Karcinom tlamy a fotodynamická terapie

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

4.11.2013 13:50
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.241.253

mám ročního psa , u kterého byl zjištěn karcinom tlamy. Byl na operaci , nádor vyřízli a poslali na histologii. za měsíc vyrostl znova. už jme objednaný na další masivní zákrok. jsem zoufalá. Psovi dávám sanicell, ale roste to pořád a strašně rychle. nyní jsem kdesi na netu padla na článek s popisem úspěšné léčby těchto nádorů fotodynamickou terapií.. jenže ať hledám jak hledám, nemůžu najít , kde tohle pro psy dělají , jestli vůbec...Na operaci samozřejmě jdeme , ale chtěla bych pro psa udělat maximum, aby se to neopakovalo...chemoterapie prý na tento typ není vhodná.. . uvítala bych nějaký spolek lidí na internetu , s podobnými problémy , pro výměnu zkušeností....poradíte někdo ?? díky.

Martina Klímková

24.4.2017 07:20
Martina Klímková

XXX.XXX.77.4

Dobrý den,
vzhledem k tomu, že máte tak mladého pejska, tak je mi to moc líto.
Nám zjistili u 8 letého boxera skvamucelulární karcinom.taky v tlamě, s tím, že útvar byl odstraněn, ale histologie je špatná.
Nám bylo řečeno, že chema se u tohoto typu nedělá a jedině radioterapie, což pracoviště je ve Vídni a já na takovou léčbu nemám ani peníze.V podstatě vím, že se tyhle věci často vrací a občas jsou matestázy do plic, mízních uzlin, atd.
Na můj dotaz jaká je prognóza, prášky proti bolesti, podpůrná léčba bylinkami (jablečník obecný), nebo jiné prostředky na podporu imunity.
To je vše, co mi řekli a mám to nastavené tak, že kdybych věděla, že se fakt trápí a má velké bolesti, tak to trápení raději ukončím.
Už ted je na tu stranu po zákroku háklivý, bolí ho to, kouše na druhou stranu a hračky to samé.Vůbec to nezatěžuje.
Zkusila jsem se zeptat na internetu, napsali to samé, co můj veta, popřáli klidné dožití.
Asi to není moc pozitivní správa, možná budete mít více štěstí.
S pozdravem Martina Klímková.

28.9.2018 20:48
Niky1411

XXX.XXX.73.114

Dobry večer. Sice je tato diskuze stara, ale máme ten samý problém. Máme tříletého pejska a udelala se mu v tlamě velká cysta. Byl ba operaci, kde bylo zjištěno, ze pod cystou byl 1cm nádor. Byl celý vyriznuty, ale nejspíš se pry objevi do mesice znovu. Histologii pan doktor neposlal, jelikoz pry do dvou mesicu zjistime zda slo i zhoubny nador nebo ne protoze to pry roste rychle. Spise mame pocitat s tim spatnym verdiktem. Tyto nadory jsou pry velice agresivní. Nemusi to tak byt ale spise se jedna o maligni. Mohu se zeptat jak jste dopadli vy? Jsem z toho v šoku. Snazim se myslet pozitivne ale nějak mi to nejde. Dekuju za odpověď

Přidejte reakci

Přidat smajlík