Německý ovčák – jaké jsou výdaje na psa

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.2.2015 15:13
kiko967

XXX.XXX.148.130

Ahojte.Kolik vás německý ovčák stojí?
Kolik stojí krmení na měsíc, různé přípravky? Chystám se koupit fenu...Děkuju smajlík

6.2.2015 15:35
kykyna

XXX.XXX.153.126

kiko967 napsal(a):
Kolik stojí krmení na měsíc, různé přípravky? Chystám se koupit fenu...Děkuju smajlík

Vhodné není ptát se kolik to stojí, a kolik sežere! On je totiž rozdíl, jestli kupujete levné granule, drahé, nebo maso ;-)
Kamarádka kupuje levné granule - dva vlčáci jí stojí cca 600 Kč na měsíc. A pokud jsou zdraví, žádný jiný výdaj s nimi nemá.

6.2.2015 15:36
kykyna

XXX.XXX.153.126

Akorát staroušovi kupuje sem tam něco na klouby, ale tomu už je 14 let...

6.2.2015 15:37
koňadra

XXX.XXX.128.24

Tahle otázky naprosto nechápu! Nedávno se tady někdo ptal, kolik stojí měsíčně čivava. Co si myslíte, že dostanete za odpověď? Někoho jen krmení stojí třeba 1000 Kč na měsíc, někoho 3000. Někdo se psem chodí na cvičák (taky asi různé ceny), někdo ne. Někdo psa koupe v šampónu pro lidi, jiný koupí nějaký speciální pro psy za 500, někdo nekoupe vůbec atd. Atd. Někdo má psa v bytě a koupí mu pelech za 1000 Kč, jinému stačí vyřazená deka, někdo má psa venku v boudě, která stojí 5 tisíc, nebo ji stluče sám, k tomu třeba kotec... Někomu stačí obojek za 150 Kč, někdo má za 500 atd. Atd. A co když pes bude nemocný a bude muset na drahou operaci? Nebo bude alergik a bude potřebovat speciální granule? V první řadě si ujasněte, co vlastně chcete - např. čím krmit? Když granule, tak si najdu, kolik toho tak ten pes sežere a zjistím, že mám 15 kg pytel na měsíc, tak mě bude stát cenu pytle + třeba nějaké pamlsky. Pak si ujasněte, co se psem chcete dělat, kde ho budete mít ubytovaného a od toho se potom budou odvíjet náklady.

6.2.2015 15:43
kykyna

XXX.XXX.153.126

koňadra napsal(a):
Tahle otázky naprosto nechápu! Nedávno se tady někdo ptal, kolik stojí měsíčně čivava. Co si myslíte, že dostanete za odpověď? Někoho jen krmení stojí třeba 1000 Kč na měsíc, někoho 3000. Někdo se psem chodí na cvičák (taky asi různé ceny), někdo ne. Někdo psa koupe v šampónu pro lidi, jiný koupí nějaký speciální pro psy za 500, někdo nekoupe vůbec atd. Atd. Někdo má psa v bytě a koupí mu pelech za 1000 Kč, jinému stačí vyřazená deka, někdo má psa venku v boudě, která stojí 5 tisíc, nebo ji stluče sám, k tomu třeba kotec... Někomu stačí obojek za 150 Kč, někdo má za 500 atd. Atd. A co když pes bude nemocný a bude muset na drahou operaci? Nebo bude alergik a bude potřebovat speciální granule? V první řadě si ujasněte, co vlastně chcete - např. čím krmit? Když granule, tak si najdu, kolik toho tak ten pes sežere a zjistím, že mám 15 kg pytel na měsíc, tak mě bude stát cenu pytle + třeba nějaké pamlsky. Pak si ujasněte, co se psem chcete dělat, kde ho budete mít ubytovaného a od toho se potom budou odvíjet náklady.

Přesně tak.

6.2.2015 15:45
bonča

XXX.XXX.68.253

koňadra napsal(a):

Přesně. Máte krmení cca 15 kg granulí na měsíc, či maso. Krmení - záleží na kondici a nárocích psa. K tomu vybavení - obojky, postroje, náhubek, pelech, bouda, kotec. Hlavně musíte počítat i s náklady na veterináře. Co když Vám nebude stačit jen přeočkování? Co úraz, či nemoc? Co RTG, vyhodnocení apod.? Atd.atd.

6.2.2015 16:22
pidla

XXX.XXX.106.11

Největší výdaje jsou za veterinu. Můžete mít štěstí a nebudete veterináře celý život potřebovat jinak než na očkování, ale taky může mít fenka třeba dysplazii loktů, zánět dělohy, může něco sežrat a ucpat si střeva... Cokoliv. To pak lítají desetitisíce, jen to hvízdne.

6.2.2015 18:46
rapotacka11

XXX.XXX.32.20

Když si ji vezme na dočasku, tak jí to snad to sdružení bude proplácet...?

6.2.2015 18:53
kykyna

XXX.XXX.153.126

rapotacka11 napsal(a):
Když si ji vezme na dočasku, tak jí to snad to sdružení bude proplácet...?

To záleží na domluvě, ale spíše ano.
Já beru pejsky občas na dočasku, ale nikdy jsem ni c nedostala - ale je pravda, že veterinární obtíže nebyly nikdy.

6.2.2015 19:56
davidka

XXX.XXX.212.160

Je fajn, že si chcete zjistit náklady dopředu. Vypočítat si to ale musíte opravdu sám.

- pořizovací cena (dle chovky, spojení, úspěchů na výstavách, závodech, zkouškách apod.), můžete zaplatit 5.000, - nebo taky 20.000, - Kč.

- očkování, odčervení

- kvalitní krmení (hlavně než pes dospěje, je to velmi důležité), musíte si rozmyslet, jestli krmit masem nebo granulemi. U obou může být velký rozdíl v ceně podle kvality. Taky v některých oblastech není maso v menším množství dostupné, musíte si nechat zavážet a tudíž musíte mít velký mrazák (a připočíst si náklady na elektřinu). Taky je rozdíl, jestli máte zaleninu a ovoce své nebo budete kupovat v maloobchodě.

- základní vybavení je cenově zanedbatelné, vodítko, náhubek, kartáč nebo hřeben, pelech. Pokud budete cvičit služebku, přidejte stopovačku, aport. Drahé mohou být poplatky na cvičáku, někde máte figuranta v ceně, někde si ho musíte platit zvlášť. A pak také každé zkoušky a závody něco stojí, nejen zápisné, ale i třeba cesta.

- pokud chcete vystavovat a uchovňovat, k výstavním poplatkům připočtěte také ještě cestu. A cenu za povinná i nepovinná vyšetření (DKK. DLK...).

- nejdražší je nemocný pes. Ta cena se odhadnout moc nedá, pokud nejste při penězích, dělejte si průběžně rezervu. Např. operace torze vás může přijít i na 40.000, - Kč, ale i drobné zákroky nejsou levné, stát se může cokoli kdykoli.

- poplatek obci (dle vaší místní vyhlášky).

6.2.2015 20:08
Nicola

XXX.XXX.213.74

kiko967 napsal(a):

Mám fenu velkého plemene, jelikož si zatím ještě eviduji výdaje tak můžu poskytnout menší info. Prvně teda krmení, krmím masem plus kolagen, pivovarské kvasnice, mořská řasa a ostropestřecový olej, feňule sní přibližně 700g masa(kosti) denně a se vším všudy to vyjde kolem 1000 Kč měsíčně.
Pak tu je veterina: očkování (psinka, vzteklina, tetanus), jednou zánět spojivek a jednou psincový kašel mě stálo 3000 (každopádně je vhodné mít někde v úschovně aspoň 20tisíc, kdyby muselo dojít na nějakou větší operaci, případně psa pojistit).
Dále je tu výcvik, když nepočítám benzín za dojíždění, tak za kolo poslušnosti dám 100, kolo obrany 100, tedy pokud chodíte poctivě každý týden máte to min. 800 za měsíc. Dále je vhodné být členem na nějakém cvičáku což je u mě za 1500/rok eventuelně členem klubu vašeho plemene, což je taky za nějaký poplatek. Kolik stojí zápisné na výstavu, to si může každý zjistit sám (ale výstavy nejsou nutností na rozdíl od výcviku, který je u pracovního plemene dost důležitý)
No a v neposlední řadě je tu vybavení pro psa, hračky, výcvikové pomůcky, klec nebo mříž do auta to se snad ani spočítat nedá, prostě se kupuje, co je potřeba, ale zaokrouhlila bych to na těch 5000 za rok. Pokud člověk už vybavení má, asi ho to tolik stát nebude, ale předpokládám vzhledem k povaze vašeho dotazu, že žádnou výbavu nemáte.

Víc mě zrovna teď nenapadá, tak snad Vám ta kalkulace pomůže při rozhodování:D.

6.2.2015 20:14
rapotacka11

XXX.XXX.32.20

kiko967 napsal(a):

Není to tahle ?

https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/2886324/pomoc-docaska#a2886324.

Přidejte reakci

Přidat smajlík