Jak bránit štěně před agresivním psem v okolí

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

6.1.2015 11:51
Uživatel s deaktivovaným účtem

Dobrý den,
Mám 7 měsíců starého psa (Amerického pitbulteriéra). O pár baráků vedle bydlí pan s paní kteří mají také pitbula, ale už dospělého jejich pes je agresivní, naposledy když jsme se střetli, začal na mého vrčet (prý už pár psů zakousl)a bylo to jen tak tak že si svého psa chytl. Můj pes agresivní není jeho ano a klidně ho nechává volně běhat bez košíku. Nechci aby se mému psovi něco stalo, proto kdyby na tuto situaci zase došlo musím nějak zakročit, ale jak? Jak psa zastavit ještě než se zakousne? Kdyby byl už zakouslí, tak do něj klidně zapichnu kudlu. Nemějte mě za psychopata, ale mam svého psa opravdu ráda a nechci o něj přijít což při téhle situaci je pravděpodobné..samozřejmě chci tomuto předcházt...

6.1.2015 13:00
pidla

XXX.XXX.106.11

Tohle je ale debilní situace... Dementi, fakt - agresivní pes navolno a bez košíku. Zkoušeli jste zavolat na ně policajty, že jejich volně pobíhající pes ohrožuje psy a lidi?
Osobně bych chodila venčit pokud možno jinde, mimo okolí bydliště. Za ty nervy to nestojí, a v tomhle věku může i nedokončené napadení napáchat na psychice štěněte velké škody. Pro případy potkání kolem baráku bych pořídila elektrický paralyzér a postarala se, aby majitelé věděli, že ho máte a nebudete váhat použít ho na jejich psa.

6.1.2015 13:07
jazzinka

XXX.XXX.41.2

Pokud by se k vám blížil, strčte prostě svého psa za sebe a agresora důrazně řevem odhánějte, prostě furt musíte agresorovi blokovat tělem přístup k vašemu psu, klidně mu nastavte nohu apod.Většina agresivních psů útočí jen na psy, nikoliv na lidi (a zrovna u pitů to platí dvojnásob)a nechají se takto zastrašit.

Neregistrovaný uživatel

6.1.2015 17:54
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.13.226

Chodit jinam a mít s sebou pepřový sprej.

6.1.2015 22:28
ať žijou psi

XXX.XXX.236.4

Já bych se obrátila se stížností na městskou policii či na obecní úřad (samozřejmě předpokládám, že jste už vyčerpala možnost s majiteli se dohodnout, aby svého psa vždy opatřili košem, než ho vypustí a měli ho i na vodítku). To v první řadě, pak samozřejmě je potřeba v případe opravdového útoku psa, který se psy nevycház, í svého psa odstranit z dosahu, třeba i přehozením přes plůtek zahrady či pozemku, kolem kterého jdete, já osobně v případě, že není jak jinak svého psa chránit, bych ho vypustila navolno, aby měl možnost alespoň utéci a současně bych vstoupila do cesty tomu cvokovi.

6.1.2015 22:29
ať žijou psi

XXX.XXX.236.4

Já bych se obrátila se stížností na městskou policii či na obecní úřad (samozřejmě předpokládám, že jste už vyčerpala možnost s majiteli se dohodnout, aby svého psa vždy opatřili košem, než ho vypustí a měli ho i na vodítku). To v první řadě, pak samozřejmě je potřeba v případe opravdového útoku psa, který se psy nevycház, í svého psa odstranit z dosahu, třeba i přehozením přes plůtek zahrady či pozemku, kolem kterého jdete, já osobně v případě, že není jak jinak svého psa chránit, bych ho vypustila navolno, aby měl možnost alespoň utéci a současně bych vstoupila do cesty tomu cvokovi.

6.1.2015 22:29
ať žijou psi

XXX.XXX.236.4

6.1.2015 22:30
ať žijou psi

XXX.XXX.236.4

Omluvám se, ale pořád mi to psalo chybný parametr, tak jsem si myslala - blbě - že se to nevložilo.

Přidejte reakci

Přidat smajlík