Moje fenka se v noci ve spánku počůrává
Proč myslíte? Čím to může být?
Je kastrovaná, může to být inkontinence, to vím, ale popravdě mě nenapadlo, že inkontinence znamená naprosté vyprázdnění močáku ve spánku. Spíš jsem myslela, že je to učůrávání a že se týká velkých psů, ona je malá.
Prvně se jí to stalo před rokem a od té doby už asi 6x - naposledy na dnešek v noci..
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7
kykyna
napsal(a):
Moje fenka se v noci ve spánku počůrává
Proč myslíte? Čím to může být?
Je kastrovaná, může to být inkontinence, to vím, ale popravdě mě nenapadlo, že inkontinence znamená naprosté vyprázdnění močáku ve spánku. Spíš jsem myslela, že je to učůrávání a že se týká velkých psů, ona je malá.
Prvně se jí to stalo před rokem a od té doby už asi 6x - naposledy na dnešek v noci..
Inkontinence znamená únik moči, takže ne učůrávání, ale samovolné odtékání. K inkontinenci související s kastrací feny nejčastěji dochází 1-1, 5 roku po kastraci, a bez podávání léků se stav postupně zhoršuje.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7
kykyna
napsal(a):
\ona je kastrovaná již 5 let. A mohou být i jiné příčiny? Jinak jsou na to léky, že?
Můžou být i jiné příčiny, ale to budete muset fenku nechat vyšetřit urologem, a ten s vámi probere i případnou léčbu.
Čim větší fena, tím větší potopa...
Hlavně v zimě je to paráda...
Léky jsou. Dávkování se musí vychytat. Dr. řekla, jak mám dávkovat. Bylo to moc.
Feně bylo viditelně špatně. Ubrala jsem, nestačilo to, zas jsem trochu upravila -
prodloužila intervaly mezi podáním léku, aby to nevadilo feně, ale aby to zabralo.
Po větší námaze nebo když fena zmokla, prochladla, nezabíralo nic.
Taky nás to potkalo později.
Ne hned po operaci.
rapotacka11
napsal(a):
Léky jsou. Dávkování se musí vychytat. Dr. řekla, jak mám dávkovat. Bylo to moc.
Feně bylo viditelně špatně. Ubrala jsem, nestačilo to, zas jsem trochu upravila -
prodloužila intervaly mezi podáním léku, aby to nevadilo feně, ale aby to zabralo.
Ne hned po operaci.
A jak často se počůrávala? jakým způsobem? Taky ve spánku? A k čemu jsou ty léky? Co způsobují? Víte myslím, čím pomáhají, jaký účinkem,.,.
Http://www.vedilab.cz/poradna/incurin-na-inkontinenci-4/
tady o tom něco je. Proto bych nikdy nenechala kastrovat fenu jinak než ze zdravotních důvodů. Můžete přidat hydrolyzovaný kolagen jako podpůrný prostředek, ten nemá nežádoucí účinky žádné, protože to není chemie a substituce hormonu.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7
rapotacka11
napsal(a):
Ne hned po operaci.
My jsme to měli stejně, ale přišlo to hned rok po kastraci, takže jsme si tohle "užili" celých 10 let - v bytě paráda!
scylla
napsal(a):
Http://www.vedilab.cz/poradna/incurin-na-inkontinenci-4/
tady o tom něco je. Proto bych nikdy nenechala kastrovat fenu jinak než ze zdravotních důvodů. Můžete přidat hydrolyzovaný kolagen jako podpůrný prostředek, ten nemá nežádoucí účinky žádné, protože to není chemie a substituce hormonu.
Já si bohužel tenkrát nemohla vybrat, jestli kastrovat chci nebo nechci...
scylla
napsal(a):
Myslím, že každý může svého psa ochránit, odaduji, že jste si vzala fenku z nějakého OS a měla jste kastraci ve smlouvě. Jeslti jsem se trefila, informujte to OS a žádejte náhradu za léky a léčbu.
Nene, bylo to jinak. Tenkrát jsem bydlela ještě u mámy (byla jsem ještě ve škole), fenku jsme našli jako zubožené štěně a nechali si ji. S kastrací jsem nesouhlasila, ale matka mě upozornila, že až jednou nebudu doma, odveze jí na kastraci sama...
Dodnes se kvůli tomu hádáme. Ještě se do mě v čekárně pustil nějakej pán (nevěděl, že to přehnal a že to nebyla moje volba) a já jsem utekla s brekem...
No raději nemluvit
Uživatel s deaktivovaným účtem

Je to odvrácená strana kastrace. Proto ( jeden z důvodů ) bych fenu bez potíží kastrovat nenechala.
Taky mám kastrovanou fenu, měla zánět dělohy. Prvně spíš ukapávala, dalo se to snášet.. Bohužel kvůli těžké alergii začla jíst prednison který ještě zhoršuje všechno možné a to už se čuba budlia v loužích.. Nasadila jsem propalin (doporučuju kouit urilin - stejné složení, líp se dávkuje - po kapkách) - první zlepšení nastalo hned, dala jsem, fena se už nepočůrala, ale ukapkávání zůstalo.. Po půl roce - nekecám - teprve došlo k odstranění veškerého ukapávání.. Jediné nastane, pokud si fena hooodně namůže břicho - je to živel, takže chodíme běhat, tahat.. Ale ta moje je teda velká.. Po půl roce je na třetinovém dávkování na den. Doporučuji ale opravdu spíš ten propalin - urilin - to není hormonální léčba, je to sice taky chemie, ale ne hormony.a na spaní doporučuju bud koupit podložky, na kterých se přebalájí mimina - nahoře buničina, a dole igelit, nebo se dají v lékárnách sehnat takovéto podložky které se dávají pod staré nemocné lidi, bývají někdy levnější.
Nám se začal ve spánku počůrávat nekastrovaný pětiletý pes. Veterinární vyšetření ukázalo lehký zánět močového měchýře a struvity v moči. Dostal atb a veterinární dietu, zánět se díky atb vyléčil rychle, struvity ustupovaly pomaleji, ale po 3 měsíční dietě byl (a je) zcela v pořádku. Počůrávání nemusí být způsobeno kastrací, nejprve fenu nechte pořádně urologicky vyšetřit.
floyd
napsal(a):
Nám se začal ve spánku počůrávat nekastrovaný pětiletý pes. Veterinární vyšetření ukázalo lehký zánět močového měchýře a struvity v moči. Dostal atb a veterinární dietu, zánět se díky atb vyléčil rychle, struvity ustupovaly pomaleji, ale po 3 měsíční dietě byl (a je) zcela v pořádku. Počůrávání nemusí být způsobeno kastrací, nejprve fenu nechte pořádně urologicky vyšetřit.
Přesně tak. Tady jsou lidi se vším hned rychle hotoví - kastrovaná fena se počůrává rovná se je inkontinentní v důsledku kastrace. Až pokud by zadavatel napsal, že jde o nekastrovanou fenu nebo psa, tak by se začalo přemýšlet o tom, že inkontinence může mít jinou příčinu. Přitom pomočování v důsledku infekce je výrazně častější než pokastrační inkontinence.
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!