Zdravím chovatele AUO, doufám, že se tu někdo najde, ať nemusím zbytečně psát třeba na klub :)
Mám už skoro sedmiměsíční nádheru, a přijde nám, že je strašně malinkatá. Má v kohoutku tak 40 či 43 cm, špatně se nám měří. Sice byla nejmenší ve vrhu (jen 210g oproti 260g segre a cca 290gramovym braskum) ale přeci jen jsme mysleli, že nebude tak mrňavá.
Má někdo zkušenost s tím, jak dlouho AUO roste do výšky? Mohutnět bude asi tak do roku a půl, to jsem se dočetlam ale do výšky nevím. Standard pro fenky je 46-54cm, takže by měla ještě trošku povyrůst, ale chceme mít představu jak moc.
Děkuji.
V sedmi měsících má ještě čas, ale tahle výška mi vzhledem k věku přijde ok...Aussíky mám čtyři, obě dospělé feny mají dle mně dokonalou výšku - 49cm. Pro mě nejideálnější výška feny :) Kolik měly v sedmi měsících teda netuším, přiznám se :)
počkejte a nechte fenku růst, kolem roku bude mít finální výšku... A cca jeden až dva centimetry u aussíků taky dělá srst :D.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Mohli by ste tu dať aktuálnu fotku Vašej fenky?
Www.cmku.cz, standardy plemen, FCI I.
Uživatel s deaktivovaným účtem

beastije
napsal(a):
Pokud zadost o fotku byla na me, zkouknu ty nejnovejsi fotky a poslu nejakou, kde je videt i nejaky objekt k porovnani velikosti :)
Pokud je zadost na aneleh, jsem taktez zvedava :).
Áno, myslel som Vašu fenku.Z akej chovnej stanice ju máte ? Je to veľmi pekné plemeno.
Mam tu uplne suprovou fotku, ne uplne komparativni ani zblizka, ale australaka ve svem prirozenem prostredi - spinaveho od bahna a ulitaneho :)
Vyhodou australaka, a proc ji milujeme cim dal tim vic, je uchvatna univerzalnost. Do vody, na snehu, do mesta, do auta, ke kolu, do hor, do bytu...vsude zapadne, vsude se hodi, vsechno zvlada. Nic ji nedesi, nic ji nerozptyluje, nic nehoni,...
Zbytek napisu do zpravy.
beastije
napsal(a):
Mam tu uplne suprovou fotku, ne uplne komparativni ani zblizka, ale australaka ve svem prirozenem prostredi - spinaveho od bahna a ulitaneho :)
Vyhodou australaka, a proc ji milujeme cim dal tim vic, je uchvatna univerzalnost. Do vody, na snehu, do mesta, do auta, ke kolu, do hor, do bytu...vsude zapadne, vsude se hodi, vsechno zvlada. Nic ji nedesi, nic ji nerozptyluje, nic nehoni,...
Zbytek napisu do zpravy.
TO MA STOJATE UCHO NEBO SE MI TO ZDA, ?
Taky nám jedno zůstalo stát, škoda že tu nemám žádnou fotku z poslední doby, jen takovou nic moc.