Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

1.8.2013 10:03
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.230.5

Je normální že už štěně "sáňkuje" ?

Neregistrovaný uživatel

1.8.2013 10:05
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.184.14

Není to normální u žádného psa v žádném věku.

U štěněte bych jako první znovu odčervila, jiným přípravkem, než už byl použitý.

Neregistrovaný uživatel

1.8.2013 10:06
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.230.5

Poslední odčervení bylo něčím jiným než ty předchozí

Neregistrovaný uživatel

1.8.2013 12:01
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.250

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Poslední odčervení bylo něčím jiným než ty předchozí

jde i o to jak byl dodržen odčervovací kalendář, jaké byxly použity přípravky dříve, v jaké dávce, atd. pokud štěně sáňkuje, je někde problém a nejpravděpodobnější je začervení jako následek nesprávného předchozího odčervování. Asi bych to řešil s veterinářem, tady vám k tomu nikdo nic konkrétnějšího říct nemůže.

Neregistrovaný uživatel

1.8.2013 15:21
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.216.60

Nejspíš ucpaný anální žlázky, musíte je nechat vyčistit u veterináře, čím dřív, tím líp, jinak se mu tam může udělat zánět a pak je léčení dlouhý a končí někdy i operací.

Neregistrovaný uživatel

1.8.2013 16:32
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.20.102

Není to normální u žádného psa v žádném věku.

U štěněte bych jako první znovu odčervila, jiným přípravkem, než už byl použitý.

Dovolím si namítnout, že u některých psů to normální je. Moje fena si například takhle utírá zadek, když má řidší stolici. Od malička. Nejradši na sněhu smajlík

Neregistrovaný uživatel

1.8.2013 16:52
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.184.14

Dovolím si namítnout, že u některých psů to normální je. Moje fena si například takhle utírá zadek, když má řidší stolici. Od malička. Nejradši na sněhu smajlík

A řidší stolice je normální? smajlík

Neregistrovaný uživatel

1.8.2013 17:01
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.70.158

Když má řidší stolici,tak se špatně,/nebo vůbec/vyprazdňují anální žlázky,proto třeba sáňkuje.smajlík

Neregistrovaný uživatel

1.8.2013 21:06
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.230.5

Mohla bych je vyprázdnit sama? Nevíte o nějakém návodu na internetu?

Neregistrovaný uživatel

1.8.2013 21:35
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.70.158

Ono se to dost těžko vysvětluje,požádejte svého veta,ať vám to ukáže.smajlík

Neregistrovaný uživatel

1.8.2013 21:48
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.230.5

Jo, jenže tam jdeme až za dva měsíce, dříve se tam ani sama nedostanu...

Neregistrovaný uživatel

1.8.2013 22:04
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.70.158

Tak to zkusíme"vezmete buničinu,nebo velkou vrstvu papírových utěrek,aby vám to pokrylo celou dlaň a ještě přečuhovalo.Do takto pokryté hrsti trošku odspoda uchopíte jemně konečník čokliny /měla byste nahmátnout po stranách takové bulky-to jsou ty "zásobníčky"/ a jemným tlakem se posouváte směrem vzhůru .Do hrsti vám "vjede"vytlačený sekret.Bacha musí to být opravdu jemný stisk a opatrně -konečník musí být zakrytý,nebo to vystříkne na vás a není to zrovna Chanel !smajlík

Neregistrovaný uživatel

1.8.2013 22:59
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.230.5

děkuju, opatrně se to pokusím zkusit

Neregistrovaný uživatel

1.8.2013 23:22
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.70.158

Zkuste to radši venku.A do budoucna psině upravte jídelníček tak,aby neměla moc měkká h...,aby se jí análky vyprazdňovaly samy-to jsem zapomněla dodat-inu ta skleróóózasmajlík

Neregistrovaný uživatel

2.8.2013 02:45
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.250

Nejspíš ucpaný anální žlázky, musíte je nechat vyčistit u veterináře, čím dřív, tím líp, jinak se mu tam může udělat zánět a pak je léčení dlouhý a končí někdy i operací.

Ucpané anální žlázy u štěněte? netvrdím že to nenímožné, ale pokud ano tak je pes totálně špatně krmený nebo má paní do budoucna dost zásadní problém!

Neregistrovaný uživatel

2.8.2013 05:00
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.121.122

Naše fena sáňkuje, byť vet u nás byl a říkal, že tam skoro nic neměla ( v análních váčcích ).
Tak opravdu nechápu proč pořád jezdí dolů ze svahu po zahradě. Někdy si říkám, že jí to asi dělá dobře smajlík odčervovaná je co čtvrt roku, což si myslím, že pokud nežere venku bůhvíco, tak to probůh snad stačí... a stejně si pořád někde na zadku cosi kouše...
Je to takový nechutný, já vím, ale co nadělám, když veterinář přijde a vymačká je a nic tam nemá...

Neregistrovaný uživatel

2.8.2013 07:21
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.80.130

Naše fena sáňkuje, byť vet u nás byl a říkal, že tam skoro nic neměla ( v análních váčcích ).
Tak opravdu nechápu proč pořád jezdí dolů ze svahu po zahradě. Někdy si říkám, že jí to asi dělá dobře smajlík odčervovaná je co čtvrt roku, což si myslím, že pokud nežere venku bůhvíco, tak to probůh snad stačí... a stejně si pořád někde na zadku cosi kouše...
Je to takový nechutný, já vím, ale co nadělám, když veterinář přijde a vymačká je a nic tam nemá...

A co rozbor trusu a cílené odčervení? Zkontrolovat konečník a ne jen žlázky? Nemá zarudlé okolí? Vyrážku? Nějaké jiné problémy? Sáňkování obecně je reakce na svědění, podráždění zadní části těla, to kousání je taky příznak..

Neregistrovaný uživatel

2.8.2013 07:23
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.80.130

Tak si veterináře pozvěte domů, to by nešlo, aby přijel?

Neregistrovaný uživatel

2.8.2013 08:44
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.196.16

A víte že i ano, pokud člověk nekrmí psa jenom granulemi, po kterých jsou ta "krásná hovínka"smajlík, tak naši psi třebas po pajšlu z divočáka mají řidší stolici a opravdu jsou zdraví a žádný jiný problém nemajísmajlík Ilona

Neregistrovaný uživatel

2.8.2013 08:48
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.20.102

občas ano i v lepších rodinách smajlík

Neregistrovaný uživatel

2.8.2013 08:51
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.196.16

občas ano i v lepších rodinách smajlík

smajlík Ilona

Neregistrovaný uživatel

2.8.2013 08:54
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.196.16

A to pokud se vám žlázky nepodaří vyprázdnit, nebo to vůbec bude něčím jiným, tak necháte psisko 2 měsíce na pospas osudu....to máte veta tak daleko, že se tam nedostanete? Ilona

24.7.2019 23:29
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Holky S. O. S. 😁 Může "sáňkování" souviset s háráním? Fena to začala dělat až v prubehu hárání, predtim nikdy. Odčervená je. Přijde mi, jakoby ji vadila ta napuchlá "pipka" a dělala to kvůli tomu - je to možné, nebo mám hledat problém jinde?

25.7.2019 11:00
Terven

XXX.XXX.110.147

marcelaamax napsal(a):
Holky S. O. S. 😁 Může "sáňkování" souviset s háráním? Fena to začala dělat až v prubehu hárání, predtim nikdy. Odčervená je. Přijde mi, jakoby ji vadila ta napuchlá "pipka" a dělala to kvůli tomu - je to možné, nebo mám hledat problém jinde?

Může, moje fena oproti té minulé skoro vůbec nesáňkuje a na žlázky netrpí. Jediný období, kdy se trochu vozí po zadku je právě těsně po hárání.

25.7.2019 11:07
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Terven napsal(a):
Může, moje fena oproti té minulé skoro vůbec nesáňkuje a na žlázky netrpí. Jediný období, kdy se trochu vozí po zadku je právě těsně po hárání.

Díky. No ona má teď 17. den hárání - podle psa asi krycí dny . Já jsem chtěla pro jistotu jí vzít k vetovi, aby na ní mrknul, ale ten náš má dovolenou a bude až v pondělí, tak přemýšlím, jestli jet jinam a nebo jestli to fakt souvisí jen s tím háráním a nic to není.

Edit: nedělá to nějak extrémně často. Když je doma, tak to nedělá vůbec. Venku to udělá během dne třeba dvakrát.

25.7.2019 11:23
Terven

XXX.XXX.110.147

Já jsem jí po prvním hárání, nějak v těch osmi měsících,na tu veterinu i vzala, ale prakticky zbytečně.
Možná hormonální změny a celkový prosáknutí tý oblasti trochu ovlivní i anální váčky. Přišlo mi, že si fena krom sáňkování tu prdku i chladí sedáním na trávu, ale fakt to trvalo jen pár dnů.

Přidejte reakci

Přidat smajlík