Návštěva psa bývalým majitelem?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

27.10.2013 09:08
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.82.196

Dobrý den, prosím o radu, zda jako bývalá majitelka psa (dobrmanka) mohu psa navštívit. Zda tím nemohu způsobit psovi nějaké psychické problémy apod.? Dále by mne zajímalo po jakou dobu si pes pamatuje na bývalého majitele? (pro lepší posouzení uvádím, že se jednalo o miláčka rodiny, kterému byla věnována veškerá péče). Děkuji! Klárka

Neregistrovaný uživatel

27.10.2013 09:18
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.147.85

Nešla bych tam, pamatuje si všechno celý život a rozhodíte ho.

Neregistrovaný uživatel

27.10.2013 09:19
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.147.85

Nešla bych tam, pamatuje si všechno celý život a rozhodíte ho.

Neregistrovaný uživatel

27.10.2013 09:27
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.73.135

No tak se domluvte a 1 x to zkuste . . . .
Naši fenu taky navštěvoval bývalý majitel s dětmi - jednou za rok .
Pro fenu to byly chvíle radosti a řekla bych i štěstí . Vzali si ji na 2 - 3 hod
ven , do lesoparku . Když mi ji vraceli šla domů - ráda . Byla už naše , patřila k nám .
Je pravda , že pak jsem musela být asi 3 týdny obezřetná , byla schopná vyrazit ,
když šla někde podobná skupinka , nebo podobné auto - prostě je tak 3 týdny hledala .
Samozřejmě si bývalé majitele pamatovala až do smrti .
Když jsme mysleli , že přišel její konec , zavolala jsem je , zase ožila , řekla bych , že
ji ten "dárek" o týden prodloužil život - byla št'astná - rozloučili se definitivně . . . . .

Neregistrovaný uživatel

27.10.2013 12:20
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.59.63

Já bych nešla. Ona bude mít velikou radost až vás uvidí a bude si myslet že už si jí zase vezmete domů. Pak bude znovu nešťastná. Když už se někdo z jakýchkoliv důvodů rozhodne dát psa pryč, měl by ho nechat v klidu žít v nové rodině a nedělat mu hlavě zmatek. Věřím že vám by se líbilo vidět že se pes má dobře, ale je třeba myslet hlavně na toho psa. A taky na nové pány, na jejich klid.
Nechte si poslat pár fotek a za psem nechoďte. Nepochopí proč ho nechcete.

Neregistrovaný uživatel

27.10.2013 12:31
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.73.135

Je taky důležité , jak je tam pes dlouho .
Je-li tam krátce , nedoporučuji návštěvu .
Je-li tam dýl , už se zabydlel , zkusila bych to - možná . . . .
- u nás se nic smutnýho nekonalo . . . .(teda snad v mí duši . . .

Neregistrovaný uživatel

27.10.2013 12:37
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.107.205

Zrovna dobrman bývá hodně na majitele fixován. Já bych tam nešla a spokojila bych se se zprávami, že se pes má dobře.
Když už jste miláčka rodiny dali pryč, tak ho nechte v klidu kde je buďte rádi, že se ho ujal dobrý člověk.

Neregistrovaný uživatel

27.10.2013 17:20
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.96

Já bych psovi zmatek návštěvou nedělala. Má fenka byla u nového majitele v zahraničí 3 roky, než jsme se dohodli, že si ji vezmu na dožití zpátky. Když mne viděla, poznala mne už na dálku. Přitom se tam měla dobře, ale jak mne viděla, prostě chtěla zpátky.

Neregistrovaný uživatel

27.10.2013 17:41
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.33.76

Tyhle zkušenosti mám taky. Občas hlídám tak 3 týdny nebo měsíc starší fenu. Po měsíci se na svého pána dívá proč si jí zase bere domů, i když doma je potom ráda. Nejsmutnější je když bývalý majitel vidí jak o něj pes nestojí a jak dává najevo, že je jeho rodina úplně jiná. Abyste tedy nebyla překvapená buď tím, že o vás pes nebude stát nebo jak zde někdo píše, mu uděláte v hlavě zmatek a pes nebude vědět čí je.

Neregistrovaný uživatel

27.10.2013 17:45
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.224.246

pes si svého pána pamatuje celý život ,sice přivykne nové rodině , novému prostředí a má je taky rád , ale na svého pána nezapomene nikdy. ovšem v případě že se jedná o psa který s člověkem pár let prožil ,pokud si někdo vezme větší štěně nebo mladého psa ten odvykne snadno a může se stát že po čase svoje bývalé majitele ani nepozná.

Neregistrovaný uživatel

27.10.2013 18:00
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.70.158

Fenka,která se k nám vrátila v osmi letech, si pamatovala i naše "speciální"povely,které tedy opravdu nikdo nemohl používat.Odcházela sedmiměsíční-upamatovala se i na známé v sousedství,doma poznala kocoura, s kterým vyrůstala.Smečka psů se mezitím vyměnila.Zaujala pozici "šéfa" a dalších osm let ji mladší a o dost větší psi i fenky respektovali.Pokud nepředpokládáte,že si psíka vezmete zpět,tak se spokojte s fotkami a nechte ho v klidu.Není nic smutnějšího, než když třeba na výstavě vidíte psa jak rejdí čenichem v kruhu,kašle na "předvádění" a hledá stopu bývalého majitele,který tam dříve prošel....- i s tím jsme se setkalismajlík

Neregistrovaný uživatel

27.10.2013 18:05
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.99.202

Také velmi záleží na tom, zda šel pes tzv. "na lepší", pokud ano a je v nové rodině aspoň rok, návštěvu bych zkusila, pokud ne, tak nenavštěvovat. Ale pozor, taky se mi stalo, že pes původního majitele po měsíci napadl. I když to nevypadalo, že se tam měl nedobře, prostě mu dal najevo, že se má líp a nikdy víc ho nechce ani vidět. Potkal ho pak mnohokrát, navzájem se ignorovali.

Neregistrovaný uživatel

27.10.2013 18:22
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.142.66

když jsem se rozešla s přítelem, tak to fena několik týdnů špatně nesla. vůči ní se choval suprově, měl ji moc rád a hlavně neustále si s ní hrál i takové ty drsnější hry,kdy mu mohla lovit ruku,nohu,kousat ho atd atd.. protože mi bylo jasné, že ona to celé vnímala jinak než já, na ni nikdy hnusnej nebyl atd.. tak jsem po odstěhování i změnila venčící trasy,abych měla jistotu, že ho nepotkáme. protože jsem si nedokázala představit, jak bych jí vysvětlovala,že jdeme zase od něj pryč když už jsme ho venku konečně po tak dlouhé době našly.. takže tak..

pešan

16.11.2019 05:39
pešan

XXX.XXX.210.167

Dobrý den,náš pes vyrůstal 4 roky v ůtulku,j e to střední knírač.Poté si ho vzal pán a nechal jeho starého tatínka se o psa na baráčku starat,ale ten psa stále někde zapom ínal zavřeného i 2 dny,na půdě,ve sklepě.Po smrti starého pána,asi po roce pán psa nabízel po okolí,aby ho nemusel dávat zpět do útulku.Psa jsme si vzali,je řádně očkovaný námi,načipovaný,má k dispozici velkou zahradu a chodíme s ním pravidelně každé ráno do lesa.Stále psa vychováváme,učíme a pes je nevyzpytatelný,tak jsme obezřetní.Spí uvnitř domku v obýváku,na zahradě mu hážeme míčky,které vrací...ale nastal problém,bývalý majitel bez ohlášení,jak se mu zachce přijde k plotu a psa volá,naklání se přes náš plot a psa hladí,po našem zákroku,kdy jsme bývalého majitele požádali aby nechodil a nehladil psa,protože je pes poté rozjančený,trvá 2-3 dny než ho srovnáme.Bývalý majitel je místní podnikatel a nemáme se jak bránit,policie celou tuto věc sepsala,poslala na úřed,tam nám pracovnice řekla,že nic nezmúžeme,nebo at psa vrátíme.Prosíme o radu jak postupovat a bránit se v zájmu psa,který je na ostatní lidi a psy velmi ostrý,děkuji Antalová Zuzka

16.11.2019 06:42
rapotacka11

XXX.XXX.212.233

A ten bývalý ho chce vrátit? Domluva?

Zažila jsem podobnou situaci.
U "adoptované" fenky se u nás, po roce, objevil
bývalý majitel s dětmi, že s ní pújdou ven, do lesoparku.
Čuba měla z návštěvy dojemnou radost, snad jak člověk.
Povolila jsem to. Byli pryč dopoledne, vrátili se šťastní.
Fena šla normálně domů, byla spokojená. Ani náznak, že by
snad chtěla s nimi. Toto se potom 1x za rok opakovalo.
Je pravda, že jsem ji potom musela venku, kde chodila volně,
pečlivě sledovat, "chvíli" je venku hledala, sledovala auta,
zda někde není to jejich.
Setkání jsem jí dopřála i když už byla na konci. Slepá, chromá
a jsem za to ráda.
Přišli za ní a nezažila jsem snad větší vzájemnou radost ze setkání ... a rozloučení.

16.11.2019 08:48
sisi58

XXX.XXX.191.1

Psi prostě mají rádi i hajzlíky, co se o ně třeba nestarají, bijí je apod. S tím nic nezmůžete.
Snad jediná možnost je, aby měl pejsek raději vás než toho člověka. A dobré přivolání. Vidím chlapa,psa přivolám. Když ten člověk uvidí, že jde pes k vám a ne k němu, třeba s tím přestane.
Ovšem nemůžete mít oči všude a nejste stále doma.
Nevím, jak to ošetřit právně, snad obtěžování? Úřednice na obecním úřadě neví všechno. Ptejte se právníka.

Uživatel s deaktivovaným účtem

16.11.2019 09:42

pešan napsal(a):
Dobrý den,náš pes vyrůstal 4 roky v ůtulku,j e to střední knírač.Poté si ho vzal pán a nechal jeho starého tatínka se o psa na baráčku starat,ale ten psa stále někde zapom ínal zavřeného i 2 dny,na půdě,ve sklepě.Po smrti starého pána,asi po roce pán psa nabízel po okolí,aby ho nemusel dávat zpět do útulku.Psa jsme si vzali,je řádně očkovaný námi,načipovaný,má k dispozici velkou zahradu a chodíme s ním pravidelně každé ráno do lesa.Stále psa vychováváme,učíme a pes je nevyzpytatelný,tak jsme obezřetní.Spí uvnitř domku v obýváku,na zahradě mu hážeme míčky,které vrací...ale nastal problém,bývalý majitel bez ohlášení,jak se mu zachce přijde k plotu a psa volá,naklání se přes náš plot a psa hladí,po našem zákroku,kdy jsme bývalého majitele požádali aby nechodil a nehladil psa,protože je pes poté rozjančený,trvá 2-3 dny než ho srovnáme.Bývalý majitel je místní podnikatel a nemáme se jak bránit,policie celou tuto věc sepsala,poslala na úřed,tam nám pracovnice řekla,že nic nezmúžeme,nebo at psa vrátíme.Prosíme o radu jak postupovat a bránit se v zájmu psa,který je na ostatní lidi a psy velmi ostrý,děkuji Antalová Zuzka

Já vás chápu, jen nevím, co má úřad řešit. Nikdo, ani úřad, ani policie, se nebude zabývat tím, že někdo hladí psa přes plot.
Vy se buď můžete smířit s tím, že pes bude mít rád vás i minulého majitele ( časem si zvykne, že přijde, podrbe a zase jde ), nebo můžete psu zabránit k přístupu k plotu - postavit vnitřní plot a pod. Ale já bych to nedělala, lepší, když se psovi dostane pohlazení, než aby lítal kolem vnitřního plotu a kňučel.
Maximálně bych dala chlapovi podepsat prohlášení, že byl upozorněn, že ho pes může pokousat a nedbá. Kdyby k tomu došlo, pes si to včas nesrovnal a kousnul ho.

16.11.2019 09:43

postavit plný plot/nainstalovat plnou výplň na stávající dostatečné výšky

"aby měl pejsek raději vás než toho člověka"
tak nějak, pracovat se psem, inteligentně pozitivně

16.11.2019 10:13

Mně se to třeba taky moc nelíbí. Vzala jsem si psa v březnu ve věku cca rok a půl a už v červenci chtěli bývalí majitelé přijet na návštěvu. Pes je hrozná citlivka, ještě nikdy jsem se nesetkala s tím, že by se některý pes takto projevoval. Špatně snáší jakékoliv odloučení od domácí smečky. Když přijedeme z práce, tak nás vítá tak, že mám modřiny a jsem celá doslintana. Nikdy na něho za nic ani nezvýším hlas, protože mám pocit, že se u bývalých majitelů neměl moc dobře a je mně ho furt líto. Ne, že by ho bili, to asi ne i když zpočátku bylo divný, že se lekal natažené ruky. Naštěstí jim to tenkrát v létě nevyšlo a nepřijeli. Neumím být taková, že bych jim striktně řekla, že nechci, aby přijeli, ale měla jsem velké obavy, aby v tom prostě pes neměl zmatek. Asi před měsícem mě hrozně vyvedlo z míry, když mně bývalá majitelka poslala video, jak asi pětiletý syn brečí, ze je mu po psovi smutno. Jsem normálně dostala strach, že ho budou chtít zpátky. Už bych jim ho nevrátila za žádnou cenu. Před měsícem jsme udělali OVVR v I. ceně (i když dnes už se hodnotí jen prospěl/neprospěl), máme hotový rentgeny s tím nejlepším výsledkem. Nehledě k tomu, že to všechno nebylo zadarmo, tak psa to hrozně baví, nikdy jsem ho do ničeho nemusela nutit a nechat ho i jen ležet doma v pelechu, je pro mě týrání. Zkrátka by se mně fakt nelíbilo, kdyby takoví lidi, kteří měli na to se mu věnovat, ale z pohodlnosti se na něho vykašlali, by mu ještě dělali v hlavě zmatek.
Takže chápu, že zadavatele se to nelíbí, ale pokud ten člověk bydlí v místě, tak se s tím asi nedá nic dělat.

16.11.2019 10:23

..."když mně bývalá majitelka poslala video, jak asi pětiletý syn brečí, ze je mu po psovi smutno."

Buďte tvrdá, nesmí na vás poznat ( bývalí majitelé ), že máte obavy. Rozbrečet pětileté dítě není umění. Ať mu přinesou kotě, nebo koupí pejska společenského plemene.
Na video nereagujte, jako by nebylo. A vůbec - neznáte je !
( Jaký máte na převzetí psa doklad? )

16.11.2019 10:37

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
..."když mně bývalá majitelka poslala video, jak asi pětiletý syn brečí, ze je mu po psovi smutno."

Buďte tvrdá, nesmí na vás poznat ( bývalí majitelé ), že máte obavy. Rozbrečet pětileté dítě není umění. Ať mu přinesou kotě, nebo koupí pejska společenského plemene.
Na video nereagujte, jako by nebylo. A vůbec - neznáte je !
( Jaký máte na převzetí psa doklad? )

Mám samozřejmě darovací smlouvu, bez toho bych ho nevzala. A navíc všechno bylo řešeno přes chovatelku, která měla v kupní smlouvě předkupní právo na psa. Vím, že to není právně vymahatelne, ale teď když je pes u mě, mám i její podporu a je to pro mě důležitý.

16.11.2019 10:39
sisi58

XXX.XXX.191.1

To by se leckomu líbilo, kdyby mu někdo druhý pospravil pejska a on si ho mohl vzít domů, opět pokazit.

16.11.2019 10:45

sisi58 napsal(a):
To by se leckomu líbilo, kdyby mu někdo druhý pospravil pejska a on si ho mohl vzít domů, opět pokazit.

No, kdybyste viděla, v jakým byl vyživovym stavu, tak byste se zděsila. A to nebyli lidi, kteří by neměli na to dopřát mu cokoliv. Netvrdím, že to dělali cíleně, asi z nevědomosti, ale stejně... aby pes, který má mít v dospělosti cca 40 kilo, vážil ani ne 30, to je prostě děsný.

16.11.2019 10:53
sisi58

XXX.XXX.191.1

No, kdybyste viděla, v jakým byl vyživovym stavu, tak byste se zděsila. A to nebyli lidi, kteří by neměli na to dopřát mu cokoliv. Netvrdím, že to dělali cíleně, asi z nevědomosti, ale stejně... aby pes, který má mít v dospělosti cca 40 kilo, vážil ani ne 30, to je prostě děsný.

Nezodpovědní hlupáci. Mobil si jistě nabít nezapomněli.
Je fajn, že už se má u vás dobře a že vám to spolu funguje.

16.11.2019 11:01

sisi58 napsal(a):
Nezodpovědní hlupáci. Mobil si jistě nabít nezapomněli.
Je fajn, že už se má u vás dobře a že vám to spolu funguje.

Děkuju. Doufám, že dobře se má, snažím se o to. I když pes neumí mluvit a neřekne mně, co bych ještě mohla vylepšit :-)

16.11.2019 11:52
sisi58

XXX.XXX.191.1

Děkuju. Doufám, že dobře se má, snažím se o to. I když pes neumí mluvit a neřekne mně, co bych ještě mohla vylepšit :-)

Psi jsou skromní. Stačí jim láska.

16.11.2019 12:22

Mám samozřejmě darovací smlouvu, bez toho bych ho nevzala. A navíc všechno bylo řešeno přes chovatelku, která měla v kupní smlouvě předkupní právo na psa. Vím, že to není právně vymahatelne, ale teď když je pes u mě, mám i její podporu a je to pro mě důležitý.

Pak jim natvrdo napište, ať již vás dalšími maily, případně telefonáty neobtěžují. Jak píše někdo přede mnou - zkazit psa, nechat si ho spravit a pak mířit na city....
( Ještě byste jim ho mohla uchovnit a oni by jen jezdili krýt....dokud by jim zas nezhubnul.

Přidejte reakci

Přidat smajlík