Vitamíny pro staršího pejska

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.2.2015 10:39
Gabca25

XXX.XXX.75.83

Dobrý den, zdravím všechny pejskaře.

Mám 11-ti letou fenečku křížence střední velikosti a potřebovala bych radu ohledně vitamínů (doplňků stravy).

Fenka nemá žádné vážné zdravotní problémy, ale už se ji hůře zvedá z pelíšku a na dlouhé procházky už také nemá tolik sil. Slyšela jsem od vitamínech, které se podávají jako dobrůtky, to by se mi pro ní líbilo, protože i ve svém věku mlsá velmi ráda :)

Děkuji za každou radu.

Gábina Tomková

3.2.2015 10:43
pidla

XXX.XXX.106.11

Gabca25 napsal(a):
Dobrý den, zdravím všechny pejskaře.

Mám 11-ti letou fenečku křížence střední velikosti a potřebovala bych radu ohledně vitamínů (doplňků stravy).

Fenka nemá žádné vážné zdravotní problémy, ale už se ji hůře zvedá z pelíšku a na dlouhé procházky už také nemá tolik sil. Slyšela jsem od vitamínech, které se podávají jako dobrůtky, to by se mi pro ní líbilo, protože i ve svém věku mlsá velmi ráda :)

Děkuji za každou radu.

Gábina Tomková

Čím krmíte? Nemá smysl přemýšlet nad doplňky stravy, když nevíme, jaký je základ a co je tedy potřeba doplnit.

3.2.2015 15:36
katkaa1

XXX.XXX.180.30

pidla napsal(a):
Čím krmíte? Nemá smysl přemýšlet nad doplňky stravy, když nevíme, jaký je základ a co je tedy potřeba doplnit.

Ja celkom nesúhlasím, že u starého psa nemá zmysel nič podávať ak má vyváženú stravu. Starý pes si už proste z tej stravy často nedokáže "vziať" všetko čo potrebuje a keď bolia kĺby starobou tak už to môžete iba zmierniť a niektoré doplnky výživy sú naozaj vhodné a na mieste. Mám dobrú skúsenosť s MSM od Alavis, staršej artrotickej fene veľkého plemena sa po podávaní výrazne polepšilo.
http://www.spokojenypes.cz/pohybovy-aparat/alavis-msm-glukosamin-sulfat-pro-psy-60tbl?id=61844.

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.2.2015 15:46

Dobrou zkušenost mám s přípravkem Giom intenzivní kloubní výživa, obsahuje glukosamin, chondroitin a msm.

3.2.2015 20:49
bara.beaphar

XXX.XXX.128.35

Dobrý den,

je přirozené, že psí tělo s přibývajícím věkem nefunguje tak jako zamlada, a protože asi všichni majitelé psů chtějí, aby tady jejich čtyřnohý parťák s nimi strávil co nejdelší čas, je vhodné přijmout určitá opatření. Většina výrobců komerčních krmiv má ve své nabídce i granule či konzervy právě pro psí seniory, které jsou upraveny tak, aby z nich zvíře dostávalo stále co nejvíce živin. Často bývají obohacena i o kloubní výživu. Pokud má Váš pes už počínající pohybové problémy, zvážila bych přidávání kloubní výživy ke krmivu. U veterináře nebo i v e-shopech seženete různé přípravky v podobě tablet, ale i sirupu. Výborný účinek na klouby má harpagofyt, který je v některých přípravcích již obsažen, nebo se dá dokoupit i zvlášť. Samozřejmostí jsou kolagen, kyselina hylauronová, glukosamin sulfát, chondoitin sulfát a MSM, které jsou v přípravcích na podporu kloubů běžně.
Kromě toho můžete svému pejskovi pomáhat i při odměňování jeho poslušnosti díky fun Kčním pamlskům, které jsou na trhu. Tyto pamlsky nejen dobře chutnají, ale jsou obohaceny o vitamíny, minerály a další složky, které psovi prospívají. Pro Vaši fenečku by připadaly v úvahu Doggy's senior, které obsahují například i L-karnitin, který podporuje funkci svalů a spalování tuků. Kromě toho jsou v nabídce i pamlsky se zvýšeným obsahem biotinu, který pomáhá udržet dobrou kvalitu srsti a kůže jako takové, pamlsky pro štěňata, pro psy ve vysokém fyzickém výkonu, pamlsky obohacené o kloubní výživu nebo pamlsky snižující vznik zubního kamene..
Přeji pěkný den!

Bára.

4.2.2015 03:19
fikovnice

XXX.XXX.99.69

bara.beaphar napsal(a):
Dobrý den,

je přirozené, že psí tělo s přibývajícím věkem nefunguje tak jako zamlada, a protože asi všichni majitelé psů chtějí, aby tady jejich čtyřnohý parťák s nimi strávil co nejdelší čas, je vhodné přijmout určitá opatření. Většina výrobců komerčních krmiv má ve své nabídce i granule či konzervy právě pro psí seniory, které jsou upraveny tak, aby z nich zvíře dostávalo stále co nejvíce živin. Často bývají obohacena i o kloubní výživu. Pokud má Váš pes už počínající pohybové problémy, zvážila bych přidávání kloubní výživy ke krmivu. U veterináře nebo i v e-shopech seženete různé přípravky v podobě tablet, ale i sirupu. Výborný účinek na klouby má harpagofyt, který je v některých přípravcích již obsažen, nebo se dá dokoupit i zvlášť. Samozřejmostí jsou kolagen, kyselina hylauronová, glukosamin sulfát, chondoitin sulfát a MSM, které jsou v přípravcích na podporu kloubů běžně.
Kromě toho můžete svému pejskovi pomáhat i při odměňování jeho poslušnosti díky fun Kčním pamlskům, které jsou na trhu. Tyto pamlsky nejen dobře chutnají, ale jsou obohaceny o vitamíny, minerály a další složky, které psovi prospívají. Pro Vaši fenečku by připadaly v úvahu Doggy's senior, které obsahují například i L-karnitin, který podporuje funkci svalů a spalování tuků. Kromě toho jsou v nabídce i pamlsky se zvýšeným obsahem biotinu, který pomáhá udržet dobrou kvalitu srsti a kůže jako takové, pamlsky pro štěňata, pro psy ve vysokém fyzickém výkonu, pamlsky obohacené o kloubní výživu nebo pamlsky snižující vznik zubního kamene..
Přeji pěkný den!

Bára.

Už zase "skrytá" reklama?!

4.2.2015 07:18
pidla

XXX.XXX.106.11

katkaa1 napsal(a):
Ja celkom nesúhlasím, že u starého psa nemá zmysel nič podávať ak má vyváženú stravu. Starý pes si už proste z tej stravy často nedokáže "vziať" všetko čo potrebuje a keď bolia kĺby starobou tak už to môžete iba zmierniť a niektoré doplnky výživy sú naozaj vhodné a na mieste. Mám dobrú skúsenosť s MSM od Alavis, staršej artrotickej fene veľkého plemena sa po podávaní výrazne polepšilo.
http://www.spokojenypes.cz/pohybovy-aparat/alavis-msm-glukosamin-sulfat-pro-psy-60tbl?id=61844.

Já jsem někde psala, že nemá smysl nic podávat? Psala jsem, že nemá smysl radit doplňky, pokud nevíme, čím je pes krmený. Samozřejmě že doplňky výživy můžou pomoct. Ale nejdřív je potřeba vědět, co je ten základ, který těmi doplňky doplníte.

4.2.2015 08:53
katkaa1

XXX.XXX.180.30

pidla napsal(a):
Já jsem někde psala, že nemá smysl nic podávat? Psala jsem, že nemá smysl radit doplňky, pokud nevíme, čím je pes krmený. Samozřejmě že doplňky výživy můžou pomoct. Ale nejdřív je potřeba vědět, co je ten základ, který těmi doplňky doplníte.

Ja si ale stále myslím, že to ako je kŕmený je v tomto prípade jedno, ani tie najlepšie granule, ani vyvážené kŕmenie barfom seniorovi proste nemusí stačiť. Ak by bol pes v zlej kondícii to by bolo niečo iné, boľavým kĺbom a artróze môžu uľaviť už jedine doplnky na to určené a aj to len do určitej miery.

4.2.2015 13:11
bara.beaphar

XXX.XXX.201.101

fikovnice napsal(a):
Už zase "skrytá" reklama?!

Promiňte, ale přímé odkazy na výrobky a přímé názvy výrobků tu zveřejňuje leckdo. Nevidím nic špatného na tom, když někomu řeknu o existenci určitého výrobku. Nikdy nikomu nic nenutím a nepřesvědčuji ho, aby si daný výrobek koupil. Nabízím pouze možnost řešení.
Přeji pěkný den.

Bára.

5.2.2015 16:07
Gabca25

XXX.XXX.75.83

Ještě jednou dobrý den, všem děkuji za odpovědi. Krmíme kvalitním krmivem, ale myslím, že v tomto věku si pejsek již zaslouží nějaké vitamíny navíc

Ptala jsem se na konkrétní výrobky, které bych mohla naší čtyřnohé babičce koupit, takže jsem ráda, za konkrétní odkazy, alespoň jsem to nemusela nikde složitě hledat :)

Vitamíny od Beapharu se mi líbí a určitě to vyzkoušíme. Našla jsem je ve spoustě obchodech a za rozumné ceny

Pokud máte s vitamíny nějaké další zkušenosti, budu ráda za každou další informaci.

Gábina

6.2.2015 10:21

Gabca25 napsal(a):
Ještě jednou dobrý den, všem děkuji za odpovědi. Krmíme kvalitním krmivem, ale myslím, že v tomto věku si pejsek již zaslouží nějaké vitamíny navíc

Ptala jsem se na konkrétní výrobky, které bych mohla naší čtyřnohé babičce koupit, takže jsem ráda, za konkrétní odkazy, alespoň jsem to nemusela nikde složitě hledat :)

Vitamíny od Beapharu se mi líbí a určitě to vyzkoušíme. Našla jsem je ve spoustě obchodech a za rozumné ceny

Pokud máte s vitamíny nějaké další zkušenosti, budu ráda za každou další informaci.

Gábina

Moje 9, 5 letá fenka začala mít také problémy se vstáváním. Nic dramatického, ale vstávala pomaleji a než se rozchodila tak byla jakoby ztuhlá. Občas taky pár kroků po vstanutí zakulhala. Veterinář nám potvrdil to, co jsme si mysleli. Fenka má lehkou artrózu na předních nožkách (na jedné loket, na druhé rameno).

Koupila jsem jí Alavis Triple Blend. Je sice pro koně ale složení je úplně stejné jako má Alavis pro psy a je mnohem levnější (větší množství + lepší cena). Dávám jí ho každý večer + ráno dostává hydrolizovaný kolagen.

Po měsíci se fenka hodně zlepšila. Kulhat jsem ji neviděla ani nepamatuju. Po delším ležení sice nevyskočí jak za mlada, ale zvedá se mnohem lépe. Bez problémů zvládá každý den 5km procházku během které lítá jako šílená. Problém jí nedělají ani delší výlety a druhý den nekulhá.

Přípravků je celá řada. Každému pejskovi sedne a pomůže něco jiného.

6.2.2015 10:43
ainu

XXX.XXX.79.45

U meho temer 15leteho pejska (vorisek, 10kg) pouzivam Apto-flex kapky (chondroprotektivum):
http://www.veterinarnipece.cz/aptus-apto-flex-vet-sirup-27.html

+ ted pres zimu pro imunitu Sangrim:
http://www.veterinarnipece.cz/sangrim-champion-pl-sol-20ml-73.html

+ probiotika:
http://krmivo-a-vitaminy-pro-kocky.heureka.cz/probican-pasta-15-ml/

V ramci moznosti spokojenost, nema zadne vazne potize, a vzhledem k veku je cily a v pohode.

6.2.2015 11:11

Můj starý pes měl problémy se vstáváním a chůzí do schodů a hodně se zlepšil po podávání alavis single.Jinak jsou i jiné druhy, dobrý je alavis celadrin, jistě v nabídce něco vyberete. Jinak jak píše nade mnou Ainu, Sangrim máme taky odskoušený na několika psech a je fakt super.

6.2.2015 11:16
vava69

XXX.XXX.136.28

My jsme dávali Alavis 5 pro dvanáctiletého jezevčíka. Když se to zlepšilo tak přidáváme jen hydrolyzovaný kolagen. Dnes je mu 15 a běhá jako zamlada.

Přidejte reakci

Přidat smajlík