Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.122.233
Zdravím, nově jsme se přestěhovali a máme tu linoleum, fenku běžně venčím, doma mi potřebu nedělá, ale tentokráte to nějak nevyšlo, problém je, že mi udělala bobek, ten jsem sebrala, ale je tam po něm hnědý výrazný flek a ten nejde dolů, už jsem to zkoušela jarem, pískem, čpavkem .. nemáte někdo s tímto zkušenost, čím to jde odstranit? Hnědá se na světle modré lino nehodí :(( :-D díky předem
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.82.212
zkuste savo
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.150.90
To j eproblém, když se to zažere. Zkuste Pulirapid, ale spíš to bude o delší době běžného mytí než to vymizí.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.21.79
zmizí časem
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.215.241
Nezmizí ani časem. Už se to snažím z lina vymýt deset let. Nehody po malém štěndu, ze psa už je senior ale na lině jsou následky štěněcího věku stále zřetelně patrné. Čistící prostředky už jsme vyzkoušely snad opravdu všechny, které jsou na trhu dostupné.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.11.162
víte co je to migrace barev ?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.136.28
Nezmizí, nám to před lety udělal pes na světležluté lino a bylo to tam cca 12 let, než bylo stěhování :(
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.122.233
jj, ještě tohle zkusím, nemám ho zrovna doma, děkuji
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.122.233
Jinak teda Pullirapid vyzkouším taky, díky .. a ostatní jste mě moc nepotěšili, to není možné, že to nepůjde dolů .. jsem z toho absolutně odrovnaná, ještě že to lino nebylo nové .. :((( s flekem žít nebudu, každopádně děkuji .. kdyby se mi to s něčím podařilo, tak to sem písnu .. alespoň zminimalizovat
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.106.11
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.198
Zkusila bych ocet, naše babičky tím čistily všechno a úspěšně. Za pokus nic nedáte :o)
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.11.162
pokud je vyžraná barva nepomůže ani svěcená voda
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.198.114
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nezmizí ani časem. Už se to snažím z lina vymýt deset let. Nehody po malém štěndu, ze psa už je senior ale na lině jsou následky štěněcího věku stále zřetelně patrné. Čistící prostředky už jsme vyzkoušely snad opravdu všechny, které jsou na trhu dostupné.
to je masakr, že někomu deset let nevadí staré a posrané lino...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.11.162
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
ono není posrané, ale je vyžraná barva, to by vám taky mohlo dojít, proto to nejde umýt, kapišto ? Mám doma lino staré 15 let a vůbec mi to neva, a posrané bylo x krát Chtěla bych vidět magora kterej bude každý 2 roky měnit lino
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.215.241
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak teda deset let staré lino opravdu za staré nepovažuju. Fakt nemám peníze na to, abych podlahové krytiny měnila co dva roky. Není posrané, je prostě obarvené. Pokud vám na podobné lino vyteče fixa, jakékoliv potravinářské barvivo či barva na látku, dopadnete úplně stejně. Už to nikdy dokonale nevyčistíte. Takže až odrostou děti, náš psí senior bude v nebi a jeho následovník již bude čistotný, budu moci uvažovat o novém linu. Do té doby je to zbytečná záležitost, protože prostě finančně nemám možnost lino vyměnit kdykoliv, když vznikne nevyčistitelná skvrna.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.122.233
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
A co takhle?
http://www.samolepkarna.cz/samolepka_na_podlahu-_okrasny_ornament-751716685-171718555-samolepky-na-podlahu/
tak to je good :)) akorát teda nevím, jak při vytírání, jestli to není nepraktické :) ale taky možnost :)))
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.69.36
Nezmizí to, hnědé fleky zůstávají i po kočičích výkalech. Je to prostě natrvalo obarvené. Nejspíš tam vzniká nějaká chemická reakce.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.106.11
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
tak to je good :)) akorát teda nevím, jak při vytírání, jestli to není nepraktické :) ale taky možnost :)))
Nevím, ozkoušeno nemám, jen mě to napadlo;-) V obchoďákách bývají nálepky na zemi běžně (různé šipky, reklamy a tak), tak by se možná daly nějaké rozumy stran údržby vyzvědět tam;-)
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.245.18
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nezmizí to, hnědé fleky zůstávají i po kočičích výkalech. Je to prostě natrvalo obarvené. Nejspíš tam vzniká nějaká chemická reakce.
jak už jsem psala - migrace se tomu říká
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.84.222
Mám spolehlivě odzkoušeno - na vatu slabý roztok louhu a položit na lino - opatrně s koncentrací, aby pro změnu nebyl flek bílý
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.11.162
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Mám spolehlivě odzkoušeno - na vatu slabý roztok louhu a položit na lino - opatrně s koncentrací, aby pro změnu nebyl flek bílý
a flek zmizí i s linem
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.196.15
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
a flek zmizí i s linem
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.64.233
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
a flek zmizí i s linem
Neva - na díru se dá pneumatika a osadí se kytičkama - alá Pat a Mat .
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.9.124
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Neva - na díru se dá pneumatika a osadí se kytičkama - alá Pat a Mat .
Jako kdyby to napsal Babica....
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.97.73
zkuste zubní pastu, já s ní čistím všechny zažrané fleky a zatím úspěšně
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.3
požádejte čoklíka,at vám to lino pozasírá i jinde...vzniknou puntíky jako vzorek a budete mít lino coool a in
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.3
požádejte čoklíka,at vám to lino pozasírá i jinde...vzniknou puntíky jako vzorek a budete mít lino coool a in
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.182.137
Mně se to nestalo že by po bobku od psa bylo lino na to místě KO. Ale spíše chci jen říct, že byste určitě neměla lino po zvířecích, zejména psích výkalech mít savem a těmito přípravky, protože to umocňuje psí čich a ten pes ten pach cítí více a spíše bude doma vylučovat. Já mám spíš doma problém od brzdných drah od pejska když z radosti běhá sem a tam a pak mám po něm na koncích bytu lino poškrábané.
Honza23

XXX.XXX.141.225
Ahoj,
Zkuste smirkovy papir, zrnitost tak 40. Jestli tam zbyla alespon trocha puvodni vrstvy s nezmenenou barvou tak by to melo fungovat.
Honza.
mila2

XXX.XXX.212.132
Skvrny po hovínku postřílejte nebo položte nasáklou vatičku peroxidem vodíku, měl by stačit ten z lékárny na dezinfekci ran. Nechte nějakou dobu působit. Zvířátku nenadávejte.
Jéé, někdo tu vytáhl staré vlákno a mně by se moc hodila rada. Staré lino a kočky hodně krmím syrovým masem. Milují vnitřnosti, např. játra. Jenže...dám je třeba večer, přeženu dávku a ráno najdu na dvou místech vytažené třeba dva kousky jater. Uklidím, ale flek (od krve) zůstane. Teď tam mám nově přímo megaflek. Něco mě v noci probudilo, jdu kouknout, no a kocour vyzvracel snad 2kg žrádla, včetně právě jater! Uklizeno, flek (nahnědlý) zůstal... Čistila jsem všemi možnými prostředky, nic. I ocet jsem zkoušela. Tak jestli máte někdo tip na vyčištění, velmi uvítám!
P.S. Lino je tmavě modré barvy, chtěla bych to vyčistit, ale zas ne za cenu, že sice bude flek od jater pryč, ale lino na těch místech bude světle modré.
Andy76

XXX.XXX.24.210
Tak zkusila jsem všechno co jsem našla doma,, savo, louh, Písek na nádobí, prací prášek, ocet, odbarvovač a nic, skvrny stále na linu 😠😬. A zoufalá jsem našla vanish crystal White - oxy action gel. Nalila na skvrny a po 20 minutách skvrny zmizely. Uff fakt super funguje _Doporučuji 👌👍😉
Uživatel s deaktivovaným účtem

Andy76
napsal(a):
Tak zkusila jsem všechno co jsem našla doma,, savo, louh, Písek na nádobí, prací prášek, ocet, odbarvovač a nic, skvrny stále na linu 😠😬. A zoufalá jsem našla vanish crystal White - oxy action gel. Nalila na skvrny a po 20 minutách skvrny zmizely. Uff fakt super funguje _Doporučuji 👌👍😉
Soda a peroxid, jaký to zázrak :-)
A když k tomu dáte sůl, máte pastu na zuby. Hnusnou teda. A bez peroxidu - nádobí.
To jsou věci.
Ale kdo má dnes doma sodu, že jo.
napsal(a):
Soda a peroxid, jaký to zázrak :-)
A když k tomu dáte sůl, máte pastu na zuby. Hnusnou teda. A bez peroxidu - nádobí.
To jsou věci.
Ale kdo má dnes doma sodu, že jo.
Lidé už nemají sodu doma? Já jí mám teda kvůli čištění ubikace králíka, ale i tak mi to přijde jako super věc za pár korun, kterou by měl mít doma každý..aspoň sáček.
lifehappens
napsal(a):
Lidé už nemají sodu doma? Já jí mám teda kvůli čištění ubikace králíka, ale i tak mi to přijde jako super věc za pár korun, kterou by měl mít doma každý..aspoň sáček.
To jsem za celých čtyřicet let nikdy nepotřebovala, nekupovala a neměla v ruce. A žiju. Co mi uniká?
impact
napsal(a):
To jsem za celých čtyřicet let nikdy nepotřebovala, nekupovala a neměla v ruce. A žiju. Co mi uniká?
Žít můžete určíte v klidu a míru i bez sody😄
Ja bez ni taky 40 let žila - ale mamka s tetou o ni tak basnily a měly opet pravdu, holky. Úžasně vyčistí i to, s čim si ruzne chemicke smrady neporadí
Takže za mě "kašička" - soda-kypřící prášek do pečiva - dochutit octem 😊 a čistící prostředek 👍
RozaTonda-mopsi
napsal(a):
Žít můžete určíte v klidu a míru i bez sody😄
Ja bez ni taky 40 let žila - ale mamka s tetou o ni tak basnily a měly opet pravdu, holky. Úžasně vyčistí i to, s čim si ruzne chemicke smrady neporadí
Takže za mě "kašička" - soda-kypřící prášek do pečiva - dochutit octem 😊 a čistící prostředek 👍
Přesně. 😁 Klec od kralika/morčat apod. nejde nikomu z mých známých umýt a voilá jakmile jim řeknu o zázraků sody a octa, všechno jde dolů. 😁😊
lifehappens
napsal(a):
Přesně. 😁 Klec od kralika/morčat apod. nejde nikomu z mých známých umýt a voilá jakmile jim řeknu o zázraků sody a octa, všechno jde dolů. 😁😊
Na ty usazeniny po morčatech a králících se mi nejlepe osvědčil ten modrý čistič na WC z DMka. Stojí do třiceti korun a obsahuje přímo látku na rozpuštění močového kamene.
Poliju to,nechám pár sekund působit,přejedu kartáčem a oplachnu horkou vodou.... klec je po pěti letech pořád jako nová.
Cat cat
napsal(a):
Na ty usazeniny po morčatech a králících se mi nejlepe osvědčil ten modrý čistič na WC z DMka. Stojí do třiceti korun a obsahuje přímo látku na rozpuštění močového kamene.
Poliju to,nechám pár sekund působit,přejedu kartáčem a oplachnu horkou vodou.... klec je po pěti letech pořád jako nová.
😯 Děkuji za info, kdyztak to někomu doporučím, když se mu nebude zdát ocet 😆. Ale přesně jak to uvádíte, tak tak mi funguje ta soda. 😁 Sice mám klec jen rok, ale zatím spokojenost. 😁 Každopádně je super vědět o další pomůcce ☺️.
Půl rodiny pálí žáha, takže jedlá soda u nás u všech byla odjakživa. Taky do pečení. Máme tu ultra tvrdou vodu, takže bez krystalické sody nikdo nepere. A jelikož smrad ze Sava bytostně nesnáším a tvrdou chemii se snažím nepoužívat z principu, tak běžně čistím, soda, ocet, prášek do pečiva..

Krystalická soda v každé domácnosti. Na namáčení prádla bez konkurence. Nižší spotřeba prášku, gelu - menší zátěž pro životní prostředí, nižší teplota praní - menší zátěž pro mou kapsu.
MílaS

XXX.XXX.225.15
Skvrny od kočičích výkalů na linoleu odstraní vatička nasáklá peroxidem vodíku (desinfekce), kterou tam chvíli necháte ležet.
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!