Párkrát jsem nad tímto přemýšlela dle toho co jsem zažila a viděla a myslím si, že to vědecky asi nejde ověřit, proto to nazývám jako názorovku a ráda bych znala Váš názor na základě vašeho vztahu. :)
Oč jde?
Starý pár míval fenku křížence baseta. Oba se o ni starali s láskou a fenka je oba milovala, ale bylo vidět, že pro pána by prostě snesla i modré z nebe.
Rodina s dospělými dětmi mají smečku psů a jeden z nich, konkrétně pes, nemá rád chlapy. Od ženský by si nechal udělat cokoli, ale chlap má smůlu (není špatná zkušenost z dětství)
Všimli jste si někdy podobného chování u vašeho pejska?
Uživatel s deaktivovaným účtem
Nevím jak majitel - pes, ale u nás fungovalo pes-kočka. Mohli spát na jednom pelechu, zatímco kocour se se psem nesnášel. Teď mám fenu, s tím stejným kocourem byli kámoši, ale s tou stejnou kočkou se nesnáší.
Ne, že by si ubližovali, ale zatím co s kocourem se i mazlili, kočka po feně i sekne, když kolem ní prochází moc blízko. To nikdy psovi nedělala.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Dva psi, jedna fena, rozdílná plemena, ale všechna velká. Nežili současně a vždycky, i když byli rodinnými psy, jsem byla hlavní panička já. Všichni tři nemuseli chlapy...
Já myslím, že psům je pohlaví majitele fuk (a taky kočky), zkráta mu někdo sedí víc a někdo méně. Já jsem nikdy nezaznamenala rozdíl v přístupu mých psů (i fen) k cizímu člověku podle pohlaví, ani s kočkami vidí, spíše individuální přátelství bez ohledu na pohlaví. Má to ale výjimku, takové ty pištilky. Jé to je to klášný, a ty ši ale hezkej pejsek - ty nesnášeli psi i feny.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.42.7
Psovi je šumák, jakého pohlaví je jeho pán, pokud se mu bude věnovat, bude pro něj srozumitelný, a bude v něm vidět přirozenou autoritu.
Naši psi mají rádi všechny členy rodiny, ale poslouchají a jako pána vždycky brali všichni psi i feny mě.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.178.38
U nás je to tak, že oba psi-samci, mají raději kocoura, neb ten v životě nevytáhnul drápky, kočce se vyhýbají, páč ta je rapl. Oba mají asi raději mne, protože jsem s nima celý jejich život denně, kdežto muž pracovně velmi vytížený a se psy málo. Venku nevidím rozdíl v jejich chování k lidem: vybírají si spíše lidi, kteří jsou vstřícní k nim, nezáleží, jestli je to žena či muž, záleží, jestli na ně reaguje pozitivně.