Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.1.2015 11:52
masazproutku

XXX.XXX.243.11

Dobrý den všem,
právě jsem se dozvěděl, že moje 5ti letá labradorka je alergická na lososa (výsledky krevních testů z Plzně). A tak (než začnu pročesávat net a experimentovat) bych se chtěl zeptat, jestli řešil někdo podobný problém a jaké krmivo (ideálně granule) nyní nejlépe zvolit? Co jsem zatím hledal, tak na psa s alergií na losoa jsem v diskusích nenarazil.
Děkuji,
Lukáš.

7.1.2015 18:41
Abies

XXX.XXX.89.52

masazproutku napsal(a):
Dobrý den všem,
právě jsem se dozvěděl, že moje 5ti letá labradorka je alergická na lososa (výsledky krevních testů z Plzně). A tak (než začnu pročesávat net a experimentovat) bych se chtěl zeptat, jestli řešil někdo podobný problém a jaké krmivo (ideálně granule) nyní nejlépe zvolit? Co jsem zatím hledal, tak na psa s alergií na losoa jsem v diskusích nenarazil.
Děkuji,
Lukáš.

Krevní testy na potravinovou alergii jsou bohužel hodně nespolehlivé. Ale jestli víte jistě, že má alergii na lososa, vybírejte takové granule ve kterých není žádná ryba a ani olej z jakýchkoliv ryb. Nejlépe z bezobilných receptur. Je nutné číst složení, nevěřit tomu, že něco o čem píší hypoalergenní opravdu je krmivo bez alergenů.

8.1.2015 09:20
masazproutku

XXX.XXX.243.11

Krevní testy nejsou na potravní alergie spolehlivé? Je tedy kromě neustálého zkoušení různých variant jídel něco spolehlivějšího?
Jen to uvedu. Od 05/14 řešíme problémy s urputným drbáním a vykousáváním srsti + její zarudnutí a prořídnutí. Na začátku podezření na obojek proti klíšťatům (výměna obojku), ale stále se to zhoršovalo. Pak léčení hot-spotů, pak různí paraziti a houby (injekce, koupele, šampony). Výměna veteriny - stěry a tesy a další šampony a antibioptika na zánět. Další 2 měsíce to nikam to nevedlo. Jen pes totálně už vyřízenej z drbání a srst suchá z neustálých koupelí. Mezi tím změna žrádla na granule pro psy s problémovou kůží nebo srstí. Další výměna veteriny na doporučení. Nasazen kortikostereoid a další koupele a podpůrné doplnky stravy + jiné veterinářem doporučené granule. Prednison drbání spolehlivě potlačil a pes si konečně odpočinul. Mezi tím proběhla další léčba a testy na vyloučení parazitů a hub a zánětů. Nic z toho se nakonec nepotvrdilo. Postupné vysazování kortikostereoidu bohužel ukázalo, že pes není vyléčen a zase se postupně začal drbat. Kortikostereoid tedy úplně na čas vysazen, aby se mohl udělt odběr krve a očkování. Biochemie naprosto v pořádku, ale z dalších tesů vyšla estrémníé alergie na lososa. Paradoxně jsme psovi celou dobu léčení podávali jako doplněk stravy lososový olej na zlepšení srsti.
Tak že nyní hledám granule nejlépe na podporu srsti ale bez lososa nebo lososového oleje a podobně + možná nějaký vhodný doplněk. Našel jsem např. Magusson, nebo některé Hills a další. Taky Pupálkový olej. Jde mi tady spíš o nějakou ověřenou radu a doporuční konkrétních granulí.

8.1.2015 09:42
pidla

XXX.XXX.106.11

Asi budu teď vypadat jako fanatická barfařka, ale: maso! u průmyslové stravy nikdy spolehlivě nevíte, co v ní je, a každá přísada nebo chemický konzervant bude psův stav zhoršovat.

Začněte jedním druhem masa a jedním druhem přílohy - ideálně by měly obě potraviny být takové, že je pes nikdy nedostal, nebo aspoň hodně dávno. Třeba hovězí a dýně, krůtí a červená řepa, vepřové a sladký brambor... (samozřejmě tyhle kombinace nejsou povinné, je to jen pro představu)
Žádné doplňky, pamlsky, nic. Tuhle jednotvárnou stravu podávejte minimálně čtyři týdny, tou dobou byste měli vidět výrazné zlepšení příznaků. A pak můžete postupně přidávat další suroviny, vždycky jen jednu týdně, abyste viděli, jak na ni pes reaguje.

8.1.2015 09:53
masazproutku

XXX.XXX.243.11

@pidla: děkuji za námět. O barfování už jsem také uvažoval a asi to na něj vypadá čím dál víc. Pamlsky už jsme vynechali pro jistotu dávno - stejně tak jako tolik oblíbené plavání. :(.

8.1.2015 10:44
Abies

XXX.XXX.89.52

masazproutku napsal(a):
Krevní testy nejsou na potravní alergie spolehlivé? Je tedy kromě neustálého zkoušení různých variant jídel něco spolehlivějšího?
Jen to uvedu. Od 05/14 řešíme problémy s urputným drbáním a vykousáváním srsti + její zarudnutí a prořídnutí. Na začátku podezření na obojek proti klíšťatům (výměna obojku), ale stále se to zhoršovalo. Pak léčení hot-spotů, pak různí paraziti a houby (injekce, koupele, šampony). Výměna veteriny - stěry a tesy a další šampony a antibioptika na zánět. Další 2 měsíce to nikam to nevedlo. Jen pes totálně už vyřízenej z drbání a srst suchá z neustálých koupelí. Mezi tím změna žrádla na granule pro psy s problémovou kůží nebo srstí. Další výměna veteriny na doporučení. Nasazen kortikostereoid a další koupele a podpůrné doplnky stravy + jiné veterinářem doporučené granule. Prednison drbání spolehlivě potlačil a pes si konečně odpočinul. Mezi tím proběhla další léčba a testy na vyloučení parazitů a hub a zánětů. Nic z toho se nakonec nepotvrdilo. Postupné vysazování kortikostereoidu bohužel ukázalo, že pes není vyléčen a zase se postupně začal drbat. Kortikostereoid tedy úplně na čas vysazen, aby se mohl udělt odběr krve a očkování. Biochemie naprosto v pořádku, ale z dalších tesů vyšla estrémníé alergie na lososa. Paradoxně jsme psovi celou dobu léčení podávali jako doplněk stravy lososový olej na zlepšení srsti.
Tak že nyní hledám granule nejlépe na podporu srsti ale bez lososa nebo lososového oleje a podobně + možná nějaký vhodný doplněk. Našel jsem např. Magusson, nebo některé Hills a další. Taky Pupálkový olej. Jde mi tady spíš o nějakou ověřenou radu a doporuční konkrétních granulí.

Asi Vás nepotěším, ale krevní testy opravdu spolehlivé nejsou. Často se stává že ukáží na alergii která vůbec není... (například když byl pes krmen dlouho stejnou potravou, objeví se to v testech jako alergie i když není a u vás to právě může být ten lososový olej)
A naopak některé alergie neodhalí. Jediné spolehlivé testy na potravinovou alergii jsou kožní. Dělají se vpichy nejčastějších alergenů pod kůži na boku. Bohužel je jich hodně a dělá se to pod narkózou. Nebo pak ta potravinová vylučovací metoda, tu jsem použila u svého psa já a už je v pohodě.
Můj pes má alergii na kuře, kuřecí tuk, vejce a kvasnice. Také nesnese žádný antiparazitní obojek, ani ty pipety na kůži. Ještě má i pilovou alergii, ale při podávání pupalkového oleje jaro úspěšně zvládáme.
U vás je klidně možné, že problémy zhoršovalo to střídání obojků, na tu chemii má alergie hodně psů. Jen žádný vet vám to bohužel neřekne.
Dál platí zásada, že psa s problémovou kůží koupeme co možná nejméně. Žádný šampon ještě psům od drbání se z důvodu alergie nepomohl, je to jen taková útěcha aby jste nešel od veta s prázdnou, když neví co mu je.
Kortikoidy jsem mému psovi nikdy nedovolila dát, je to svinstvo které pouze tlumí příznaky, nic neléčí, víc škodí.
Nejsem odborník přes granule, krmím masem i granulemi (ráno granule, večer maso) mám vytipovaných svých 5 značek které jsou kvalitní a nejsou v nich žádné alergeny které vadí mému psovi a ty značky střídám. O Hills jsem se před časem taky zajímala a závěr za mne – rozhodně nebrat!
Nebrat ani eukanubu a jiné veterinární diety.

Zkuste požádat o radu s výběrem pana Miloše, na granule je opravdu odborník
Já vám zodpovědně mohu doporučit jen dávat Pupalkový olej, u alergii působí i preventivně, výsledek nepoznáte okamžitě, ale dostaví se. Dál přidávat Biotin tablety, ten normální pro lidi, koupíte ho v každé lékárně.

Uživatel s deaktivovaným účtem

8.1.2015 12:26
Uživatel s deaktivovaným účtem

A rozbor na štítnou žlázu jste psovi dělali ?Jinak co třeba granule brit care? Můj pes měl docela zdravotní problémy a na těhle granulích se dost srovnal, i když nepatří mezi nejlepší, špatné nejsou a hlavně nám vyhovují.Jinak na psa bych zatím rozhodně nedávala žádné antiparazitní přípravky, a už vůbec bych ho nekoupala.Jinak nevím odkud jste a kam chodíte na veterinu, ale za sebe bych doporučila vetcentrum stodůlky v praze, jsou tam fakt super, můj pes málem taky skončil na prednisonu, , moc nám tam pomohli.

9.1.2015 10:50
masazproutku

XXX.XXX.243.11

Díky za všechny rady.
Pupálkový olej již na doporučení pár dní používám. V diskusích lidé popisují jen samé kladné výsledky. Tak uvidíme. Biotonin zakoupím. S tím obojkem to byla asi časová shoda náhod, že se drbání objevilo zrovna když jsme jí ho dali. Ale něco to spustit muselo. Možná blecha a rozdrbala si to a dostal se jí do kůže zánět a už to jelo... To už se asi nedozvíme. Koupat psa začala ve speciálních a hlavně drahých šamponech až práve paní doktorka z vetcentra Stodůlky. Do té doby jsme psa šamponem koupali zcela vyjímečně, když se vyválela v h...ně atp. Z toho kortikoidu také nejsem nadšen, ale už jsem potřeboval, aby si trochu od toho drbání odpočinula a dál si nerozčkrabovala kůži a nevykousávala se. Našli jsme úplně spodní hranici dávkování, při které už se nedrbe a ted ji postupně vysadíme úplně. Na rozbor na štítnou se zeptám a na na kožní testy také.
Jinak granule nám v našm obchodě doporučují Symply, ale o těch jsem se nikde nic nedočetl. Sám jsem zatím našel asi jako nejvhodnější Magnusson. Zeptám se na radu pana Miloše. Jinak ted je asi měsíc na Hills d/d a pozorujeme, že se jí srst konečně začíná obnovovat. Nepřisuzuji to přímo těm granulím, ale uvidíme.

20.5.2015 10:36
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Zdravím, zeptal jste se pana Miloše na radu ohledně granulí vhodných pro vašeho pejska, co vám doporučil?

20.5.2015 10:41
masazproutku

XXX.XXX.7.227

To jsem se neptal. Ono je tu informací poměrně dost a ona není obecně alergická na potravu (než se přišlo na to, že má AD, tak jsme vyzkoušeli různé diety a nic nepomohlo). Ale i tak samozřejmě volíme jen osvědčené věci s masem, které tady není běžné. Dříve Magnusson (ale po rtěch se mi bzdálo, že dost přibírala) a nyní Essentials.

24.5.2015 01:24
jori

XXX.XXX.138.166

Máme taky labradorku /přes 3roky/. Od min. roku rovněž léčíme atopic. dermatitidu, nyní po zimě už víme, že je alerg. na pyly, od konce března začalo drbání a kousání pacek. Přes zimu byla naprosto v pořádku, krásně se osrstila, tlapky krásně zarostly.Min. jaro, léto, do listopadu stále u veta, který v podstatě jen řešil následky svědění-ATB, kortikoidy, koupele, homeopatika, tisícovky jen lítaly. V listopadu vše ustalo. Takže nyní řešíme sami. Rovněž bylo podezření na potravinovou alergii.Nasadili jsme granule USA Holistické Nutra Gold jehněčí+rýže.Není moc kalorické, je bez obilovin, bez konzervačních přísad, nepřibírá i když je to bytový pes.Stojí asi 1200- 15 kg pytel. Má krásnou lesklou srst, správně formovaná hov..ka., ale nyní na tlapkách předních i zadních olysalá místa, tmavá rudá kůže, no hrůza.Po procházkách sprchujeme vlažnou vodou, pak oplach tlapek v heřmánku.Trochu se nám zdá, že proti svědění účinkuje gel Fenistil, ale nesmí si ho olízat, dáváme ponožky až po kolena a po lokty, přikryjeme plátěným ručníkem, co 3. den koupeme v šamponu Allercalm celé bříško a nohy až nahoru. A neustále hlídáme, aby se nekousala, nelízala. Nyní jsme nasadili léčbu Regavet, pak bude Renovet. Tyto přípravky nám doporučila vet. ze Stodůlek. Je to tradiční čín.medicína. Tak je aspoň naděje. Taky dáváme už asi 2. měs olej ze žraločích jater v kapslích-k dostání na netu. Taky není špatný Dermanorm-obsahuje brutnákový olej. Ale vše to je asi pokus-omyl, toto se vyléčit nedá, je to na celý život, což ničí jak pejsinu, tak nás.

24.5.2015 07:39
rapotacka11

XXX.XXX.32.93

Pro zadav.
A to ještě pořád krmíte granulemi ?
Měli jsme v rodině fenku s kožními problémy (prý hormonální porucha).
Doporučili i pupalkový olej.
Nepomohl ! Ale chutnal - moc.

24.5.2015 08:33
PetraEmily

XXX.XXX.72.3

Pokud chcete vybírat granule - moc užitečné stránky http://www.psikrmivoradce.cz/... ale z vlastní zkušenosti jsme přešli asi před měsícem na maso, zatím ovařené, protoze syrové nejí, vyjde to i levněji než nějaké drahé kvalitní granule ( kupovali jsme platinum 140kč/kg ) a většina problémů je fuč

24.5.2015 10:26
Bílávlčice

XXX.XXX.89.52

jori napsal(a):
Máme taky labradorku /přes 3roky/. Od min. roku rovněž léčíme atopic. dermatitidu, nyní po zimě už víme, že je alerg. na pyly, od konce března začalo drbání a kousání pacek. Přes zimu byla naprosto v pořádku, krásně se osrstila, tlapky krásně zarostly.Min. jaro, léto, do listopadu stále u veta, který v podstatě jen řešil následky svědění-ATB, kortikoidy, koupele, homeopatika, tisícovky jen lítaly. V listopadu vše ustalo. Takže nyní řešíme sami. Rovněž bylo podezření na potravinovou alergii.Nasadili jsme granule USA Holistické Nutra Gold jehněčí+rýže.Není moc kalorické, je bez obilovin, bez konzervačních přísad, nepřibírá i když je to bytový pes.Stojí asi 1200- 15 kg pytel. Má krásnou lesklou srst, správně formovaná hov..ka., ale nyní na tlapkách předních i zadních olysalá místa, tmavá rudá kůže, no hrůza.Po procházkách sprchujeme vlažnou vodou, pak oplach tlapek v heřmánku.Trochu se nám zdá, že proti svědění účinkuje gel Fenistil, ale nesmí si ho olízat, dáváme ponožky až po kolena a po lokty, přikryjeme plátěným ručníkem, co 3. den koupeme v šamponu Allercalm celé bříško a nohy až nahoru. A neustále hlídáme, aby se nekousala, nelízala. Nyní jsme nasadili léčbu Regavet, pak bude Renovet. Tyto přípravky nám doporučila vet. ze Stodůlek. Je to tradiční čín.medicína. Tak je aspoň naděje. Taky dáváme už asi 2. měs olej ze žraločích jater v kapslích-k dostání na netu. Taky není špatný Dermanorm-obsahuje brutnákový olej. Ale vše to je asi pokus-omyl, toto se vyléčit nedá, je to na celý život, což ničí jak pejsinu, tak nás.

Ano, kožní problémy jsou opravdu boj na celý život, ale při správném přístupu je možné udržet je v klidovém stavu.

Heřmánek je dobrý na omývání ran, ale u psů s alergií na pyl se nedoporučuje proto, že by mohl vadit pyl který je v heřmánku. Na omývání mokvavé kůže je vhodnější slabý roztok hypermanganu.

Vylízaná kůže by měla větrat, navlékat ponožky není moc vhodné, lepší je hodně dlouhý límec do doby než se kůže zahojí.
Ani časté koupání se nedoporučuje, kůže má být suchá, omývala bych jen zasažené části těla.

Nutra Gold Holistic Lamb & Rice Adult Dog je kvalitní krmivo pro zdravé psy, psům s kožními problémy bych ho nedoporučila. Není tam jen rýže, přidané jsou i obiloviny, vejce a kuřecí tuk.

Vhodná dieta je maso, ať už syrové, nebo vařené se zeleninou a rýží. Když už granule, je třeba zvolit opravdu hypoalergenní, číst složení na pytli, nevěřit jen reklamě prodejce.

Přidejte reakci

Přidat smajlík