Pes a ostatní zvířata

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.2.2015 20:31
gwena

XXX.XXX.168.73

Zdravím, chceme si z útulku brát pejska (cca roční kříženec asi borderky). Je vcelku šikovný, na útulkáče poslušný. Máme ale ještě fretku, potkany a pískomilky. Dnes je viděl poprvé a byl jako u vytržení, po chvíli začal proti kleci s potkanama dělat výpady a kňučel a plácal po kleci nohama, vzpíral se na zadní... K fretce zezačátu ani nechtěl, bál se, ale pak zase chtěl blíž, ale to už jsem ho nechala jen z větší vzdálenosti porozovat. Pak dostal míček a žužlal ho a pozoroval... Mohl by mi prosím někdo zkusit poradit nějakej tip, jak je skamarádit? Vím, že to nebude hned, nějaké zkušennosti mám, ale třeba Vás napadne něco lepšího než mě... Díky

8.2.2015 07:24
tapina

XXX.XXX.211.230

Nejsem si jista, zda se Vám je podaří skamarádit v tom smyslu, že spolu budou spát (není to jen ze strany tolerance psa, ale i ti drobci se pravděpodobně raději schovají). Ale dát pokoj zvířeti v jeho kleci, nevšímat si ho, to se vám jistě psa podaří naučit. To se netýká jen ostatních zvířat - uvědomte si, že už za svůj život už nějakou zkušenost má, Vám se třeba bude i v jiných situacích jevit jeho chování nevhodné. Je potřeba aktivně vidět to dobré, co dělá, to podpořit. Špatné usměrnit, příště předpokládat a nenechat zopakovat. Ne jednou tak a jednou tak. Časem budete skvělá dvojka! I když s těmi drobky se to jeví složitější, protože je v tom i lovecký pud, jste ve výhodě, protože jsou něco nového mezi spoustou nových zážitků. Myslím, že jste to udělala dobře.

Přidejte reakci

Přidat smajlík