Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.128.35
Jak jsou na tom krátkosrsté kolie s línáním? Je chlupů plný byt celoročně anebo línají klasicky dvakrát do roka a po zbytek roku je od chlupů relativně pokoj? A zapichují se jejich chlupy do oblečení, do sedaček apod.?
V současnosti mám dva velké dlouhosrsté psy a zvažuji k nim třetího - kraťanda je v nejužším výběru (velikostí, povahou i vzhledově pes přesně pro mě). Byla jsem se na ně podívat na podzim na výstavě a musím říct, že mě celkem zarazilo jak moc z nich padala srst. Majitelé vesměs tvrdili, že jsou zrovna v období línání a po zbytek roku je to pohoda...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.31.114
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jak jsou na tom krátkosrsté kolie s línáním? Je chlupů plný byt celoročně anebo línají klasicky dvakrát do roka a po zbytek roku je od chlupů relativně pokoj? A zapichují se jejich chlupy do oblečení, do sedaček apod.?
V současnosti mám dva velké dlouhosrsté psy a zvažuji k nim třetího - kraťanda je v nejužším výběru (velikostí, povahou i vzhledově pes přesně pro mě). Byla jsem se na ně podívat na podzim na výstavě a musím říct, že mě celkem zarazilo jak moc z nich padala srst. Majitelé vesměs tvrdili, že jsou zrovna v období línání a po zbytek roku je to pohoda...
Moje kamarádka si ji pořizovala místo dlouhosrstky (aby doma neměla moc chlupů) a je z toho na prášky. Líná jí skoro pořád a chlupy se dost blbě dostávají ze všeho. Ale prý je to na druhou stranu lepší než třeba srst boxera.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.238.248
máme psa, líná celoročně, ale asi jako každé krátkosrsté plemeno, není to žádná tragédie, pokud je v období přelínávání, tak 2x ročně, tak z něho opravdu sněží, ale to se dá zvládnout každodenním vyčesáváním tak týden až 10 dní. Chlupy se nikam nezapíchávají a i z auta je bez problémů dostanu. Třeba takový výše zmiňovaný boxer nebo jiné plemeno s úplně krátkou srstí je mnohem horší. Hlavně je super na údržbu, pokud je venku bahno stačí jen otřít hadrou a pes je čistý, to i takový BOM je na tom hůř
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.119.131
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Moje krátkosrstka líní jen dvakrát ročně, to trvá zhruba měsíc a chlupů je fakt hodně, ale pomocí Furminátoru a gumového hřebla se to dá v pohodě korigovat. V ostatních částech roku nepustí ani chlup-ale jde o krátkosrstku, která má podsadu tak, jak má mít.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.21.79
Kamarádka má psa, je z těch chlupů zoufalá. Sněží celoročně, nic nepomůže
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.124.22
Pravda je tak někde napůl. Líná dvakrát ročně hodně a po celý rok trochu. Neřekla bych, že se chlupy kraťand nějak špatně uklízejí, kromě některých linií, kde jsou opravdu hladkosrstá zvířata s chlupy typu dalmatin, mají chlupy poměrně dlouhé a s podsadou, takže se nezapichují. Nelínají víc než jiné plemeno s podobnou srstí, ale jestli vám chlupy v bytě opravdu vadí, tak pro vás asi kraťanda není, těch chlupů je přecejen pořád poměrně dost. Bohužel. Naopak ale samotný pes se udržovat nemusí prakticky vůbec. Já koupu jen límce před výstavou nebo jednou za čas, když mě chytne rapl Veškeré bláto a venkovní bordel se na mých psech prostě neudrží.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.33.190
Ono je to s tím línáním těžký, neměla jsem sice kolii, ale dva labradory ze stejného vrhu a jedna pouštěla chlupy jen dvakrát ročně a ta druhá celý rok bez přestání. Stejnou zkušenost má známá s westíkama, kteří teoreticky pouštět vůbec nemají, když se srst upravuje a jeden jí línal tak, že musela uklidit koberce a z druhýho ani chlup. Podotýkám, že řeč je pokaždé o psech s PP, takže mixnutí sousedem je nepravděpodobné.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.128.35
Zadavatelka: děkuji všem za odpovědi. S chlupy v bytě určitě počítám, koneckonců jak už jsem psala v prvním příspěvku - v současnosti mám dva velké dlouhosrsté psy a ti když línají, tak se ocitá byt opravdu doslova v záplavách chlupů. U krátkosrsté kolie předpokládám, že nebude příliš pracná na poprocházkovou údržbu (která je zrovna u mých psů docela zdlouhavá).
Byl tu zmíněn furminátor - má s ním zkušenosti i někdo další, co se kraťand týče?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.238.248
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Zadavatelka: děkuji všem za odpovědi. S chlupy v bytě určitě počítám, koneckonců jak už jsem psala v prvním příspěvku - v současnosti mám dva velké dlouhosrsté psy a ti když línají, tak se ocitá byt opravdu doslova v záplavách chlupů. U krátkosrsté kolie předpokládám, že nebude příliš pracná na poprocházkovou údržbu (která je zrovna u mých psů docela zdlouhavá).
Byl tu zmíněn furminátor - má s ním zkušenosti i někdo další, co se kraťand týče?
furminátor je snad jediná věc čím dokážu účinně v době línání vyčesat KK a nejen ji, takže doporučuji
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.128.35
V souvislosti s dnešním sněžením mi přišla na mysl další otázka
Dělají se kraťandám na tlapkách mezi prsty sněhové hrudky? Jak už jsem psala výše, mám v současnosti dva dlouhosrsté psy a těm se sněhové koule mezi prsty dělají opravdu hodně... jak jsou na tom v tomhle směru kraťandy?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.238.248
nedělají, nemají tam skoro chlupy
CharlieBrown

XXX.XXX.195.123
Máme KK( stáří 1 rok) po celý rok doma v bytě. Líná pořád.A to doslova že z ní ta srst sněží. Na ocase je na dvou místech skoro až na podsadu a nové chlupy tam moc nedorůstají. Jinak je pes aktivní, hravý, nedrbe se ( možná minimálně), má chuť k jídlu( krmíme granulema Barking heads).
Tak nevím jestli je to nadměrné línání v tomto případě v pořádku, nebo má něčeho ve stravě nedostatek ba případně nadbytek?
Furminátor používáme dlouho a je dost dobrý.