Ahojte.Mám fenu strážneho plemena strednej velkosti.Má 7, 5 mesiaca.V našom prvom dome šteká, keď je niekto pri bránke alebo keď počuje iných psov, ale akonáhle prídeme do druhého domu, tak tam nestráži.Neviem či sa to zmení, keď dospeje a začne viac strážiť alebo je to tým, že je socializovaná medzi ludmi.Keď bola menšia, tak sa bála ludí.Ako jej dodať viac sebavedomia?Mám známu, ktorá má toto plemeno v rovnakom veku, ale pes ešte zatial nestráži.A ešte jedna otázka, Zmení sa nejak správanie feny po prvom háraní?
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.42.7
kiko967
napsal(a):
Ahojte.Mám fenu strážneho plemena strednej velkosti.Má 7, 5 mesiaca.V našom prvom dome šteká, keď je niekto pri bránke alebo keď počuje iných psov, ale akonáhle prídeme do druhého domu, tak tam nestráži.Neviem či sa to zmení, keď dospeje a začne viac strážiť alebo je to tým, že je socializovaná medzi ludmi.Keď bola menšia, tak sa bála ludí.Ako jej dodať viac sebavedomia?Mám známu, ktorá má toto plemeno v rovnakom veku, ale pes ešte zatial nestráži.A ešte jedna otázka, Zmení sa nejak správanie feny po prvom háraní?
Fena hlídá první dům, protože ho bere jako své teritorium a svůj domov - druhý dům nehlídá, protože ho nepovažuje za svůj, a nemá tak důvod ho hlídat.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Měli jsme také fenu středního služebního plemene, hlídala od cca 6 měsíců. Hlídala všude, vlastně doma nejmíň. Bydleli jsme v paneláku, kde její štěkání bylo nežádoucí. Hlídala na chalupě, hlídala auto, batoh, který jsem odložila v lese. A pochopitelně hlídala mě.
Jen takovou perličku : v přiměstském venčícím prostoru se docela často vyskytovali všelijací divní. Stěžovaly si na ně i staré ženské i mladá děvčata. Jen já jsem nikdy žádného neviděla. I když jsem s ní šla potmě, věděla jsem, že v okruhu 50m ode mě nikdo není.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Kiko, možné je úplně všechno. A štěkání není přímo úměrné sebevědomí psa - neplatí čím víc uštěkaný pes = tím víc sebevědomý pes (i když se to nemusí vylučovat, záleží i na plemeni, nakolik má štěkání v "popisu práce"). Jaké to máš plemeno (že střední a hlídače)?