Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

17.1.2013 16:05
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.8.11

Dobrý den, ráda bych se zeptala za kolik by se dalo v ČR sehnat štěně této rasy, jaké je povahově, co se týče aktivity atd....děkuji za info...ráda bych se dozvěděla něco jiného než z internetu..takže pokud prosím toto plemeno máte tak poraďte..Děkuji

Neregistrovaný uživatel

17.1.2013 17:58
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.162.41

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Dobrý den, ráda bych se zeptala za kolik by se dalo v ČR sehnat štěně této rasy, jaké je povahově, co se týče aktivity atd....děkuji za info...ráda bych se dozvěděla něco jiného než z internetu..takže pokud prosím toto plemeno máte tak poraďte..Děkuji

je vám líno napsat do prohlížeče www.google.cz, tam zadat KISHU INU a pak projíždět výsledky hledání? Informací vyběhlo dost a dost, spojte se přímo s chovkami a poptejte se na termíny krytí, nejlépe i v zahraničí, protože plemeno není početné a potřebuje přilít novou krev. Pokud je vám líno googlovat a hledat info na více místech, asi nebudete ten typ, který by pro chov chtěl něco udělat...

Neregistrovaný uživatel

17.1.2013 18:28
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.217

V ČR chová Kishu pouze jediná chovná stanice, a to Gentle Heart. Stránky jsou www.kishu.cz. Kontaktujte chovatelku, nejlépe přes e-mail, určitě Vám na Vaše dotazy ráda odpoví. smajlík

Neregistrovaný uživatel

17.1.2013 18:39
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.8.11

je vám líno napsat do prohlížeče www.google.cz, tam zadat KISHU INU a pak projíždět výsledky hledání? Informací vyběhlo dost a dost, spojte se přímo s chovkami a poptejte se na termíny krytí, nejlépe i v zahraničí, protože plemeno není početné a potřebuje přilít novou krev. Pokud je vám líno googlovat a hledat info na více místech, asi nebudete ten typ, který by pro chov chtěl něco udělat...

Pro vaši informaci!! psala jsem že nehledám info z netu..touž mám prostudováno...zajímaly by mě názory chovatelů!!!!smajlík

Neregistrovaný uživatel

17.1.2013 18:40
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.8.11

V ČR chová Kishu pouze jediná chovná stanice, a to Gentle Heart. Stránky jsou www.kishu.cz. Kontaktujte chovatelku, nejlépe přes e-mail, určitě Vám na Vaše dotazy ráda odpoví. smajlík

Děkuji...napíšu jimsmajlík

Neregistrovaný uživatel

17.1.2013 18:43
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.106.11

Pro vaši informaci!! psala jsem že nehledám info z netu..touž mám prostudováno...zajímaly by mě názory chovatelů!!!!smajlík

Jakých chovatelů? Kdybyste měla o plemeni vše vyhledáno a prostudováno, tak víte, že je v ČR jen jedna jediná chovka, která měla v říjnu úplně první vrh tohoto plemene v ČR (to jsem zjistila během 20 sekund s vyhledávačem). Takže psát na internetové diskuze je úplně bezpředmětné, žádní chovatelé ani majitelé plemene vám s největší pravděpodobností neodpoví. Mnohem lepší je spojit se s chovatelkou přímo.

Neregistrovaný uživatel

17.1.2013 18:46
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.128.35

přesně tak, v téhle chovce se narodil první vrh v ČR. Měli inzerát i v časopise PPČ smajlík

Neregistrovaný uživatel

17.1.2013 18:52
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.101.35

Jestli je to povahově jako hokaido, tak potěž koště.

Neregistrovaný uživatel

17.1.2013 19:14
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.8.11

Jakých chovatelů? Kdybyste měla o plemeni vše vyhledáno a prostudováno, tak víte, že je v ČR jen jedna jediná chovka, která měla v říjnu úplně první vrh tohoto plemene v ČR (to jsem zjistila během 20 sekund s vyhledávačem). Takže psát na internetové diskuze je úplně bezpředmětné, žádní chovatelé ani majitelé plemene vám s největší pravděpodobností neodpoví. Mnohem lepší je spojit se s chovatelkou přímo.

No například ti, co si štěňátko z vrhu koupili!

Neregistrovaný uživatel

17.1.2013 19:17
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.106.11

No například ti, co si štěňátko z vrhu koupili!

Štěňata se narodila v říjnu. Je leden. Opravdu si myslíte, že zkušenosti s tříměsíčními štěňaty vám něco o plemeni řeknou? Je to bílý, čůrá to a už to umí "sedni"...

Neregistrovaný uživatel

17.1.2013 19:25
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.106.11

Štěňata se narodila v říjnu. Je leden. Opravdu si myslíte, že zkušenosti s tříměsíčními štěňaty vám něco o plemeni řeknou? Je to bílý, čůrá to a už to umí "sedni"...

Pardon, opravuji, v listopadu. Takže je jim teprve dva a půl měsíce...

Neregistrovaný uživatel

17.1.2013 19:54
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.137.121

smajlík smajlík papá to- kaká to - kňučí to smajlík

Neregistrovaný uživatel

18.1.2013 02:06
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.21.79

Jsem chovatel - chovat cokoli co nemá ani minimální genetickou základnu se nedá. Čím budete krýt, koupíte psa v Japonsku?
Je to nesmysl, pro laika je zde rozšířených plemen dost a dost.

Neregistrovaný uživatel

18.1.2013 07:34
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.19.70

To navážení se do každého kdo se na něco zeptá je už fakt otravné. To abychom diskuse zrušili, protože jsou stejně k ničemu, když všechno se dá najít na internetu.
Ona se nemusí ozvat jen tahle CHS, ale i majitelé a chovatelé žijící v zahraničí. Češi pracující v cizině, kde už je toto plemeno rozšířenější, nebo jen ti, kteří si pejska ze zahraničí dovezli, ale nemají chovatelské ambice.
Tady se na něco zeptat, to je lepší praštit se kladivem po hlavě.

Neregistrovaný uživatel

18.1.2013 11:17
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.78.21

To navážení se do každého kdo se na něco zeptá je už fakt otravné. To abychom diskuse zrušili, protože jsou stejně k ničemu, když všechno se dá najít na internetu.
Ona se nemusí ozvat jen tahle CHS, ale i majitelé a chovatelé žijící v zahraničí. Češi pracující v cizině, kde už je toto plemeno rozšířenější, nebo jen ti, kteří si pejska ze zahraničí dovezli, ale nemají chovatelské ambice.
Tady se na něco zeptat, to je lepší praštit se kladivem po hlavě.

Tak to si také ráda přečtu,až sem začnou přispívat zahraniční chovatelé nebo Češi žijící v Japonsku se zájmen o kynologii. smajlík

Neregistrovaný uživatel

18.1.2013 13:17
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.140.123

oni si lidi mohli psa daného typu taky koupit v zahraničí a prostě ho mít doma i bez chovky....

Neregistrovaný uživatel

18.1.2013 13:55
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.188.108

Tak to si také ráda přečtu,až sem začnou přispívat zahraniční chovatelé nebo Češi žijící v Japonsku se zájmen o kynologii. smajlík

Zahraniční chovatelé jsou třeba Slováci nebo Němci, Češi žijící leckde po světě apod...
A věřte tomu, že sem nakukují i přispívají, ani o tom nevíte,
takže k smíchu jste leda Vy, se svojí hloupostí.

Neregistrovaný uživatel

18.1.2013 13:59
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.188.108

Jsem chovatel - chovat cokoli co nemá ani minimální genetickou základnu se nedá. Čím budete krýt, koupíte psa v Japonsku?
Je to nesmysl, pro laika je zde rozšířených plemen dost a dost.

Ale zadavatelka přece nepíše, že chce dané plemeno chovat smajlík
Vlastnit plemeno bez chovatelských ambicí se nesmí nebo co?

Neregistrovaný uživatel

18.1.2013 15:17
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.8.11

Ale zadavatelka přece nepíše, že chce dané plemeno chovat smajlík
Vlastnit plemeno bez chovatelských ambicí se nesmí nebo co?

Zadavatelka: ano přesně tak, chtěla bych pejska jako mazla a né na chov....smajlík

Neregistrovaný uživatel

18.1.2013 15:40
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.21.79

Zadavatelka: ano přesně tak, chtěla bych pejska jako mazla a né na chov....smajlík

K tomu Vám ale přidám stejný argument jako u chovu. U málopočetných plemen je složité sestavovat chovný pár - nedá se zodpovědně dělat selekce. A tak se občas odchová i na páru co si k sobě nesedí povahově, exterierem, zdravotně, je tam vysoká příbuzenská... protože nic jiného dostupné není. Pak samozřejmě klesá šance na to, že váš mazlík bude úplně ok po všech stránkách.

U nás máme necelých 200 plemeníků a stejně mám potíže vybrat pro svou fenu jednoho nebo dva kteří se opravdu hodí po všech stránkách.

Neregistrovaný uživatel

18.1.2013 15:54
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.78.21

Zahraniční chovatelé jsou třeba Slováci nebo Němci, Češi žijící leckde po světě apod...
A věřte tomu, že sem nakukují i přispívají, ani o tom nevíte,
takže k smíchu jste leda Vy, se svojí hloupostí.

A kolik jste našla těch chovatelů po světě?Píše se o málopočetném plemeni pocházejícím z Japonska, jestli Vám to ještě nedošlo.Oni Japonci své psy jen tak někomu neprodají.Cena bude jistě vysoká,na mazla ať si zadavatelka najde něco dostupnějšího.Já osobně bych jako chovatel málopočetného dovezeného plemene štěně na mazla nedala, jedině štěňátko s vadou a na to může zadavatelka čekat několik let.Dovoz nechovného štěněte by se o dost prodražil.

Neregistrovaný uživatel

18.1.2013 16:07
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.106.11

oni si lidi mohli psa daného typu taky koupit v zahraničí a prostě ho mít doma i bez chovky....

Mno... náklady na import štěněte z Japonska odhaduju na minimálně sto tisíc (spíš víc), o složité administrativě nemluvě. Dost pochybuju, že by tohle byl ochotný podstoupit někdo, kdo chce vysloveně jen mazla a nechce chovat...

Neregistrovaný uživatel

18.1.2013 16:10
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.221.55

Taková sprcha kvůli jednomu slušnýmu dotazu. Zrušme diskuze, všechno si dnes můžeme vygůglovat a alespoň se budeme cítit jako zodpovědní chovatelé hodni chovu.
A příspěvky typu "proč si pořizovat málopočetné plemeno, bude moc drahé, Japonci ho stejně nikomu neprodají..." Lidi, co je vám po tom?! Vy si ho přeci pořizovat nemusíte. Zadavatelka si chtěla pokecat o plemeni, o jeho plusech a záporech, třeba někdo, kdo sem chodí, takové plemeno viděl a zažil, tak proč by se tady nepodělil? Máte pocit, že i když nemáte k tématu co říct, že se stejně projevit musíte?
Taky mě zajímalo o jaké plemeno se jedná a co to je zač a že si jako počtu a dozvím se něco, co bych normálně na gůglu nehledala, ale bohužel. Asi napíšu chovateli. smajlík

Neregistrovaný uživatel

18.1.2013 16:50
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.141.50

Taková sprcha kvůli jednomu slušnýmu dotazu. Zrušme diskuze, všechno si dnes můžeme vygůglovat a alespoň se budeme cítit jako zodpovědní chovatelé hodni chovu.
A příspěvky typu "proč si pořizovat málopočetné plemeno, bude moc drahé, Japonci ho stejně nikomu neprodají..." Lidi, co je vám po tom?! Vy si ho přeci pořizovat nemusíte. Zadavatelka si chtěla pokecat o plemeni, o jeho plusech a záporech, třeba někdo, kdo sem chodí, takové plemeno viděl a zažil, tak proč by se tady nepodělil? Máte pocit, že i když nemáte k tématu co říct, že se stejně projevit musíte?
Taky mě zajímalo o jaké plemeno se jedná a co to je zač a že si jako počtu a dozvím se něco, co bych normálně na gůglu nehledala, ale bohužel. Asi napíšu chovateli. smajlík

smajlík Absolutní souhlas..

Neregistrovaný uživatel

18.1.2013 16:57
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.104.252

Pok
ud se tu někdo zeptá na cokoliv ,,je tu diskuse pro to,aby se mu dostalo odpovědi od všech zučastněných.Že tomu tak napříč netu není ,víme.Že muže každý googlovat,též víme.Ano,pák zrušme diskuse a čumme na google,tam se vše dozvíme.Ale nikdy si nepokecáme.A o to tu snad jde,.

Urážky pro slušný ,ač naivní dotaz , jsou v rukách anonymu , majicích nízké sebevědomí a neuctu k druhému člověku.
Ale i s tím se počítat musí,nebo sem vubec nechodit,tak ,,jak dělá asi 95 procent chovatelu.smajlík

Neregistrovaný uživatel

18.1.2013 21:09
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.34.243

No není na ty příjemný odpovědi .Tak tam nepište když vás to tak sere:(((((((

Neregistrovaný uživatel

18.1.2013 21:10
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.34.243

Když seš tak chytrá tak tak tam nepiš blbko:(((

Neregistrovaný uživatel

18.1.2013 22:16
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.188.108

A kolik jste našla těch chovatelů po světě?Píše se o málopočetném plemeni pocházejícím z Japonska, jestli Vám to ještě nedošlo.Oni Japonci své psy jen tak někomu neprodají.Cena bude jistě vysoká,na mazla ať si zadavatelka najde něco dostupnějšího.Já osobně bych jako chovatel málopočetného dovezeného plemene štěně na mazla nedala, jedině štěňátko s vadou a na to může zadavatelka čekat několik let.Dovoz nechovného štěněte by se o dost prodražil.

Já je ani nehledal, protože nemám důvod, toho psa nechci. Pouze jsem se zadavatelky zastal. Došlo mi toho totiž podstatně víc, než Vám. Někdo se tu na něco zeptá a místo odpovědi se dočká spršky urážek, zesměšňování a ponižování.
Zadavatelka se slušně zeptala, jestli někdo nemá OSOBNÍ zkušenost s tímto plemenem, ŽE BY SI HO RÁDA POŘÍDILA. Rady se nedočkala, jen odsuzování a blábolení o tom, jak si má koupit něco jiného. Na to se neptala ne?
Cena štěněte bude vysoká, no a co? To není Vaše starost, Vy jí ho kupovat nebudete. Já myslím, že to je čistě zadavatelky věc, jakého psa chce a jakého si koupí. Co Vám je do toho?
Opravdu nechápu Vaše myšlenkové pochody, proč si myslíte, že máte právo rozhodovat o druhých. Jste snad pánbůh?!

Neregistrovaný uživatel

18.1.2013 23:20
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.54.200

Teď tady to plemeno skoro není, nebo je prakticky nedostupné. Třeba bude za 20 let jiná situace, bude to módní hit, chovky a množárny všude kolem, třeba si zadavatelka na tu dobu počká. A i kdyby ne, proč by se nemohla zajímat i o plemeno, na které nikdy nebude mít? Může o něm snít, sbírat fotky, informace...myslím, že i o tom je pejskaření.

Neregistrovaný uživatel

19.1.2013 00:00
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.232

Nevím proč odsuzovat člověka co se ptá na informace, já jsem si taky vybrala na netu plemeno psa. Četla články na googlu, napsala chovatelům a i SEM abych se zeptala na informace a zkušenosti.
A taky si chci pořídit psa který mě bude psát tak 20 tisíc na mazla taky nepatří mezi psi co by měl každý a je to málo početné plemeno a vůbec mi to nerve svědomí. A taky nemám chovatelské ambice.
Pokud plemeno psa na které se zadavatelka ptá neznáte, tak sem napište neznám nemám neviděla jsem a hotovo, pokud máte takovou potřebu něco psát tak začněte s pohádkami pro děti - to bude užitečnější a možná vám to půjde lépe než tady rýpat do zadavatelky která se slušně zeptala...

Neregistrovaný uživatel

19.1.2013 09:48
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.34.243

Vrátím se k meritu věci, pročítám si diskuzi a bohužel zase žádné informace, jaký je pes povahově, je podobný akitám? Koukal jsem na fotky, že jsou snad poloviční oproti akitám, vím, můžu si sehnat info na googlo, ale proč? Od toho snad diskuze je ne? Pokud máte někdo nějaký relevantní informace, napište, taky mě to zajímá. Hlavně, co se týká té povahy, váhy a podobně. JInak jde taky snad o pokec nebo ne? Pro ty rejpaly s vyhledávačem, mně je taky milejší cesta získávaní informací, zkušeností touhle formou než slovníkový záležitosti jako wikip. atd.Jinak musím podpořit zadavatelku, že má dobrej vkus :).
OT, koukám, že spousta lidí nepotřebují psa, kterej po povelu udělá vše, co po něm páníček chce, myslím, že tyto japonský plemena, severský špice si vybírají mimo jiné lidi, kteří nepotřebují být jaksi nad psem a dominantní, ale respektují osobnost psa a pořizují si je s tím, že se pes do určité míry bude chovat nezávisle na majiteli, vím že odbíhám úplně od tématu, ale musím říct, že je mi to strašně sympatický, mám sám takovýho psa a spousta lidí tomu nerozumí a myslí si, že sloužím psovi a že by to mělo být naopak, ale můj pes má jednoduše osobnost, stejně tak jako jiná japonská plemena. Jednoduše člověk musí přelousknout fakt, že pes vás bude potřebovat míň než jiná plemena.

10.10.2019 19:54
Kishu inu

XXX.XXX.79.134

No vidíte a už jsou tady k dnešnímu dni chovné stanice čtyři - tito psi za to stojí ❤️

Přidejte reakci

Přidat smajlík