Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.1.2015 03:15
IsaacHalley

XXX.XXX.57.229

Mate nekdo zkusenosti s letsnim se svym ctyrnohym milackem? Jde o vetsiho psa, ktery by mel byt v zavazadlovem prostoru. Slysela jsem spoustu ruznych nazoru..nekdo na to vzpomina s hruzou, nekdo doporucuje zklidnujici leky a pak je to pohoda..ja abych rekla pravdu jsem proti, mam veliky strach ovsem pokud tuto cestu budeme muset podstoupit je tu jeste moznost lodni prepravy, ktera by trvala cca 7/8 dni a pesan by byl zavreny v kleci s moznosti meho osobniho venceni 2x za den..zbytek casu by de vencil bez meho dohledu. Tak nevim co je lepsi..7/8 hodin v letadle anebo 7/8 dni na lodi? Za kazdou radu budu vdecna.

26.1.2015 07:57
samain

XXX.XXX.166.104

IsaacHalley napsal(a):
Mate nekdo zkusenosti s letsnim se svym ctyrnohym milackem? Jde o vetsiho psa, ktery by mel byt v zavazadlovem prostoru. Slysela jsem spoustu ruznych nazoru..nekdo na to vzpomina s hruzou, nekdo doporucuje zklidnujici leky a pak je to pohoda..ja abych rekla pravdu jsem proti, mam veliky strach ovsem pokud tuto cestu budeme muset podstoupit je tu jeste moznost lodni prepravy, ktera by trvala cca 7/8 dni a pesan by byl zavreny v kleci s moznosti meho osobniho venceni 2x za den..zbytek casu by de vencil bez meho dohledu. Tak nevim co je lepsi..7/8 hodin v letadle anebo 7/8 dni na lodi? Za kazdou radu budu vdecna.

Mám pár zkušeností s transatlantickýni lety. Psy jsem posílala jak cargo, i se mnou letěli jako spoluzavazadlo (v zavazadlovém prostoru).
V žádném případě, nepoužívejte zklidňovací prostředky! Mohou při vyšší hladině stresu působit kontraproduktivně.
Naučte zavčasu psa do přepravky. Jeden tip - misku s vodou dejte do mrazáku zmrznout. Pak se nebude vylívat.
Granule na cestu psům raději nedávám, kdyby jim zaskočilo, není nikdo, kdo by jim pomohl. Nejdelší let i s čekáním na přípoj trval 32hodin ( ze San Franciska).
Psům se nikdy nic nestalo. Pokud nebudete vyšilovat vy a nepřenesete to na něj, mělo by být všechno v pořádku.
Akorát ještě - musíte informovat leteckou společnost včas, aby vyhradila v nákladovém prostoru klimatuzované místo. Některé společnosti neberou psy od května do října (Delta). Ale třeba KLM nebo Air France berou celoročně.

Neregistrovaný uživatel

26.1.2015 08:20
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7

IsaacHalley napsal(a):

Zklidňující léky určitě nepoužívejte, protože kromě toho, co psala Semain mají vliv i na termoregulaci psa, a to při nízkých teplotách v zimě, nebo střídání teplot v létě (chladno v letadle x vedro venku) může psovi docela ublížit

27.1.2015 21:16
bara.beaphar

XXX.XXX.128.35

Dobrý den,

jako veterinářka souhlasím s názorem, že pokud má být pes bez dozoru v nákladovém prostoru, aplikaci sedativ bych se vyhnula. Kromě vlivu na termoregulaci a případnému opačnému účinku (vyšší vystresování zvířete) dochází i k ovlivnění motorických funkcí, takže kdyby se pes chtěl napít nebo najíst, mohl by se udusit.
Můžete ovšem použít homeopatika či Bachovy esence (po poradě s odborníkem, pokud ovšem alternativním metodám věříte), a nebo přípravky na přírodní bázi - například spot on No stress od firmy Beaphar. Obsahuje pouze kozlík lékařský, jenž je znám jako přírodní antidepresivum. Účinek samozřejmě není takový jako u sedativ ve smyslu "oblbnutí", ale celkově vyrovnává a zklidňuje zvíře.
Přeji pěkný den.

Bára.

Přidejte reakci

Přidat smajlík