Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.1.2015 19:36
Ivetka1609

XXX.XXX.91.228

Ahoj, chtěla bych se Vás zeptat, zda jste někdy ostříhali vaší čivavku :)
Hodně nám líná, máme to už všude :) Tak mě napadlo tohle řešení, už na pár portálech jsem se dočetla, že to dělají doma strojkem. Jaký na to máte názor? :).

20.1.2015 20:04
pidla

XXX.XXX.106.11

A myslíte, že když ty chlupy ustřihnete, že přestanou padat? Vám přestanou padat vlasy, když se ostříháte nakrátko?
Neblbněte se stříháním, vždyť je leden, čivavce bude venku zima. Navíc kolik může být proboha doma chlupů z jednoho tříkilového psa? Přijďte se podívat, jak to vypadá v bytě se dvěma labradory, budete ještě rádi za čivavu ;-).

20.1.2015 20:06
rapotacka11

XXX.XXX.32.129

Viděla jsem na fotce, vyholeného papilona
a MOC se mi to líbilo.
Kolegyni se to nelíbilo. Ona má načančaného pudla - to se zas nelíbí mně.
(samozřejmě na léto).

21.1.2015 01:21
kateausten

XXX.XXX.241.203

Ivetka1609 napsal(a):
Ahoj, chtěla bych se Vás zeptat, zda jste někdy ostříhali vaší čivavku :)
Hodně nám líná, máme to už všude :) Tak mě napadlo tohle řešení, už na pár portálech jsem se dočetla, že to dělají doma strojkem. Jaký na to máte názor? :).

Čivava je línací plemeno, takže žádný div, že vám líná. Proti línání existuje snad jen každý den jí tu srst pročesávat, aby chlupy zůstaly na kartáčí a ne všude po bytě. A dál, čivava se nestříhá, když ji oholíte, ztratí vaše čivka přirozenou ochranu proti zimě i proti horku, kterou jí ta srst poskytuje, takže maximálně zaděláte čivavě i sobě na problém.

21.1.2015 15:20
fawnalee

XXX.XXX.229.1

Postavit ji "nasucho" do vany a dvakrát denně důkladně vyčesat proti srsti ideálně finišákem (takový ten kartáč se zahnutýma drátkkama) - předpokládám teda, že jde o dlouhosrstku. Pokud o krátkosrstku, tak totéž, ale hodně jemně, kartáč dost škrábe. Prostě z ní ty chlupy "vytahat" za týden máte zase na půl roku klid. Ale chce to opravdu důkladně aspoň 4 - 5 dní minimálně 1x denně. Z vany ty chlupy lehko stahnete a nemáte je všude, proto vana.

Přidejte reakci

Přidat smajlík