Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.171.253
Existuje nějaký test (nejspíš z krve), který určí, zda je fena plodná či nikoliv? (nemyslím progesteron, myslím čistě plodnost)
Kolik cca takový test stojí?
Díky.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.168.4
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Existuje nějaký test (nejspíš z krve), který určí, zda je fena plodná či nikoliv? (nemyslím progesteron, myslím čistě plodnost)
Kolik cca takový test stojí?
Díky.
O žádném takovém jsem u psů neslyšel. To by si každý nechal třeba udělat test u feny v roce, aby věděl jestli bude fenka plodná, jestli má lítat po výstavách a bonitacích ( nebo když někdo prodává 3 letou uchovněnou fenku s PP ,,z rodinných,, důvodů - hned by si kupující před koupí nechal udělat test na plodnost - a jak by to bylo potom vše jednoduché , nikdo by se nenapálil s koupí jalové feny). Takže podle mne žádný takový 100 % spolehlivý test u psů není, to už by se hromadně dávno využíval.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.171.253
U psů existuje, tak jsem si říkala, že by snad mohl i u fen. Tak nic no
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.31.114
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
U psů existuje, tak jsem si říkala, že by snad mohl i u fen. Tak nic no
Pes a fena jsou diametrálně odlišní. U feny můžete udělat sono pohlavních orgánů, jestli tam nejsou nějaké abnormality, můžete udělat stěr z pochvy, jestli tam není infekce, můžete třeba udělat test na herpes virus. Mimo vlastní hárání toho nějak moc neuděláte, v době hárání pak můžete dělat progesteron, nejen kvůli krytí, ale jestli fena ovuluje. Ano, dá se teoreticky sledovat hladina jiných hormonů v krvi, ale v praxi se to moc nedělá.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.21.79
Holt ty spermie jsou lépe vidět, ale fena je nemá, že.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.171.253
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Holt ty spermie jsou lépe vidět, ale fena je nemá, že.
Právě)))
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.171.253
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Pes a fena jsou diametrálně odlišní. U feny můžete udělat sono pohlavních orgánů, jestli tam nejsou nějaké abnormality, můžete udělat stěr z pochvy, jestli tam není infekce, můžete třeba udělat test na herpes virus. Mimo vlastní hárání toho nějak moc neuděláte, v době hárání pak můžete dělat progesteron, nejen kvůli krytí, ale jestli fena ovuluje. Ano, dá se teoreticky sledovat hladina jiných hormonů v krvi, ale v praxi se to moc nedělá.
Můžete se rozepsat o té poslední možnosti? Díky.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.31.114
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Můžete se rozepsat o té poslední možnosti? Díky.
Rozepsat bohužel moc ne, ono toho zas tak moc není. Může se zkusit sledovat hladina hypofyzárních FSH a LH, ale to pokud máte s fenou nějaký problém, zkuste se radši obrátit na nějakého odborníka.
Mojko

XXX.XXX.227.151
Ano existuje test plodnosti aj u feny a robi sa z krvy.
Uživatel s deaktivovaným účtem

fikovnice
napsal(a):
A copak se v té krvi stanovuje?
Jestli má krev?
Krev je život.