Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.196.15
Krmíte někdo viz odkaz? Váš názor, děkuji. http://www.krmivo-brit.cz/produkty/psi1/premium5/wet1/brit-sausage-with-lamb-rice/
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.205.26
Chuťově vynikající krmivo s vysokým obsahem masa prospívá každému psovi. Masový pokrm obsahuje hypoalergenní jehněčí maso s vyváženým aminokyselinovým profilem, který prospívá vašemu psovi a napomáhá skvělému trávení
Složení:
95 % masa, z toho 10 % jehněčí, dále kuřecí a krocan.
Hypoalergenni? S jehnecim? njn, jehneciho 10 procent, zbytek kure...vyrazne hypoalergenni krmivo
Jinak celkem ok. Co je tech zbylych 5 procent?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.231.205
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Chuťově vynikající krmivo s vysokým obsahem masa prospívá každému psovi. Masový pokrm obsahuje hypoalergenní jehněčí maso s vyváženým aminokyselinovým profilem, který prospívá vašemu psovi a napomáhá skvělému trávení
Složení:
Hypoalergenni? S jehnecim? njn, jehneciho 10 procent, zbytek kure...vyrazne hypoalergenni krmivo
Jinak celkem ok. Co je tech zbylych 5 procent?
To asi nebude zbytek kuře.
95% masa.
Z něj 10% jehně.
Ale žádný popis kolik kuřete, nebo krocana. Je, že je to tam také (dále).
To znamená 85% masa v němž se nachází kuře a krocan v nejasném zastoupení (klidně odhadnuto z toho drůbežího co tam je...nějaké kuře a krocan se tam určitě najde).
p.s.: Už jste viděli 1kg salámu s 95% kvalitního určeného masa za 36 kč (3kč jdou na charitu)? 100gramů za 3,60?
Já bych přistál.....Miloš
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.171.253
Prej já bych přistál
h h, :))dobrý:)
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.200.11
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Krmíte někdo viz odkaz? Váš názor, děkuji. http://www.krmivo-brit.cz/produkty/psi1/premium5/wet1/brit-sausage-with-lamb-rice/
9ti mesicni pubertak se nam po tom doslova zeb.il (ale on blinka temer po vsem mimo granuli), 3leta cuba bez problemu. Musim ale rict, ze mi kousek upadl na zem a kdyz jsem to sbirala, brala jsem to normalne do prstu a bylo to plny malych, tvrdych, jakoby hodne hrube mletych kosti. A tak jsem po ohledani zjistila ze to neni jen v tom kousku co jsem sebrala, ale ze tech malych ulomku je to plne, coz bych jen pohledem nepoznala, ptze jsem si myslela ze to je ta rejze...ale hezky to voni a verim, ze kdybych z toho ty kousicky kosti vybrala, ohřála, posolila a nacancala, manzel si na tom smakne taky...:) Takze u nas dobry az na ty kousicky kosti...meli jsem kureci s rejzi.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.101.187
Fakt se bojim ze by brit udelal kilo masaza 33 kc..
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.107.26
Jestli chete konzervy masa kupte si " kuře v plechu" je tam jen to kuře, je vynikající!!firma TOPSTEIN, je to ručně plněno
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.231.205
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
9ti mesicni pubertak se nam po tom doslova zeb.il (ale on blinka temer po vsem mimo granuli), 3leta cuba bez problemu. Musim ale rict, ze mi kousek upadl na zem a kdyz jsem to sbirala, brala jsem to normalne do prstu a bylo to plny malych, tvrdych, jakoby hodne hrube mletych kosti. A tak jsem po ohledani zjistila ze to neni jen v tom kousku co jsem sebrala, ale ze tech malych ulomku je to plne, coz bych jen pohledem nepoznala, ptze jsem si myslela ze to je ta rejze...ale hezky to voni a verim, ze kdybych z toho ty kousicky kosti vybrala, ohřála, posolila a nacancala, manzel si na tom smakne taky...:) Takze u nas dobry az na ty kousicky kosti...meli jsem kureci s rejzi.
Bude to znít divoce, ale z těchto salámků (typu chejn a další) má tohle jednoznačně nejlepší složení....Miloš
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.231.205
...alespoň co jsem zatím viděl...Miloš
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.196.15
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
...alespoň co jsem zatím viděl...Miloš
Miloši, chtěla jsem to mít doma v zásobě pro "rychlé krmení", jinak krmíme masem. Vzala jsem jich 10 na zkoušku, je pro mě výhodné, že to nemusí být v mrazáku, nebudu to krmit denně, tak jsem chtěla recenzi.....děkuji.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.196.15
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
tak uvidíme, jak si na tom šmáknou naši pesani, díky za recenzi:o))
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.231.205
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Fakt se bojim ze by brit udelal kilo masaza 33 kc..
Já už to odečetl. Cena je 39,-...Miloš
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.107.205
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
95% masa.
Z něj 10% jehně.
To znamená 85% masa v němž se nachází kuře a krocan v nejasném zastoupení (klidně odhadnuto z toho drůbežího co tam je...nějaké kuře a krocan se tam určitě najde).
p.s.: Už jste viděli 1kg salámu s 95% kvalitního určeného masa za 36 kč (3kč jdou na charitu)? 100gramů za 3,60?
Co se divíš? To je klasické slovíčkaření Brita.
Na konzervu taky napíší, že jsou se 100 % podílem masa, přitom je to "maso" v nějaké omáčce, takže opravdu uvnitř 100% není a ani se nedozvíš, kolik vlastně tam čeho je.
Bylo mi vysvětleno, že to číslo uvádí jen to, že je konzerva vyrobena opravdu z masa a ne z nějaké obarvené soji, která se tak tváří (no já bych předpokládala, že maso je maso a soja je soja). Ale masa je tam MOŽNÁ 20% (nikdo přesný údaj neřekne).
Podobně bych to viděla u těch granulí. Masa pomálu, ale když je to SKORO maso, napíšeme 95% .
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.54.156
Tak pokud vidím dobře,tak se salám jmenuje jehně a rýže,tak kolik tam tý rejže je,50 nebo 70 nebo víc procent?Pak masa tam je třeba 30 procent, z toho jehně 10 procent,proto nic moc a proto ta cena.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.237.202
souhlasím, i já je kupupu, konzervy topstein jsou zatím pro mně jedny z nejlepších konzerv, cena odpovídá kvalitě. Co se týče brittu, nejde srovnávat. Naše čubina o britt moc nestojí, nevím jestli máte namysli britt salám, nebo britt kontervu, ale až je spotřebujete, zkuste tu topsteinku, je tam opravdu celý stehno a v rybí celý kusy ryb
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.107.26
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
souhlasím, i já je kupupu, konzervy topstein jsou zatím pro mně jedny z nejlepších konzerv, cena odpovídá kvalitě. Co se týče brittu, nejde srovnávat. Naše čubina o britt moc nestojí, nevím jestli máte namysli britt salám, nebo britt kontervu, ale až je spotřebujete, zkuste tu topsteinku, je tam opravdu celý stehno a v rybí celý kusy ryb
jojo, ještě je kuře s vemenem..taky supr..jo a udělali novinku je to mix vepř, hovězí a kuře, taky supr a feně chutnají
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.78.21
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
V té konzervě je jenom čtvrtka kuřete?Mně přijdou hodně drahé,když se dá koupit celé kuře kilo za 50 Kč.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.232.162
to je sice pravda, ale btitt mě kvalitou přijde dražší, nevím jestli jste zadavatel, ale někde je v jedné odpovědi ,,v zásobě něco rychlého'', tak když bych chtěla mít něco v zásobě a rychlého, tak topstein, ale samozdřejmě záleží kolik je člověk ochotnej investovat mně třeba nepríjde draho 855g za 70kč
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.65.120
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
topstein = falco a falco vyjde o dost levneji ... proc platit za stejnou konzervu s jinou nalepkou o tolik vic ?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.65.120
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
95% masa.
Z něj 10% jehně.
Tak samozrejme tech 95% masa je mysleno jako 95% produktu zivocisteho puvodu. Velky podil budou vnitrnosti, jako plice a jatra, ktere vyrobu vyrazne slevni a tech zbyvajici 5% nejake pojivo - zrejme obiloviny (casto se dava ryze) a ten salam potom drzi pekny tvar a neni mekky ...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.41.2
Zkuste konzervy Grand premium - buď 1/4 kuřete (850g) nebo 1/2 kuřete (1300g). Obsahuje opravdové kuře a není to tak drahé..
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.231.205
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak samozrejme tech 95% masa je mysleno jako 95% produktu zivocisteho puvodu. Velky podil budou vnitrnosti, jako plice a jatra, ktere vyrobu vyrazne slevni a tech zbyvajici 5% nejake pojivo - zrejme obiloviny (casto se dava ryze) a ten salam potom drzi pekny tvar a neni mekky ...
Samozřejmě, že to tak bude. Kdyby skutečně udělali takovou supermasovku, tak to pod 70,- nepůjde....Miloš
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.231.205
...a to počítám s opravdu "jemnou" cenou....klidně by to mohlo být i daleko víc....Miloš
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.7.21
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
tady jsem nasla na jednom e-shopu realne slozeni:
Brit Sausage With LAMB & RICE 800g
Složení:
maso a produkty živočišného původu 95% (z toho jehněčí 10%), obiloviny (z toho rýže 4,1%)
Analýza:
vlhkost 70%
hrubý protein 13,6%
hrubý tuk 10,2%
hrubý popel 5%
hrubá vláknina 0,5%
Nutriční aditiva na 1kg:
E672 vitamín A 3000 m.j.
E671 vitamín D3 300 m.j.
E6 zinek (oxid zinečnatý) 16mg
E1 železo (síran železnatý pentahydrát) 6,5mg
E4 měď (síran měďnatý pentahydrát) 0,1mg
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.116.231
Dobrý den , prosím o názor p. Miloše - ostatních samozřejmě také jaký máte názor na tuto konzervu děkuji
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.116.231
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.116.231
níkdo nemá názor nebo je toto tema v zapomění a mám založit nové??? Díky M
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.79.233
My dáváme občas Grand Carno, ačkoliv krmím Barfem přijdou my ty konzervy dost kvalitní, chutný. Pro nás velký výběr "bez kuřecích" což je důležité jelikož máme alergiky..
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.116.231
Děkuji za názor...
Uživatel s deaktivovaným účtem

Megí se z toho pozvracela. Kocour řekl - já ti říkal, abys to nežrala.
Taky recenze.
Kiduška

XXX.XXX.150.101
Zdravím vás,
Zajímá mě jedna věc. Že 85% je levné kuře včetně vnitřností je jasné už z popisu složení, 10% je proměnlivých podle “příchutě” tedy např. to jehněčí. Je tedy podle vás opravdu tak nemožné aby to stálo 33,- za 800g a opravdu tam bylo to co je ve složení psáno? Když si vezmu za kolik koupím kilo mražený kuřecí mletiny, myšleno kuře celé s kostmi a vnitřnostmi tak mi ta cena 33,- nepřijde tak nereálná. Tedy se mi zdá že pes který jedl barf a nechtěl nic jiného než kuře, kachna, krůta (někdy měla kusovky jako křídla, někdy mletinu komplet celej pták) by pokud se mu dá tohle na tom měl být dost podobně co se týká krmení. Samozřejmě syrový je syrový to se nedá srovnat o tom se nechci dohadovat a ani nechci zkoumat jestli je pro psa tak skvělý aby žral čistou luxusní svalovinu, já si osobně myslím že v přírodě žere taky komplet zvíře a že je daleko vyváženější dávat mu vše než dávat mu jen libové maso, ale to by patřilo do jiné diskuze.) jen mě zajímají názory jestli je to fakt tak “hroznej průser“ že tam je prostě 85% kuře a 10% jehněčí.
Přikládám aktuální složení:
85 % kuře (kuřecí maso, játra, srdce, krky, žaludky), 10 % jehněcí, 3,5 % rýže, 1 % vývar, 0,5% kolagen.
Děkuji všem za názory. Bára

Jasno je skrz závorky - je tam nějaké množství masa, jater, srdcí a žaludků - z celkového obsahu kuřecích věcí v salámu.
To, co je v závorkách, to už se neví, kolik čeho.
Proč je rozepsáno maso, játra,... ? Protože maso má zcela jasnou definici v jídle pro lidi i pro zvířata. Je to kosterní svalovina. Ne kosti, ale svalovina.
Játra nejsou maso.
Takže takto mají složení napsané správně a také se takto musí brát - hromada vnitřností a nějaké množství masa, kteréžto množství neznáme.
Pak ano, je možné vyprodukovat takto levný salám.
I když podle mě je drahý, ale o to nejde. Někdo, kdo měsíčně odebírá 100 tun vyřazených kuřat, jater,...má určitě jiné ceny, než já. Takže na 33 za 800g nevidím nic úžasného. Není to nejdražší, ale za hromadu jater ani nejlevnější. To je ale můj problém.
Aby bylo jasno - v tomto průmyslu se používají části jako třeba hřbety, skelety. A úplně všude se to dělá, ať to má značku jakoukoli. Svalovinu fakt ne, bylo by jim to k ničemu - psům i výrobě. Kvůli nutričním hodnotám i ceně výroby.
Vím, že se používá z části kuřecí hřbet a z části maso, i separát.
Což zní blbě, ale není. Pokud separát neosolí, nic se neděje. Jsou to jen rozemleté zbytky kuřat.
Já psa krmím skelety i s kůží úplně naschvál, je to nejlepší, co může dostat. Je tam vše potřebné.
Co je teda blbé v těchto diskuzích? Když mi výrobce tvrdí, že používá maso a třeba určené pro lidi.
Protože lže. Jestli je pro lidi, nebo pro zvířata, je jedno. V okamžiku přelezení brány výrobny na žrádlo pro zvířata se ten produkt stává krmnou surovinou. A pokud by použil maso, což je vážně jen svalovina, nebude sedět analýza a bude to drahé.
Ale takto už je složení napsané správně.
Ve skutečnosti to může být stejný salám, jako Pedigree. Jen je to napsané jinak.
Nějaká hromada rozebraného kuřete a z té hromady je nějaké množství masa.
Kiduška

XXX.XXX.150.101
Tady vidím jednu zásadní věc kterou nevím, ale myslela jsem že řazení platí i v závorkách. Tedy by tam bylo maso v první řadě...samozřejmě jen tolik aby to mohlo být na prvním místě takže např 21%. Je to tak? Že vnitřnosti nejsou maso to chápu. Ale třeba srdce to je též anatomicky svalovina, dále krky ty se mi zdají také v pořádku.
Chápu naštvání z toho že výrobce píše 95% masa, to je blábol jako prase.
Neříkám že cena 33,- je nijak úžasná. Barf vyjde levněji. Ale nepřijde mi to jako nějaký průser, za předpokladu že řazení v závorkách je podle podílu.
Tady dávám k porovnání složení pedigree konzervy:
3 druhy masa:
Maso a živočišné vedlejší produkty (51 %, kromě jiného 21 % 3 druhy masa z hovězího, jehněčího a kuřecího), obilniny, ryby a vedlejší rybí produkty, minerální látky, rostlinné vedlejší produkty (0.5 % řepné řízky), oleje a tuky (0.5 % slunečnicový olej), masový vývar.
Tady už se může jednat fakt o odpad jako krev, moučka z kafilerky atp.
Ale ráda se poučím pokud je to jinak.

Já tam fakt nevidím rozdíl. Teda Brit říká 85% masa a vedlejších živ. produktů a
Pedigree 51% VŽP. To je jasné.
Maso a vžp je název skupiny z krmivářství. Jmenuje se tak. Výrobce má možnost ve složení napsat
a) maso a vedlejší...
b) maso, játra, srdce,..
c) maso (pokud je tam opravdu jen maso)
Skupina krmných surovin s názvem Maso a výrobky živočišného původu obsahuje tohle všechno:
všechny masité části poražených teplokrevných suchozemských zvířat v čerstvém stavu nebo vhodným způsobem konzervované, dále veškeré výrobky a vedlejší výrobky, vzniklé při zpracování těl nebo části těl teplokrevných suchozemských zvířat.
Podobně je to u "Ryby a...".
Pedigree nikde neříká, jestli tam dali krky, krev, maso. Oni tam dali šílené hnusy, to se ví, ale podle složení...
Složení říká, že je tam 51% ze skupiny Maso a vžp = 51% konzervy.
21% z těch jedenapadesáti = zajištěný původ 21% kuře, jehně, hovězí. Zbytek = to, co chybí do 51%, to nevíme, co je za Maso a vžp. Nevíme, jestli je ten zbytek kůže, krk, svalovina, nebo z jakého suchozemského zvířete to zbývající množství pochází.
To je celé. A je to celé blbé :-) no pro alergika to nekoupím, jasné. Já teda už proto, že je to Mars Inc.
Složení Britu se dá napsat i takto:
85 % maso a výrobky živočišného původu
a kdyby se to špatně prodávalo, protože už jsme po letech chytřejší, tak třeba takto:
85 % maso a výrobky živočišného původu (100% kuřecí) a nejlépe tak, jak to píší teď.
Takže jo, Brit je lepší, protože tam je jisté, z čeho je celý salám a že je to celé z kuřete. U Pedigree víme jen o pětině, z čeho pochází jistě.
Pedigree prostě nemůže každý měsíc zajistit, že bude mít víc jak 21% kuřete atd., proto garantuje pouze toto množství určitých druhů zvířat. Zbytek tam nahází, co bude kde právě levné. Ale nikdo nemůže říct, že je to moučka, krev, drápy, nic. Nevíme to. Jasně že by se kvalitou pochlubili, ale ve skutečnosti prostě nevíme, jestli tam tento měsíc hodili luxusní jehně, nebo nějaký zbytek zbytků z kdovíčeho.
Koukala jsem na "3 druhy něčeho" a tam mají rozepsaná aj játra atd.
Krk je kost s masem okolo. Kdyby se to maso obralo, tak to obrané bude teprve masem - podle předpisů.
Ano, v závorce je také sestupné řazení.
Neříkám, že je Brit nejhorší, jen že se to dá psát různě, tak nevíme nic moc.
U nás to teda zvěř obchází jako něco nejedlého, což je mi líto, když je to ta česká značka. Ale když si vzpomenu na ten smrad kolem Prahy, tak si to ani koupit nemohu, protože jak vidím ten nápis Brit, hned mám ten smrad v puse. Peklo. Škoda, no.
Kiduška

XXX.XXX.150.101
Vidím velký rozdíl v tom jestli je tam v té závorce (maso, játra, srdce, krky, žaludky) tedy nejméně 20% masa, max. 19%jater atd. Krky nejsou maso, jsou to krky a pro psa jsou třeba v pohodě. Ano není to maso, je to blamáž:D
Ale nepřipadá mi to vůbec srovnatelný s něčím kde je:
Maso a živočišné vedlejší produkty (51 %, kromě jiného 21 % 3 druhy masa z hovězího, jehněčího a kuřecího), obilniny, ryby a vedlejší rybí produkty, minerální látky, rostlinné vedlejší produkty (0.5 % řepné řízky), oleje a tuky (0.5 % slunečnicový olej), masový vývar.
Tady je teda 21% masa, 30% čehosi(v dobrém případě vnitřnosti, ale to by napsali takže spíš ty drápy, krev a peří. A pak hned obilniny(jakékoliv v množství neznámém, ale jelikož následují rádoby ryby bez procent tak těch obilnin tam bude asi dost.
Co se týká smradu z fabriky, to chápu že člověka odradí, nicméně jaký smrad jde z fabrik cizokrajných výrobců to už nikdo nevíme, ale myslím si že to bude dost podobné. Akorát tam si ještě tvrdě připlatíme za dovoz.

Jaký rozdíl je mezi
21 % masa z hovězího, jehněčího a kuřecího
a
21% masa kuřecího
?

Za dovoz nepřiplácím, žrádlo se obvykle sveze s něčím jiným,nebo obrovské množství jako lodní kontajner, jinak by to tu bylo neprodejné. Porovnejte ceny v zahraničních eshopech a u nás. Já teda dovoz moc nepodporuji, neekologické. Když, tak ať je to co nejblíž.
Jakých rádoby ryb? Je to název skupiny, která může obsahovat celé ryby, rybí maso, i nějaké výrobky z ryb. To samé Obiloviny. Je to třeba jen pohanka.
Pedigree je hrůza, to se ví. Ale.
To takhle nejde, na každého jiný metr.
Dráp je keratin!
Být po mém, tak pes dostane komplet celou slepici. Neoškubanou, s hlavičkou a nožičkami. Ale nemohu se na to dívat, tak dávám bez hlavy a bez peří.
Kiduška

XXX.XXX.150.101
Rozdíl je v tom zbytku.)

Kiduška
napsal(a):
Rozdíl je v tom zbytku.)
Být může, jistě. Ale bavíme se o "mase" a proč je možná ta cena.
Protože to nejsou kuřecí řízky a protože se do konzerv a podobných dávají ty nejošklivější věci, no.
Kiduška

XXX.XXX.150.101
Já se bavím spíš o tom jestli je to žrádlo v pohodě nebo žrádlo odpad.
Není to žrádlo luxus, ale myslím že žrádlo v pohodě to je.
Kiduška
napsal(a):
Já se bavím spíš o tom jestli je to žrádlo v pohodě nebo žrádlo odpad.
Není to žrádlo luxus, ale myslím že žrádlo v pohodě to je.
Jistotu budete mít pouze v případě, že si KD pro psa sestavíte z vlastnoručně koupených ingrediencí.
Jinak si tu s megí můžete psát klidně do "mláďátek"( 28.prosince).
Nebo zkuste konzervu MAX. V té fakt kuře je, ve vlastní šťávě. Voní a i chutná. Zkoušela jsem.
Kiduška

XXX.XXX.150.101
Falco pochopitelně nelze srovnávat s Britem😄 ale když už jsme u toho jak je to s těmi kostmi v konzervě. Tam jsou fakt celý stehna a barfaři tvrdí že vařený kosti pes nesmí, beru že když jsou rozemletý do kaše tak asi ok ale takhle kus je to v pohodě?
Aktuálně jsem ve stavu kdy barf prostě už krmit nemůžu, jednu čubu si vzala mamka a tam není reálné připavování a řešení syrového. Druhá co mám doma začala mít absolutně po všem syrovým průjem jako kráva. Obě jsou 14ti leté a za poslední rok je každý měsíc tak náročný na veterině co se týká placení že si fakt nemůžu dovolit z barfu kdy mě obě 10ti kilový čuby (jedna na ledvinový dietě) přišly na 500,- měsíčně, přejít na nějaký velký luxus za 2000,-. Potřebuju se vejít třeba do 1200,- měsíčně za krmení s tím že ta co mám doma je teď v posledním tažení a ze psa kterej žral i to co ani nebylo k jídlu, máme psa kterej se hodně nechá přemlouvat aby něco pozřel. Teď žere 14 dní brit konzervy a musím zaťukat žádnej průjem. Tu bych tak neřešila to je krátkodobá záležitost člověk jí dá cokoliv aby se nažrala. Druhá potřebuje ledvinovou dietu a složení ledvinovky v granulích se mi zdá fakt nepoživatelné. Takže bych to ráda vyřešila dietou sestavenou s čímž mám zkušenosti v pohodě, ale místo syrového potřebuju konzervu. Můžu buď střídat konzervy typu falco s něcím jako třeba brit salám kterej chápu že to není kuřecí stehno, ale zase kdyby to bylo 20/20/20/20/20 maso, játra, srdce, krky, žaludky tak s tím nemám problém. Nebo kupovat nějaký konzervy cenově někde mezi tím.
Tak tenhle příspěvek už sem ani nepatří, ale nějak jsem se nechala unést😄

Pokud ale chcete syrový maso v ledvinový dietě nahradit konzervou, bylo by potřeba, aby v tom nebyly vnitřosti, ne? Na vašem místě bych sehnala konzervy s "čistým" masem a ještě bych napsala prodejci mail, co v tom vlastně je (např. zmiňovaná MAX nebo https://www.vetamix.cz/1-4-kurete-v-konzerve).
Jinak u ledvináře s úspěchem krmím granule BOSCH Renal reduction a nevidím v tom problém (byť je jasné, že zarytí proti-granuláři jistě ano).
Kiduška

XXX.XXX.150.101
Beru to takhle, doba kdy pro mě psi byli vším a zkoumala jsem dopodrobna všechno abych věděla že mají to nejlepší je pryč. Vidím V okolí lidi čím občas krmí psy, je mi z toho zle, ale svoje psy milujou, psi kupodivu nejsou nikterak V rozkladu😄 Dnes už si nemyslím že tyhle lidi by si psy pořizovat neměli jenom kvůli tomu že moc neřešej žrádlo, nemaj na něj finance, nebo si myslí že prostě Propesco je kvalita. Já se teď soustředím spíš na to co jedí děti, ale ty zas chtěj co máme my😄 takže musím spíš řešit co jíme my.
Není mi jedno co psy žerou, ale hledám nějaký rozumný poměr cena/kvalita vzhledem k tomu kolik mě stojí veterina.
Zjistila jsem tu důležitou věc, že tedy i v závorkách je posloupnost.
K poslednímu příspěvku:
Ledviny se začaly řešit dost v začátku, takže nám stačí stáhnout množství “masa” na polovinu a zvednout tuky. Jedla v pohodě i svalovinu, i s kostma i s vnitřnostma. Není to ve stavu že by se to muselo úplně hrotit dopodrobna. Na ty bosh granule jsem také koukala a chtěla bych to kombinovat. Je mi nějak proti srsti aby pes jedl dvakrát denně do konce života pořád to samé.
Takže díky.) Bára
psa jsme krmili na ledvinové diete granulema Royal Canin (nejely mu) a k tomu konzervy RC, Trovet, Hills. Nic mu nechutnalo, občas dostal vařené maso krůtí kuřecí dětskou šunku nakonec jedl už jen piškoty ..........
Takže za mne ve 14 letech krmit tak aby vůbec něco snědl. Náš se dožil 13, nemocný byl dva měsíce. Stálo to moc peněz jak veterina tak krmivo ...............

Jinak od Bosch mám i nedietní senior granule, ty jsou za půlku ceny oproti dietním. Pes dostává obojí. Má-li na výběr, mírně upřednostňuje ty dietní.

Jojo, Keriton pravdu dí.
Já teda nechci kazit radost.. takto starý pes, tak jsem fakt ráda, že vůbec něco jí.
Ale na ledvinovou dietu ten salám není.
Má hromadu proteinů a o fosforu nevíme nic. Ale bude ho hodně, protože ty vnitřnosti.
+ kosti možná, to je prostě špatně.
Dělá se to tak, že je hodně přílohy (žádné celozrnné nesmysly) a trošku nějaké živočišné bílkoviny a více tuku. Což drahé není, to je vlastně moje večeře, tak psovi trochu nechám..
Je lepší dát jídlo více tučné. I samotný tuk - rybí kvůli omega 3. Krmit vícekrát, dvakrát je nic.
Tady to je eng.
http://dogaware.com/health/kidneydiet.html
a tady přeloženo do cz
http://www.deutsche-dogge.cz/question/ledviny-prirozena-strava-a-stary-pes/
Kiduška
napsal(a):
Falco pochopitelně nelze srovnávat s Britem😄 ale když už jsme u toho jak je to s těmi kostmi v konzervě. Tam jsou fakt celý stehna a barfaři tvrdí že vařený kosti pes nesmí, beru že když jsou rozemletý do kaše tak asi ok ale takhle kus je to v pohodě?
Aktuálně jsem ve stavu kdy barf prostě už krmit nemůžu, jednu čubu si vzala mamka a tam není reálné připavování a řešení syrového. Druhá co mám doma začala mít absolutně po všem syrovým průjem jako kráva. Obě jsou 14ti leté a za poslední rok je každý měsíc tak náročný na veterině co se týká placení že si fakt nemůžu dovolit z barfu kdy mě obě 10ti kilový čuby (jedna na ledvinový dietě) přišly na 500,- měsíčně, přejít na nějaký velký luxus za 2000,-. Potřebuju se vejít třeba do 1200,- měsíčně za krmení s tím že ta co mám doma je teď v posledním tažení a ze psa kterej žral i to co ani nebylo k jídlu, máme psa kterej se hodně nechá přemlouvat aby něco pozřel. Teď žere 14 dní brit konzervy a musím zaťukat žádnej průjem. Tu bych tak neřešila to je krátkodobá záležitost člověk jí dá cokoliv aby se nažrala. Druhá potřebuje ledvinovou dietu a složení ledvinovky v granulích se mi zdá fakt nepoživatelné. Takže bych to ráda vyřešila dietou sestavenou s čímž mám zkušenosti v pohodě, ale místo syrového potřebuju konzervu. Můžu buď střídat konzervy typu falco s něcím jako třeba brit salám kterej chápu že to není kuřecí stehno, ale zase kdyby to bylo 20/20/20/20/20 maso, játra, srdce, krky, žaludky tak s tím nemám problém. Nebo kupovat nějaký konzervy cenově někde mezi tím.
Tak tenhle příspěvek už sem ani nepatří, ale nějak jsem se nechala unést😄
Ty kosti v konzervě MAX byly měkké. Nevím, jak ty konzervy dělají, ale myslím, že bych je ukousla i já.
Kiduška

XXX.XXX.150.101
napsal(a):
Jojo, Keriton pravdu dí.
Já teda nechci kazit radost.. takto starý pes, tak jsem fakt ráda, že vůbec něco jí.
Ale na ledvinovou dietu ten salám není.
Má hromadu proteinů a o fosforu nevíme nic. Ale bude ho hodně, protože ty vnitřnosti.
+ kosti možná, to je prostě špatně.
Dělá se to tak, že je hodně přílohy (žádné celozrnné nesmysly) a trošku nějaké živočišné bílkoviny a více tuku. Což drahé není, to je vlastně moje večeře, tak psovi trochu nechám..
Je lepší dát jídlo více tučné. I samotný tuk - rybí kvůli omega 3. Krmit vícekrát, dvakrát je nic.
Tady to je eng.
http://dogaware.com/health/kidneydiet.html
a tady přeloženo do cz
http://www.deutsche-dogge.cz/question/ledviny-prirozena-strava-a-stary-pes/
Jak už jsem psala, čuba na tom není tak zle takže mi stačí polovinu živočišný složky(maso, kosti, vnitřnosti) nahradit rýží a dodat dost živočišnýho tuku, je na tom 4 roky a dobrý. Když jsem ji přitáhla z útulku tak byla jak průtokáč jenom pít-čůrat.