Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.105.19
Ahoj lidičky,
zajímalo by mě jak často necháváte své pejsky doma samy (když jdete do práce nebo někam) a jak dlouho to vydrží bez vás a bez čůrání hlavně. Mám velké plemeno,naučené samo doma úplně v pohodě,nic neničí,ale nejvíce jsme ji nechali tuším 6 hodin samu. Ale čeká mě práce a tam jistě i 8 hodin... už sem i přemýšlela že pořídím do dveří ty vrátka pro psy,at může jít čůrat na dvorek (máme dům a pes je doma).
Jak dlouho necháváte doma pejsky samy když valíte do práce a než přijdete?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.74
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ahoj lidičky,
zajímalo by mě jak často necháváte své pejsky doma samy (když jdete do práce nebo někam) a jak dlouho to vydrží bez vás a bez čůrání hlavně. Mám velké plemeno,naučené samo doma úplně v pohodě,nic neničí,ale nejvíce jsme ji nechali tuším 6 hodin samu. Ale čeká mě práce a tam jistě i 8 hodin... už sem i přemýšlela že pořídím do dveří ty vrátka pro psy,at může jít čůrat na dvorek (máme dům a pes je doma).
Jak dlouho necháváte doma pejsky samy když valíte do práce a než přijdete?
Tak logicky - pracovní doba je 8,5 hodiny + cesta do práce a z práce cca 2 x 0,5 hod - v průměru to dělá 9,5 hodiny samoty doma.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.101.35
Jeslti máte možnost vrátek, tak bych neváhala. Nespoléhejte dnes na to, že pracovní doba je 8,5 hodiny. Vyvstane problém a nikoho pracovní doba nezajímá a pes doma už vůbec (kolikrát ne ani děti).
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.18.55
Ja jsem se psama doma, pac jsem rentier a do prace nemusim
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.224.4
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ja jsem se psama doma, pac jsem rentier a do prace nemusim
Já oddělám měsíčně v práci tak kolem 80 až 85 hodin, na uživení mi to stačí, pak mám čas na psy. Ale to že má někdo rentu a někdo dělá jen na poloviční úvazek, to se asi většiny lidí netýká - většina asi maká minimálně těch 8 nebo 8,5 hodin plus cesta do práce a z práce, takže mají psy doma 9 až 10 hodin.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.78.21
Tak mít psa doma 9 až 10 hodin samotného,tak ho raději nemám,nebo pořídím kočku.To,že to tak většina lidí má,neznamená,že je to pro psa nejlepší.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.235.194
Pes stejně většinu té doby, kdy je sám, prospí. Pokud se mu člověk po práci dostatečně věnuje, nevidím důvod, proč ho nemít.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.78.21
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Pes stejně většinu té doby, kdy je sám, prospí. Pokud se mu člověk po práci dostatečně věnuje, nevidím důvod, proč ho nemít.
Jo,pes,celoživotně zavřený v kotci,se také naučí jen nečinně ležet.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.224.4
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak mít psa doma 9 až 10 hodin samotného,tak ho raději nemám,nebo pořídím kočku.To,že to tak většina lidí má,neznamená,že je to pro psa nejlepší.
To je dost laický a omezený názor neboť dospělý pes z toho většinu času prospí, takže když se naučí na tento režim, nemá s tím problém - na rozdíl od některých lidských jedinců, kteří mají pocit, že je to špatně ...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.2
mám psa tři roky, fenu.. venku neskutečně aktivní fenule.. měla jsem chvíli hodně pitomou práci časově, přítel ju sice pouštěl na zahradu.. ale na procházky jsem s ní chodila jen já a to večer a chvilku.. říkala sem si, jak se asi trápí.. mno a pak se mi povedlo práci změnit.. nastoupila jsem do práce, skončila ve dvě odpoledne aj ela jsem domů.. těšila jsem se, jak mě fena přivítá a bude si užívat venku sluníčka, procházek.. a její reakce?? dojela jsem domů, fena ležela na posteli, otráveně zvedla hlavu, zamručela a tvářila se jako co tady dělám a proč ju budím:-D trvalo jí víc jak tejden zvyknout si na to, že je jinej režim a že už nemá celý odpoledne určený na spaní
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.78.21
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
To je dost laický a omezený názor neboť dospělý pes z toho většinu času prospí, takže když se naučí na tento režim, nemá s tím problém - na rozdíl od některých lidských jedinců, kteří mají pocit, že je to špatně ...
Ano,musí se na ten režim naučit,co jiného mu taky zbývá.No jsou jedinci,co než se naučí,zlikvidují z nudy byt.Jsem se svými psy hodně hodin v kontaktu a většinu dne prospí až ve vyšším věku.Za mládí jsou šťastní za každou aktivitu,společnost,i když v případě potřeby dokáží také celý den proležet.A v mé nepřítomnosti mají vedle sebe alespoň dalšího psího parťáka,pes sám doma tolik hodin opravdu není přirozené,i když člověk ho k tomu nutí.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.224.4
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ano,musí se na ten režim naučit,co jiného mu taky zbývá.No jsou jedinci,co než se naučí,zlikvidují z nudy byt.Jsem se svými psy hodně hodin v kontaktu a většinu dne prospí až ve vyšším věku.Za mládí jsou šťastní za každou aktivitu,společnost,i když v případě potřeby dokáží také celý den proležet.A v mé nepřítomnosti mají vedle sebe alespoň dalšího psího parťáka,pes sám doma tolik hodin opravdu není přirozené,i když člověk ho k tomu nutí.
Věřte, že většina by byla radši doma se svými psy - jenže zase dnes je kapitalisti nutí dělat ještě víc a více hodin než za komančů - to je bohužel realita ... Vše se neúměrně zdražuje, většině lidí platy v soukromém sektoru nerostou, takže jsou neustále nuceni dělat třeba více hodin, aby si více vydělali. Lidí se také nikdo neptá, co se jim líbí nebo nelíbí ...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.201.122
Můj pes nemá problém zůstat doma cca 10 hodin. Chodím na VŠ a některé dny mám opravdu od rána do večera s 5 minutovýma pauzama takže není kdy zaskočit domů. Ráno vždycky zajdeme na dlouhou procházku, kde se ho snažím aspoň trochu vylítat a večer se procházíme tak hodinu. Jinak jsem si jistá, že celý den prospí. Nikdy jsme neměli nic zničeného a podle sousedů pes ani neštěká. Zbývající dny mu to samozřejmě vynahradím :-)
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.105.19
ano,taky se mi nenecháv lehce doma sama tak dlouho,ale musí si zvyknout,jinak to nejde,pracovat se musí a je spousta lidí co mají psy a chodí do práce. O těch dvířkách hodně přemýšlím,asi je pravděpodobně za nějaký čas pořídím. Doufám že se fenka taky naučí na ten režim být doma sama,no nejdéle byla 6 hodin a byla ok,nic nezničené. uvidím...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.175.11
Jen tak se zeptám, proč nemůže být přes den na tom dvorku? Naše je přes den na dvoře, má možnost volnějšího pohybu a hlavně čekuje ulici, všechny děti si s ní povídají, nejdřív jdou školáci, potom mateřská - když jsem doma a ona je se mnou tak ji volají. Takže jí čas přece jenom vyplňuje nějaká akce. Ráno jdeme ven, odpoledne hned taky a jinak je s náma. Myslím, že je ráda, když se někam uklidí a dá si dvacet. O víkendech pomalu čas mezi prochajdama prospí. Taklže pokud dáte psovi dostatek pohybu, naučí se kdy má odpočívat
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.169.86
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Věřte, že většina by byla radši doma se svými psy - jenže zase dnes je kapitalisti nutí dělat ještě víc a více hodin než za komančů - to je bohužel realita ... Vše se neúměrně zdražuje, většině lidí platy v soukromém sektoru nerostou, takže jsou neustále nuceni dělat třeba více hodin, aby si více vydělali. Lidí se také nikdo neptá, co se jim líbí nebo nelíbí ...
Lidí se také nikdo neptá, co se jim líbí nebo nelíbí ...
Ale tohle přeci není omluva pro to, že si lidé pořizují psy do nevhodných podmínek. Těmi nevhodnými podmínkami teď rozhodně nemyslím zadavatelku.
Přeci nemůžu nechat doma psa samotného bez možnosti vyvenčení 10-12 hodin (a bohužel i tuto dobu někteří berou za normální) a omlouvat to tím, že nás taky nutí šéf dlouho pracovat.
Zuzana
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.105.19
já se fence věnuji 2 aktivníma dlouhýma procházkama denně a vždycky jí to stačilo,jinak jsem byla nezaměstnaná tak jsem mohla si dovolit fenku pouštět i během dne na dvorek i zahradu na malé čůrání,je na to zvyklá. Ted půjdu do práce a řeším co těch 8 hodin s pesanem. Pravděpodobně by to vydržela,ale nechci jí zbytečně trápit,kór když máme tu možnost s dvířkami pro psy na dvorek. Na dvorku celých 8 hodin ji nechat nemůžu,protože jakmile je venku a má zavřeno,dodrápala by komplet dveře a navíc je krátkosrstá a nemáme ani venku boudu a v takových počasích už vůbec ne,proto mě napadli jako jediné řešení ty dvířka. co říkáte?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.21.2
Většina z nás nemá možnost být 24 hodin denně se svými psy, i když by si určitě tuto možnost radši vybrala.Málokdo z nás je zajištěn rodiči,manřelem,podědí miliony,nemá žádné starosti a povinnosti, má úžasnou vynášející práci z domu,šéfuje jiným,co práci udělají za něj a on může být doma...
Osobně mi nepřijde tak hrozné,když je někdo osm až deset hodin v práci a pak se psovi věnuje odpoledne a večer,plus samozřejmě ráno před prací. Je tolik plemen,že si každý může vybrat toho,který bude přizpůsobivější. A pokud mám doma švihlého aktivistu a bohužel změním práci k horšímu časovému rozpětí,což občas také musíme z existenčních důvodů,tak se dá pejsek přivyknout.Vždyť i doma mu můžete vymyslet tolik aktivit,ale pochybuji,že se jim bude nějak zvlášť věnovat,pes opravdu většinou půjde spát...Samozřejmě nemyslím teď ten opačný extrém,kdy zničí půlku bytu a vyje celý den...
A ještě jedna poznámka, nemyslím si,že pes, který má za zadkem 24 hodin denně majitele, který co chvíli po něm něco chce,aby se pes náhodou nenudil,je ten nejšťastnější...Určitě všichni známe chvíle,kdy se pes raději sebere a zaleze si do pelíšku,kde má svůj klídek a nechce být rušen...Takové chvíle si pak vyšetří na dobu,kdy musíme být v práci...
A vydržet s čůráním psi od od půl roka zvládají docela dlouho.Vždyť kolikrát přes noc se vyvenčí večer kolem osmé a ráno je většina psů našich známých schopná jít třeba až v devět a to je ještě musejí budit a přemlouvat...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.224.4
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Většina z nás nemá možnost být 24 hodin denně se svými psy, i když by si určitě tuto možnost radši vybrala.Málokdo z nás je zajištěn rodiči,manřelem,podědí miliony,nemá žádné starosti a povinnosti, má úžasnou vynášející práci z domu,šéfuje jiným,co práci udělají za něj a on může být doma...
Osobně mi nepřijde tak hrozné,když je někdo osm až deset hodin v práci a pak se psovi věnuje odpoledne a večer,plus samozřejmě ráno před prací. Je tolik plemen,že si každý může vybrat toho,který bude přizpůsobivější. A pokud mám doma švihlého aktivistu a bohužel změním práci k horšímu časovému rozpětí,což občas také musíme z existenčních důvodů,tak se dá pejsek přivyknout.Vždyť i doma mu můžete vymyslet tolik aktivit,ale pochybuji,že se jim bude nějak zvlášť věnovat,pes opravdu většinou půjde spát...Samozřejmě nemyslím teď ten opačný extrém,kdy zničí půlku bytu a vyje celý den...
A ještě jedna poznámka, nemyslím si,že pes, který má za zadkem 24 hodin denně majitele, který co chvíli po něm něco chce,aby se pes náhodou nenudil,je ten nejšťastnější...Určitě všichni známe chvíle,kdy se pes raději sebere a zaleze si do pelíšku,kde má svůj klídek a nechce být rušen...Takové chvíle si pak vyšetří na dobu,kdy musíme být v práci...
A vydržet s čůráním psi od od půl roka zvládají docela dlouho.Vždyť kolikrát přes noc se vyvenčí večer kolem osmé a ráno je většina psů našich známých schopná jít třeba až v devět a to je ještě musejí budit a přemlouvat...
Naprostý souhlas. Málokdo může panáčkovat okolo psů 24 hodin denně. Většina normální ch lidí musí tvrdě pracovat minimálně 8 hodin denně + cesta do práce a z práce. Tak si holt musí psy na takový režim přizpůsobit a vychovat. To jako kdo musí chodit do práce, by si kvůli tomu nesměl pořídit psa nebo psy ??? To je přece naprostý nesmysl. S pousta lidí má psy i na hlídání baráku nebo bytu , když jsou v práci.
Adriana.xx

XXX.XXX.119.56
Dobrý den :)
Už dlouhou dobu uvažuji nad pořízením si pejska, jenže jsem ted na střední, a vracím se domu ve 4 hodiny...problém je že se bojím nechávat pejska doma samotného, ani to není z důvodu že by mi tu něco rozbil nebo počůral, jen spíš aby tu nebyl sám takovou dobu...chtěla bych pražského krysaříka...máte někdo zkušenost? budu ráda za každý názor...
Přeji krásný zbytek dne. :)
Uživatel s deaktivovaným účtem

Adriana.xx
napsal(a):
Dobrý den :)
Už dlouhou dobu uvažuji nad pořízením si pejska, jenže jsem ted na střední, a vracím se domu ve 4 hodiny...problém je že se bojím nechávat pejska doma samotného, ani to není z důvodu že by mi tu něco rozbil nebo počůral, jen spíš aby tu nebyl sám takovou dobu...chtěla bych pražského krysaříka...máte někdo zkušenost? budu ráda za každý názor...
Přeji krásný zbytek dne. :)
No já osobně bych s pejskem počkala....pokud si ho teda nebude chtít pořídit celá rodina. Nevíte, co bude po střední...vysoká...nebo nějaká časově náročná práce a co potom s pejskem??
Myslím, že většinu psů vlastní lidi, co chodí do práce, takže pejskové si časem na ten režim zvyknou, ale u štěňátka mi to ideální nepřijde, sama si při pořízení štěněte beru dovolenou a jsme s ním defakto skoro měsíc doma....bylo by fajn, kdyby i po této době chodil štěndo někdo v průběhu dne vyvenčit a zkontrolovat.
Takže pokud rodiče počítají s tím, že u nich třeba pejsek zůstane a chtějí ho, tak proč ne, ale pak si myslím, že je nejlepší ho pořídit na letní prázdniny, za ty dbva měsíce už bude štěndo přeci jen větší, naučíte ho na nějakej denní režim a hlavně ho postupně naučíte, aby "uměl" být doma sám.
Adriana.xx

XXX.XXX.119.56
A nebo možná kdyby pejskovi byl třeba půl rok tak by si zvyknul lépe podle Vás? já právě měla pejska jen když jsem byla malá, a vím že byl doma sám cca 8 hodin a bylo mu 6 měsíců, a zvyknul si být doma sám, a když jsme se vrátili tak jsme se mu věnovali naplno :) děkuji Vám za odpověď, jsem vděčná za každou radu :)