Pejsek očurává doma rožky

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.1.2015 21:25
nesca

XXX.XXX.217.218

Zdravím, včera jsme si dovezli rok a půl starého pejska. Dost doma vše očurává, jakékoliv rožky,. Vždy, jak ho načapám, malinko ho vytřepu za kůži na krku a vynadám mu, že ensmí apod., když očurává venku, chválím.
Poradíte, jak to odbourat?

20.1.2015 21:39
kerrynekk

XXX.XXX.54.247

Až si všechno označkuje a bude se cítit jako doma tak toho nechá, je v novém prostředí kde to nezná. Netřepejte ho, tím ho budete jen stresovat. Je to už dospělý pes který je najednou někde jinde a nechápe proč tam je, chce to čas. Pokud doma bude chtít zvednout nožku stačí říct ne nebo fuj. Má potřebu si označkovat svoje území, když jsme měli doma pejsky z útulku tak to dělali taky ze začátku a hned je to přešlo.

20.1.2015 21:42
nesca

XXX.XXX.217.218

Já jsem si právě taky říkala, že to může být reakce na nové prostředí...tak snad se to časem poddá

21.1.2015 06:34
scylla

XXX.XXX.109.99

nesca napsal(a):
Zdravím, včera jsme si dovezli rok a půl starého pejska. Dost doma vše očurává, jakékoliv rožky,. Vždy, jak ho načapám, malinko ho vytřepu za kůži na krku a vynadám mu, že ensmí apod., když očurává venku, chválím.
Poradíte, jak to odbourat?

Psa nikdy nevytřepávejte, tím mu vyhrožujete zabitím, protože pes něčím třepe, když to zabíjí. Vy potřebujete s pejskem mít dobré vztahy a trestáním se vztahy nevylepší. Navíc, když už to udělá, je pozdě. Zkuste ho načapat ve chvíli, kdy ho to napadne, kdy jde k něčemu, že to očůrá, vyrušte ho a vyveďte ho ven. Naučí se to, ale chce to trpělivost. Určitě ne tresty.

21.1.2015 06:44
rapotacka11

XXX.XXX.32.129

Zkuste načapat ?
Jedná se o zlomek vteřiny.
Prostě se z něj nesmí spustit oči.
Ten čas se tomu musí dát ! (jinak )
A je třeba hned zakročit

Nechat psa, aby si označkoval kvartýr, to snad nemůže nikdo myslet vážně !

21.1.2015 06:49
scylla

XXX.XXX.109.99

Je třeba zakročit před tím, než se mu to povede, jinak je to k ničemu. Není to jen zlomek vtřeiny, na řeči těla je celkem snadno poznat, k čemu se chystá.

Uživatel s deaktivovaným účtem

21.1.2015 07:02
Uživatel s deaktivovaným účtem

scylla napsal(a):
Je třeba zakročit před tím, než se mu to povede, jinak je to k ničemu. Není to jen zlomek vtřeiny, na řeči těla je celkem snadno poznat, k čemu se chystá.

Ano, měla (teda doufám, že už minulý čas) značkovače a přesně - jak už se začne stavět, a to je poznat, tak "ne - čurá venku" (je fajn dát této činnosti "povel", ať oba víte o čem je řeč ) a psa okamžitě vyhodit ven a tam za to pochválit. Odstraňujte pach (já používám subio odstraňovač). Jinak je skutečně pravděpodobné, že si značkuje neznámé a že je to dožasné.

21.1.2015 07:13
pidla

XXX.XXX.106.11

Trestání po aktu nemá smysl, jen se vás bude bát. Když to stihnete přesně v momentě, kdy ho napadne zvednout nohu, tak samozřejmě ano, přerušit chování (vhodným způsobem dle povahy psa). Ale člověk nemá oči všude, aby stihl vždycky v milisekundě reagovat.
Já bych se především zaměřila na to, jak značkování PŘEDEJÍT. Protože když bude mít volný pohyb po bytě a možnost značkovat dle libosti, tak se taky může velice snadno stát, že si to zafixuje a nepřejde ho to už nikdy. Já bych mu tedy především dočasně omezila volný pohyb po bytě. V bytě by měl být (pokud se mu zrovna někdo intenzivně nevěnuje) v ohrádce, se spoustou hraček a něčím na žvýkání. A venčit, venčit, venčit - co nejčastěji, hodně her, delší procházky... Prostě kromě vyčůrání je potřeba ho venku i řádně utahat, aby doma v té ohrádce spokojeně chrněl.

21.1.2015 08:45
nesca

XXX.XXX.209.110

Tak při činu jsem ho chytla několikrát a hned dala povel Nesmíš...pejsek se zarazila, chvíli na mě koukal...co jako...a pak teda odkráčel smajlík. Nicméně přes noc bylo na několika místech občuráno, takže jsem vše vytřela a postříkala dezinfe Kčním čističem...podle reakce mu taky vůbec nevoněl... Je mi jasné, že to nejspíš bude na dýl no... Hlavně vědět, jak na něj smajlík, měli jsme vždy fenky. Je fakt, že dnes začíná v podstatě druhý den, protože jsme ho dovezli předevčírem večer. A taky jakmile přijde do nového prostředí, hned se tam malinko vykadí...souvisí to také se značkováním prostředí?

21.1.2015 08:46
nesca

XXX.XXX.209.110

Z toho mám právě obavy, aby si to nezafixoval...chci dát jasná pravidla hned na začátku.

Přidejte reakci

Přidat smajlík