Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.2.2015 07:59
robik11@seznam.cz

XXX.XXX.217.1

Dobrý den mám štěně 5 měsícu a okusuje mladé stromky, dá se proti tomu něco dělat?Dík za rady.

4.2.2015 08:02
kopek

XXX.XXX.221.225

Dá...
1. Oplotiť stromčeky
2. Zatvárať psa
3. Počkať kým dospeje a dostane rozum
Toto "kúsacie obdobie" má snáď každé šteňa, pričom výška škody je priamoúmerná veľkosti psa. Poznám to z vlastnej skúsenosti - mám šteňa SAO.

4.2.2015 09:33
kobroor

XXX.XXX.41.2

Ještě bych dodala za 4. Nabídnout psovi na kousání něco jiného.. Třeba i nařezanou větev z třešně.. Našim psům taky stromky chutnaly, takže všechny jedlé máme oplocené, i když teď si jich už nevšímají...

4.2.2015 10:02
conie

XXX.XXX.206.202

Podle vlastní zkušenosti se dá dělat jedině to, že zamezíte přístup ke stromkům, pokud je to technicky možné. Moje šarplaninka tak do 14 měsíců si taky zahrála na zahradního architekta, nevydržel to ani jeden z malých stromků. Nakonec je i vytahala a nadělala z nich třísky. Protože jsem chtěla, aby hlídala celý pozemek, nezavírala jsem ji a oplotit stromky bylo technicky nemožné, musel by se oplotit každý zvlášť. Takže jsme to vzali jako "daň". Po dosažení 2 let už na zahradě nezničila vůbec nic, nově zasazené stromky pěkně rostou a pozemek je perfektně hlídaný. Hodně radosti se šarplanincem!

4.2.2015 10:28
kopek

XXX.XXX.221.225

kobroor napsal(a):
Ještě bych dodala za 4. Nabídnout psovi na kousání něco jiného.. Třeba i nařezanou větev z třešně.. Našim psům taky stromky chutnaly, takže všechny jedlé máme oplocené, i když teď si jich už nevšímají...

To som skúsil, ale to čo ponúkne pán nejako nechutí. Na ohrýzanie je lepšie to, čo si pes vyberie sám.

4.2.2015 13:40
kobroor

XXX.XXX.41.2

kopek napsal(a):
To som skúsil, ale to čo ponúkne pán nejako nechutí. Na ohrýzanie je lepšie to, čo si pes vyberie sám.

Ledaže byste ty klacky zapíchal do země a dělal, že to jsou stromy

4.2.2015 17:51
conie

XXX.XXX.206.202

Obávám se, že silně podceňujete inteligenci pastevců... Prostě - zavírat, oplotit nebo se smířit.

Přidejte reakci

Přidat smajlík