Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.124.33
Dobrý den,
mám dotaz. Podle toho co jsem se dočetl na internetu je zapotřebí při založení "zverimexu" mít potřebné vzdělení, např. VŠ chovatelství apod. Je to opravdu nutné?
Opravdu si myslím, že všichni co mají zverimex tohle vzdělání nemají. Nevíte o tom někdo něco víc?
Děkuji
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.171.253
Není to nutné. Vím z vl. zkušenosti.
Jen je potřeba mít nějaký kurz nebo certifikát na to, abyste mohla prodávat živá zvířata.. plus certifikát na prodej např. antiparazitik.
Toť vše :)
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.132.116
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Dobrý den,
mám dotaz. Podle toho co jsem se dočetl na internetu je zapotřebí při založení "zverimexu" mít potřebné vzdělení, např. VŠ chovatelství apod. Je to opravdu nutné?
Opravdu si myslím, že všichni co mají zverimex tohle vzdělání nemají. Nevíte o tom někdo něco víc?
Děkuji
Pokud v obchodě budete prodávat konzervy,granule,vodítka,knihy,potřeby pro zvířata - nemusíte mít k tomu potřebné vzdělání ani absolvování předepsaného kurzu.Pokud budete prodávat živá zvířata - morčata,plazy,rybičky,ptactvo... - nevím jak dnes ale před pár lety byl povinný kurz ,vzdělání,praxe v chovu exot. zvířa,chovu psů nebo záštita vysokoškolsky popř. středoškolsky vzdělaného člověka v oboru.Více by vám měli říci na úřadu práce.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.101.179
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Pokud v obchodě budete prodávat konzervy,granule,vodítka,knihy,potřeby pro zvířata - nemusíte mít k tomu potřebné vzdělání ani absolvování předepsaného kurzu.Pokud budete prodávat živá zvířata - morčata,plazy,rybičky,ptactvo... - nevím jak dnes ale před pár lety byl povinný kurz ,vzdělání,praxe v chovu exot. zvířa,chovu psů nebo záštita vysokoškolsky popř. středoškolsky vzdělaného člověka v oboru.Více by vám měli říci na úřadu práce.
stačí střední zemědělská škola?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.132.116
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
stačí střední zemědělská škola?
Ano.Tu uznávali.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.64.130
Dobrý den, požadovaná odborná způsobilost pro živnost vázanou Obchod se zvířaty určenými pro zájmové chovy" je
a) vysokoškolské vzdělání ve studijním programu a studijním oboru zaměřeném na chovatelství zvířat, zootechniku nebo veterinární lékařství a 1 rok praxe v oboru, nebo
b) vyšší odborné vzdělání v oboru vzdělání zaměřeném na chovatelství zvířat, zootechniku nebo veterinářství a 2 roky praxe v oboru, nebo
c) střední vzdělání s maturitní zkouškou v oboru vzdělání zaměřeném na chovatelství zvířat, zootechniku nebo veterinářství a 2 roky praxe v oboru, nebo
d) střední vzdělání s výučním listem v oboru vzdělání zaměřeném na chovatelství zvířat nebo zootechniku a 3 roky praxe v oboru, nebo
e) osvědčení o rekvalifikaci nebo jiný doklad o odborné kvalifikaci pro příslušnou pracovní činnost vydaný zařízením akreditovaným podle zvláštních právních předpisů, nebo zařízením akreditovaným Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy, nebo ministerstvem, do jehož působnosti patří odvětví, v němž je živnost provozována, a 4 roky praxe v oboru,
Živnostenské oprávnění na tuto živnost vázanou vyřídíte na kterémkoli živnostenském úřadě v ČR, vstupní poplatek do podnikání je 1000,--Kč. Pokud sama nesplňujete požadovanou odbornou způsobilost lze si za provozování živnosti ustanovit odpovědného zástupce. Celá problematika se řídí zákonem č. 455/1991 Sb. o živnostenském podnikání
Přeji hodně úspěchů
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.124.33
Děkuji...A ještě se chci zeptat je rozdíl v tom kdybych si ty zvířata sám choval a v prodejně prodával jenom svá mláďata?
Děkuji
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.216.60
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Děkuji...A ještě se chci zeptat je rozdíl v tom kdybych si ty zvířata sám choval a v prodejně prodával jenom svá mláďata?
Děkuji
To je jiný druh živnosti.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.64.130
Pokud budete prodávat pouze zvířata z vlastního chovu, bude Vám stačit živnostenské oprávnění na živnost volnou s oborem činnosti č. 5 " Chov zvířat a jejich výcvik ( s vyjímkou živnočšné výroby) ". V okamžiku, ale kdy nakoupíte a prodáte zvířátka od jiných chovatelů je potřeba živnost vázaná, tak jak jsem uváděla výše.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.124.33
Děkuji :) a myslíte, že jsou nějaké osvědčení o rekvalifikaci nebo jiné doklady o odborné kvalifikaci pro tuhle činnost? Co jsem se tak koukal na internetu na nic podobného jsem nenarazil...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.90.20
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Děkuji :) a myslíte, že jsou nějaké osvědčení o rekvalifikaci nebo jiné doklady o odborné kvalifikaci pro tuhle činnost? Co jsem se tak koukal na internetu na nic podobného jsem nenarazil...
Proč si nenajdete sám, jaký typ živnosti potřebujete, jak ho zřídit a co je k tomu nezbytné? Jak pak chcete provozovat zverimex? To se taky půjdete ptát na Ifaunu jak psát učetnictví a objednávat u dodavatele?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.101.226
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Myslím, že SVOPAP pořádá akreditované kurzy - http://www.svopap.cz/aktualnikurzy8.html
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.64.130
Ne, pokud podnikám v režimu živnosti volné ( tam spadá i prodej s chovu ), tak nepotřebujete žádné vzdělání v oboru, splníte pouze všeobecné podmínky a tj. 18 let, bezúhonnost a uhrazení spr. poplatku. Na živnostenský úřad si vemte občanský průkaz, peníze . Na úřadě se vyplní ohlášení živnosti, dělá se to formou elektronického formuláře, do oborů činnosti si dejte obor. č. 5 Chov zvířat ...a obor č. 47,48 -zprostředkovní obchodu a služeb, velkoobchod a maloobchod ( to budete mít na prodej všeho ostatního kromě zvířátek ). Rejstřík trestů si opatří úřad sám, taky se můžete prostřednictvím živ. úřadu přihlásit na Finanční úřad, Vaši zdravotní pojišťovnu a Okresní správu soc. zabezpečení k platbě měsíčních záloh. Pokud si budete pronajímat provozovnu musíte si uzavřít řádnou nájemní smlouvu, musí být k tomu účeui zkolaudovaná a taky bych si zašla na hygienu a zeptala se na podmínky provozu ze strany hygieny. Vím, že to vypadá složitě, ale není to tak hrozné
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.124.33
Děkuji za odpovědi, tohle jsem se nikde nedočetl. A je to tedy takhle když si dám obor. č. 5 Chov zvířat ...a obor č. 47,48 -zprostředkovní obchodu a služeb, velkoobchod a maloobchod, tak můžu prodávat všechno i zvířata z vlastního chovu?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.64.130
Chovatelské potřebykrmivo
a zvířata z vlastního chovu!!!. Pokud budete prodávat i od jiných chovatelů (
od souseda
) tak už musíte mít tu živnost vázanou !!! Zajděte si na nejbližší živnostenský úřad a prodiskutujte si to z jejich pracovníky, vždy je lepší osobní konzultace. Písemně se na takové diskuzi nemusíme vždy správně pochopit. Já jsem sice " jak se říká od úřednického fochu", ale taky preferuji vždy radši osobní návštěvu úřadu.......Věřím, že kolegové budou vstřícní a rádi Vám pomohou....držím pěsti pro štěstí...rozjíždět v dnešní době podnikání není jednoduché,konkurence je spousta, koupěschopnost klientů stále menší, ....ale věřím pokud se k tomu přidá kromě práce i stěstí a Vaš úsměv tak to půjde......Přeji pěkný den
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.14.62
Trošku jiný dotaz.Mám možnost pracovat ve zverimexu jako prodavačka.Mám zemědělsou školu,praxi v chovu zvířat.Jako podmínka je ovšem ,že si musím udělat kurz na antiparazitika a dále na kurz - chov zvířat,přitom zverimex nevlastním,chci tam pracovat jen jako zaměstnanec.Je toto povinné? Nestáčí jen praxe v oboru a výuční list na chov zvířat. Děkuji za odpovědi..
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.216.60
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Trošku jiný dotaz.Mám možnost pracovat ve zverimexu jako prodavačka.Mám zemědělsou školu,praxi v chovu zvířat.Jako podmínka je ovšem ,že si musím udělat kurz na antiparazitika a dále na kurz - chov zvířat,přitom zverimex nevlastním,chci tam pracovat jen jako zaměstnanec.Je toto povinné? Nestáčí jen praxe v oboru a výuční list na chov zvířat. Děkuji za odpovědi..
Na ty antiparazitika určitě je, musí to mít každý, komu to projde rukama, nestačí majitel obchodu. Chov zvířat netuším.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.41.2
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Na ty antiparazitika určitě je, musí to mít každý, komu to projde rukama, nestačí majitel obchodu. Chov zvířat netuším.
A můžu se zeptat, o co asi tak jde a kde se to dělá?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.14.62
Na antiparazitika je to prý jednodenní kurz v Praze,na chov zvířat netuším...Jestli má někdo nějaké info,budu taky ráda,,,Taky cena kurzů,na internetu jsem nic nenašla..
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.107.26
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Na antiparazitika je to prý jednodenní kurz v Praze,na chov zvířat netuším...Jestli má někdo nějaké info,budu taky ráda,,,Taky cena kurzů,na internetu jsem nic nenašla..
Koukněte na SVOPAP.cz, jejich výuka je super, teď jsem tam dělala kurz, musím jen pochválit
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.14.62
Díky,už jsem to prostudovala.Konají se kurzy jen v Praze? Jsem ze severomoravského kraje,není možné i jinde? Taky nevím,proč si mám jako obyčejná prodavačka zaplatit kurz za skoro 15000 Kč,to nemluvím o dopravě a ubytování.Přitom mám výuční list v tom samém oboru a několik let praxe.kurz na antiparazitika jsem tam ale nenašla vůbec.Opravdu bez absolvování těchto dvou kurzů nemám možnost pracovat ve zverimexu jako prodavačka? To už bych si snad rovnou ten zverimex mohla založit sama..
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.41.2
Já jsem taky kdysi zkoušela prodávat ve zverimexu, ale žádnej kurz po mně nechtěli..
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.107.26
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Díky,už jsem to prostudovala.Konají se kurzy jen v Praze? Jsem ze severomoravského kraje,není možné i jinde? Taky nevím,proč si mám jako obyčejná prodavačka zaplatit kurz za skoro 15000 Kč,to nemluvím o dopravě a ubytování.Přitom mám výuční list v tom samém oboru a několik let praxe.kurz na antiparazitika jsem tam ale nenašla vůbec.Opravdu bez absolvování těchto dvou kurzů nemám možnost pracovat ve zverimexu jako prodavačka? To už bych si snad rovnou ten zverimex mohla založit sama..
zoorekvalifikace.cz kurz na antiparazitika...
Jinak pokud to po vás chtěj, měli by to hradit, nebo jestli jste na pracáku, jde to udělat jako rekvalifikační kurz, který úp hradí...
A do jakého že zverexu to po vás chtějí?
Pokud máte zemědělku tak nechápu proč chtějí zookurz
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.177.207
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Dobrý den,
Děkuji
Pokud nechcete prodávat zvířata ani antiparazitika, tak nepotřebujete nic než živnost na maloobchodní prodej. Ale radím Vám, nedělejte to... Je toho dnes tolik, že za půl roku skončíte s dluhy nevídanými. Také vlastní zkušenost.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.80.130
No je vidět že nevíte :-D Něco jiného je prodej zvířat z vlastního chovu (a tam to bohužel je, jak říkáte) a něco jiného je prodej zvířat na prodejně, to už je jiný typ živnosti a na ten je potřeba splňovat výše uvedené
Iveta B

XXX.XXX.64.174
Mam podobny problem. Vim jiz, ze k prodejne ze zviraty je nutne alespon rekvalifikacni kurz prodej zivych zvirat, ktery jsem si jiz udelala. Pote jsem se na ziv. urade dozvedela ze potrebuji k vydani zivnost. listu potvrzeni praxe 4 roky, nebo odpovedneho zastupce. Nenasel by se tu nekdo, kdo by mi za financni obnos tyto podninky pomohl splnit?
Mila68
napsal(a):
Dobrý den, chci otevřít zverimex s prodejem živých zvířat.Mám VŠ zemědělskou, obor fytotechnika.Chci se zeptat, zda je to postačující pro vydání živnosti.Předem děkuji.
Abych tak citovala jednu známou pohádku, kde se praví:
"Jdi za chůvou, ta ví víc, než já!" tak v tomto případku:
"Jděte na živnostňák, tam vědí víc než my!".
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.32
Mila68
napsal(a):
Díky za radu.
K otevření zveráku ti stačí obchod - velkoobchod/maloobchod k tomu nepotřebuješ žádnou školu...
Ale abys mohl(a) mít na prodejně živá zvířata, k tomu je potřeba kurz - "Chov zvířat na prodejně chovatelských potřeb" a k tomu, abys mohl(a) prodávat antiparazitika musíš mít kurz VVLP