Názorovka: Pohlaví psa k majiteli

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.1.2015 16:38
aseineai

XXX.XXX.16.2

Párkrát jsem nad tímto přemýšlela dle toho co jsem zažila a viděla a myslím si, že to vědecky asi nejde ověřit, proto to nazývám jako názorovku a ráda bych znala Váš názor na základě vašeho vztahu. :)

Oč jde?
Starý pár míval fenku křížence baseta. Oba se o ni starali s láskou a fenka je oba milovala, ale bylo vidět, že pro pána by prostě snesla i modré z nebe.
Rodina s dospělými dětmi mají smečku psů a jeden z nich, konkrétně pes, nemá rád chlapy. Od ženský by si nechal udělat cokoli, ale chlap má smůlu (není špatná zkušenost z dětství)

Všimli jste si někdy podobného chování u vašeho pejska? smajlík

25.1.2015 17:11
imattree

XXX.XXX.109.11

Ano, ale určitě to záleží i na jedinci, protože například známá má fenu, která se nechá pohladit asi jen od 2 mužů, jinak mají taky smůlu a na ženy je v pohodě.

Naše fena zase upřednostňuje mne před mamkou.

Paušalizovat jako fena-muž, pes-žena se to asi nedá, ale jsou takové případy.

25.1.2015 17:26
aseineai

XXX.XXX.16.2

Pro imattree:
Snažím se právě touto cestou zjistit jak je to časté :D.

Uživatel s deaktivovaným účtem

25.1.2015 18:53

Nevím jak majitel - pes, ale u nás fungovalo pes-kočka. Mohli spát na jednom pelechu, zatímco kocour se se psem nesnášel. Teď mám fenu, s tím stejným kocourem byli kámoši, ale s tou stejnou kočkou se nesnáší.
Ne, že by si ubližovali, ale zatím co s kocourem se i mazlili, kočka po feně i sekne, když kolem ní prochází moc blízko. To nikdy psovi nedělala.

25.1.2015 19:15

Dva psi, jedna fena, rozdílná plemena, ale všechna velká. Nežili současně a vždycky, i když byli rodinnými psy, jsem byla hlavní panička já. Všichni tři nemuseli chlapy...

26.1.2015 08:29
ať žijou psi

XXX.XXX.236.4

Já myslím, že psům je pohlaví majitele fuk (a taky kočky), zkráta mu někdo sedí víc a někdo méně. Já jsem nikdy nezaznamenala rozdíl v přístupu mých psů (i fen) k cizímu člověku podle pohlaví, ani s kočkami vidí, spíše individuální přátelství bez ohledu na pohlaví. Má to ale výjimku, takové ty pištilky. Jé to je to klášný, a ty ši ale hezkej pejsek - ty nesnášeli psi i feny.

Neregistrovaný uživatel

26.1.2015 09:42
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7

Psovi je šumák, jakého pohlaví je jeho pán, pokud se mu bude věnovat, bude pro něj srozumitelný, a bude v něm vidět přirozenou autoritu.
Naši psi mají rádi všechny členy rodiny, ale poslouchají a jako pána vždycky brali všichni psi i feny mě.

Neregistrovaný uživatel

26.1.2015 11:03
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.178.38

U nás je to tak, že oba psi-samci, mají raději kocoura, neb ten v životě nevytáhnul drápky, kočce se vyhýbají, páč ta je rapl. Oba mají asi raději mne, protože jsem s nima celý jejich život denně, kdežto muž pracovně velmi vytížený a se psy málo. Venku nevidím rozdíl v jejich chování k lidem: vybírají si spíše lidi, kteří jsou vstřícní k nim, nezáleží, jestli je to žena či muž, záleží, jestli na ně reaguje pozitivně.

Přidejte reakci

Přidat smajlík