Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

3.12.2012 21:43
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.19.160

Chtěla bych se zeptat lidí co dělají tenhle sport, jestli nemají následně problém s puštěním pejska z vodítka někde v poli, kde může zajíc opravdu vyběhnout. To mají psa pořád na vodítku?

Neregistrovaný uživatel

3.12.2012 22:48
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.238.16

Naši psi dost dobře rozliší, kdy je to zvěř a kdy střapec. Chodíme na volno, problémy nemáme. Ale je pravda, že oni prostě od mala vědí, že lovit nesmí a mají přivolání. Bohužel znám lidi, kteří to svedou na coursing nebo ještě mají legraci z toho, jak jim pejsek prožene srnečku :-(

Neregistrovaný uživatel

5.12.2012 17:22
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.133.190

Přesně tohle dilema jsem řešila, než jsem začala s coursingem u své dalmatinky s celkem vyvinutým loveckým pudem. Honit zvěř jsem jí musela odnaučovat tak do roka. Opravdu ale rozliší střapec a zvěř. Za srnou sice vyrazí, ale je ovladatelná, parkrát zařvu a je zpět nebo se ihned po pár vteřinách vrací sama.

Neregistrovaný uživatel

5.12.2012 19:55
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.182.44

v PPČ o tom byl článek a zkušenosti lidí s lovením i nelovením

28.8.2019 18:59
Elki

XXX.XXX.166.47

Zdravím,.mam trochu hloupy dotaz, ale nenasla jsem odpoved na netu. Jak vyslovujete "coursing" ;) moc diky

Uživatel s deaktivovaným účtem

28.8.2019 19:13

Asi to vyslovuje každý jinak. Počeštěně něco jako "kórsing" odpovídá nejvíce originálu. Ale slyšela jsem i "kůrzing", "kůrsing", "kourzing". Stejně jako agility někdo vyslovuje adžility, někdo jiný už počeštěně agility.

28.8.2019 19:41
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Ja vyslovuji "kérsing" ale správně to asi není . Hoďte si to do překladače na Googlu a máte to tam i s výslovností.

28.8.2019 20:17
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.21.159

Vyslovuje se to "kársing"

28.8.2019 20:23

Inspektor Pišišvor napsal(a):

Ne, nevyslovovuje. Ale když to tak říkáte vy, budiž. Však takhle zněl dotaz, jak to kdo vyslovuje.
https://www.oxfordlearnersdictionaries.com/definition/english/coursing?q=coursing

28.8.2019 20:34
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.21.159

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Ne, nevyslovovuje. Ale když to tak říkáte vy, budiž. Však takhle zněl dotaz, jak to kdo vyslovuje.
https://www.oxfordlearnersdictionaries.com/definition/english/coursing?q=coursing

To, jak se to čte správně nikdo nezpochybňuje, ale dotaz byl vedený na to, jak se to běžně vyslovuje v ČR, a tam bych řekla, že celkem přehled mám, když jsem členem Coursing clubu, a mám za sebou i reprezentaci na Mistrovství Evropy

28.8.2019 20:40

Konečně někdo, kdo to vyslovuje jako já....už jsem si říkala, že všichni jsou normální a já jsem letadlo

28.8.2019 20:55

To, jak se to čte správně nikdo nezpochybňuje, ale dotaz byl vedený na to, jak se to běžně vyslovuje v ČR, a tam bych řekla, že celkem přehled mám, když jsem členem Coursing clubu, a mám za sebou i reprezentaci na Mistrovství Evropy

Ok, vaše vyjádření mi vyznělo, že tak to je správně a tak to má být. Kdybyste rovnou napsala, jaké máte zkušenosti s tímhle sportem a běžný hovorový výraz (který si tedy mnozí lidé upravují k svému), neceknu. Jinak gratuluji k repre.
"kársing" - nechť auta zpívají a psům to běhá.

28.8.2019 21:37
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Ok, vaše vyjádření mi vyznělo, že tak to je správně a tak to má být. Kdybyste rovnou napsala, jaké máte zkušenosti s tímhle sportem a běžný hovorový výraz (který si tedy mnozí lidé upravují k svému), neceknu. Jinak gratuluji k repre.
"kársing" - nechť auta zpívají a psům to běhá.

V coursingu patří ta gratulace spíš chovateli - ten má největší zásluhu, a majitel jen slízne smetánku

"kársing" - nechť auta zpívají a psům to běhá

28.8.2019 22:00
Elki

XXX.XXX.166.47

Díky všem, pobavilo i poučilo

28.8.2019 22:39

Je to takové to lehce tupé "o". GB i US.

29.8.2019 11:07
balisek

XXX.XXX.79.197

V coursingu patří ta gratulace spíš chovateli - ten má největší zásluhu, a majitel jen slízne smetánku

"kársing" - nechť auta zpívají a psům to běhá

Dovolím si s Vámi nesouhlasit. Chovatel odchová štěně s dostihovými předpoklady (rychlost, zájem o návnadu). Na majiteli pak je, zda a jak bude tyto vlohy dále rozvíjet.

S coursingem sice zkušenost nemám, nicméně moji chrti běhali klasický rovinový ovál. Chcete-li se psem na dráze něčeho dosáhnout, vyžaduje to pravidlené tréninky, budování kondice, odpovídající výživu... Představa, že vezmu psa, vypustím ho na dráhu a on bude vyhrávat jen díky "předpokladům" je značně naivní.

Ve sportovce nebo v agility taky nebudete mít výsledky jen proto, že Vám chovatel dal štěně s předpoklady.

29.8.2019 11:18
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

balisek napsal(a):
Dovolím si s Vámi nesouhlasit. Chovatel odchová štěně s dostihovými předpoklady (rychlost, zájem o návnadu). Na majiteli pak je, zda a jak bude tyto vlohy dále rozvíjet.

S coursingem sice zkušenost nemám, nicméně moji chrti běhali klasický rovinový ovál. Chcete-li se psem na dráze něčeho dosáhnout, vyžaduje to pravidlené tréninky, budování kondice, odpovídající výživu... Představa, že vezmu psa, vypustím ho na dráhu a on bude vyhrávat jen díky "předpokladům" je značně naivní.

Ve sportovce nebo v agility taky nebudete mít výsledky jen proto, že Vám chovatel dal štěně s předpoklady.

Nooo, já si zase tak trochu myslím, že je to hlavně i o tom, co v tom psovi je. Když jsem s mým křížencem začala běhat coursing, tak to bylo přesně jak píšete, že to není - prostě jsme přijeli poprvé na závody a vyhráli je (psovi bylo něco málo přes rok a za návnadou běžel úplně poprvé v životě). Ale musím tedy upřesnit, že to nebyl klasický coursing, ale jsou to závody pořádané přímo pro bull plemena - jednou se měří čas, za který dráhu uběhnou, jindy se měří průměrná nejvyšší rychlost a jindy je to klasický bodovaný coursing.

A úplně stejně to měla kamarádka s její fenou xAPBT - rodiče byli jen mazlové, bez nějakého sportovního nadání. Ona začala jezdit na závody a od té doby pravidelně vyhrává a ta fena je nejrychlejší.

Ale pak už to samozřejmě jelo tak, že se trénovalo, zlepšovala fyzička atd....

Ale v podstatě souhlasím s Vámi. Nevím jak to bylo myšleno - Inspektor - prosím o vysvětlení - jak by měl chovatel docílit toho, že štěně bude "šampion" v coursingu? Já si myslím, že zrovna coursing je tak nějak o tom, co v tom psovi je a jak dál s tím majitel pracuje. Ale třeba se pletu .

29.8.2019 11:28
balisek

XXX.XXX.79.197

marcelaamax napsal(a):
Nooo, já si zase tak trochu myslím, že je to hlavně i o tom, co v tom psovi je. Když jsem s mým křížencem začala běhat coursing, tak to bylo přesně jak píšete, že to není - prostě jsme přijeli poprvé na závody a vyhráli je (psovi bylo něco málo přes rok a za návnadou běžel úplně poprvé v životě). Ale musím tedy upřesnit, že to nebyl klasický coursing, ale jsou to závody pořádané přímo pro bull plemena - jednou se měří čas, za který dráhu uběhnou, jindy se měří průměrná nejvyšší rychlost a jindy je to klasický bodovaný coursing.

A úplně stejně to měla kamarádka s její fenou xAPBT - rodiče byli jen mazlové, bez nějakého sportovního nadání. Ona začala jezdit na závody a od té doby pravidelně vyhrává a ta fena je nejrychlejší.

Ale pak už to samozřejmě jelo tak, že se trénovalo, zlepšovala fyzička atd....

Ale v podstatě souhlasím s Vámi. Nevím jak to bylo myšleno - Inspektor - prosím o vysvětlení - jak by měl chovatel docílit toho, že štěně bude "šampion" v coursingu? Já si myslím, že zrovna coursing je tak nějak o tom, co v tom psovi je a jak dál s tím majitel pracuje. Ale třeba se pletu .

Jasně - když budu mít moulu, co nemá zájem o návnadu a ani rychlost, tak ho mohu trénovat 365 dnů v roce a stejně z něj nic nebude. Když mám "talentované" štěně, bude dobře běhat i bez přípravy - nicméně opravdu špičkových výsledků dosáhne díky odpovídajícímu tréninku a managementu.

Do toho, zda štěně bude příští šampion, může chovatel zasahovat dost. U jiných plemen to asi není tolik markantní, ale u chrtů se chovají (včetně ČR) i vysloveně dostihové linie - podobně jako u NO linie pracovní.

29.8.2019 11:32
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Jasně, chápu :-) . Jak píšu, my se účastníme pouze coursingových závodů speciálně pro bull plemena a to je trochu něco jiného. Ale znám i lidi s bullama, kteří se pak začali účastnit i klasického coursingu na "vyšší" úrovni a jsou úspěšní a jsou mezi nimi i kříženci po "obyčejných" rodičích. Ale s těma chrtama se to asi nedá tolik srovnávat no.

29.8.2019 12:05
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

balisek napsal(a):

U barzoje jsou vlohy absolutní alfa omega - bez nich můžete mít výživu a management jaký chcete, a pes prostě běhat nebude.

Ve sportovce toho můžete hrozně moc ovlivnít jak dřinou, tak vhodným managementem, a i z průměrného psa dokáže výborný psovod, co má za sebou dobrý tým udělat mistra republiky.
Pokud ale chrt nemá vlohy, nebo se rve, tak neuděláte ani licenční zkoušky, a nenadřete vůbec nic.

29.8.2019 12:22
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Pokud ale chrt nemá vlohy, nebo se rve, tak neuděláte ani licenční zkoušky, a nenadřete vůbec nic.

Ale tak vlohy jsou spíš o předcích, než o chovateli ne?

29.8.2019 12:27
lupus4

XXX.XXX.205.61

marcelaamax napsal(a):

Ale tak vlohy jsou spíš o předcích, než o chovateli ne?

no, a to právě chovatel znalostí xx generací předků, jejich vloh, pracovních výsledků atd...
a následném spojování vhodných jedincú ovlivní nejvíce
čemu na tom nerozumíte ?

29.8.2019 12:36
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.21.159

lupus4 napsal(a):
no, a to právě chovatel znalostí xx generací předků, jejich vloh, pracovních výsledků atd...
a následném spojování vhodných jedincú ovlivní nejvíce
čemu na tom nerozumíte ?

Lépe to napsat nešlo

29.8.2019 13:00
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Jo tak tomu rozumím, ale tak to je o výběru vhodného štěněte. Já myslela, že ten chovatel vyloženě to štěně nějak připravuje na to, aby bylo v coursingu dobré 😉

29.8.2019 17:05
vetřelec

XXX.XXX.224.254

marcelaamax napsal(a):
Jo tak tomu rozumím, ale tak to je o výběru vhodného štěněte. Já myslela, že ten chovatel vyloženě to štěně nějak připravuje na to, aby bylo v coursingu dobré 😉

Globální chovatelská elita šlechtí. Díky tomu také obsazuje vrcholové pozice na vrcholových závodech právě chovatelská elita a lidé na ni napojení. Tím chci říct že kromě (lupusem) výše uvedeného také selektuje, což dělá ze štěňat nedostupný materiál.

29.8.2019 17:30
lupus4

XXX.XXX.205.61

vetřelec napsal(a):
Globální chovatelská elita šlechtí. Díky tomu také obsazuje vrcholové pozice na vrcholových závodech právě chovatelská elita a lidé na ni napojení. Tím chci říct že kromě (lupusem) výše uvedeného také selektuje, což dělá ze štěňat nedostupný materiál.

přijede k nám jako mimi štěně - vnouče leadra Psycho Killera od Roba Cooka, v současnosti asi nej long musher se SH na světě (Idi, YQ)

snad tam ty vlohy nějaké budou

PS. seminář a beseda s R. C. je 4.9. od 16.00 v Mníšku pod Brdy
(vyprodáno za pár hod po zveřejnění )
ilustrační foto z početí už jsou na světě cca 4 týdny

29.8.2019 17:50
vetřelec

XXX.XXX.224.254

lupus: V coursingu se asi takové parády jen tak nedočkáme. Opomenu-li lure-coursing tak se u nás organizovaně myslím ani neběhá.

30.8.2019 10:07
balisek

XXX.XXX.79.197

U barzoje jsou vlohy absolutní alfa omega - bez nich můžete mít výživu a management jaký chcete, a pes prostě běhat nebude.

Ve sportovce toho můžete hrozně moc ovlivnít jak dřinou, tak vhodným managementem, a i z průměrného psa dokáže výborný psovod, co má za sebou dobrý tým udělat mistra republiky.

V tomhle s Vámi naprosto souhlasím, napsala jsem to stejně. Nicméně opravdu špičkové výsledky přináší jen talent + práce, jako ve všem.

Právě proto říkám, že zásluhy za výborné dostihové výsledky nelze připisovat pouze chovateli.

30.8.2019 10:12
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

balisek napsal(a):
V tomhle s Vámi naprosto souhlasím, napsala jsem to stejně. Nicméně opravdu špičkové výsledky přináší jen talent + práce, jako ve všem.

Právě proto říkám, že zásluhy za výborné dostihové výsledky nelze připisovat pouze chovateli.

To jo, ale při investované stejné práci dělá ten rozdíl ve výsledku právě ten potenciál - na té vrcholové úrovni už sofistikovaně trénují, krmí i menežují všichni.

30.8.2019 12:17
vetřelec

XXX.XXX.224.254

Inspektor Pišišvor: Přesně tak.

Většina lidí svoje svěřence pudově zanedbává, nebo dokonce potlačuje. Takoví už jsou naši pejskaři. To je něco nehorázného když se takoví patolízalové pustí ještě do pseudochovu. Z toho potom vyplývá neuspokojivá kynologická situace. Pejskaři a pseudochovatelé- nerozlučná dvojka.

30.8.2019 20:50

Uf, ještě štěstí, že na mě vybaflo tohle téma. Málem bych jela do Kolína bez dresů, jdu hledat.

18.9.2019 15:42
lupus4

XXX.XXX.205.61

přijede k nám jako mimi štěně - vnouče leadra Psycho Killera od Roba Cooka, v současnosti asi nej long musher se SH na světě

tak už je tu pidlooká čubinka
"čéésky" se naučila raz dva

18.9.2019 16:40
Huskyjanina

XXX.XXX.255.12

lupus4 napsal(a):
přijede k nám jako mimi štěně - vnouče leadra Psycho Killera od Roba Cooka, v současnosti asi nej long musher se SH na světě

tak už je tu pidlooká čubinka
"čéésky" se naučila raz dva

Krásný zvířátko. To je Venco tvoje?

18.9.2019 17:06
lupus4

XXX.XXX.205.61

Huskyjanina napsal(a):
Krásný zvířátko. To je Venco tvoje?

Nee, "malá" Palyzka to zařídila a domluvila loni ve Švédsku
Takže Solenice
Raduš tam teď hlídá psy (+feny háraj ) a Palýza si odjel na dovolenou...
PS. Radunka je musherské "dítě", ve 13ti letech si odjela a dojela se 4kou Šediváčka (včetně bivaku), nejmladší účastník všech dob , má odjetý i Polardistanc na 100mil (za cca14 hod)
nyní vdaná paní na MD, 2 děti, ESP, jezevčík
na psy má zaplať pánbů "dar"
zkrátka dcerka, co se povedla

18.9.2019 17:48
Huskyjanina

XXX.XXX.255.12

lupus4 napsal(a):
Nee, "malá" Palyzka to zařídila a domluvila loni ve Švédsku
Takže Solenice
Raduš tam teď hlídá psy (+feny háraj ) a Palýza si odjel na dovolenou...
PS. Radunka je musherské "dítě", ve 13ti letech si odjela a dojela se 4kou Šediváčka (včetně bivaku), nejmladší účastník všech dob , má odjetý i Polardistanc na 100mil (za cca14 hod)
nyní vdaná paní na MD, 2 děti, ESP, jezevčík
na psy má zaplať pánbů "dar"
zkrátka dcerka, co se povedla

Jojo Ráďu znám, je super. Ta má fakt cit pro psy.

Přidejte reakci

Přidat smajlík