Kastrovaný pes - značkuje?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

27.1.2014 19:09
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.104.49

Dotaz je celkem jasný, uvažuji o pořízení pejska. Mám i koně a chtěla bych, aby se mnou pes mohl ke koním. Bohužel majitelé stáje preferují v areálu pouze fenky a to také z toho důvodu, že psi značkují - občurávají seno a slámu. Nebráním se ani fence, ale tak nějak tíhnu spíš k psovi. Dívám se především na nabídku útulků a tam je spusta psů kastrovaných - vymizí s kastrováním i značkování?

Neregistrovaný uživatel

27.1.2014 19:14
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.70.158

V okolí jsou dva pudl a NO -značkují oba,ale možná se ozve i jiná zkušenost.Mimochodem naše fenka značkuje taky a snaží se fest!smajlík

Neregistrovaný uživatel

27.1.2014 19:41
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.238.248

značkují i naše kastrovaná fena značkuje, ale jsou psi ať kastrovaní nebo ne co nemají tendence všechno očurávat, zkusit se jedině zeptat zaměstnanců útulku jak je na tom který pes

Neregistrovaný uživatel

27.1.2014 20:00
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.234.108

I můj kastrovaný pes značkoval, stejně jako před tím. Značkovala i fena, ale fenky nečůrají tak vysoko.

Neregistrovaný uživatel

27.1.2014 20:04
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.69.125

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
značkují i naše kastrovaná fena značkuje, ale jsou psi ať kastrovaní nebo ne co nemají tendence všechno očurávat, zkusit se jedině zeptat zaměstnanců útulku jak je na tom který pes

Asi tak, můj pes kastrovaný není a nohu jaktěživ nezved o víc jak dva cm. Prostě dřepne jak fena, spáchá co je třeba a jde se dál :D Nestěžuju si, neučila jsem ho to(ano, někdo běhá za psem a učí ho zvedat nohu :) ), nenervovala se s tím jestli je to "správnej pes" a vůbec.
Tak zkuste hledat, třeba taky nějakýho najdete :D

Neregistrovaný uživatel

27.1.2014 20:06
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.99.202

99% procent psů při močení zvedá nohu. Je to fyziologické. Kastrovaný také, stejně jako je normálně schopný nakrýt fenu, jen neoplodní. Prostě je to pes.

Neregistrovaný uživatel

27.1.2014 20:33
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.1.3

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Dotaz je celkem jasný, uvažuji o pořízení pejska. Mám i koně a chtěla bych, aby se mnou pes mohl ke koním. Bohužel majitelé stáje preferují v areálu pouze fenky a to také z toho důvodu, že psi značkují - občurávají seno a slámu. Nebráním se ani fence, ale tak nějak tíhnu spíš k psovi. Dívám se především na nabídku útulků a tam je spusta psů kastrovaných - vymizí s kastrováním i značkování?

Náš pes např. značkuje jen doma tátovi kolo od auta, když mu ho někdo ve městě počůrá. Ale jinka na keře, apod. to doma nikdy nezkusil. To samé neznačkuje venku. Dělal to tak už před kastrací, kastrací se to nijak nezměnilo.

Dříve jsme zas měli psa, co značkoval kde co a kastrací se to nezměnilo.

Je to vážně o tom daném psovi - pokud to nedělal, tak to dělat nabude. Pokud ano, málokdy se to po kastraci změní na tolik, že by nikdy už neznačkoval. Může méně, ale pochybuju, že by s ním na dobro skončil.

Neregistrovaný uživatel

27.1.2014 22:17
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.117.14

Kastrovaný pes značkuje úplně stejně jako nekastrovaný, protože kastrace, tedy neplodnost, se značkováním nijak nesouvisí. Pes značkuje z jiných důvodů než je rozmnožování. smajlík
Jak už psáno výše, jde jen o konkrétní jedince, někteří značkují více, jiní méně, ale to vám u štěněte samozřejmě nikdo nepředpoví jaké bude.

Wicii

23.12.2019 13:02
Wicii

XXX.XXX.19.2

Dobrý den je prosím možné aby mi pes po kastraci i po skoro roce přeznačkovával moč po jiném psovi?

23.12.2019 14:41
janaa

XXX.XXX.180.33

Wicii napsal(a):
Dobrý den je prosím možné aby mi pes po kastraci i po skoro roce přeznačkovával moč po jiném psovi?

Ano

Uživatel s deaktivovaným účtem

24.12.2019 22:09
Uživatel s deaktivovaným účtem

Wicii napsal(a):

Můj pes žil po kastraci ještě spoustu let ( cca 8 ) a značkoval a přeznačkovával až do vysokého stáří.

25.12.2019 09:29
Terven

XXX.XXX.110.159

Mě značkovaly obě feny a značkuje i léta kastrovaná dvanáctiletá fena, kterou mívám na hlídání.
Dle mýho je to teritoriální chování a to může mít i kastrát.

26.12.2019 11:21
Mousinka

XXX.XXX.18.124

Kastrat = neplodný , nikoliv neznačkující

Neregistrovaný uživatel

22.2.2022 11:10
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!

Přidejte reakci

Přidat smajlík