Prohnutý hřbet-ve dvou letech

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
22.1.2015 19:08
jaruha

XXX.XXX.201.128

Fena x LR 2, 5 roku má na zádech prohnutý kousek páteře. Asi dlaň za lopatkou. Vidět to ani není, ale jde to cítit - když prsty přejíždím po páteři, je v tom místě, důlek´´.
Nebolí ji to, v pohybu jí to taky nebrání, osvalené kolem to má, úraz neměla...

Bojím se toho, co může být v budoucnu... Nevíte, co to je?

Na obrázku je +- označené místo, kde to je.

22.1.2015 19:32
rapotacka11

XXX.XXX.32.129

Není problém ?
Tak ho vymyslííím !

22.1.2015 19:44
katkaa1

XXX.XXX.234.152

Nemá úplne rovný chrbát, na výstave by vám to vytkli inak ak to nie je extrémne veľmi prehnuté jedná sa skôr o estetickú vadu a môže s tým normálne žiť

22.1.2015 20:29
imattree

XXX.XXX.109.11

Přesně tak, pokud se vám to nezdá, tak to jenom hlídat a až pak, kdyby se něco zhoršovalo, tak to taky začít řešit. Holt někteří psi mají takovéto anomalie, jako např. I zálomek na ocase, vytočený drápek apod.

23.1.2015 07:58
jaruha

XXX.XXX.201.128

rapotacka11 napsal(a):
Není problém ?
Tak ho vymyslííím !

Doufala jsem, že zdejší opatření zredukují počet omezenců. Bohužel jsem se zmýlila.

23.1.2015 08:00
jaruha

XXX.XXX.201.128

katkaa1 napsal(a):
Nemá úplne rovný chrbát, na výstave by vám to vytkli inak ak to nie je extrémne veľmi prehnuté jedná sa skôr o estetickú vadu a môže s tým normálne žiť

Psala jsem, že jde o křížence, takže výstavy mi těžkou hlavu nedělají. :) Fakt mi jde o to zdraví. Neřeším estetickou stránku věci - pokud by se to v budoucnu zhoršovalo.

23.1.2015 08:01
jaruha

XXX.XXX.201.128

imattree napsal(a):
Přesně tak, pokud se vám to nezdá, tak to jenom hlídat a až pak, kdyby se něco zhoršovalo, tak to taky začít řešit. Holt někteří psi mají takovéto anomalie, jako např. I zálomek na ocase, vytočený drápek apod.

Hlídám to a hlídat určitě budu nadále, spíš jsem sem psala, protože je tu velká koncentrace lidí od psů a víc hlav víc ví. :).

Uživatel s deaktivovaným účtem

23.1.2015 08:40
Uživatel s deaktivovaným účtem

jaruha napsal(a):
Hlídám to a hlídat určitě budu nadále, spíš jsem sem psala, protože je tu velká koncentrace lidí od psů a víc hlav víc ví. :).

Už jsem to u některých psů viděla, nevypadá to zrovna hezky, a ani bych neřekla že je to úplně normální. Veterináře jste se na to ptala ?

23.1.2015 08:54
pidla

XXX.XXX.106.11

jaruha napsal(a):
Fena x LR 2, 5 roku má na zádech prohnutý kousek páteře. Asi dlaň za lopatkou. Vidět to ani není, ale jde to cítit - když prsty přejíždím po páteři, je v tom místě, důlek´´.
Nebolí ji to, v pohybu jí to taky nebrání, osvalené kolem to má, úraz neměla...

Bojím se toho, co může být v budoucnu... Nevíte, co to je?

Na obrázku je +- označené místo, kde to je.

Po internetu to asi těžko diagnostikujeme.

Osobně bych to ukázala veterináři, nejlíp ortopedovi. Lepší desetkrát plašit zbytečně, než něco zanedbat a pak řešit následky. Nejspíš jde jen o kosmetickou záležitost, ale s jistotou vám to takhle na dálku nikdo neřekne, protože tohle fakt není běžná věc, se kterou by měl zkušenost každý druhý pejskař.

23.1.2015 11:50
jaruha

XXX.XXX.201.128

pidla napsal(a):
Po internetu to asi těžko diagnostikujeme.

Osobně bych to ukázala veterináři, nejlíp ortopedovi. Lepší desetkrát plašit zbytečně, než něco zanedbat a pak řešit následky. Nejspíš jde jen o kosmetickou záležitost, ale s jistotou vám to takhle na dálku nikdo neřekne, protože tohle fakt není běžná věc, se kterou by měl zkušenost každý druhý pejskař.

Jojo, už hledám nějakého v mém okolí.

Přidejte reakci

Přidat smajlík