Čůrání 4 měsíčí štěně

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

11.10.2012 09:52
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.130.1

Dobrý den, zase na téma čůrání...
A mojí 4 měsíční fenkou se stále trápíme s čůráním....Chodíme samozřejmě ven, nejradši se venčí na svých pár místech na zahradě, pokud jsme někde na procházce, většinou to drží domů na zahradu. Trápí mě ale to, že je schopná se vyčůrat doma třeba hodinu po vyvenčení . Chodí na různá místa, bez nějakého náznaku, že by potřebovala. Přes den, když jsme doma, často chodila do podkroví na chodbičku na koberec. Když jsem našla po několik dní koberec počůraný, tak jsem ustřihla kus toho koberce, dala ho na tác, ostatní zakryla igelitem a doufala, že bude chodit na ten svůj oblíbený koberec. Na tom koberci akorát ráda leží a čůrá zase na igelit. Večer jsem ji přistihla, jak tam čůrá i když byla před cca hodinou venku. Slovně jsem jí pokárala a druhá den byla loužička na gauči (to ten igelit byl lepší...).
Nevím, jestli by už neměla přeci jen vydržet trochu déle, jetsli mám prostě chodit ven a "čekat", že z toho jednou prostě vyroste? Ona když potřebuje, tak mám pocit se vyčůrá ihned a je jedno kde. Taky dělá to, že ráno než odemknu dveře, což je fakt pár vteřin, ona si klidně sedne a začne čůrat - udělala to tento týden už dvakrát....bydlíme v domku, seběhnu úprkem jedny schody, odemknu a pustím jí ven. neumím si představit bydlet třeba v paneláku. Taky třeba udělá to, že když jsem se jí snažila ráno vynést v ruce, tak mi počůrala svetr....Přitom jí z pelechu tahám, že jdeme čůrat, to se jí nechce a pak to takhle pouští....
Může mi někdo poradit, jestli dělám někde chybu? Taky jsem zkoušela alespoň gauč apod. místa postříkat sprejem, aby tam nechodila - nepomohlo.
Děkuji

Neregistrovaný uživatel

11.10.2012 10:02
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.27.102

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
A mojí 4 měsíční fenkou se stále trápíme s čůráním....Chodíme samozřejmě ven, nejradši se venčí na svých pár místech na zahradě, pokud jsme někde na procházce, většinou to drží domů na zahradu. Trápí mě ale to, že je schopná se vyčůrat doma třeba hodinu po vyvenčení . Chodí na různá místa, bez nějakého náznaku, že by potřebovala. Přes den, když jsme doma, často chodila do podkroví na chodbičku na koberec. Když jsem našla po několik dní koberec počůraný, tak jsem ustřihla kus toho koberce, dala ho na tác, ostatní zakryla igelitem a doufala, že bude chodit na ten svůj oblíbený koberec. Na tom koberci akorát ráda leží a čůrá zase na igelit. Večer jsem ji přistihla, jak tam čůrá i když byla před cca hodinou venku. Slovně jsem jí pokárala a druhá den byla loužička na gauči (to ten igelit byl lepší...).
Nevím, jestli by už neměla přeci jen vydržet trochu déle, jetsli mám prostě chodit ven a "čekat", že z toho jednou prostě vyroste? Ona když potřebuje, tak mám pocit se vyčůrá ihned a je jedno kde. Taky dělá to, že ráno než odemknu dveře, což je fakt pár vteřin, ona si klidně sedne a začne čůrat - udělala to tento týden už dvakrát....bydlíme v domku, seběhnu úprkem jedny schody, odemknu a pustím jí ven. neumím si představit bydlet třeba v paneláku. Taky třeba udělá to, že když jsem se jí snažila ráno vynést v ruce, tak mi počůrala svetr....Přitom jí z pelechu tahám, že jdeme čůrat, to se jí nechce a pak to takhle pouští....
Může mi někdo poradit, jestli dělám někde chybu? Taky jsem zkoušela alespoň gauč apod. místa postříkat sprejem, aby tam nechodila - nepomohlo.
Děkuji

Neptejte se jí, jestli se jí chce nebo ne, prostě po probuzení a po jídle popadněte psa a jděte ven. Z loužičky venku udělejte velkou událost, a ono jí to časem dojde.

Neregistrovaný uživatel

11.10.2012 10:02
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.27.102

Děkuji

Neptejte se jí, jestli se jí chce nebo ne, prostě po probuzení a po jídle popadněte psa a jděte ven. Z loužičky venku udělejte velkou událost, a ono jí to časem dojde.

Neregistrovaný uživatel

11.10.2012 10:05
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.173.5

máchat čumák v čuránkách a trestat....na to nic jinýho neplatí,hlavně se na psa nesnažte jít jak někteří chytráci psychicky,ono pak si ten pes z vás bude dělat úplnou pr...l,pokud se mi některej ze tří psů co mám doma počůral,při zápalu hry nebo neúmyslně,tak jsme nikdy netrestala,ale pokud dojdu z venku a počůrala se mi,vymáchala čumák vypleskala,řvala fuj a šlo se zase ven až to milé štěňátko pochopilo....naštěstí nemám všechny psi stejně starý takže mladší se učily od těch starších to byla jediná výhoda,tak přeju pevný nervy :)

Neregistrovaný uživatel

11.10.2012 10:09
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.186.187

máchat čumák v čuránkách a trestat....na to nic jinýho neplatí,hlavně se na psa nesnažte jít jak někteří chytráci psychicky,ono pak si ten pes z vás bude dělat úplnou pr...l,pokud se mi některej ze tří psů co mám doma počůral,při zápalu hry nebo neúmyslně,tak jsme nikdy netrestala,ale pokud dojdu z venku a počůrala se mi,vymáchala čumák vypleskala,řvala fuj a šlo se zase ven až to milé štěňátko pochopilo....naštěstí nemám všechny psi stejně starý takže mladší se učily od těch starších to byla jediná výhoda,tak přeju pevný nervy :)

No super, rada nad všechny prachy, kolik Vám je let, že se držíte takovýhle starodávných rad???
No nic, k dotazu.. Po hodině se doma vyčurá.. to je super.. :D Mě se zvládala fena vyčurat po venčení venku když jsme přišli dom po čtvrt hodině.. smajlík Ale vážně, je to mimino, holt to prostě nevydrží, důležitý je, že ví, že venku se má venčit. :-) a když jí za to hooodně venku pochválíte a budete venčit pravidelně, pochopí to a tak myslím do půl roku se sice doma ještě nehoda určitě stane, ale s tím musíte počítat. já teda měla feny naučené odmala doma na podložku takže to nebyl až takový problém a do půl roku podložka pryč a doma bez loužiček-akorát když delší domu bez venčení tak se ještě nehoda občas stala. :-)

Neregistrovaný uživatel

11.10.2012 10:10
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.27.102

Máte děti? Když se některé po vysazení na nočník vyčůralo ne do nočníku, ale do plenek, taky jste mu potom strčila nos to té pleny a bylo bito?

Neregistrovaný uživatel

11.10.2012 10:11
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.106.11

Ach bože, už je to tu zase... smajlíksmajlík

Pro zadavatelku: jak už tu bylo psané, choďte ven co nejčastěji a za každé vyvenčení venku dejte nějaký báječný pamlsek, něco, po čem se vaše štěndo může opravdu utlouct. A doma bych doporučila zavřít vylítané štěndo někde, kde loužička nevadí - ideální by byla ohrádka, pokud to není na celý den, tak klidně i klec (ta má tu výhodu, že štěně nebude chtít čůrat tak, aby si v tom pak leželo). Tak se štěně navíc naučí, že venku se lítá, hraje a řádí, kdežto doma se odpočívá.

Neregistrovaný uživatel

11.10.2012 10:18
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.130.1

J se taky snažila nabízet a učit na podložku, vytřít hadrem a nechat ho ....vždycky šla jinam nebo na podložce stála předníma a čůrala mimo....:-) Když se podařilo, stejně na podložku nechodila a našla si jiné místo. Když jsem měla pocit, že se snaží chodit často do koupelny n adlaždičky, dala jsem tam podložku nebo starý ručník, aby se to alespoň vsáklo - pak zas chodila jinam - nejlépe koberec, gauč, apod.

Neregistrovaný uživatel

11.10.2012 10:26
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.106.11

J se taky snažila nabízet a učit na podložku, vytřít hadrem a nechat ho ....vždycky šla jinam nebo na podložce stála předníma a čůrala mimo....:-) Když se podařilo, stejně na podložku nechodila a našla si jiné místo. Když jsem měla pocit, že se snaží chodit často do koupelny n adlaždičky, dala jsem tam podložku nebo starý ručník, aby se to alespoň vsáklo - pak zas chodila jinam - nejlépe koberec, gauč, apod.

Na podložku se vykašlete, tím si akorát učení čistotnosti zkomplikujete. Fakt doporučuju tu ohrádku nebo klec (samozřejmě za předpokladu, že bude štěndo dostatečné vylítané venku a v ohrádce bude jen odpočívat!). Štěně tak nebude mít žádnou možnost venčit se tam, kde vám to vadí, a mnohem rychleji se naučí venčit jen venku. Navíc v ohrádce bude převážně spát, a tak se jí nebude ani chtít doma čůrat.
Ještě mi došlo, že se tu nezmínila jedna věc - nemá zánět močáku? U spousty štěňat, která měla problém s učením čistotnosti, se nakonec zjistilo, že to byl zdravotní problém. Takže bych každopádně vzala vzorek moči a zanesla ho na veterinu, ať udělají rozbor. Pokud nic nenajdou, aspoň budete vědět s jistotou, že je to opravdu jen výchovný problém.
Držím palce!

Neregistrovaný uživatel

11.10.2012 10:28
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.216.60

Děkuji

Některý štěňata jsou v tomhle taková pomalejší a dlouho jim trvá, než se naučí ovládat svěrače, nezřídka to trvá až do 6-7 měsíců, takže vydržte, venku odměňujte za vyčůrání, doma netrestejte,ale bez řečí ukliďte, pokud přistihnete přímo, tak pokárejte slovně. Trestání typu namáčení čumáku apod. je hovadina a u spousty štěňat se jen docílí toho, že ta se pak bojí vyčůrat před člověkem, takže z toho jsou pak akorát ty dotazy můj pes venku nic neudělá a vyčůrá se vedle v místnosti když se vrátíme domů, aby ne, když pes se naučil, že za čůrání je trest, tak se chudák snaží vyčůrat tak aby to páníček neviděl.

Neregistrovaný uživatel

11.10.2012 10:36
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.39.63

To je neuvěřitelné, že je někdo schopen praktikovat takové nesmyslné metody. Jak tady většina píše, chodit co nejčaji ven a při úspěchu hodně chválit. Doma, pokud se stane nehoda, tak je lepší dělat že nic a přejít to. Do půl roku se nehody můžou stávat, je to normální u psího mimina.

Neregistrovaný uživatel

11.10.2012 10:36
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.192.76

My nasi ucili na plynku a casem ji posouvali ke dverim, az ven, kdyz to udelala venku, dostala pochvalu...POkud to bylo doma mimo plenku, tak jsme ji taky dali cuchnout a jemne tytyty novina pres zadek..Samozrejme nerikam, aby se pes mladil, chran buh.

Neregistrovaný uživatel

11.10.2012 10:41
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.130.1

Ok, díky, na tu veterinu mě to taky napadlo....

Neregistrovaný uživatel

11.10.2012 11:29
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.124.18

Myslím, že ta vaše nebude tak natvrdlá, že to ještě nepochopila, ale že opravdu ještě neumí ovládat svěrače. Normálně by se štěně fakt nemělo počůrat v náručí. Dejte jí čas a hudrujte u loužiček, když je uklízíte, ale nepeskujte za to štěně. Prosím žádné namáčení čumáku atd.!

Neregistrovaný uživatel

11.10.2012 12:18
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.130.1

Jasně, čumák namáčet nehodlám, ale fakt jsem začala trochu hudrat, když jí u těch loužiček načapu. Pokud přijdu z práce a vím, že někam musela, to neřeším - jen obcházím a hledám, kam to zas pustila....:-)
Ale myslím, že už by mohla trochu vydržet. Když řeknu jdeme ven nebo jdeme čůrat, tak jde a venku se většinou vyčůrá na své místo. Chce to asi vydržet a blahopřeju lidem, kteří mají pejsky, co to zvládli rychleji :-)

Neregistrovaný uživatel

11.10.2012 12:29
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.169.86

Jasně, čumák namáčet nehodlám, ale fakt jsem začala trochu hudrat, když jí u těch loužiček načapu. Pokud přijdu z práce a vím, že někam musela, to neřeším - jen obcházím a hledám, kam to zas pustila....:-)
Ale myslím, že už by mohla trochu vydržet. Když řeknu jdeme ven nebo jdeme čůrat, tak jde a venku se většinou vyčůrá na své místo. Chce to asi vydržet a blahopřeju lidem, kteří mají pejsky, co to zvládli rychleji :-)

Fakt vydržte - já měla doma dva extrémisty. Jeden se doma fakt od 3 měsíců nepočůra l (on je ale nějak divně čistotnej a i když se počůral do těch tří měsíců, tak z toho byl špatnej). A to druhý čuně chcalo (s prominutím) doma do 9 ti měsíců. A i v pozdějším věku mu někdy nedělalo problém doma udělat louži. Přikládám to hlavně mé blbosti, že to byl můj první pes a učila jsem ho doma na podložku. Už bych to nikdy neudělala.
Zuzana

Neregistrovaný uživatel

11.10.2012 12:32
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.196.15

Máte děti? Když se některé po vysazení na nočník vyčůralo ne do nočníku, ale do plenek, taky jste mu potom strčila nos to té pleny a bylo bito?

Proboha proč tu furt srovnáváte děti se psema....?? Ale popravdě, dnešní výchova je na nic, je teď móda všechno po dobrým, hezky pomaloučku, přirozeně, žádný nátlak, jak u psů, tak u dětí.....a co z toho dnes máme? Nevychovaný psy a zlí arogantní děti. Dřív když dítě neposlechlo nebo bylo drzý, dostalo na prdel a hned vědělo co má dělat. Souhlasím s paní viz výše, žádný teror, žádný násilí, ale jen po dobrým ničeho nedosáhnem. Každý se tu snaží změnit co fungovalo po desetiletí, staletí a pak tu je jeden přiblejší dotaz než ten druhejsmajlík

Neregistrovaný uživatel

11.10.2012 12:34
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.130.1

Díky za podporu. Já taky měla už pár štěňat doma a neznám takový problémy. Naše stará čubina, která byla přes léto venku a na zimu doma, pak ve stáří už moc neudržela, když potřebovala, šla do koupelny na dlaždičky nebo i do sprcháče, aniž by jí to někdo učil. To bylo super, spláchlo se a pohoda :-)
Díky moc Zuzko

Neregistrovaný uživatel

11.10.2012 12:59
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.106.89

Dobrý den. Já mám doma dvouměsíční psí mimčo. Přivezla jsem si ho před čtyřmi dny. Od chovatele bylo naučené na štěněcí podložky a tak jsem je koupila taky, abych doma zabránila nežádoucím loužičkám. Chodí opravdu na ně, ale občas se mi stalo že se prostě vyčůral jinde, třeba na koberec nebo dlažbu v kuchyni. Trestat rozhodně ne, docílila byste akorát jak už tu někdo psal strachu se vyčůrat před člověkem. Takže když jsem narazila na loužičku mimo podložku beze slova jsem ji uklidila, ale když jsem ho načapala jak čůrá jinde pokárala jsem jen slovně rázným fuj. Mě se osvědčilo, že pokaždé když ho vezmu ven na čůrání, vezmu do kapsy pár pamlsků a venku mu řeknu čůrat a pak moooc chválím a odměním. A ejhle štěndo to pochopilo velice rychle a teď když jdem ven tak hned čůrá a já chválím a odměňuji a opravdu dobře to funguje. Tak přeji ať se to brzy také povede. :-):-)

Neregistrovaný uživatel

11.10.2012 13:07
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.106.11

Proboha proč tu furt srovnáváte děti se psema....?? Ale popravdě, dnešní výchova je na nic, je teď móda všechno po dobrým, hezky pomaloučku, přirozeně, žádný nátlak, jak u psů, tak u dětí.....a co z toho dnes máme? Nevychovaný psy a zlí arogantní děti. Dřív když dítě neposlechlo nebo bylo drzý, dostalo na prdel a hned vědělo co má dělat. Souhlasím s paní viz výše, žádný teror, žádný násilí, ale jen po dobrým ničeho nedosáhnem. Každý se tu snaží změnit co fungovalo po desetiletí, staletí a pak tu je jeden přiblejší dotaz než ten druhejsmajlík

Po desetiletí a staletí určitě ne. Až donedávna byli psi výhradně venku a výchovu k čistotnosti nikdo neřešil. Tak nám tu nevykládejte o staletími prověřených postupech.
Trestání za loužičku může u některého psa zafungovat - pokud to vaši psi pochopili, měl/a jste štěstí. Ale spousta psů (zvlášť psychicky labilnějších) to pochopí tak, že je špatně venčit se v přítomnosti pána, ať už je to uvnitř, nebo venku. Takže se naučí venčit výhradně potajmu za gaučem, v jiné místnosti apod., což se pak hodně, hodně špatně odbourává.
Jedna věc je trest za neposlechnutí, pokud pes (či dítě) ví, co se po něm chce. Tam může být trest namístě a účinný. Ale štěndu, které ještě venčení naprosto nechápe, ho trestem nevysvětlíte - stejně jako děcko nenaučíte násobilku rákoskou.

Neregistrovaný uživatel

11.10.2012 14:40
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.173.5

jéžiši u psa zafunguje že bude mít ze všeho hrůzu a nakonec se vám i posere,kristepane běžte s těma radama do háje,máme asi cca 5 psa co žiju,mám nějakej věk,a pokaždé jsem psovi máčela čumák v loužičce a nevypadal ani jeden na to že by ho to nějak postihlo....se tady snažíte být všeci psychologové jak sviňa fakt,a sami tu matlate hovadiny a beztak ani nemáte psa...samozřejmě každej pes má jinou povahu jeden je tvrďák,druhej piští ani se ho nedotknete další je učenlivej tan zas nemá zájem,ale je jen na majiteli jak si k němu najde cestu,teda spíš oni dva k sobě....

Neregistrovaný uživatel

11.10.2012 15:42
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.39.63

jéžiši u psa zafunguje že bude mít ze všeho hrůzu a nakonec se vám i posere,kristepane běžte s těma radama do háje,máme asi cca 5 psa co žiju,mám nějakej věk,a pokaždé jsem psovi máčela čumák v loužičce a nevypadal ani jeden na to že by ho to nějak postihlo....se tady snažíte být všeci psychologové jak sviňa fakt,a sami tu matlate hovadiny a beztak ani nemáte psa...samozřejmě každej pes má jinou povahu jeden je tvrďák,druhej piští ani se ho nedotknete další je učenlivej tan zas nemá zájem,ale je jen na majiteli jak si k němu najde cestu,teda spíš oni dva k sobě....

Máchat psovi čumák v loužičkách je antiproduktivní, myslete , nebo nemyslete si co chcete........ale nechtěla bych být vaším psem. To že máte nějaký věk, neznamená, že jste moudřejší...

Neregistrovaný uživatel

11.10.2012 15:50
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.106.89

Máchat psovi čumák v loužičkách je antiproduktivní, myslete , nebo nemyslete si co chcete........ale nechtěla bych být vaším psem. To že máte nějaký věk, neznamená, že jste moudřejší...

:-):-)

Neregistrovaný uživatel

11.10.2012 16:35
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.106.11

Zajímavý je, že jsme národ Komenského, který už před 500 lety zjistil, že tresty nefungují a že nejvíc naučí "škola hrou". A přesto ve výchově psů furt přetrvávají tyhlety předpotopní názory... :-(

Naši čubu jsem nikdy za loužičky netrestala. Přesto hned asi druhý či třetí den u nás pochopila, že se má venčit jen venku. Pak už to byla jen otázka toho počkat, až jí dozraje nervový systém a svěrače... Poslední loužičku doma udělala ve třech měsících a jednom týdnu. Naprosto bez trestů

Neregistrovaný uživatel

11.10.2012 17:18
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.186.187

No vidíte. Já mám pět psů naráz. NIKDY, opakuju, NIKDY jsem psovi čumák nemáchala v chcankách a všechny moji psi jsou čistotní, ano, trvalo to třeba o měsíc dýl, ale mám se všema super vztah, jdu s kočárem, na vodítku pět psů, někteří lidi sice si ťukají na čelo, ale ostatní pejskaři, například ti, kteří jdou kolem s jedním rafanem, kterej je tahá na vodítku, řve na celý kolo se většinou zastaví na protějším chodníku a volají na mě jak to dělám, že moji psi jen po tom jejich kouknou a jdou dál a nevšímají si, že jich mám tolik a tak hodný.. No asi to bude tím vztahem.. Takže si máchejte svýmu psovi čumák v čem chcete, ale věřte, že ten vztah tam není..
Ale co, slyšela jsem, že prababička mlátila mokrou plínou jejího manžela když byl připoutaný k lůžku a na záchod nemohl a počurával se.. Asi jí to dělalo dobře.. A vám zřejmě taky... Užijte si to.. Hodně je lidí co si svoje mindráky lečí na druhých... smajlík

Neregistrovaný uživatel

11.10.2012 17:39
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.147.86

To jste tedy pěkné a že máte nějaký věk a dělala jste takovou čuňárnu 5 psům, tím byste se určitě chlubit neměla.

Neregistrovaný uživatel

11.10.2012 17:48
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.182

To jste tedy pěkné a že máte nějaký věk a dělala jste takovou čuňárnu 5 psům, tím byste se určitě chlubit neměla.

zase pseudoochránci, já to dělám taky a taky už aspoň pátýmu psovi smajlík ono to totiž funguje poměrně rychlejc než běhat se psem půl roku každou půl hodinu ven, na to pracující člověk nemá čas. Paradoxně mi vydrželi cca 4 měsíční štěňata doma bez louže 6-8 hodin, kromě feny ( osatní byli psy ), která byla od mala doma s přítelem, který venčil často a chcala doma do roku, i do svýho pelechu :-)

Neregistrovaný uživatel

11.10.2012 17:51
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.147.86

zase pseudoochránci, já to dělám taky a taky už aspoň pátýmu psovi smajlík ono to totiž funguje poměrně rychlejc než běhat se psem půl roku každou půl hodinu ven, na to pracující člověk nemá čas. Paradoxně mi vydrželi cca 4 měsíční štěňata doma bez louže 6-8 hodin, kromě feny ( osatní byli psy ), která byla od mala doma s přítelem, který venčil často a chcala doma do roku, i do svýho pelechu :-)

Proč si lidé jako vy pořizují psy? Potřebujete si něco dokazovat nebo co? Dělá vám dobře vzbuzovat v psovi strach a odpor?

Neregistrovaný uživatel

11.10.2012 17:53
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.106.11

Já jsem netrestala nikdy, jen chválila a odměňovala, a 6 hodin mi vydrželo štěně už ve třech měsících... smajlík To mi nepřijde nijak výjimečné. Naopak mám pár známých, kteří postupovali podle vašeho návodu (máchat čumák v loužičce apod.) a ještě ve dvou letech zdlouhavě odbourávali čůrání potajmu za gaučem...

Neregistrovaný uživatel

11.10.2012 17:58
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.134.177

Děkuji

Zkuste zajít na veterinu s močí jestli nemá zánět. Já jsem se vztekala do 6 měsíců, lítala každé 2 hodiny, nadávala si, nadávala jí, byla z toho otrávená a nakonec zjistila, že chudák za to nemohla. Chybama se člověk učí, takže jakmile vím, že je fena nečistotná, je to zánět na který bohužel trpí.

Neregistrovaný uživatel

11.10.2012 18:03
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.182

Proč si lidé jako vy pořizují psy? Potřebujete si něco dokazovat nebo co? Dělá vám dobře vzbuzovat v psovi strach a odpor?

dělá mi dobře vytáčet lidi jako jste vy a vám podobní :-)

3.1.2020 19:17
Pavlína Martinková

XXX.XXX.220.129

Dobry den,

mam 4 m. fenku Pomeriana a dela mi to same. Venku to bere jako hru a doma cura. Vetsinou, kdyz se vratime z prochazky...Jsem z toho uplne hotova, pac bydlime ve 4 patre. Kdyz vidim, ze zacne ocuchavat ,coz beru jako znak , ze hleda misto na curani, beru ji okamzite ven. Prichazi ten samy scenar..Venku nic. vubec nevim. Zkousela jsem to nacurane doma prikryt novinama a pak ty noviny vzit sebou ven-NIC. Decku, ktera mela pod miskama, pocurala. Tak jsem zkousela tu decku pouzivat na curani, aspon at cura doma do jednoho mista-NIC. Jsem v tomhle nezkusena, tak se obracim na Vas. Mam strach, jestli ji to jeste vstepim-kdyz uz ma 4 m. Zajimalo by me, jak jste s tim problemem dopadla vy

Přidejte reakci

Přidat smajlík