá cenu to řešit.

10.3.2020 13:15
GAELLE

XXX.XXX.55.67

nikadela napsal(a):

je to marný je to marný je to marný. píšete 40 tak to už by mohl mít manžel rozum. nečte noviny nekouká na zprávy nemá internet. A takové "dárky" to je fakt skvělý. Jeden takový jsme zdědili když nezodpovědná vnučka věnovala štěně velkého psa 80 letému dědečkovi. At štěně ted v noci venčí manžel když byl tak "chytrý". A jinak dobrou péčí to určitě změníte, podařilo se nám to i u devítiletého psa. Přeji hodně trpělivosti a hlavně ať je štěně bez zdravotních problémů když pochází z takových podmínek. Ach jo ................hlavně pejska neučte na žádné hadry a plíny, pozorujte a při každém náznaku kadění či čurání noste ven.

Neregistrovaný uživatel

22.2.2022 11:10
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!

Přidejte reakci

Přidat smajlík