Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.137.146
Prosím ty, kteří také mají psa na tomto svinstvu o poznatky jak to pes snáší, jaké vedlejší účinky a jaké dávkování vzhledem k váze a jak pak s vysazováním léku.
Naše malá fenka má zjištěnou alergii a tak hledám stejné spolutrpitele a informace.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.245.253
fena 25 kg, alergie na vše možné asi od dvou let. Prednison jsem začala dávat v jejích 6 letech, 5 mg 5x v týdnu. Nyní je devítiletá, bere prednison 5 mg denně a ojediněle 10 mg denně. Známky alergie má, ale snesitelné. Snažím se dávat co nejmenší možnou dávku. Vedlejší účinky zatím žádné. při pokusu o snížení dávky se alergické potíže rychle zhoršují, takže u nás vysadit lék nelze.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.89.52
NA CO MÁ ALERGII ?
Taky mám alergika, ale Prednison nechávám až jako tu nejposlednější možnost, kdyby už to jinak nešlo. V první řadě je nutné odstranit alergen.
Jde to i bez Prednisonu i když vetové ho rádi dávají protože rychle uleví od potíží. Bohužel nic neléčí, jen potlačuje příznaky. Ubírá svalovou hmotu, místo ní přibývá tuk, pes přibírá na váze a slábnou kosti. Taky má pořád hlad a hodně pije, často močí. Asi před 20ti lety jsem psa na prednisonu kvůli alergii měla, váhu psa nevydržela páteř. V 8 letech musel být uspán, dodnes si vyčítám že jsem neměla dost informací a měla špatného veta který po příčině alergie vůbec nepátral. Lék nelze vysadit najednou, je třeba opatrně ubírat dávky.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.137.146
My máme udělané vyšetření, tak vím na co alergie je, není naštěstí potravinová, ale pyl, roztoči, prach, hmyz. takže nic čemu by se dalo vyhnout.Byl nám nabídnut ještě cyklosporin. Je to dost drahé a navíc taky vedlejší účinky. Ale zvažuju ho...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.110.250
Měla srm psa na prednisonu 10 dnů. Pes 25 kg bral 5 mg denně. Pořád jen pil a močil, bylo to neúnosné,nakonec jsme zajeli na jinou veterinu kde mu to svinstvo vysadili. Nebral ho kvuli alergii,příčina byla závažnřjší,u alergie bych rozhodně hledala jiný způsob léčby.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.137.146
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Měla srm psa na prednisonu 10 dnů. Pes 25 kg bral 5 mg denně. Pořád jen pil a močil, bylo to neúnosné,nakonec jsme zajeli na jinou veterinu kde mu to svinstvo vysadili. Nebral ho kvuli alergii,příčina byla závažnřjší,u alergie bych rozhodně hledala jiný způsob léčby.
To bych taky ráda, jenže jaký? Doposud nic nezabíralo.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.27.102
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ne vždy to jde. Ano, prednison má vedlejší účinky a ty jsou do značné míry individuální, některý pes prostě prednison vůbec nesnese. Jiný ano a při dobře zvolené dávce může žít bez sebemenších potíží do vysokého věku. U jiných psů nic jiného než prednison doslova v ruce nemáme, tak možná ten cyklosporin.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.27.102
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Prosím ty, kteří také mají psa na tomto svinstvu o poznatky jak to pes snáší, jaké vedlejší účinky a jaké dávkování vzhledem k váze a jak pak s vysazováním léku.
Naše malá fenka má zjištěnou alergii a tak hledám stejné spolutrpitele a informace.
Každý pes to snáší jinak. Někteří už při malinkaté dávce hodně pijí a močí, s jinými to ani nehne. Dávkování vzhledem k váze je vysoce individuální a záleží na odpovědi organismu. Cílem je co nejmenší dávka, která ještě potlačí klinické příznaky. S vysazováním postupně. Stejně tak i dávka se snižuje vždy postupně, týden, 14 dní na jedné dávce, třeba i déle.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.89.52
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
To bych taky ráda, jenže jaký? Doposud nic nezabíralo.
Krevní testy nejsou spolehlivé, bohužel téměř vždy ukáží alergii i na to na co není, jiná může zůstat skrytá.
Dávala bych lososový olej na posílení imunity. Pupalkový olej zase snižuje obecně pohotovost organismu k alergickým reakcím. Dál je vhodná hypoalergenní strava i když potravinovou alergii nemáte. Čím méně budete zatěžovat trávení, tím více má organismus sílu bránit se jiným nepříznivým vlivům. Vynechat obiloviny, v jedné krmné dávce nemíchat maso, dát vždy jen jeden druh. Taky nedávejte žádné chemické konzervanty a ani pipety, nebo obojek proti parazitům. Jestli má pejsek citlivou kůži, nepoužívejte ani šampony.
Pylová sezóna už pomalu končí, mělo by se mu už jen tím hodně ulevit.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.137.146
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Krevní testy nejsou spolehlivé, bohužel téměř vždy ukáží alergii i na to na co není, jiná může zůstat skrytá.
Dávala bych lososový olej na posílení imunity. Pupalkový olej zase snižuje obecně pohotovost organismu k alergickým reakcím. Dál je vhodná hypoalergenní strava i když potravinovou alergii nemáte. Čím méně budete zatěžovat trávení, tím více má organismus sílu bránit se jiným nepříznivým vlivům. Vynechat obiloviny, v jedné krmné dávce nemíchat maso, dát vždy jen jeden druh. Taky nedávejte žádné chemické konzervanty a ani pipety, nebo obojek proti parazitům. Jestli má pejsek citlivou kůži, nepoužívejte ani šampony.
Pylová sezóna už pomalu končí, mělo by se mu už jen tím hodně ulevit.
Olej dávám, pupalkový zatím ne. Tak uvažuji, jestli je vůbec vhodné dávat něco na posílení imunity, jestli se tím alergie ještě více nevybudí. Granule má od veta D/D.Nic jiného nedostává, ani pamlsky, piškot, nic. Tváří se bobek zklamaně...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.37.202
Na alergie se u nás objevil lék Apoquel, prý má minimální vedlejší účinky, tak se zkuste zeptat Vašeho veterináře, jestli by ho předepsal.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.137.146
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Na alergie se u nás objevil lék Apoquel, prý má minimální vedlejší účinky, tak se zkuste zeptat Vašeho veterináře, jestli by ho předepsal.
Zeptám se, ale jak jsem si četla o tom léku, tak to přímo na alergie není a taky to má blbé vedl. účinky. A navíc pes má jen tři kila a něco. Ale i tak díky za informaci.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.89.52
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Olej dávám, pupalkový zatím ne. Tak uvažuji, jestli je vůbec vhodné dávat něco na posílení imunity, jestli se tím alergie ještě více nevybudí. Granule má od veta D/D.Nic jiného nedostává, ani pamlsky, piškot, nic. Tváří se bobek zklamaně...
Já dávám oba ty oleje. Lososový, protože měl od alergie časté ušní záněty, pupalkový jako prevenci na přecitlivělost. Taky má pylovou alergii a ještě i na některé potraviny. Nám veterinář nabízel granule eukanuba a prednison k tomu. Zvládli jsme to bez toho, jen to trvalo asi 2 měsíce než svědivost zcela ustala. Krmím kvalitními hypoalergenními granulemi i masem a jiné granule dávám za odměnu. Granule i maso střídám, abych mu nevytvořila novou alergii. Ten Hills je nic moc, nemyslím že je nutné tím tu chudinku trápit když ani potravinovou alergii nemá.
Zkoušeli jste vařené maso třeba s rýží?
Ty léky bohužel mají skoro všechny špatné vedlejší účinky, nejlepší je když to jde zvládnout přírodní cestou.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.137.146
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Já dávám oba ty oleje. Lososový, protože měl od alergie časté ušní záněty, pupalkový jako prevenci na přecitlivělost. Taky má pylovou alergii a ještě i na některé potraviny. Nám veterinář nabízel granule eukanuba a prednison k tomu. Zvládli jsme to bez toho, jen to trvalo asi 2 měsíce než svědivost zcela ustala. Krmím kvalitními hypoalergenními granulemi i masem a jiné granule dávám za odměnu. Granule i maso střídám, abych mu nevytvořila novou alergii. Ten Hills je nic moc, nemyslím že je nutné tím tu chudinku trápit když ani potravinovou alergii nemá.
Zkoušeli jste vařené maso třeba s rýží?
Ty léky bohužel mají skoro všechny špatné vedlejší účinky, nejlepší je když to jde zvládnout přírodní cestou.
Zkoušela jsem vařit, ale stejně je k dostání jen kuřecí, hovězí a atd. Nemám možnost jiného masa. Mám dojem, že ať sní cokoli, tak se to nemění, asi to s potravou opravdu nesouvisí. Ale vet, to chtěl vyzkoušet, tak to nějaký čas na těch granulích vydrží a uvidí se. Pes se s problémy trápí už několik let. Střídavě dobře a špatně. Asi jak na co zrovna narazí...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.89.52
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Zkoušela jsem vařit, ale stejně je k dostání jen kuřecí, hovězí a atd. Nemám možnost jiného masa. Mám dojem, že ať sní cokoli, tak se to nemění, asi to s potravou opravdu nesouvisí. Ale vet, to chtěl vyzkoušet, tak to nějaký čas na těch granulích vydrží a uvidí se. Pes se s problémy trápí už několik let. Střídavě dobře a špatně. Asi jak na co zrovna narazí...
No, držíme vám palečky a tlapky ať je holka dobrá a zvládnete léky brzo vysadit. Krátkodobé užívání psa nepoškodí, u dlouhodobého je to horší a hlavně pak už často ten prednison ani nejde vysadit. Bohužel u potravin se pozná brzo jen zhoršení, to já viděla už druhý den, když něco nevhodného slupnul. Zlepšení na vhodných potravinách jde pomalu a nenápadně, ale pak najednou tady je. My jsme se škrábáním se a záněty v uších i kůže bojovali asi rok, teď už je 3 roky dobrý, ještě se lidé ptají čím krmím, že má tak lesklou srst. Alergie mohou i zcela vymizet, nezoufejte.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.137.146
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
No, držíme vám palečky a tlapky ať je holka dobrá a zvládnete léky brzo vysadit. Krátkodobé užívání psa nepoškodí, u dlouhodobého je to horší a hlavně pak už často ten prednison ani nejde vysadit. Bohužel u potravin se pozná brzo jen zhoršení, to já viděla už druhý den, když něco nevhodného slupnul. Zlepšení na vhodných potravinách jde pomalu a nenápadně, ale pak najednou tady je. My jsme se škrábáním se a záněty v uších i kůže bojovali asi rok, teď už je 3 roky dobrý, ještě se lidé ptají čím krmím, že má tak lesklou srst. Alergie mohou i zcela vymizet, nezoufejte.
Tak to vám gratuluji a díky za povzbuzení.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.130.65
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jezevčík, fenka 5,5 kg, po kousnutí klíštětem byla zjištěna anaplasmoza /http://www.wolfdogs.cz/index.php/zdravotni-temata/89-anaplasmosa/
takže už přes 2 měsíce bere mimo jiné cytostatika a také Prednison 10mg denně - včera byla dávka snížena na 5 mg.
Mimo toho že přibírá na váze /ale to může dělat kombinace dalších prášků/ vše snáší naprosto bez problémů pokud se týká zažívání, pití a močení - nevidím téměř žádný rozdíl teď a před nemocí.
Vzhledem k onemocnění má pouze problémy s krví, ale to se vašeho dotazu netýká.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.137.146
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jezevčík, fenka 5,5 kg, po kousnutí klíštětem byla zjištěna anaplasmoza /http://www.wolfdogs.cz/index.php/zdravotni-temata/89-anaplasmosa/
takže už přes 2 měsíce bere mimo jiné cytostatika a také Prednison 10mg denně - včera byla dávka snížena na 5 mg.
Mimo toho že přibírá na váze /ale to může dělat kombinace dalších prášků/ vše snáší naprosto bez problémů pokud se týká zažívání, pití a močení - nevidím téměř žádný rozdíl teď a před nemocí.
O tomto onemocnění slyším poprvé... Ach jo, jako by nestačila borelioza a spol.. Tak to vám moc držím palce ať se z toho fenka dostane. Ale jak jsem četla,tak se to léčit dá.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.130.65
Anaplazmosa je svině - měli jsme kliku, že je na veterině napadlo poslat krev do Německa na rozbor - na rozboru krve v nemocnici se nic v krvi nenašlo, měla velký úbytek červených krvinek a velké množství bilých... - protože fenka už kolabovala, injekce, prášky, kapačky nepomáhaly, nakonec pomohla hodně transfuse krve.
následně 3týdenní antibiotika na které je ta infekce citlivá. Teď Prednisom, cytostatika, Bkomplex, kyselinu listovou - už se z toho trochu dostává, tento týden posílali z veteriny zase krev do Německa - tak uvidíme během tří dnů až přijdou výsledky.
Ale fenečka je fakt borec, snaší to psychicky dobře.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.137.146
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Anaplazmosa je svině - měli jsme kliku, že je na veterině napadlo poslat krev do Německa na rozbor - na rozboru krve v nemocnici se nic v krvi nenašlo, měla velký úbytek červených krvinek a velké množství bilých... - protože fenka už kolabovala, injekce, prášky, kapačky nepomáhaly, nakonec pomohla hodně transfuse krve.
následně 3týdenní antibiotika na které je ta infekce citlivá. Teď Prednisom, cytostatika, Bkomplex, kyselinu listovou - už se z toho trochu dostává, tento týden posílali z veteriny zase krev do Německa - tak uvidíme během tří dnů až přijdou výsledky.
Ale fenečka je fakt borec, snaší to psychicky dobře.
Tak to jste si určitě zkusily obě...Ještě že ti psi nemyslí na budoucnost, ale kdo ví...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.228.56
a nemáte někdo tušení, jaká bude u toho nového léku na alergie a drbání cena? protože já jsem ted konzultovala s vetem, čím nahradit prednison, taky z toho nemám dobrý pocit, že ho fena musí jíst,tak mi zatím říkal,že lék do čr nedorazil, nabízel mi jakési cyklosporiny (možná to píšu špatně,tak se omlouvám), a tam mi teda říkal čásktu kolem 1500 měsíčně pro třicetikilového psa.. což teda bohužel je nad mé možnosti,když vezmu,že pes ještě žere veterinární dietu. to by bylo tři tisíce měsíčně za psa plus nějaké nárazové výdaje :/:/
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.62.116
Ahoj,taky mám alergickou fenku,už 4 roky je na Prednisonu.Mimo cyklosporin už jsme zkoušeli všechno.Dělali jí kožní testy,je alergická na trávy,pyly,kočky,roztoče,jitrocel,no je toho dost.Dva roky jsem pichala autovakcínu kterou jí udělali na míru,ale bohužel stále musela brát Prednison.Začínali jsme na 20 mg denně,hrůza.Teď je to polovina 5mg ob den,v létě je to horší,pomáhá ji koupat v šamponu Clorexyderm 4%.Má kvalitní granule,veterinární diety jsme taky zkoušeli.Přidávám gelaponychondro,hodně se jí zlepšila srst a taky ostropestřec mariánský.Na to jak zlé to bylo na začátku,je celkem v pohodě.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.228.56
nám teda ještě doporučil veterinář at podáváme dermanorm,že si myslí, že to na kůži pomůže a že by jsme se mohli dostat i na nižší dávkování prednisonu. nyní 30kg fena 1,mg denně. když byla na 7,5 tak se drbala. ale mám cíl ji postupně dostat na pět mg denně,tak uvidíme,jestli se povede
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.228.56
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
nám teda ještě doporučil veterinář at podáváme dermanorm,že si myslí, že to na kůži pomůže a že by jsme se mohli dostat i na nižší dávkování prednisonu. nyní 30kg fena 1,mg denně. když byla na 7,5 tak se drbala. ale mám cíl ji postupně dostat na pět mg denně,tak uvidíme,jestli se povede
omlouvám se, ted má 10mg denně.překlep
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.62.116
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Držím vám palce,je to běh na dlouhou trať,musíte prostě zkoušet co jí sedne.Naše pejsková váží 35,taky jsme se postupně dostali až na tak celkem malou dávku.Přez zimu zvládá i půl 5mg ob 2dny,ale v létě musím jít na půl 5mg ob den.Jako na houpačce.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.228.56
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Držím vám palce,je to běh na dlouhou trať,musíte prostě zkoušet co jí sedne.Naše pejsková váží 35,taky jsme se postupně dostali až na tak celkem malou dávku.Přez zimu zvládá i půl 5mg ob 2dny,ale v létě musím jít na půl 5mg ob den.Jako na houpačce.
děkuji. tak to jste na uplně krásné dávce to jste dobrý
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.62.116
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
děkuji. tak to jste na uplně krásné dávce to jste dobrý
Jo,trvalo to 2 roky než se nám to podařilo,taky pomohla změna granulí a to dost,sice má občas záněty uší,ale to se dá zvládnout.
Veci

XXX.XXX.243.92
Dobrý den prajem, mam rovnaký problém, mohli by ste mi prosím napisať ako sa ma fenocka a ako prebiehala liečba najma ma zaujímajú neziaduce účinky prednisonu a kolko fenocka tento liek užívala.
Dakujem
Veci

XXX.XXX.243.92
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Dobrý den prajem, mam rovnaký problém, mohli by ste mi prosím napisať ako sa ma fenocka a ako prebiehala liečba najma ma zaujímajú neziaduce účinky prednisonu a kolko fenocka tento liek užívala
Naše tříkilová fenka s údajnou potravinovou alergií taky začala s Prednisonem. Během asi 14 dnů, přibrala, nedělala nic jiného než že kňučela u misky. Hodně močila, byla neklidná a celkově jiná. Už bych to nedala. S alergií se pereme pořád,nic nezabírá, nyní máme na kůži spoty Allerderm. Zatím účinek žádný, kůže stále zarudlá.
Veci
napsal(a):
Dobrý den prajem, mam rovnaký problém, mohli by ste mi prosím napisať ako sa ma fenocka a ako prebiehala liečba najma ma zaujímajú neziaduce účinky prednisonu a kolko fenocka tento liek užívala.
Dakujem
Ti lidi Vám už asi neodpoví, našla jste starou diskuzi. Ono je to takové problematické, zda zakládat nové vlákno - pak se to tu zas duplikuje... Snad nějak jinak nazvat téma...?
Uživatel s deaktivovaným účtem

tero
napsal(a):
Naše tříkilová fenka s údajnou potravinovou alergií taky začala s Prednisonem. Během asi 14 dnů, přibrala, nedělala nic jiného než že kňučela u misky. Hodně močila, byla neklidná a celkově jiná. Už bych to nedala. S alergií se pereme pořád,nic nezabírá, nyní máme na kůži spoty Allerderm. Zatím účinek žádný, kůže stále zarudlá.
Tak nasaďte monodietu, jak prosté.
Veci

XXX.XXX.243.92
fikovnice
napsal(a):
Ti lidi Vám už asi neodpoví, našla jste starou diskuzi. Ono je to takové problematické, zda zakládat nové vlákno - pak se to tu zas duplikuje... Snad nějak jinak nazvat téma...?
Mns konkrétne zaujímal stav danej fenky nakolko mame obdobný problém, bohužiaľ neviem poslať správu dotyčnému prispievateľovi, kedze taka možnosť tu neni

tero
napsal(a):
A co myslíte že děláme?
No, jelikož píšete, že se s alergií perete pořád a nic nepomáhá, tak, si odporujete, leda byste bylina začátku. Kolik druhů masa, resp příloh (popř granulí) už jste vyzkoušeli?

napsal(a):
No, jelikož píšete, že se s alergií perete pořád a nic nepomáhá, tak, si odporujete, leda byste bylina začátku. Kolik druhů masa, resp příloh (popř granulí) už jste vyzkoušeli?
Ono dneska je mnohem, mnohem pohodlnější zainvestovat do testů z krve, po kterých přijde přímo seznam toho, na co je pes alergický a na co ne. Konkrétně, do podrobností.
Vždycky si vzpomenu na alergickýho psa, kterýmu "nic nepomáhalo", ani monodieta, udělaly se ty krve a jediný, na co byl pes alergický bylo mléko. Opravdu, kuře, pšenice, všechny tyhle věci byly naprosto ok, ale mlíko. No a pak teprve se zjistilo, respektive majitelka přiznala, že tomu psovi dává pravidelně olizovat víčka od jogurtu. Tak samozřejmě, že to vůbec nebrala jako krmení...
Tak se tohle vysadilo a pes je ok. I bez diet.

napsal(a):
Ono dneska je mnohem, mnohem pohodlnější zainvestovat do testů z krve, po kterých přijde přímo seznam toho, na co je pes alergický a na co ne. Konkrétně, do podrobností.
Vždycky si vzpomenu na alergickýho psa, kterýmu "nic nepomáhalo", ani monodieta, udělaly se ty krve a jediný, na co byl pes alergický bylo mléko. Opravdu, kuře, pšenice, všechny tyhle věci byly naprosto ok, ale mlíko. No a pak teprve se zjistilo, respektive majitelka přiznala, že tomu psovi dává pravidelně olizovat víčka od jogurtu. Tak samozřejmě, že to vůbec nebrala jako krmení...
Tak se tohle vysadilo a pes je ok. I bez diet.
Majitelka blbka, co víc říct.
Mám fenku - 7 let, 21kg, od svých cca 2 let si neustále drbala uši, záněty ale neměla, bylo mi řečeno, že je to nějaký druh alergie. Zkoušela jsem Prednison vzhledem k jeho vedlejším negativním účinkům nahradit různými přírodními preparáty, ale bez efektu. Krmím barfem nebo granulemi. Na radu veterináře jsem vysadila ze stravy kuřecí bílkovinu a dávky Prednisonu velmi pomalu snižovala, avšak při úplném vysazení se fenka opět začala drbat. Teď už mám vyzkoušeno, že minimální udržovací dávka je 5mg 1/4 tablety denně, někdy i den vynechám. Fenka je v pohodě, nedrbe se, žádné negativní účinky Prednisonu zatím nepozoruji. Musím říct, že to byla docela fuška dobrat se nějakého optimálního řešení.