Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.62.77
Dobrý den,
prosím o slušnou radu. Psovi včera začalo slzet jedno oko a dělaly se mu u něj hnusové ospalky. Nechala jsem to přes noc, jetsli to nepřejde /už jednou jsem to u něj viděla, ale přes noc to bylo ok/, ale teď ráno se přidává i druhé oko. Může to být něco vážného, mazat hned na vet, nebo ještě počkat, zda to nespraví jen vykapání - a čím? Opthalmoseptonex je asi moc síla, přeci jen je to antibiotikum tuším. Tak borovou vodou? Nebo čím?
Díky za slušné rady
K.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.106.11
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Dobrý den,
prosím o slušnou radu. Psovi včera začalo slzet jedno oko a dělaly se mu u něj hnusové ospalky. Nechala jsem to přes noc, jetsli to nepřejde /už jednou jsem to u něj viděla, ale přes noc to bylo ok/, ale teď ráno se přidává i druhé oko. Může to být něco vážného, mazat hned na vet, nebo ještě počkat, zda to nespraví jen vykapání - a čím? Opthalmoseptonex je asi moc síla, přeci jen je to antibiotikum tuším. Tak borovou vodou? Nebo čím?
Díky za slušné rady
K.
Opthalmoseptonex není antibiotikum, jen slabý dezinfekční prostředek. Na takovéto případy ideální. Pokud psu oči opravdu jen trochu slzí a dělají se mu ospalky, tak bych mu je během dne párkrát vykapala a pokud by se to do zítřka nezlepšilo, tak na veterinu.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.101.226
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Dobrý den,
Díky za slušné rady
K.
Vynikající na výpachy očí je fyziologický roztok, tzv. braun. Je sice na předpis, ale napíše vám jej váš obvodní lékař a stojí pár korun. Moje fenka byla na operaci s očima v Brně na klinice a na radu oftalmologa jsme tímto vyplachovali a skutečně je to nejlepší.....nesmí se ale pochopitelně jednat o hnisavý zánět. Vyzkoušejte, já ho mám doma v lednici a když se vyskytne jakýkoliv takový počínající problém s očima, ihned používám.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.81.225
Nevím co myslíte tím "hnusové ospalky". Já vždycky používám Oftalmoseptonex mastičku, byla nám doporučená vetem. Jakmile se objeví žlutozelené ospalky tak cca. 3-5dnů a je to v pohodě.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.187.187
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Dobrý den,
Díky za slušné rady
K.
Moji pesani na to trpěli.Myslím,že tady pomůže jen ATB mast.Opthalmoseptonex to nespraví,myslím,že je tam zánět,který přešel už do druhého očička.Mám vyzkoušenou mast Maxitrol,která rychle zabírá.Nebojte se,určitě to není nic vážného,ale je potřeba zajít co nejdříve k vetovi.Čím dřív to bude,tím líp.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.136.28
Opthalmo framikoin.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.136.28
Framykoin :)
Přidávám se s dotazem. V neděli začalo feně trochu "slzet" jedno oko, což jsem nijak moc neřešila. Včera se to ale během dne a večera začalo trochu zhoršovat, tvoří se jí žluté ospalky, víc to teče. Oko jsem prohlédla, nic nenašla. Fenu to asi nebolí, neškrábe si to, nedrbe si to, nevšímá si toho. Druhé oko je úplně v pohodě. Doma bohužel nic nemám, takže to jen otírám. Chystám se do lékarny, co tedy ideálně na to vzít? Ophtalm-Septonex?
marcelaamax
napsal(a):
Přidávám se s dotazem. V neděli začalo feně trochu "slzet" jedno oko, což jsem nijak moc neřešila. Včera se to ale během dne a večera začalo trochu zhoršovat, tvoří se jí žluté ospalky, víc to teče. Oko jsem prohlédla, nic nenašla. Fenu to asi nebolí, neškrábe si to, nedrbe si to, nevšímá si toho. Druhé oko je úplně v pohodě. Doma bohužel nic nemám, takže to jen otírám. Chystám se do lékarny, co tedy ideálně na to vzít? Ophtalm-Septonex?
psí Otifree nebo jak se to jmenovalo. Lidskýma kapkama se asi taky nic nezkazí . Septonex je desinfekce, Lacrysin umělé slzy pro zvlhčení oka.
GAELLE
napsal(a):
psí Otifree nebo jak se to jmenovalo. Lidskýma kapkama se asi taky nic nezkazí . Septonex je desinfekce, Lacrysin umělé slzy pro zvlhčení oka.
No nevím, jestli kapat do očí propylénglykol a bazalkový olej. Nevím, proč radíte něco, o čem nic nevíte. Ale někdo má tu potřebu.
Pokud je výtok čirý může to být prach, nebo alergie. Vypláchněte Opthalem, nebo borovou vodou, nepřestane-li to do dvou dnů je třeba kortikoidy (ev. v kombinaci s ATB)
Uživatel s deaktivovaným účtem

Já bych taky radila spíš Ophtal nebo Occusept (ten nám teď v práci dávají místo Ophtalu do lékárniček). Kdyby to nepomohlo, tak k veterináři, já bych atb do oka bez porady s vetem nedala.
jahodapavel
napsal(a):
No nevím, jestli kapat do očí propylénglykol a bazalkový olej. Nevím, proč radíte něco, o čem nic nevíte. Ale někdo má tu potřebu.
Pokud je výtok čirý může to být prach, nebo alergie. Vypláchněte Opthalem, nebo borovou vodou, nepřestane-li to do dvou dnů je třeba kortikoidy (ev. v kombinaci s ATB)
nevím jaké bylo složení. ale byly to kapky do očí pro psy ne pro lidi. když nám je doporučil veterinář tak předpokládám že věděl co dělá. Možná jsem jen spletla název.
Pokud teče jen jedno oko, měla bych podezření na cizí těleso. Měly jsme nedávno - fena měla jedno oko přivřené, hnisavý výtok. Dcera s ní jela na veterinu a vyklubala se z toho jakási dobře zapíchnutá pleva z trávy, kterou bychom doma určitě neobjevily. Fluoresceinovým testem vyšly najevo hluboké léze rohovky, takže dostala ATB mast a oční gel. Náhodně narazily na mvdr. oftalmoložku, což bylo super.
Kortikoidy bych bez vyšetření oka určitě nedávala, protože pokud vím, právě na poškozenou rohovku nesmějí přijít.
V červnu měla fena osinu zapíchnutou v ušním bubínku, takže na ty cizí tělesa bacha

GAELLE
napsal(a):
tak to se omlouvám popletla jsem název
Nebyl to spíš Optivet? A nebo psí Oftal?

GAELLE
napsal(a):
možná ten Optivet............mrzí mne že jsem napsala blbý název
Splést se přece může každý. Důležitá je oprava, aby se v tom Marcela vyznala :-)
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!