Mám fenku z útulku, když jsem si ji vzala bylo jí 6 měsíců. Teď má 4 roky. Za tu dobu se hodně zlepšila chová se skoro normálně, ale když jdu s ní na procházku po městě, tak se hrozně bojí lidí. Jednou mi málem skočila na silnici. Někdy, když jsem s ní na zahradě a učím ji nový povel nebo děláme agility, tak předemnou utíká . Nevíte jak to napravit?
Předem děkuji za odpovědi
zuzvik
napsal(a):
Mám fenku z útulku, když jsem si ji vzala bylo jí 6 měsíců. Teď má 4 roky. Za tu dobu se hodně zlepšila chová se skoro normálně, ale když jdu s ní na procházku po městě, tak se hrozně bojí lidí. Jednou mi málem skočila na silnici. Někdy, když jsem s ní na zahradě a učím ji nový povel nebo děláme agility, tak předemnou utíká . Nevíte jak to napravit?
Předem děkuji za odpovědi
Po internetu těžko poznáme, co děláte špatně (a něco děláte špatně zcela jistě, když fenka někdy utíká i před vámi). Najděte si dobrého výcvikáře, který vám pomůže naživo!
Odkud jste?
Já bych se spíše než k výcvikáři, tedy králi cvičáků, přikláněla k nějakému psímu etologovi nebo velmi ale velmi zkušenému pejskaři. Aspoň zpočátku by jistě váš pes vyžadoval individuální přístup i delší pozorování ke zjištění spouštěče tohoto chování - bojí se rychlé chůze nebo pomalé? bojí se vás v určitém oděvu nebo ne, vadí jí hluk ulice i bez lidí nebo je klidná a sebevědomá... Takových otázek se vynoří mnoho..