Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.93.1
Prosím o pomoc,
včera jsme byli v lese, a pejsek si samozřejmě odnesl několik klíšťat s sebou. Má obojek, který do teď vypadal funkční. Dvě klíšťata jsem našla lezoucí ještě včera. Dneska ráno jsem objevila jedno malinké přisáté, které šlo vyndat hned. A v poledne jsem objevila další.
Vyndavala jsem ho asi půl hodiny - vyviklávala... hlavně opatrně, ale stejně najednou odpadlo, a hlavička zůstala zakousnutá v psovi .
Co teď? Asi místo vydezinfikovat, sledovat...
Nebo mám jít rovnou k vetovi, aby zbytek "nějak" vyndal??
Děkuju moc za rady B.M.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.156.6
Neřešte, udělá se stroupek, který pak odpadne i s hlavičkou. Průběžně kontrolovat, jestli místo nečervená, nehřeje, asi jako u každého jiného zranění
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.226.101
Souhlas, plašit nemusíte, psům se obvykle hlavička nijak nezanítí a za pár dní se to vyčistí samo.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.219.155
To neřešte, hlavička sama odpadne. A příště je lepší klíště rychlým pohybem vyškubnout, pravděpodobněji zůstane celé a nestihne do ps nic vypustit. Když ho půl hodiny vyvikláváte tak akorát do psa všechno vymáčknete ... jinak teda ideální jsou kleštičky na klíšťata, škubat jen když nejsou zrovna po ruce.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.151.18
Když se stane, pro klid své duše zakápnu teatree olejíčkem. A dál neřeším
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.93.76
Souhlas, neřešte. A pro příště pořiďte kleštičky na klíšťata, s nimi klíště vytáhnete během pár vteřin a nikdy se mi nestalo, že by hlavička zůstala v kůži. Něco na tenhle způsob:
http://www.zoohit.cz/shop/psi/pece_strojky/antiparazitni_pripravky/klesticky_hacky/124571
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.21.144
Přátelé,tak jsem ty kleštičky našel a píše se,že se otáčí po nebo proti směru hodinových ručiček,tedy způsob otáčení je lhostejný,tak proč to úvádí,stačí napsat otáčet,nebo to je proto,že není znám směr zavrtávání klíštěte?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.80.130
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Přátelé,tak jsem ty kleštičky našel a píše se,že se otáčí po nebo proti směru hodinových ručiček,tedy způsob otáčení je lhostejný,tak proč to úvádí,stačí napsat otáčet,nebo to je proto,že není znám směr zavrtávání klíštěte?
Protože mezi lidmi koluje zaručená rada, že se klíště smí vytáčet pouze a jedině proti směru hodinových ručiček. Nebo po směru :)
Ve skutečnosti je to opravdu jedno.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.137.146
Pořiďte si tohle: http://www.lekarna-tehotenstvi.cz/zbozi/ixoderm-60457?gclid=CMyp1vyjobACFYXP3wodAX6hag
Je jak veterinární, tak pro lidi. Je to celkem jedno který máte, pro zvířata je jen o něco hustší aby se to lépe drželo v srsti. Využijete i pro sebe.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.121.240
Objednejte si v lékárně tohle: http://www.lekarna.cz/hacek-na-klistata-2ks-v-sacku/ vřele doporučuju, lepší než kleštičky, s kterými sevřít fakt malé klíště je leckdy problém. A pokud už je klíště napité, s kleštičkami se vám může podařit vymáčknout jeho obsah do ranky. Krom toho klíšťky chytají chlupy.
Tady je video jak se s tím zachází, klíště je v cukuletu venku a pes ani neví, že se něco dělo...
http://www.youtube.com/watch?v=aGj6hLmvRyk
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.219.155
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Uvádí to proto, že dříve se nad tím spekulovalo jakým směrem vytahovat, tak aby bylo jasno že je to jedno. Klíště nemá závit ale "zpětné háčky", tudíž směr je lhostejný ... a taky je úplně fuk jestli se klíště zavrtalo zleva doprava nebo naopak nebo dokonce přímo rovně ... !
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.245.18
bože lidi proč děláte drama z pí.....n ?
Soukromé

XXX.XXX.44.100
Taky mám obavy mojí fence jsme dnes vytahovali klíště a zůstala jen Hlavička. Místo jsme vydezinfikovaly ale Zčervenalo,co mám dělat???
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!