Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.255.151
Dobrý den!
Chtěla bych se zeptat na vaše zkušenosti s flexi vodítky - nejlépe, kdyby jste mohli nějaké doporučit. :)
Mám 23kilovou border kolii, bydlíme na vesnici, takže je naučený chodit na volno, chodí po chodnících a na křižovatkách čeká na povel k přejití, doteď jsme používali, pokud bylo potřeba, pouze obyčejné pevné vodítko (asi 1,5 m). V současné době začneme částečně víkendově pobývat také ve městě, kde je venčení na volno okolo paneláků zakázáno, přičemž bych byla ráda za nějaké flexi vodítko na krátké venčení, aby si mohl také zajít trošku dále ode mě. Na delší procházky by používané nebylo, za to by mě asi nenáviděl.. :D
Budu ráda, za každou radu a doporučení.. :)
Děkuji, Michaela
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.21.79
Michaelo, flexina je fajn když nejde pes pustit na volno. Používej kvalitní flexinu a v kombinaci s postrojem, psi dokážou rozlišovat tah = postroj. Jinak by ti mohla začít tahat i na obojku.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.31.14
Kvalitní flexiny jsou značka Flexi, mám na 25 kg psa Comfort, tahle řada se líp drží v ruce, první mi vydržela přes pády a namočení asi 8 let, teď mám druhou. Jsou sice dražší, ale vyplatí se to. Můj pes teda se sám naučil rozlišovat normální vodítko a flexi, oboje má připnutý na obojek a netahá ani na jednom, myslím, že když pes umí na normálním vodítku, tak není problém to střídat, jen se musí na flexi naučit, přece jen jen tam trochu tah a pes naučený netahat na vodítku je ze začátku trochu zmatený, že flexi trochu táhne.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.21.79
Myslím že kromě toho že to psa může mást, tak ten konstantní tah/tlak na krk není zdravý - některým plemenům vysloveně vadí a vyvolává kašel. Proto doporučuji ty kšíry.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.115.136
Na našeho Dobrmana jsem používala flexinu na kočky (nejmenší velikost). Pokud pes netahá je malá flexina praktická . Je malá a nezabírá moc místa v kapse. Jen má tuším asi jen 3 metry.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.150.90
Já mám na RR Flexi comfort, do 50kh, 8m lanko, ne pásku. Páska se prý hůř namotává a rychleji ničí.
Ale co se týče postroje - nikdy bych ho psovi na venčení nedala. Postroj je na obrany nebo jiné psí sporty, ale ne na venčení. Pes prostě tahat nemá a pak se nemůže dusit na obojku.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.115.136
tak já třeba psy na kšírech vodím. Dědka Dobrmana co trpí na krční páteř a Špice, protože je chlupatý a obojek se mu zacuchává do chlupů.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.128.28
na čubinu, 20kg, mám Flexi Comfort 2 (15-25kg). Koupila jsem ji nedávno po přestěhování do města, do tý doby stačilo normální krátký vodítko. Ale tady je zákaz venčení na volno :(
takže jsem zapátrala, nechala si poradit, vyzkoušela a tahle mi sedí nejlíp do ruky. Jo a je to pásek, lanka jsem se bála, když na tom čubina neumí chodit, tak aby do toho sebe nebo mě nezamotala a nedošlo k úrazu - přece jen mi přijde, že tím lankem se člověk i pes přiškrtí rychleji než páskou...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.150.90
Jasně, jezevčíka s výrůstky na krční páteři jsem taky vodila, u chlupáčů to taky chápu. Ale u lidí, kteří si dovezou štěně a hned je kšírují, aby se nedusilo na obojku, se mi otevírá kudla v kapse. Totéž u psů, kteří už tahají na obojku, tak se jim dají kšíry, aby se mohli pořádně zapřít a páneček víc vlál.
Ale to není případ tazatele, takže jen tak...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.115.136
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jasně, jezevčíka s výrůstky na krční páteři jsem taky vodila, u chlupáčů to taky chápu. Ale u lidí, kteří si dovezou štěně a hned je kšírují, aby se nedusilo na obojku, se mi otevírá kudla v kapse. Totéž u psů, kteří už tahají na obojku, tak se jim dají kšíry, aby se mohli pořádně zapřít a páneček víc vlál.
vím o čem mluvíte. Také takové "dobré" páníčky občas potkáváme
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.21.79
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Sto a jedna, psala jsem že citlivější plemena na kombinaci flexi + obojek kašlou a dusí se (kolaps trechee je "super" věc) a proto obecně při použití flexiny je postroj šetrnější, protože flexi sama vytváří konstatntní tah na krk při jakémkoli pohybu.
Píšu někde že chodit jen na kšírech POŘÁD? Naučte se porozumět psanému textu.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.205.181
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak jste asi neměla nikdy malého psa. Zkuste si na kilový štěně např. yorka sehnat nějaký slušný obojek! A nevím, proč by se Vám měla otvírat kudla v kapse, když někdo dá štěněti kšíry, to je snad každého věc ne?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.150.90
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak jste asi neměla nikdy malého psa. Zkuste si na kilový štěně např. yorka sehnat nějaký slušný obojek! A nevím, proč by se Vám měla otvírat kudla v kapse, když někdo dá štěněti kšíry, to je snad každého věc ne?
To je zvláštní, já jsem na štěně 1,3kg sehnala tenký nylonový obojek bez problémů. Ani mě nenapadlo štěně do něčeho kšírovat. navíc to má jen proto, aby si zvykl. Ale to je jiná věc!
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.169.86
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Přivezli jsme si tříměsíční štěně krysaříka, které nemělo ani kilo. Dnes je to 5ti letý pes, který váží 1,8 kg. Obojek jsme sehnali vždy - na trhu jich je spousta od levných po drahé. Kšíry neměl nikdy a přesto se na vodítku a obojku nijak nedusí. A to umí občas i zatáhnout Netvrdím, že jsem zásadně proti kšírám. Jen se vám snažím oponovat v tom, že je na trhu nedostatek obojků pro malé psy.
Zuzana
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.195
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Přivezli jsme si tříměsíční štěně krysaříka, které nemělo ani kilo. Dnes je to 5ti letý pes, který váží 1,8 kg. Obojek jsme sehnali vždy - na trhu jich je spousta od levných po drahé. Kšíry neměl nikdy a přesto se na vodítku a obojku nijak nedusí. A to umí občas i zatáhnout Netvrdím, že jsem zásadně proti kšírám. Jen se vám snažím oponovat v tom, že je na trhu nedostatek obojků pro malé psy.
Zuzana
Já mám pocit, že obojků je větší výběr na malé psy, když chci 60cm obvod krku, tak nic moc pěkného neseženu.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.205.181
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Zuzana
No tak já mám 2kg psa a ještě jsem ve zveráku nenatrefila na nějakej normální. A to jsem byla v několika obchodech po Brně. Mají buďto jednu barvu a takovej ten obyč. nylon za 250Kč nebo je to všechno velký. Na netu se mi to kupovat nechce, raději to psovi vyzkouším na místě. Stejnej problém jsem měla s kšírama, natrefila jsem na jedny jediný. Nejvíc mě dorazil bezpečnostní postroj do auta vel. XS(kupovala jsem to přes net)....pásky tlusté asi přes 2cm a spony+očko velikostně tak na dogu. Pes v tom vypadá jak ve svěrací kazajce
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.11.162
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
No tak já mám 2kg psa a ještě jsem ve zveráku nenatrefila na nějakej normální. A to jsem byla v několika obchodech po Brně. Mají buďto jednu barvu a takovej ten obyč. nylon za 250Kč nebo je to všechno velký. Na netu se mi to kupovat nechce, raději to psovi vyzkouším na místě. Stejnej problém jsem měla s kšírama, natrefila jsem na jedny jediný. Nejvíc mě dorazil bezpečnostní postroj do auta vel. XS(kupovala jsem to přes net)....pásky tlusté asi přes 2cm a spony+očko velikostně tak na dogu. Pes v tom vypadá jak ve svěrací kazajce
zajděte se podívat až bude v Brně mezinárodka, tam si určitě vyberete i do foroty. Aspoň na prařský výstavě mají nepřeberné množství všeho.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.205.181
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
zajděte se podívat až bude v Brně mezinárodka, tam si určitě vyberete i do foroty. Aspoň na prařský výstavě mají nepřeberné množství všeho.
Díky za tip. Já zas nemusím mít doma deset různých obojků a kšírů. Psala jsem to jen jako příklad, že jsem jsem prostě nesehnala dobrej obojek. Mě stačí na psa bohatě jedny kšíry a jedno vodítko.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.11.162
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Díky za tip. Já zas nemusím mít doma deset různých obojků a kšírů. Psala jsem to jen jako příklad, že jsem jsem prostě nesehnala dobrej obojek. Mě stačí na psa bohatě jedny kšíry a jedno vodítko.
mě se ze kšírů pes vyvlíkal, byl to zanedbaný asociál bojící se všeho, abych ho neuškrtila na stahováku naivně jsem pořídila kšíry, vyvlákl se z nich a byl v čudu.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.205.181
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
mě se ze kšírů pes vyvlíkal, byl to zanedbaný asociál bojící se všeho, abych ho neuškrtila na stahováku naivně jsem pořídila kšíry, vyvlákl se z nich a byl v čudu.
Mě zase jednou kšíry zachránili psa před pokousáním. To byla ještě štěně, měla jsem ji na vodítku a přihrnuli se dva jezevčíci. Chvilku se očuchávali a když si před něma lehla na záda, tak po ní ten jeden vyjel. Stihla jsem jí vytáhnout do náruče (což by s obojkem nešlo, páč bych se asi přiškrtila).
Teď mě napadá dotaz, už delší dobu přemýšlím taky o flexině, mám jen přepínací vodítko, (většinou ale chodí bez). Chtěla bych ho hlavně když jdeme někam na túru abych ji nemusela pouštět z vodítka ale aby se mohla trochu vzdálit. Jaký máte vyzkoušený na malý psy. A je lepší pásek nebo lanko?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.249.181
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Já mám na RR Flexi comfort, do 50kh, 8m lanko, ne pásku. Páska se prý hůř namotává a rychleji ničí.
Ale co se týče postroje - nikdy bych ho psovi na venčení nedala. Postroj je na obrany nebo jiné psí sporty, ale ne na venčení. Pes prostě tahat nemá a pak se nemůže dusit na obojku.
Nějak nechápu, v čem je problém mít na psa na venčení postroj/kšíry. Tahání přece není otázka kšírů nebo obojku, ale výchovy. Podle mě j eto problém právě té flexiny, která svým principem k tahání vybízí bez ohledu na to, jestli je pes na kšírách nebo na obojku.
Sousedka má trpasličí jezevčici, která většinu času chodí po zadních zavěšená do obojku, zpola přidušená, ale táhnout bude stejně. To už bych jí asi raději dala ty kšíry, když si jí neumí vychovat...
Mám velkého psa, který má jeden postroj na obrany a druhý na tahání a je schopen bez problémů rozlišit, co se po něm chce, takže si jsem celkem jistá, že kdyby chodil na vodítku na kšírech, neměl by problém pochopit, že teď se netahá.
Kšíry u menších psů navíc celkem chápu, přece jen případným škubnutím psu nemohu ublížit (u babičky nevychovaného mikropsa jsem občas přestřelila, jak jsem byla zvyklá na výrazně těžší zvíře), dá se za ně pes zvednout do tramvaje apod.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.21.79
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Mě zase jednou kšíry zachránili psa před pokousáním. To byla ještě štěně, měla jsem ji na vodítku a přihrnuli se dva jezevčíci. Chvilku se očuchávali a když si před něma lehla na záda, tak po ní ten jeden vyjel. Stihla jsem jí vytáhnout do náruče (což by s obojkem nešlo, páč bych se asi přiškrtila).
Teď mě napadá dotaz, už delší dobu přemýšlím taky o flexině, mám jen přepínací vodítko, (většinou ale chodí bez). Chtěla bych ho hlavně když jdeme někam na túru abych ji nemusela pouštět z vodítka ale aby se mohla trochu vzdálit. Jaký máte vyzkoušený na malý psy. A je lepší pásek nebo lanko?
Na malého psa je lepší lanko, jde vytáhnout menší silou než pásek.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.111.64
Děkuju všem za rady a připomínky.. :)
Nedá mi to a musím reagovat na některé komentáře tady:
Jestli vodítko nebo kšíry. Myslím, že tohle záleží především na psovi, chce to vyzkoušet. Někteří psi v kšírech tahají více, jiní zase méně... ;)
A k těm obojkům: můžu doporučit tuto stránku - http://www.neztratimse.cz/ vyrobí vám obojek na vaše přání, různě široký, z různého materiálu a pokud chcete vyšijí vám tam jméno a telefon. Náš taťka třeba nechtěl "ocejchovaného" psa, aby každý hned věděl, jak se jmenuje, takže jsme zvolili stejnou barvu obojku i výšivky.. ;) A především je to obojek kvalitní, celé léto trávíme u vody, v zimě se válíme ve sněhu a bahně a obojek pořád vypadá jako nový.. :) Sice ta cena už je poněkud větší, ale vyplatí se to.. :)
Pišta8888

XXX.XXX.77.183
Já s flexinou zkušenosti mám a můžu jen doporučit.😃
Uživatel s deaktivovaným účtem

GAELLE
napsal(a):
po 6 letech rada k nezaplacení
Tak hlavně mezi různými typy Flexi jsou rozdíly natolik propastné, že holá hláška, že Flexi doporučuji, je jako rada totálně irelevantní.