Fenka se počůrává v noci ve spánku

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.2.2015 15:16
kykyna

XXX.XXX.153.126

Moje fenka se v noci ve spánku počůrává
Proč myslíte? Čím to může být?
Je kastrovaná, může to být inkontinence, to vím, ale popravdě mě nenapadlo, že inkontinence znamená naprosté vyprázdnění močáku ve spánku. Spíš jsem myslela, že je to učůrávání a že se týká velkých psů, ona je malá.
Prvně se jí to stalo před rokem a od té doby už asi 6x - naposledy na dnešek v noci..

Neregistrovaný uživatel

6.2.2015 15:45
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7

kykyna napsal(a):
Moje fenka se v noci ve spánku počůrává
Proč myslíte? Čím to může být?
Je kastrovaná, může to být inkontinence, to vím, ale popravdě mě nenapadlo, že inkontinence znamená naprosté vyprázdnění močáku ve spánku. Spíš jsem myslela, že je to učůrávání a že se týká velkých psů, ona je malá.
Prvně se jí to stalo před rokem a od té doby už asi 6x - naposledy na dnešek v noci..

Inkontinence znamená únik moči, takže ne učůrávání, ale samovolné odtékání. K inkontinenci související s kastrací feny nejčastěji dochází 1-1, 5 roku po kastraci, a bez podávání léků se stav postupně zhoršuje.

6.2.2015 15:49
kykyna

XXX.XXX.153.126

\ona je kastrovaná již 5 let. A mohou být i jiné příčiny? Jinak jsou na to léky, že?

Neregistrovaný uživatel

6.2.2015 15:51
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7

kykyna napsal(a):
\ona je kastrovaná již 5 let. A mohou být i jiné příčiny? Jinak jsou na to léky, že?

Můžou být i jiné příčiny, ale to budete muset fenku nechat vyšetřit urologem, a ten s vámi probere i případnou léčbu.

6.2.2015 17:07
rapotacka11

XXX.XXX.32.20

Čim větší fena, tím větší potopa...
Hlavně v zimě je to paráda...
Léky jsou. Dávkování se musí vychytat. Dr. řekla, jak mám dávkovat. Bylo to moc.
Feně bylo viditelně špatně. Ubrala jsem, nestačilo to, zas jsem trochu upravila -
prodloužila intervaly mezi podáním léku, aby to nevadilo feně, ale aby to zabralo.
Po větší námaze nebo když fena zmokla, prochladla, nezabíralo nic.

Taky nás to potkalo později.
Ne hned po operaci.

6.2.2015 17:20
kykyna

XXX.XXX.153.126

Z těch léků jí může být i špatně? Já se zblázním Ta moje holka ze všech našich psů odnese všechno...
Prochladnout může... Někdy je jí venku zima, ale bundu moc nenosí..

6.2.2015 17:22
kykyna

XXX.XXX.153.126

rapotacka11 napsal(a):
Léky jsou. Dávkování se musí vychytat. Dr. řekla, jak mám dávkovat. Bylo to moc.
Feně bylo viditelně špatně. Ubrala jsem, nestačilo to, zas jsem trochu upravila -
prodloužila intervaly mezi podáním léku, aby to nevadilo feně, ale aby to zabralo.

Ne hned po operaci.

A jak často se počůrávala? jakým způsobem? Taky ve spánku? A k čemu jsou ty léky? Co způsobují? Víte myslím, čím pomáhají, jaký účinkem,.,.

6.2.2015 17:36
scylla

XXX.XXX.150.32

Http://www.vedilab.cz/poradna/incurin-na-inkontinenci-4/

tady o tom něco je. Proto bych nikdy nenechala kastrovat fenu jinak než ze zdravotních důvodů. Můžete přidat hydrolyzovaný kolagen jako podpůrný prostředek, ten nemá nežádoucí účinky žádné, protože to není chemie a substituce hormonu.

6.2.2015 17:37
rapotacka11

XXX.XXX.32.20

Jsou to hormony. Po kastraci se jí netvoří...
Ano, bylo ji evidentné zle.
Nejdřív to začalo vždy, když se postavila.
Pak vleže, pak i ve spánku.
Nevěděla o tom, ani když byla vzhůru..

6.2.2015 17:37
pidla

XXX.XXX.106.11

Já bych především nechala fenku důkladně vyšetřit. Že je kastrovaná, ještě nemusí nutně znamenat, že jde o pokastrační inkontinenci. Možných příčin je celá řada.

6.2.2015 17:44
scylla

XXX.XXX.150.32

Zase tolik moc jich není a příznaky jsou typické.

Neregistrovaný uživatel

6.2.2015 18:05
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7

rapotacka11 napsal(a):

Ne hned po operaci.

My jsme to měli stejně, ale přišlo to hned rok po kastraci, takže jsme si tohle "užili" celých 10 let - v bytě paráda!

6.2.2015 18:10
kykyna

XXX.XXX.153.126

scylla napsal(a):
Http://www.vedilab.cz/poradna/incurin-na-inkontinenci-4/

tady o tom něco je. Proto bych nikdy nenechala kastrovat fenu jinak než ze zdravotních důvodů. Můžete přidat hydrolyzovaný kolagen jako podpůrný prostředek, ten nemá nežádoucí účinky žádné, protože to není chemie a substituce hormonu.

Já si bohužel tenkrát nemohla vybrat, jestli kastrovat chci nebo nechci...

6.2.2015 18:14
rapotacka11

XXX.XXX.32.20

My jsme měli zánět a kastraci v 7, 5 r.
Začalo to víc než po roce.
Dožila se 12, 5 r.
Prášek poměrně pomáhal.
Ale problémy se vyskytovaly.Naše byla, kde chtěla - venku, doma.
Ale byla to labradorka ocásek, takže doma.
Poslední zima - hrůza a děs, peklo, nepřeháním.
Kdo zažil, rozumí.

6.2.2015 18:15
scylla

XXX.XXX.150.32

Myslím, že každý může svého psa ochránit, odaduji, že jste si vzala fenku z nějakého OS a měla jste kastraci ve smlouvě. Jeslti jsem se trefila, informujte to OS a žádejte náhradu za léky a léčbu.

6.2.2015 18:32
kykyna

XXX.XXX.153.126

scylla napsal(a):
Myslím, že každý může svého psa ochránit, odaduji, že jste si vzala fenku z nějakého OS a měla jste kastraci ve smlouvě. Jeslti jsem se trefila, informujte to OS a žádejte náhradu za léky a léčbu.

Nene, bylo to jinak. Tenkrát jsem bydlela ještě u mámy (byla jsem ještě ve škole), fenku jsme našli jako zubožené štěně a nechali si ji. S kastrací jsem nesouhlasila, ale matka mě upozornila, že až jednou nebudu doma, odveze jí na kastraci sama...
Dodnes se kvůli tomu hádáme. Ještě se do mě v čekárně pustil nějakej pán (nevěděl, že to přehnal a že to nebyla moje volba) a já jsem utekla s brekem...
No raději nemluvit

Uživatel s deaktivovaným účtem

6.2.2015 20:11
Uživatel s deaktivovaným účtem

Je to odvrácená strana kastrace. Proto ( jeden z důvodů ) bych fenu bez potíží kastrovat nenechala.

8.2.2015 14:48
nexxi

XXX.XXX.228.56

Taky mám kastrovanou fenu, měla zánět dělohy. Prvně spíš ukapávala, dalo se to snášet.. Bohužel kvůli těžké alergii začla jíst prednison který ještě zhoršuje všechno možné a to už se čuba budlia v loužích.. Nasadila jsem propalin (doporučuju kouit urilin - stejné složení, líp se dávkuje - po kapkách) - první zlepšení nastalo hned, dala jsem, fena se už nepočůrala, ale ukapkávání zůstalo.. Po půl roce - nekecám - teprve došlo k odstranění veškerého ukapávání.. Jediné nastane, pokud si fena hooodně namůže břicho - je to živel, takže chodíme běhat, tahat.. Ale ta moje je teda velká.. Po půl roce je na třetinovém dávkování na den. Doporučuji ale opravdu spíš ten propalin - urilin - to není hormonální léčba, je to sice taky chemie, ale ne hormony.a na spaní doporučuju bud koupit podložky, na kterých se přebalájí mimina - nahoře buničina, a dole igelit, nebo se dají v lékárnách sehnat takovéto podložky které se dávají pod staré nemocné lidi, bývají někdy levnější.

8.2.2015 17:12
floyd

XXX.XXX.18.54

Nám se začal ve spánku počůrávat nekastrovaný pětiletý pes. Veterinární vyšetření ukázalo lehký zánět močového měchýře a struvity v moči. Dostal atb a veterinární dietu, zánět se díky atb vyléčil rychle, struvity ustupovaly pomaleji, ale po 3 měsíční dietě byl (a je) zcela v pořádku. Počůrávání nemusí být způsobeno kastrací, nejprve fenu nechte pořádně urologicky vyšetřit.

8.2.2015 17:16
pidla

XXX.XXX.106.11

floyd napsal(a):
Nám se začal ve spánku počůrávat nekastrovaný pětiletý pes. Veterinární vyšetření ukázalo lehký zánět močového měchýře a struvity v moči. Dostal atb a veterinární dietu, zánět se díky atb vyléčil rychle, struvity ustupovaly pomaleji, ale po 3 měsíční dietě byl (a je) zcela v pořádku. Počůrávání nemusí být způsobeno kastrací, nejprve fenu nechte pořádně urologicky vyšetřit.

Přesně tak. Tady jsou lidi se vším hned rychle hotoví - kastrovaná fena se počůrává rovná se je inkontinentní v důsledku kastrace. Až pokud by zadavatel napsal, že jde o nekastrovanou fenu nebo psa, tak by se začalo přemýšlet o tom, že inkontinence může mít jinou příčinu. Přitom pomočování v důsledku infekce je výrazně častější než pokastrační inkontinence.

11.2.2015 12:14
katty

XXX.XXX.83.38

Naší fence se tak projevovaly močové kamínky. . .

Neregistrovaný uživatel

22.2.2022 11:10
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!

Přidejte reakci

Přidat smajlík