Fena x LR 2, 5 roku má na zádech prohnutý kousek páteře. Asi dlaň za lopatkou. Vidět to ani není, ale jde to cítit - když prsty přejíždím po páteři, je v tom místě, důlek´´.
Nebolí ji to, v pohybu jí to taky nebrání, osvalené kolem to má, úraz neměla...
Bojím se toho, co může být v budoucnu... Nevíte, co to je?
Na obrázku je +- označené místo, kde to je.
katkaa1
napsal(a):
Nemá úplne rovný chrbát, na výstave by vám to vytkli inak ak to nie je extrémne veľmi prehnuté jedná sa skôr o estetickú vadu a môže s tým normálne žiť
Psala jsem, že jde o křížence, takže výstavy mi těžkou hlavu nedělají. :) Fakt mi jde o to zdraví. Neřeším estetickou stránku věci - pokud by se to v budoucnu zhoršovalo.
imattree
napsal(a):
Přesně tak, pokud se vám to nezdá, tak to jenom hlídat a až pak, kdyby se něco zhoršovalo, tak to taky začít řešit. Holt někteří psi mají takovéto anomalie, jako např. I zálomek na ocase, vytočený drápek apod.
Hlídám to a hlídat určitě budu nadále, spíš jsem sem psala, protože je tu velká koncentrace lidí od psů a víc hlav víc ví. :).
Uživatel s deaktivovaným účtem
jaruha
napsal(a):
Hlídám to a hlídat určitě budu nadále, spíš jsem sem psala, protože je tu velká koncentrace lidí od psů a víc hlav víc ví. :).
Už jsem to u některých psů viděla, nevypadá to zrovna hezky, a ani bych neřekla že je to úplně normální. Veterináře jste se na to ptala ?
jaruha
napsal(a):
Fena x LR 2, 5 roku má na zádech prohnutý kousek páteře. Asi dlaň za lopatkou. Vidět to ani není, ale jde to cítit - když prsty přejíždím po páteři, je v tom místě, důlek´´.
Nebolí ji to, v pohybu jí to taky nebrání, osvalené kolem to má, úraz neměla...
Bojím se toho, co může být v budoucnu... Nevíte, co to je?
Na obrázku je +- označené místo, kde to je.
Po internetu to asi těžko diagnostikujeme.
Osobně bych to ukázala veterináři, nejlíp ortopedovi. Lepší desetkrát plašit zbytečně, než něco zanedbat a pak řešit následky. Nejspíš jde jen o kosmetickou záležitost, ale s jistotou vám to takhle na dálku nikdo neřekne, protože tohle fakt není běžná věc, se kterou by měl zkušenost každý druhý pejskař.
pidla
napsal(a):
Po internetu to asi těžko diagnostikujeme.
Osobně bych to ukázala veterináři, nejlíp ortopedovi. Lepší desetkrát plašit zbytečně, než něco zanedbat a pak řešit následky. Nejspíš jde jen o kosmetickou záležitost, ale s jistotou vám to takhle na dálku nikdo neřekne, protože tohle fakt není běžná věc, se kterou by měl zkušenost každý druhý pejskař.
Jojo, už hledám nějakého v mém okolí.