Noční můra a počůrání se?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.1.2015 04:14
Paprinka

XXX.XXX.28.23

Dobrý den,
mám doma 11 týdenní stěně - psa středního plemene, s námi je teď 2 týdny. Čůrání venku zvládá na svůj věk skvěle, přes noc vencime jednou a louzicky nenachazime, přes den občas louzicky jsou, ale to je ještě v pořádku :) dnes v noci se mi ale stala příhoda, z které stále nemohu usnout a nevím, co si o tom myslet...
před chvílí nás uprostřed noci vzbudil pejsek jakoby hysterickým hlasitým pláčem-stekotem, až křikem, který zněl fakt hrozně, hrozně jsme se lekli, jako kdyby mu někdo ubližoval nebo tak, strašny zvuk. Tak jsem do vzduchu zavolala rychle jeho jméno a že jsme tady a hned přestal, rozsvítili jsme lampičku (spí s námi v loznici) a koukli na něj, co se děje - vypadal hrozně rozespale a zmateně, jako kdyby měl nějakou noční můru nebo tak něco... Ale teď to, co mě trápí - hned jsem k němu vstala, protože tohle nikdy neudělal, a měl čerstve pocurany pelech, ale jestli se pocural přitom hysterickem vylevu ze spaní nebo až potom když jsem ho vzbudila mluvenim na nej, to už říct nedokážu... Každopádně nikdy se takhle ze spaní do postele nevycural a už vůbec neměl takový zvláštní hlasitý hystericky vylev. Vzala jsem ho do náručí a šli jsme na zahradu ven, jestli chce ještě čůrat (nechtěl už, ale měla jsem pak menší skvrnu na tričku ještě od nej), choval se úplně normálně, spíš vypadal hodně ospale a téměř mi spal v náručí, takže bych se priklanela spíš k tomu, že to fakt byla nějaká velká noční můra a pocural se ve spaní... Je to možné? A je to normální? hned jak jsme se vrátili dovnitř, tak usnul a spí pořád, jako kdyby se nic nestalo... Napadá mě, že včera bylo jinak jedině to, že jsme ho večer asi na 3h včetně cesty vzali na návštěvu, kde bylo hodně lidí, ale přišlo nám, že se mu to líbí a až na tu trochu zmatenost z jiného prostředí si to docela užíval a nechal se od všech chovat a hladit a tak a nevypadal, že by měl nějaký problém :( přeci jen to ale byl jeho první výlet takhle na delší dobu k někomu pryč z našeho bytu. Domu jsme nepřišli ani nijak pozdě a šel spát asi jen o půl hodiny později, než chodí normálně, tak snad nemá nějaké trauma z toho zážitku?
Ještě jsem si uvědomila, že byl včera přes den trochu ucuranek, kdy mu to ujelo doma 5x za den, což je na něj zrovna docela hodně (předtím byly asi 2 nehody denne v průměru s nim), ale říkali jsme si, že to je ještě malé stěně a má jen blbý curaci den, ale teď a touhle noční scénou mám strach, jestli mu není něco víc a nemá třeba nějakou infekci močového měchýře? Fakt nevím, co si o tom myslet... Měli bychom a ním zajet k veterináři pro jistotu? Nebo čekat, jestli se to bude opakovat a bude se chovat přes den a další noc normálně? Jsem z toho hrozně nešťastná a mám o něj strach, hrozně mě vylekal, jestli třeba nemohlo jít i o nějaký záchvat nebo to byla opravdu jen noční můra :( prosím o názor, co to mohlo být a co byste na mém místě dělali.
Moc děkuji.

30.1.2015 05:50
Žaneta kocková

XXX.XXX.80.130

Já bych počkala, až jestli se to stane znovu. Ono se mu opravdu mohlo zdát něco, u čeho se počůral, zažil den plný zážitků, které se mohou ve snu tak trochu "převrátit". Hlavně přestaňte vyšilovat vy, to mu nepomůže zcela jistě a nic nerozhodí psa tak, jako majitel.

30.1.2015 09:01
katkaa1

XXX.XXX.180.30

Paprinka, v prvom rade to chce kľuuuuud :)
Zrejme sa mu niečo zlé snívalo, to sa stáva, aj deti sa niekedy budia s plačom. Keby sa to opakovalo každú noc, alebo častejšie potom je treba to začať riešiť.

Přidejte reakci

Přidat smajlík