Dobry den mam dotaz pritel ma bisonka psa stari rok a pul a posledni dobou se trese kdyz si ho nevsima a nemazlise snim.psovy vadi ze je opritel se mnou a venuje se mne a ne jemu, kdyz projdu do loznice dokonce na mne vrci a ceni zuby :( Doma sou male deti a uz ponich vyjel.. Dokonce vyjel i na rocni fenu kavkazaka, kdyz si spolu hraji strasne zuri a kdyz prohrava dokonce ji kouse.. Fena uz mu ted ukazuje kdo je doma panem. A Bisonek to nesnese okazite ji kouse a kdyz to nepomuze zacne silene knuset a trepat se. Uz sem rekla priteli ze je rozmazleny a potrebuje pevnejsi ruku.ani ho nemuzu naucit ze nesmi zebrat o jidlo a lozit na stul a do detskeho pokoje, rocni fena kavkazaka to pochopila hned a nejde tam.
rapotacka11
napsal(a):
Proč ho tam přítel bral ?
Stresujete ho - vším.
Protoze sme spolu zacli zit a do ted byl jen snim. Fenku zna od pul roku a byl klid pes je vykastrovany. Byl zvykli ze hi ma stale jen u sebe a jen se snim mazli.pes neumi ani poslouchat venku utika a dela si sve.ted uz proste neni na prvnim myste. Psie bych chtela at se uklidni.
Ať se uklidní ?
Psa by měl korigovat přítel, ne Vy.
Malí psi bývají velmi citliví.
Chápete, co se mu to přihodilo ?
O pánečka se musí dělit, je tam konkurence - děti + další pes.
Přítel ho měl nechat u rodičů nebo... Jinde.
Pes se nechová, jak by dle Vás měl, nemáte ho ráda. Je to začarovaný kruh.
Pes je nešťastný a vy všichni taky nejste a nebudete v pohodě.
rapotacka11
napsal(a):
Ať se uklidní ?
Psa by měl korigovat přítel, ne Vy.
Malí psi bývají velmi citliví.
Chápete, co se mu to přihodilo ?
O pánečka se musí dělit, je tam konkurence - děti + další pes.
Přítel ho měl nechat u rodičů nebo... Jinde.
Pes se nechová, jak by dle Vás měl, nemáte ho ráda. Je to začarovaný kruh.
Pes je nešťastný a vy všichni taky nejste a nebudete v pohodě.
Psa znam od pul roku s pritelem sme dlouho sme spolu kazdy vikend dokonce mam nekdy psa doma staram se onej kdyz jezdi s kamionem.tres je az ted kdyz ho ma v aute. Mne ten pes poslechne uz sem ho naucila pac a vse mam doma dva psy jeste ktomu a je to dost narocne sou to dve feny kavkazaku..ano pes byl nevychovani neumel chodit ani na voditku nic, a on ho pritel k rodicum nemuze dat jeho matka se boji psu.
Především bych doporučovala si po sobě svůj příspěvek přečíst! Pokud vy si ani nedáte práci to napsat srozumitelně, vč. Příslušné interpunkce, tak mi řekněte jediný důvod, proč by si měl někdo jiný dát práci to vyluštit a radit... přece jenom jste to vy, kdo chce po cizích nezištnou radu, tak by trocha péče vlastnímu projevu neškodila.
Já jsem se vlastně nedonutila ten váš příspěvek ani dočíst do konce, protože mi to znechutily ty chybějící tečky, čárky, hrubky a překlepy. Aby člověk na začátku luštil, co chce básník vlastně napsat, komu to za to stojí... Mně to přijde jako arogance, omlouvám se...
To neplatí jenom na vás, stává se to poslední dobou jakousi podivnou všeobecnou normou...
kasza79
napsal(a):
Dobry den mam dotaz pritel ma bisonka psa stari rok a pul a posledni dobou se trese kdyz si ho nevsima a nemazlise snim.psovy vadi ze je opritel se mnou a venuje se mne a ne jemu, kdyz projdu do loznice dokonce na mne vrci a ceni zuby :( Doma sou male deti a uz ponich vyjel.. Dokonce vyjel i na rocni fenu kavkazaka, kdyz si spolu hraji strasne zuri a kdyz prohrava dokonce ji kouse.. Fena uz mu ted ukazuje kdo je doma panem. A Bisonek to nesnese okazite ji kouse a kdyz to nepomuze zacne silene knuset a trepat se. Uz sem rekla priteli ze je rozmazleny a potrebuje pevnejsi ruku.ani ho nemuzu naucit ze nesmi zebrat o jidlo a lozit na stul a do detskeho pokoje, rocni fena kavkazaka to pochopila hned a nejde tam.
Pevnější ruku určitě ne. Tedy ne v tom smyslu, že by na něj měl křičet či ho dokonce fyzicky trestat. Podle popisu je pes cíťa a váš přítel navíc neumí psy vychovávat, takže tresty by bišonka zlomil úplně. Ale chce to naprostou důslednost, důslednost, důslednost. Laskavou, ale nekompromisní. Pokud po vás vyjíždí, tak doporučuju, aby měl trvale připnuté vodítko, abyste ho za něj v případě potřeby mohli odvést například z té ložnice či sundat ze stolu - opět: laskavě, bez nějakého škubání, ale prostě jde se a přes to nejede vlak.
A další věc: co bišonek dělá, jakou má náplň dne? Procházky, sport, výcvik?
ginalee
XXX.XXX.225.117
To jsou nazory - radeji dat psa nekomu jinemu nez aby se delil? co to je za nesmysl... pes ocividne neni vychovany... vychovat ho musi panicek a nw ho davat pryc... litovat psa? co to je za pristup... neni lehke si zvyknout na sirsi rodinu, ale urcite je to lepsi cesta nez ho davat jine rodine...